Skocz do zawartości
Forum

Styczniowe mamusie 2019

kasiek_11

Rekomendowane odpowiedzi

U nas do 4 noc super bo mała jadła i szybko usypiała. Potem jej się włączyła maruda. Do tej pory próbuje kupę przecisnąć. A M mnie tak wczoraj wk..., że płakałam pół wieczoru. W sobotę sobie pojechał ze znajomym w skałki a wczoraj pół dnia spał albo siedział przy kompie. A ja zmęczona i niewyspana nosiłam młodą pół dnia na rękach bo marudziła. Dzisiaj jest w pracy do wieczora a ja znowu sama będę walczyć z małą. Nosz...

https://www.suwaczki.com/tickers/km5sf71xjod0nrr8.png

Tez mamy taka kaszkę;(

Co do chłopów...od początku trzeba stanowczo wymagać..

Tez jestem z tych co chętnie ogarną Same bo lepiej, szybciej No i po „mojemu” ale nauczona doświadczeniem innych walcze sama z soba i wymagam od mojego męża wiele. Oczywiscie były bunty, kłótnie ze jak to? Ze on przecież pracuje, ze jedt zmęczony, niewyspany itd.. ale my tez przecież nie leżymy prawda?

Także jedno karmienie w nocy musi ogarniac, po pracy zmienia pieluchy, pomaga w kąpaniu, robi zakupy itd

Wkurza mnie to ze trzeba o to walczyć, ze nie robią tego sami z siebie- prowadzi to do wielu zgrzytów ( przez zmęczenie ) ale jedno jest pewne ile sobie wywalczymy tyle będziemy wsparcia miały.

Siły i wytrwałości kobiety ! ;)bo wkoncubszczesliwa mama to szczęśliwe dziecko ;)

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was trochę ale rzadko mam czas by napisać więcej niż 2 zdania...a w wolną chwilę albo się odrabiam albo odpoczywam. My mieliśmy wczoraj chrzciny. Córcia była mega grzeczna. Tylko cyc i spanie, może 2 przerwy na noszenie na rękach. Jestem pod jej wrażeniem ;) Myślałam, że przez te emocje noc będzie gorsza, ale gdzie tam. Jakieś 3 pobudki na karmienie między 22 a 7 rano. Do przeżycia ;)
Nie wiem czy dobrze jest, że to pisze, ale ja na mojego M nie mogę narzekać. Nawet bardzo prosić o pomoc nie muszę. M mimo absorbującej pracy i zmęczenia, pomaga mi we wszystkim. Bez niego ciężki by było wszystko ogarnąć. Oby tak zostało!
Spokojnej nocy Wam życzę!
P.s. wyobraźcie sobie, że w żadnej aptece internetowej ani miejskiej nie ma Vigantolu...a znalazłam go u mnie na wsi dzisiaj :)

Dziewczyny kiedy te kolki mijają? Do 3 miesiąca? Czy 4? Bo rożnie w internecie jest. Mojej jak spi to sie uszka podwijają. Mam nadzieje ze przez to nie bedzie miała odstających uszu. Vigantol krople na długo starcza. Ja juz 2,5 miesiąca stosuje. Mega niesmaczne

Babeczqa tez sie obaeiam bo w srode przyszla tez mamy szczepienia, a o ta cala nagonke na nie to przezywam to troche. My dzis bez spaceru bo najpierw polozna byla i wazyla mała - 4340g. juz ma :)
A teraz czekam na wizyte u ginekologa...
Wczoraj jezdzilismy za to z mała za sala na chrzest. Ile placilyscie od osoby?

Pawian u mnie sie czasem podwijaja jak mala karmie ale staram sie poprawiac :)

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2buay3rdc83qxz.png

Hej
My wczoraj zakończyliśmy przygodę z synagis. Ostatnia dawka. Mała obecnie waży 5700 i ma 4 i pół miesiąca.
My za chrzciny płacimy 73 zł od osoby i mamy obiad kawa z ciastem i zimne . Dodatkowo płacimy jedynie za tort.
Ja ogólnie miałam ciężka sobotę . Takiego dola załapałam że szok. Wszystko się skumulowalo. Nie dość ze brzydka pogoda i nie ma jak wyjść z małą na spacer. Mąż mnie zdenerwował. Zamiast pomóc mi ogarnąć chatę to poszedł sobie na podwórko. I dodatkowo doszły mnie myśli ze ja nie mam tutaj nikogo nawet żadnej koleżanki nie mając nawet z kim o pierdolach pogadać. Całe dnie w domu z małą same a jak leje i wieje to jest masakra .
Dziewczyny czy wy też tak macie ? Jak się tu nie załamać?

Moj mały ma katar. Zapomniałam już jakie to przerąbane. Od 4 do 6 w nocy każde odłożenie kończyło się mega rykiem w końcu spał mi na ręku. Do tego kaszle ale chyba w momencie kiedy nie może złapać oddechu. I nie wiem czy isc z tymnkaszlem do lekarza czy nie. Co tu robic żeby mu ta śluzówkę obkurczyc?

Pytanie do was jeśli podajecie vigantol to codziennie? Bo on ma 500 jednostek a nie 400 jak to jest w zaleceniach dla takich maluchów.

Cześć:-) Vigantol podaje codziennie po 1 kropli. Dzis w nocy moja sie kręciła tzn kręciła głowa i biła sie rękami po twarzy. Podrapala sie po twarzy. Jejku kiedy teniemowlaki przestaną sie bić rękoma po twarzy? Do którego miesiąca to jest?!

Czesc dziewczyny

Jak nocki mineły?
Wczoraj Borys wypił butle mm w południe i dopił cycka.
Załapał butle i smoka wypił 90ml. Hipp Combiotyk

Nocka super..pierwsza pobudka po 4h poźniej po 3 h.
Pierwsza taka noc od początku!
Trochę mam sobie za złe, że położyłam go spać po jednym z karmień nocnych z kupą w pampersie...ale zasnął.

https://www.suwaczki.com/tickers/dxomwn156a3o0whj.png

Hej u nas ostatnio brak mocy czasu ,,,..,na cokolwiek wysiadam malutka pięknie nocki śpi ale jest problem z mleczkiem idziemy dziś do pediatry coś ewidentnie jej nie pasuje wypija pół tego co zrobie i zaczyna a fikac płakać wygina się pręży wywala smoczek już nie chce i boli ją chyba brzuszek kupy też problem bo co 3 dni i niby zadkie ale już półtora dnia wcześniej już ja męczy płacze stęka pozaytym masakrycznie ulewa po kilka razy po jednym karmieniu mimo że odbije się jej.nue lubi też być gdzieś dłużej jak godzina odreagowuje płaczem zaraz ciężko ją uspokoić wtedy nie wiem może wy coś poradzicie dlaczego tak robi czy to wina mleka czegoś nie toleruje? Policzki piękne nie czerwone krostek też nie ma.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hkrcubd6z.png

Czesc dziewczyny u nas noc zajebscie bo przespalam cala :) maz polozl go o 21 i maly wstal o 2/30 i teraz 7 i je:) co do dola Msia jk pogody nie ma i nie mozna nigdzie wyjsc to zwarjoeac mozna Rozumiem tez tak mam. Co do chrztu kurcze juz macie po ja myslalam ze w wakacje zrobie .... a moze za rok na swieta .. corka strasza miala 3 latka . Ja xadnych kropelek nie daje bo w mleku sa wit i teZ mozna przesadzic ..