Skocz do zawartości
Forum

śledziki pod pierzynką


Ann

Rekomendowane odpowiedzi

śledziki pod pierzynką

Układamy warstwami (najlepiej szklane naczynie, wówczas ładnie wygląda):
warstwa matiasów (wcześniej wymoczonych w wodzie, do ostatniego moczenia mleko)
pokrojona cebulka
majonez (lub majonez ze śmietaną lub jogurtem)
pieprz (zwykły lub ziołowy)
starte ugotowane ziemniaki
majonez (lub majonez ze śmietaną lub jogurtem)
pieprz (zwykły lub ziołowy)
starta ugotowana marchewka
majonez (lub majonez ze śmietaną lub jogurtem)
pieprz (zwykły lub ziołowy)
starte białko gotowanego jajka
majonez (lub majonez ze śmietaną lub jogurtem)
pieprz (zwykły lub ziołowy)
starte żółtko gotowanego jajja
i dużo natki zielonej pietruszki

Jak trochę postoją (co najmniej dobę to są jeszcze lepsze)
Smacznego

Odnośnik do komentarza

andzia wizualnie może zginąć żółty ser kiedy jajko żółte będzie widoczne, (bo natka pietruszki raczej nie pokrywa tego dokładnie (ale to moje odczucie ;) )

a co do sera to ja lubię starty żółty na śledziach (płatach) marynowanych przykrytych cebulką i majonezem lub śmietaną i na to starty ser żółty - mniam

Odnośnik do komentarza

Ann
andzia wizualnie może zginąć żółty ser kiedy jajko żółte będzie widoczne, (bo natka pietruszki raczej nie pokrywa tego dokładnie (ale to moje odczucie ;) )

a co do sera to ja lubię starty żółty na śledziach (płatach) marynowanych przykrytych cebulką i majonezem lub śmietaną i na to starty ser żółty - mniam

NIe pomyślałam:Usteczka:
Mam jeszcze prośbę Ann, na kilogram matiasów ile mniej więcej potrzebuje marchewki, ziemniaków, cebulki i jajek? Rozumem, ze tyle aby przykryć warstwę, ale tak pi razy oko???

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...