Skocz do zawartości
Forum

Zielone kupki po szczepieniu???

Rekomendowane odpowiedzi

Moja corka ma 3 i pol miesiaca.Wczoraj dostala szczepionke 6 w 1 .W nocy zagoraczkowala i zaczely sie problemy z kupka.Najpierw 1 z domieszka sluzu, nastepnie mala kupka z domieszka zielonego sluzu i niewielka iloscia krwi.Bardzo sie nameczyla robiac ta kupke i nastepna az biedna stekala. Rano kolejna kupka z zielonym sluzem i domieszka krwi.Wieczorem zielona kupka z duza iloscia zielonego sluzu.
Dptychczs zalatwiala sie 1-2 razy na dobe a kolor byl normalny -musztardowy , czasem byla niewielka ilosc sluzu ale w normalnym kolorze.
Czy to wynik szczepienia?
Czy powinnam isc do lekarza?
Karmie ja piersia i nie zjadlam nic nowego a mala poza dziwnymi wyproznieniami jest bez zmian - ma apetyt ...

http://www.suwaczek.pl/cache/3a4de05a20.png

moj synek po ostatnim szczepieniu rowniez zaczal robic zielone kupki ze sluzem, a do tego zaczal wymiotowac. zadzwonilam do lekarza opisalam sytuacje i pani doktor stwierdzila ze to ostra biegunka i powiedziala zebym nie laczyla tego ze szczepieniem. rowniez karmilam piersia. wg mnie jesli dziecko robi kupki ze sluzem to najlepiej skontaktowac sie z lekarzem

Mojej corce zielone kupki juz przeszly.Trwalo to ok24 godz i mysle ze to byl wynik szczepienia.Wymiotow nie bylo.
Masz racje jezeli so zielone kupki-czeste+wymioty to wowczas mowimy o ostrej biegunce i trzeba szybko do lekarza bo taki dzieciaczek szybko sie odwadnia, ale u mojej corki trwalo to krotko i nie gwaltownie , pozatym byla bez zmian.
Nadal jest marudna ale ma czerwone dziaselka i wyczuwalne palcem 2 zabki na dole .Troche to dziwne bo wyczuwalne sa trojki , a zazwyczaj dziecko zaczyna zabkowac od dolnych jedynek.Jedna z tych trojek jest juz dobrze wyczuwalna od ok miesiaca, a druga od kilku dni .Ile to moze potrwac jak dlugo wyzynaja sie zabki jesli dziaselka sa juz popuchniete i czerwone a zabek wyczuwalny???

http://www.suwaczek.pl/cache/3a4de05a20.png

Według mnie to nie ma nic wspólnego ze szczepieniem, kiedy mój synek zaczął robić zielone kupki z krwią i śluzem lekarka na pogotowiu chciała go zostawić w szpitalu ale zrobiłam wymaz z odbytu na własną ręke i niestety sie okazało ze maluszek ma bakterie, klebsiella pneumoniae (lekarka po moich opisach kupek od razu sie domyslila co to moze byc) takze lepiej jak najszybciej zrob wymaz

http://s2.suwaczek.com/200811271662.png

Oczywiście ze moze to byc po szczepieniu. Moj syn po kazdej szczepionce (do 1 r.ż i bez mmr) miał zielone, rzadkie, śmierdzące kupy. Oczywiście za pierwszym razem pediatra twierdzila ze to na pewno nie oo szczepieniy. Dziwnym trafem przy kolejnej szczepionce sytuacja sie powtórzyła. 

Przestalam szczepić orzed ukończeniem roku.  Niedawno (syn obecnie 4 lata) podałam zaległą szczepionkę. Wieczorem zowy pojawiły sie zielone kupy.,.