Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

Beti, już zdrowi ?

Melissa, witamy i zapraszamy :D

Spawareczka, ja miałam tamtym razem glukozę cytrynową. Jak dla mnie to te opowieści tylko są takie straszne. Do przeżycia, starałam się wypić szybko, ta konsystencja tylko nie miła;)
W sobotę mi koleżanka dzwoniła czy nie chcę cytrynowej glukozy , więc chyba będzie podwórka ;)

Nie wiem czy wolno cytrynę ale u mnie pytali czy mam i pozwalali;) ale teraz jeszcze nie byłam. Wczoraj miałam być na badaniach morfo i tsh i zapomnialam pojechać hahah

Silvara no właśnie jak tydzień temu syn wymiotowal cała noc tak dziś biegunka w zamian cała noc. Także albo wirus w nim nadal siedzi albo ząbki ukochane trójki :)

Silvara to ja napisałam o niemiarodajnych badaniach, ale nie było moim celem nikogo straszyć i chodziło mi też o coś zupełnie innego - nie o miarodajność badań po chorobie i kuracji, tylko o te badania, które gdy borelioza nie daje żadnych objawów (rumień, objawy grypopodobne) są robione 6 tyg po wyciągnięciu kleszcza.

MamaColin, na każdą regułę jest potwierdzający ją wyjątek, jak to mówią ;) ja mam brata, z którym mam dobre relacje, ale na etapie dzieciństwa to mieliśmy dwa różne światy - on był bardzo aktywny ruchowo, hałaśliwy, broił, psuł wszystkie zabawki, a ja spokojna dziewczynka, chciałam sobie w ciszy czytać książki, rysować, kolorować.. To nie grało i nic dziwnego ;)
Co do płci - prawda jest taka, że nie ma sensu dyskutować o czymś, na co tak naprawdę nie mamy wpływu. Ja też mogłabym sobie marzyć nawet i o kilku córkach, a gdybym miała dwóch synów, to i tak kochałabym ich jednakowo mocno ;)

Spawareczka, dla mnie glukoza w pierwszej ciąży to jedna z gorszych traum. W pierwszej ciąży 9 miesięcy wymiotowałam i miałam mdłości, w tej jest podobnie, więc nie widzę tej krzywej cukrowej w różowych barwach. To nie ma znaczenia dla mnie czy zwykła czy cytrynowa.. Obiecałam lekarzowi, że spróbuję zrobić, ale jak ją zwrócę i nie dam rady zrobić to czy ktoś mi za to odstrzeli głowę...? :) Lekarz mówił, że jak już podejmę próbę, to żeby koniecznie ta glukoza była bardzo zimna.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Mam 5 letnią córkę teraz ma być synek ,młoda chce siostrzyczkę wiec powoli ja nastawiam na braciszka, mi była wlasciwie obojętna pleć, tym razem bo przy pierwszej ciazy koniecznie chcialam córeczkę .
Co do rodzeństwa tej samej płci to to chyba wygodniej ze względu na rzeczy u mnie 80% się nie nada, cieszę się że zostawiłam wózek a korciło mnie żeby sprzedać więc stara ale jara mura 4 jest leżaczek bujaczek też narazie kupuję ubranka w dinozaury i już się nie mogę doczekać

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpiqvhnoy54ph.png

https://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1r9wqm5n.png

milu

Spawareczka, dla mnie glukoza w pierwszej ciąży to jedna z gorszych traum. W pierwszej ciąży 9 miesięcy wymiotowałam i miałam mdłości, w tej jest podobnie, więc nie widzę tej krzywej cukrowej w różowych barwach. To nie ma znaczenia dla mnie czy zwykła czy cytrynowa.. Obiecałam lekarzowi, że spróbuję zrobić, ale jak ją zwrócę i nie dam rady zrobić to czy ktoś mi za to odstrzeli głowę...? :) Lekarz mówił, że jak już podejmę próbę, to żeby koniecznie ta glukoza była bardzo zimna.

