Skocz do zawartości
Forum

Styczniowe mamusie 2019

kasiek_11

Rekomendowane odpowiedzi

MamaRobercika, to super z paczka. Z tego co pamietam to m.in zamowilas koszule do porodu?
Moja koszula doszla przed swietami ale jest za mala(!) ;(
A paczka miala byc dzis, ale zachorowala mama pracownika i nie wiadomo kiedy przyjedzie ;(

Ja dzis mialam polozna, troche pochodzilam po miescie i jak mi slabo. O jejku. W ogole serce mi jakby wali a cisnienie w normie.

Kasia i Kawa - sliczne Wasze malenstwa ;)

Styczniowe Mamusie 2019 - lista
Szwecja, Sztokholm
Harry, 1 luty 2019

Gość Agata magda

MamaRobercika dluuugo ta paczka szła..dzięki za odpowiedz ws. skurczy no właśnie tak mi skakało od 0 do 25...no nic następne ktg za tydzień.. gbs zrobiony, ostatnie badanie krwi tez, grupa krwi dwa razy w sumie jeszcze usg 38 tc jest wymagane i tyle. Ciuszki poprasowane, torba prawie spakowana, wózek w drodze...już bym chciała być po...a jeszcze jakieś przekąski muszę kupić do szpitala dla siebie jakbym w nocy zgłodniałe ;)

Ja tez doszlam do wniosku ze do samego porodu naloze ich (szpitalna) koszulę. W mojej podoba mi sie to, ze jest totalnie rozpinana z przodu wiec idealna do kangurowania. Bo tak to sie glowie jak to ogarnac.
Bo w sumie nie wiem czy bede kupowac koszule do karmienia. W swoich normalnych mam tak szeroki dekold ze wyciagam piers bez problemu, no i mam mase tych na ramiaczkach odpinanych.

Ja tez juz kupilam przekaski do szpitala ;P

Mama nikolki, daj znac jak Twoje obawy - czy byly uzasadnione

Styczniowe Mamusie 2019 - lista
Szwecja, Sztokholm
Harry, 1 luty 2019

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)
Kasia837 - słodkości :)

Agata Magda - u mnie KTG zawsze na poziomie 0 - 20 jest gdy nie ma skurczu, a na KTG tydzień temu miałam dwa skurcze o mocy 80 i 60 i lekarka stwierdzila ze był jeden skurcz przepowiadajacy. W porownaniu do tych co mam teraz to były troche słabsze, bezbolesne napięcia brzucha. Ale odczucia bólowe myślę ze każda może mieć inne, tak samo skurcz porodowy o mocy 30 w jest mega bolesny, a przepowiadajacy na 100 nie będzie prawie w ogóle odczuwalny. :)

https://www.suwaczki.com/tickers/cb7wflw17crspcri.png

Tak co do skurczy na ktg to prawda ja miałam przepowiadające o mocy 100 a nic nie czułam, a w czasie porodu dochodziły do 127 ale w drugiej fazie już przy 40-50 były bardzo bolesne, a co do partych dla mnie nie były najgorsze, ból jest mniej odczuwalny jak się mocno prze tylko u mnie dzidzius nie chciał przejść i zamiast kilku partych parłam chyba ponad godzinę zanim zabrali mnie na cc, i dziękowałam Bogu za znieczulenie, jeśli mogę coś polecić to jedynie prysznic bardzo bardzo mi pomógł i błyskawicznie przyspieszył rozwarcie, ale ja miałam jeszcze oxy wiec ból był o willekszy i musiałam cały czas być przypietą pod ktg

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k9tkoahf3.png

Hej laseczki:):):)

9.00 wstaje już na dobre.
o 11 mam wizytę położnej. Później mam zamiar jechac do rosmana po farbę do włosów.
Może uda mi się jeszcze przed szpitalem ogarnąć te fatalne odrosty.
Poza tym u nas dzisiaj deszcz deszcz deszcz, ale ciśnienie musi być lepsze bo nawet dobrze się czuję.

Teraz tak dobrze mi się spi, chyba muszę sie odzwyczajać bo później nie bedę wstawie wstawać po kilka razy w nocy.

https://www.suwaczki.com/tickers/dxomwn156a3o0whj.png

Mama nikolki - hmm jak Ci tu pomóc, ciepła kąpiel, i po schodach góra dół.
Ostatnio była moja mama i mi powiedziała, jak to bylo jak miała mnie rodzić.
Ze się nic nie posuwało w szpitalu, to taki starry lekarz do niej podszedł i mówi: chce pani szybko urodzić?? to porszę chodzić wkoło wózka (akurat w szpitalu był to wózek szpitalny) i moja mama mówi sobie tak: nic nie zaszkodzi, a i tak chodzić musi wiec zaczęła wkoło tego wózka chodzić.
Po 2 h się zaczeły bóle no i pózniej już ja na świecie:)

https://www.suwaczki.com/tickers/dxomwn156a3o0whj.png