Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mamacolin1

Milu
Ja tez u mnie miałam tylko ten test glukozy z 50 ml i pobranie krwi raz po godzinie . Do tego mogłam rano zjeść śniadanie

Gabi my jeździmy jeszcze w foteliku do 18 kg .
Ale tez powoli się rozglądam za większym z tym ze chciała bym żeby miał lekka funkcje leżenia .

Pewnie jak w każdym szpitalu trzeba dobrze trafić i jak się nic nie dzieje to jest ok. Ja lezalam tam dwie doby po porodzie z córką i trzy doby na patologii z synem ale jeszcze w ciąży i nie mam im nic do zarzucenia warunki i czystość była w porządku nawet tv w pokoju. A jak byłam na prenatalnych to też się osluchalam od babek że nie mogą nic złego powiedzieć. W nowym Sączu znowu szpital też ma zle opinie. Kuzynka rodziła dwa razy i sobie chwali. Siostra była na patologii to faktycznie była patologia. A medikor dla mnie ok A dla koleżanki już nie. Więc chyba wszędzie już tak jest :) oby po prostu nam się dobrze trafiło i bez komplikacji :)

Melduję się po wizycie:)))
Wszystko ok. Kluska waży 2 kg +- 100 gram:)
Szyjka 4,5 cm długa jak u łabędzia i zamknięta:)
27 lipca ostatnia wizyta. W połowie sierpnia KTG.
I 24 lub 27 sierpnia cc.
Młoda buźki nie pokazała za to pipkę eksponowała:)))
Coraz bliżej... :)))

O jaaaaaakaaa duża ♡♡♡ gratuluję!
Jak szyja łabędzia:D uśmiałam się:)))

Dziewczyny mam pytanie. Dostałam w prezencie rożek i... Czy uważacie, że taki materiał może być dla chłopczyka? Moim zdaniem to unisex, ale usłyszałam, że te różowe grzybki niekoniecznie.... :/ mogę wymienić jakby co.

monthly_2018_06/wrzesniowe-2018_68080.jpg

Ja bym nie miała nic przeciwko gdyby ktoś mi przyniósł taki rożek w jeze dla mojego chłopaczka:)

Eleonora widzę że dużą dziewczynę tam nosisz :)
My po wizytach. Tsh się poprawiło, 0,76. Już do endokrynologa nie muszę iść tylko 3 miesiące po porodzie zrobić jeszcze badanie tsh.
Mały waży 1800 g i ma 27 cm od główki do pupki. Szyjki nie zmierzyła więc nie wiem czy też mam jak u łabędzia xD dobry tekst swoją drogą:)

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4z2wlz7poq.png

Bacchi super, gratulacje Twój chłopczyk też wieeeelki ♡
Mi sprawdzał szyjkę tylko dlatego że powiedziałam iż mam wrażenie że dzidzia jest bardzo nisko jakby chciała zaraz wyskoczyć i cały czas kłuje mnie tam w dole A ruchy czuję w pawchinach.
Dobrze że tsh się poprawiło I z głowy:)

Silvara, unisex jak nic. Śliczne te jeżyki <3<br />
Eleonora, bacchi, ale macie duże dzieci! :O ja, jak byłam w 26tc to młoda miała niecałe 1000g. No, ale Wy chyba jesteście bliżej rozwiązania, prawda?

Dzisiaj młoda tak była ułożona, że kopała mnie w kręgosłup :/ Zwijałam się z bólu na łóżku... W ogóle, jakaś aktywniejsza jest :) Tatuś zadowolony, bo wreszcie regularnie może szturchać się z córeczką hehe.

https://www.suwaczki.com/tickers/n59ykrhm3kzfsp89.png

Gratuluję dużych dzidzi, też bym chciała wiedzieć ile moja ma, może w lipcu coś powie.
Jeżyki jak najbardziej mogą być dla synka, mój brat też ma dla swojego synka. Mi też mąż wszystko by uniseksowe wybierał żeby w razie co przydało się w przyszłości dla chłopaka, akurat przyszła pościel w biało szare gwiazdki i do łóżeczka w szaro różowe serduszka.
Amanalka jak coś Ci braknie do wyprawki to otworzyli stacjonarny sklep krainadziecka.com.pl niektóre rzeczy w cenach jak przez neta, laktator z Canpola akurat droższy