Może można przynieść swoją wodę z lodem :)

https://www.suwaczki.com/tickers/qdkkrjjgrkbzunbt.png

Hej hej:)
Ależ pęknie, ruch się zrobił:))))
Witaj Melissa w naszym gronie:)

Milu, jaką Ty posiadasz ogromną wiedzę w dziedzinie medycyny:)
Domyślam się że nie mieszkasz w Polsce;)
Beti, wracajcie wreszcie do zdrowia:***
Ja jestem po krzywej ale u mnie to nigdy nie stanowiło jakiegoś problemu, najgorsze to chyba to czekanie;)))
Silvara olej To! :))) Choć pewnie sama bym dostała szału;))))
CichoSza gratuluje córeczki ♡♡♡
Matka_jelona gratuluje synusia ♡♡♡
Gabi, czekamy na wieści:)))

Dziewczyny dostałam telefon z kliniki zwolniło się miejsce i jutro jedziemy do Wrocławia z młodym na konsultacje do stomatologa:) trzymajcie kciuki bo już jestem na skraju wytrzymałości nerwowej;)))

Beti to życzę Wam zdrowia i/lub szybkiego wyjścia ząbków :*

Gabi, hop hop gdzoe jesteś ?

Milu, albo to ufff z tą breliozą :)

Gratuluję udanych wizyt:D

Eleonora, trzymamy kciuki i czekamy na wiesci. Oby szybko coś zaradzili i pomogli .

Amanalka, mała ma baaaaardzo dużo czasu na przekręcanie się:)))

A ja rozglądam się za materacykiem do łóżeczka. Znalazłam takie coś
https://magicznypokoik.pl/hevea-duo-activia-120x60-materac
Chyba całkiem ciekawy. Bo nie mam możliwości wydać miliona monet , ale najtańszego też nie kupię. Może Wy macie jakieś propozycje ?

Kurcze , i znalazłam w promocji śpiworki do MaxiCosi, ale teraz nie kupię, bo są inne wydatki . Może na jesień jeszcze będą przeceny :(

Witam nowe koleżanki, gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Dziś miałam echo swojego serca co mnie jeszcze w lutym kardiolog skierowała no i wszystko ok więc to nadciśnienie to ja nie wiem skąd się wzięło. A twraz ledwo wróciłam z warsztatów Mamo to ja, dzięki Silvara za cynka że takie coś jest. No nie widziałam jeszcze 70 ciezarnych w jednym miejscu a potem w kolejce do toalety, hehe. No 4 godziny siedzenia i czuję się jak kaleka, cały dół boli. No na pocieszenie to mam małą paczkę pampersów do szpitala, pieluche flanelowa, kubeczek i gazetki do czytania a teraz nawet sił brak by kolację zrobić sobie.

Eleonora, bardzo trzymam kciuki, żeby temat tych ząbków szybko i bezboleśnie był już za Wami.. Każdy zabieg jaki ma mieć nasze dziecko to straszne przeżycie i stres dla rodzica..
Co do wiedzy medycznej, interesuje mnie to niejako zawodowo, ale nie od strony medycyny ludzkiej (choć to wszystko nawet anatomicznie bywa bardzo podobnie zbudowane) ;)

Silvara, szkoda, że nie możesz sobie teraz kupić tego śpiworka, bo na jesień to kurczę wiesz oni celowo wywindują te ceny, gdyż śpiworki i inne ocieplacze stają się wtedy must have..

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Silvara materacyk z linka wydaje mi się bardzo fajny. Mam koleżankę fizjoterapeutkę i kiedyś rozmawiałam z nią o materacach, ale musiałabym ją znów spytać, bo to było dawno i już nie pamiętam czym się kierować przy wyborze materaca dla malucha. Może masz w swoim otoczeniu jakiegoś fizjoterapeutę, jeśli chodzi o materace ich warto pytać, bo mają o tym zajęcia na studiach :)

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Miku, niestety nie znam fizjoterapeuty:( przy Tymku rozmawiałam z taką znajomą i mówiła , że najlepiej sprężynowy około 400 złotych. To ja podziękuję hehehe

Amizka, cieszę się, że Ci się podobalo. To prawda, jest tam siedzenia i te reklamy trochę wkurzające, ale dużo można wynieść i gratisy miłe;)))

To ja z tej rozmowy o materacach kojarzę wlasnie, że o dziwo materac sprężynowy nie jest zawsze idealnym wyborem, mimo, że zwykle najdroższym. Chodzi o masę człowieka, który ma materac użytkować. Materac ma być dla człowieka, a nie człowiek dla materaca, a przy kategorii wagowej „dzidziuś” to pianka też potrafi się fajnie dopasowywać i układać tak, by było zdrowo.

