Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Haha Pinka ja też wszystko dla siebie na oko kupuje ostatni raz mierzyłam w sklepie sukienkę na wesele rok temu :D. Nie znoszę rozbierania ubierania a w przymierzalniach aż mmie krew zalewa. Ja napewno z maleństwem będę spacerować po korytarzu nawet żeby nogi rozprostować więc na pewno wezmę a jak planujesz zakup tylko do szpitala to kup jakiś tańszy w pepco toć to aby cycki zakryć hihihi

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Boże padam dzisiaj. W nocy spać nie mogłam. W pracy myślałam ze zasnę na siedziaco. Kończę obiad i idę do wyra. A propos szlafroka to mi kumpela powiedziała właśnie dzisiaj ze absolutnie trzeba mieć ale właśnie cienki bo w szpitalu jest strasznie gorąco. Miłego wieczorku dziewczyny! Jezu jeszcze 2 tygodnie i na zwolnienie! ! Huuura

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

Jak już temat szlafroka, to mi się przydał na sali porodowej, bo latałam tam i z powrotem pod prysznic trochy koszula przemokła no i na sali nie było tak ciepło jak na po porodowej, pewnie też z bòlu mnie telepało, więc ciepły szlafrok mi się tylko przy porodzie przydał, a na noworodkach ciepło było. Teraz wezmę znowu ten ciepły i pewnie jeszcze kupię jakiś fajny cienki.
Jutro mam 1 spotkanie z położną. Od 2 dni Adaś mocniej kopię, nawet w ciągu dnia. Zrobiłam dziś listę wyprawkową. Muszę podzielić to na 4 miesiące żeby nie zbankrótować.
Magda to już tylko tydzień i odpoczniesz.

Hej ja juz w domu. Męczyła mnie prawie 50 min na usg. Kazała iść jutro prywatnie na usg do Luxmedu gdzie mają lepszy sprzęt. Jako że nie "uzyskała odpowiedniej jakości obrazu" nie da mi gwarancji że z serduszkiem wszystko jest w porzadku stąd pilna konsultacja z drugim lekarzem. Na szczęście udało mi się umówić na jutro na 15:50. Mam stres i dół :(

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6yd9a1dwkas.png

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, też staram być się dobrej myśli... Mimo wszystko niepokój jest. Dzięki Bogu że udało się załapać na jutro bo w kilka dni bym osiwiala ;) w 2 tyg mały przybral mi z 380 gram na 545 gr. Czuję to w kopniakach. Co dopiero będzie za kolejne 500 gr :) chyba od teraz dzieciaczki szybciej przybierają?

To ja też dołączę do grona niecierpliwych:) też cały czas szukam okazji i dzięki temu kupiłam drugi wózek za 50 zł i chustonosidło:)
Pinkana pewno wszystko będzie ok, tym bardziej że miałaś już połowkowe. Ja mam wizytę w poniedziałek, a połówkowe za tydzień.
Dziś jestem admieta, bo czekałam na wizytę położnej, a tu zadzwonili żeby babcie do szpitala przywieść bo miejsce się zwolniło, a czekaliśmy 2 tygodnie. No i męża w domu niema, szpital 30 km ode mnie, ja to sama śmigam tylko po mieście, bo wcześniej nie było potrzeby. Odwołałam położną i pojechalysmy. 2 h na izbie, i zanim wróciłam to ledwo zdążyłam Dawida wybrać. A Tu Przedszkolanka mówi że był marudny i mówił że go ucho boli. Tak że mam teraz w domu marudne dziecko, ja padnięta, mąż nie wrócił jeszcze . A na jutro zamówiłam szczepionkę. Ech, musi być pod gorke

Gość BędęMamą

Czesc Dziewczyny !
Od dłuższego czasu Was obserwuje i postanowiłam się też ujawnić :-)
Będę miała synka :-D jestem w 22 tygodniu ciąży, termin mam na 20 marca,mały ma już 35 cm i waży 400 gram.
Szczerze jak Was czytam to jestem przerażona swoją niewiedzą, dla mnie to czarna magia, nie mam pojęcia ile jakich ubranek w jakim rozmiarze kupić i w ogóle co kupić. Zaczynam od zera, nie mam jeszcze nic A już czas kompletowac wyprawkę. Pomożecie ?

Gość Niespodziewanaciaza1

Bedemama witamy!
Nie jesteś sama, ja tez bede pierwszy raz kompletowac wyprawke, teraz tyle tego jest wszystkiego ze niewiadomo za co sie zabrac to prawda, plus jeszcze wyprawka dla nas, kosmetyki dla dzidzi itd itd
Ale wspolnie z dziewczynami damy rade :)

U mnie też pierwsza dzidzia i nigdy sie tymi tematami nie interesowalam więc jesteśmy razem :) Tyle że dziewczyny juz trochę mnie tu wyedukowaly ;) Mam tez fajna listę od kuzynki. Jak już będę na zwolnieniu to się za to wezmę i mogę Wam tu powklejac to sobie przeanalizujemy ha ha A jest tego od groma i trochę. Bo to ciuszki dla dzidzi, dla mamy, kosmetyki dla dzidzi i mamy, sprzęt typu butelki i laktatory. Mam linki nawet powklejane. Także chętnie sie tym podzielę :)

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

cebulka tak, mialam polówkowe i szystko było ok poza serduszkiem którego nie mogła zbadać dlatego teraz się denerwuje bo po 2 tyg znowu coś tam się jej nie uwidocznilo :( byle dzisiaj dotrwac do wizyty i mam nadzieję że będzie dobrze :)

Edzia ja też odkupuje większość ubranek a potem odsprzedam dalej. Tak jest rozsądnie ^^

Magda78 jestem ciekawa Twojej listy. Chetnie porownam z moją i może akurat się okaże że masz coś o czym zapomniałam także super pomysł ze wstawieniem jej

niespodziewanaciaza akurat wyprawka dla nas to pikus w porównaniu do tej dzidziusiowej :D ja już chyba mam wszystko poza cienkim szlafrokiem. Opcjonalnie wezmę sweter długi za pupe rozpinany. Żeby się w koszty nie wpedzac ;)

Będę mamą cześć fajnie że się zdecydowalas napisać ;) im nas więcej tym lepiej bo jak widać są pustki a szkoda bo forum jest bardzo fajne :)

Przyplatala mi się jakaś infekcja o dziwo pierwszy raz w tej ciąży. Całe szczęście że wczoraj bylam u gin bo nie czułam żadnych przykrych dolegliwości. Stosowana któraś z Was clotrimazol w tabletkach? Pytam bo niektóre tabletki rano dość obficie wykazują a ja mam traumę po krwotoku i nie znoszę tego uczucia a chcę się psychicznie nastawić ;)

Będęmamą witaj:)
Pinka napewno będzie dobrze:)
Ja dzis z Dawidem w domu. A prania i sprzatania multum plus gotowanie i wizyta połoznej. Nalatam sie znowu.kurde nie moge doczekac sie juz tej łazienki. A jak by mi zycie sie ułatwilo gdyby kuchnia byla u nas na pietrze, a tak my na pietrze, kuchnia w piwnicy i pralka tez. Bedziemy dzis ćwiczyć. I musze spytac połoznej. Dzis i lekarza w poniedzialek czy szyjka ok,bo bardzo czesto mi aie brzich napina.