Dziękuję za opinie:)* jesteście nieocenione :D

Amizka, ja dużo rzeczy w pierwszej ciąży kupowałam unisexowych. Całe wyposażenie łóżeczka w szarościach, wiele ciuszków takich, że tylko dodatki zmienią czy to chłopczyk czy dziewczynka, nawet wózek miałam szary z dodatkami w zieleni, bo też pasuje każdemu, a tu niespodzianka hihihi ;)

Bacchi, no proszę jaki juz kawał chłopczyka:)))♡ świetnie, że TSH w normie. U mnie teraz chyba w końcu też zaczęło się trzymać . Ale jeszcze jedna wizyta na pewno mnie czeka w lipcu .

Zapokninam Wam napisać. Masakrycznie zaczęły mnie boleć biodra. Czasem to nawet nogami ruszyć się nie da :(

Silvara - te jeże śmiało i dla córki i dla synka! Śliczny rożek tak na marginesie. Swoją drogą jeże to cudowne zwierzaki na żywo, warto im pomagać, bo są naprawdę bezbronne wobec współczesnego świata. Mimo kolczastego grzbietu.

Witamy na pokładzie nową koleżankę.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Kurczę, przyszły mi wyniki,
glukoza na czczo 88, glukoza 50g po 60 min: 169

Chyba za wysoko co? Mam wartość referencyjną dla tej na czczo, a przy tej 50g nie ma.

MamaColin mam wielką prośbę, Ty chyba jedyna robiłaś ten test 50g, mogłabyś mi napisać swoje wyniki? Z góry bardzo Ci dziękuję! Porównam sobie, chociaż wiem, że raczej powinna niższa być ta glukoza po 60min.. :(

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Milu
U mnie to widzę totalnie inaczej było
Pierwsze mogłam zjeść rano śniadanie .
Potem wypiłam 50 g glukozy i dopiero pobrali krew po godzinie . Przed wypiciem nie mam pojęcia jaki cukier miałam . Po godzinie 133. Moja lekarka powiedziała ze norma to 140 wiec się zmieścilam.

Silvara
Śliczne języki :)

Moja koleżanka to syna ubierała pierwszy rok w różowe gacie i piżamy po domu bo dostała wszysyko w spadku po swojej starszej siostrze . Sama stwierdziła ze leży jej to głęboko i szeroko gdzieś bo tylko pare szmatek co są w domu ubieranie bo ubrudzenia i spania

Kamka
Powiedz coś więcej o sobie i bąbelku :)

Ja w pierwszej ciąży kupowałam wszysyko niebieskie i dla chłopca . Wtedy miałam w głowie ze na jednym dziecku się skończy

Bacchi
Jaki kawał chłopa gratulacje :)

Eleonora twoja Klusia tez wielgachna super :)
Spoko ze znasz już termin porodu

Milu
Kiedyś przed porodem młodego pożyczyłam maszynę od teściowej i były grube planu szycia . Naczytałam się w internecie i wydawało mi się ze będę mądra . Przeliczyłam się ciagle igły mi się łamały a „spodnica” która uszyłam wyglądała jak by przeszła przez niszczarkę

My przedłużyliśmy jeszcze urlop . Dzisiaj w nocy wyjeżdżamy i jedziemy jeszcze na tydzien nad morze . Młody już skacze z radosci a na dodatek maja być upały w Holandii

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Ależ bym się gdzieś wybrała! A wczoraj jeszcze zgłosił się stolarz, że mebel gotowy i przyjechali zamontować, więc wpadł nieplanowany wydatek... To raczej nawet na weekend w te wakacje nigdzie nie pojedziemy:(

Milu, kompletnie noc nie wiem o takim badaniu i jego normach . Ale może zadzwoń do laboratorium i zapytaj ?

Kamka, witamy , opowiedz nam coś o sobie :)))

MamaColin, właśnie ten rożek planuje do szpitala wziąć i nie chcę, żeby mówili, że dziewczynka . Młodego do tej pory potrafią się zapytać czy to chłopczyk. Hahaha . A włosy krótkie i ubierany męski. Rożek po Tymku nie wygląda najlepiej. Chociaż może się dopierze;) ogolnoe wszystko pakowałam czusciutkie , wyprane a woele rseczy ma żółte plamy po witaminkach:-/ wyszly po latach