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Cześć dziewczyny :) Chciałam się dołączyć i wspólnie z Wami oczekiwać na nasze maluszki.

Obecnie zaczęłam 22 tc i spodziewam się małej Oliwki :) W domu już mam 2letnią Julkę, więc szykuje nam się niezły babiniec.
Jesteśmy już po połówkowych. Wszystko super ale mała nie chciała pokazać buzi, więc jeszcze musimy to sprawdzić na następnej wizycie. Za to co innego pokazała pięknie i już mamy potwierdzenie na 100%, że to pannica ;)

Też już macie takie parcie na szykowanie wyprawki? :D

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxugpjkygvgzpi.png

Halo dziewczyny :)

Silvara
Z materacem chyba tez nie pomogę . Jedynie wiem ze dla dorosłych kupuje się twardy i one maja swoje kryteria na wagę osób które śpią

Gaya
Witamy

Amanalka
Gratulacje po wizycie :)
Teraz szalej z sukienkami

Beti
Może jakaś biżuterię z grawera ? Imiona dzieci czy twoje na bransoletce . Druga rzecz co często wykorzystuje . Karta podarunkowa z groupon . Pod choinkę wykupiłam lot samolotem 60 min dla męża gdzie sam może kierować . Ostatanio dostał bon na masaż :) on to uwielbia .

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Gaya, hello :) ja też będę mamą dwóch dziewuch :) co do wyprawki.. coś tam przeglądam w internecie, nic jednak praktycznie nie kupuję, bo przecież wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyyyyleeeeee czasu ;) ale ten czas coś szybko zasuwa i ucieka przez palce..

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Gaya witamy :))) gratuluję drugiej córki:D
Na kompletowanie wyprawki mam wielkie parcie. Najchętniej kupiłabym wszystko już:)))

Właśnie ten materac wydał mi się dajmy , bo jest dwustronny . Najpierw twardszy dla malucha do 8-9 miesiąca a potem się przekłada i już jest miękcejszy :)

Beti , w sprawie prezentu nie pomogę . Sama zawsze mam ten problem . Dobrze chociaż, że my filmowi i muzyczno to zawsze coś tam się znajdzie . Kupiłam mu też kiedyś buty, takie odjechane w kosmos, ale to też ktoś musi lubić. Biżuterii by w życiu nie założył. I tak dziwne , że nosi obrączkę:P A marzy mi się, żeby miał zegarek. Zawsze jeszcze sprawdzą się perfumy czy ciuch ;)

Isabelita, CichoSza i Amanalka gratuluje coreczki.
MatkaJelonka gratuluje udanej wizyty i synka.
Melissa witam nowa mamusie.
Beti jak czuje sie synek? Lepiej? Preferuje praktyczne prezenty, co lubi robic, czym sie interesuje?
Eleonora jak po konsultacji u dentysty?
Gaya witam Cie na forum i gratuluje coreczki. Jak na razie przegladam strony w necie, ale nic nie kupuje.
Po wczorajszej wizycie synek zostal synkiem :) Brzuch nie twardnieje, nie moge się schylac za bardzo. Szyjka miekka, bez zmian. Poszlam do pracy ale mam na siebie uwazac i oszczedzac sie. Za 2 tygodnie wizyta.
U nas pada, w koncu bo sucho bylo :)

Hej dziewuszki:)
Amanalka gratulacje córeczki ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Gaya witaj wśród wrześniowych ciężarówek:))))
Amizka dobrze że z serduchem wszystko jest dobrze :)))
Beti u mnie zawsze też problem z prezentami dla starego. I zawsze jest to właśnie jakiś ciuch lub perfumy, nie jestem zbyt kreatywna pod tym względem;)))
Silvara bierz ten materac wygląda na porządny:)))
Gabi więc spokojnie, oszczędzaj się:)))
Jeśli chodzi o wyprawkę to też wydaje mi się że mam jeszcze czas i raczej nie wyrobimy się z remontem więc najpierw to ja muszę przystosować moją norkę na nową lokatorkę i chyba przezimujemy jeszcze na mieszkaniu. Będzie ciasno ale trudno;/
A po konsultacji jestem załamana nie da rady nic innego tylko pozostaje leczenie w znieczuleniu ogólnym. Pół dnia już ryczę ale jak nie ma innej możliwości żeby jemu pomóc?
Zabieg zaplanowany jest na 11 czerwca i do tego czasu muszę skołować 4 tysie.