Skocz do zawartości
Forum

Styczniowe mamusie 2019

kasiek_11

Rekomendowane odpowiedzi

Babeczqa85 może to była czkawka? :)
Ja ostatnio mam jakieś złe myśli i staram się od tego uciekać. Koleżanka wzięła wolne, bo ładna pogoda, złota polska jesień, a ja w pracy.
Mamusie 2-latków - ja mam 3-latka i pocieszę Was, że będzie lepiej. Syn jest bardziej samodzielny, choć czasem mówi, że on jest jeszcze mały i chce na ręce. Je sam, buty itp zakłada sam, toaleta sam, z wanny też chciałby sam wychodzić. Fizycznie na pewno jest już łatwiej. Oczywiście, jak ma sprzątać, to go brzuszek boli - nauczył się ode mnie.
Misia - trzecie prenatalne? Ja miałam tylko 2.. Może pójdę prywatnie na 3d dla spokoju ducha wszystko sprawdzić.
W pracy mnie straszą, że nisko brzuch mam, a Wy tu rozwarcia.. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. MamaRobercika, jak zwolnisz, to może ten kurs spokojnie dokończysz - trzymam kciuki. 2,5 godziny może nie będzie tak źle. A nie da się przejść na 100% zasiłku?
Poza tym u mnie i opuchnięcia, i żylaki, i opryszczka..

http://fajnamama.pl/suwaczki/wwfeppc.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74di20mmfwgtchp6.png

Daryjka żeby iść na zasiłek trzeba zostać zwolnionym z pracy, jak się sam zwolnisz to czekasz 2 mies jakieś kary więc nic mi to nie da bo akurat do porodu byłabym bezrobotna i okroiliby mi macierzyńskie, a przed porodem i tak miałam iść na l4 z uzbieranych dni chorobowych, w święta nie pracuje a mam płacone wiec nie opłaca mi się iść wcześniej niż po nowym roku.
Ale jak wczoraj nie poszłam do pracy to czułam się o wiele lepiej, w sensie że nie meczyły mnie w nocy skurcze żadne. Mąż za to skończył w półtora godziny wszystko i wrócił, mam o tyle dobrze że nie muszę tam siedzieć 4h tylko robię i wychodzę. Robert w tym czasie pooglądał bajki, trochę się pobawił, zjadł i go wykąpałam. Dziś wizyta, trzymajcie kciuki.
Kasia 837 nie rozpakujemy się przed Mikołajem, nie ma takiej opcji. Miałam pisać przed świętami ale pomyślałam że Misia i Kawa się mogą nam rozpakować przed Świętami i chyba ktoś jeszcze ma termin wtedy i chyba coś o cesarce była mowa ale wybaczcie nie pamiętam.

http://s6.suwaczek.com/201607111770.png

http://s8.suwaczek.com/201901274965.png

Czesc laseczki wiedze lekarze sprWdzanie cukru.... my w Szkocji nie mamy czegos takiego. U nas kupiony przewijak i skrecony tylko pojemnikow brak , w czym pochowacie rzeczy ? Jakies fajne pojemniczki to co Ikea tylko .... pozatym juz 30 tydzien i ja jeszcze conajmniej mieiac pracy czuje sie oki i nawet bol plecow przeszedl pracuje po 9 g i nie jest tragicznie ostatnia dobra pensja pozniej juz bedzie gorzej.... wam tez tak rozchodza sie pieniadze ??

Misia21 może na tym 3d dowiesz się co się dzieje. Babeczqa85 mnie ogtt czeka za 2 dni a ja wciąż słaba i chora...nie wiem jak to przetrwam. Muszę jakoś to ogarnąć bo mój mąż za bardzo nie może teraz brać urlopu. Agatt zazdroszczę, z drugiej strony ja już dłuższy czas nie mam ochoty na wojaże ...Kojarzycie w jakiej ilości wody mam tą glukozę rozpuścić?

Mi na szczęście została komoda na ciuszki, do kompletu z łóżeczkiem. Mąż już zniósł ze strychu wózek. Na pewno jest do wymiany jedna dętka ale zastanawiam się czy taka wylezana guma w oponach nie pęknie przy pierwszym używaniu. Może lepiej wymienić od razu całe koła? Właśnie suszą się wyprane śpiwory i pokrycia z wózka. Na szczęście wyglądają jak nowe ;) tyle, że kolor turkusowy. Ale myślę, że mała dziewczynka i w turkusie będzie ładnie wyglądać. Oczywiście w lokalnych sklepach brak loveli ale wysłałam męża do Rosmanna. Z karta klienta rossne akurat jest promocja na proszki i płyny z tej serii ok -6zl. To zawsze coś!

Jestem załamana, bo nie mam pojęcia co mam teraz zrobić. Moja położna nie chciała mnie 2 raz zbadać bo mówi że to może pogorszyć sprawę wiec nie wiem wkoncu jaka mam długość szyjki. Mówiła że rozejscie spojenia łonowego. Mam jutro lekarza, ma wypisać zwolnienie. Mam nie pracować, nie chodzić, leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć, jak nie to skończy się szpitalem, aż mi się płakać chce bo cały czas wszystko było ok a teraz tak nagle coś. Synem też mam się zajmować jak najmniej. Ja nie wiem co ja teraz zrobię, w takich chwilach żałuję że tego cholernego prawo jazdy nie zrobiłam.
W piątek mam test obciążenia glukoza wiec na pocieszenie kupilam sobie dziś paczki i cruasanty z czekoladą i je właśnie jem bo być może to ostatni raz.

http://s6.suwaczek.com/201607111770.png

http://s8.suwaczek.com/201901274965.png

Hej ja po wizycie niby wszystko ok ale musze powtórzyć za tydzień pomiar przepływów. A mała rośnie.
Nie wiem jak możecie być w pracy ja z tymi obrzekami nie dałabym rady.
Co do loveli ja kupiłam na allegro 9 l płynu do prania za 62 zł z przesyłka.
Wózek pościel ręczniki i cześć ciuszkow wyprana dawno i czeka. Został mi rożek ochraniacz kombinezon i leżak do wyprania. Plus ciuszki które dokupuje na bieżąco. Jutro chce jechać kupić sobie wyprawke. A komodę zostawiamy na koniec wraz z kosmetykami.

monthly_2018_10/styczniowe-mamusie-2019_69799.jpg

MamaRobercika, no to Ci się teraz porobiło, też mam duże bóle w okolicach spojenia i obawiam się, że wyjdzie mi to samo co Tobie. W pierwszej ciąży nie miałam w ogole tego rodzaju bólu, a tu mi sie pojawił po jednym wyczerpującym dniu i już tydzień go mam. Nie wiem czy wiesz, ale rozejscie się spojenia łonowego jest wskazaniem do cesarki, ja i tak mam ją mieć, ale tego co wiem to Ty chciałaś rodzic naturalnie :( Moja lekarka kazała mi teraz nosić pas ciążowy, i jest duża różnica, bo kręgosłup ma wsparcie, brzuch jest podtrzymywany i do tego nie mam tego uczucia ze biodra się rozchodzą, moze spróbuj tego?