Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2018

Gość Szczesliwa mama2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Misiasia

Witamina D w kropelkach - JUVIT, jest od pierwszych dni życia niemowlaka. Kropelki nie maja smaku, jedna to 500 jednostek. Ja w ciąży tez je biorę, moj endokrynolog każe ciężarnym brać ok 4000j dziennie w zimie, a pregna dostarcza tylko 2000j

Wrócę do tematu ubranek (W którym całkowicie utonęłam i przez który chyba zbankrutuję :D). Któraś koleżanka z forum pisała o Dolce Sonno slodkisen. Macie jakies doświadczenia z ubrankami z tej strony? Są przepiękne, polskie i w dobrych cenach, zważając na opinie ze strony na FB. Aczkolwiek różnie piszą o rozmiarowce, że zawyżona, inni, że normalna itp. itd.. czy któraś z Was ma zdanie na temat ich rozmiarówki?

Dziewczyny, macie coś w szafie z serii h and m mama? Zastanawiam się nad zrobieniem zakupów przez internet tylko nie wiem jak z rozmiarem. Zawsze noszę rozmiar XS, jestem raczej drobna 162 cm, z małym biustem. Obecnie ważę 56 kg. Brać XS czy lepiej S? Wiecie moze czy rozmiarówka jest zawyżona/zaniżona? Dzięki za pomoc :)

Mysia,ale to niżej /wyżej? Z przodu czy z tyłu boli? Jak tak bardzo Cię boli,to może na ip? W ciąży chyba trudniej rozpoznać jednoznacznie czy to np kolka nerkowa,czy cokolwiek innego,a lepiej dmuchac na zimne...

Ja mialam jakis czas temu taki dzien,ze bolalo mnie bardzo w miejscu jajników- raz z lewej,potem z prawej strony. Chodzilam zgieta w pol prawie...zastanawialam sie czy nie jechac na ip,ale jak lezalam to bylo ok i przeszlo nastepnego dnia (chyba przesadziłam ze sprzątaniem wtedy).

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5ewahdy8r5.png

Gość Tatiana91

Marja89 u mnie wag ta sama i wzrost się zgadza i nosiłam ds tylko biust mam z B75 na D80 i wszystko poszło mi w biust i brzuch. Szukałam ostatnio ciuchów do wyjścia jakieś bardziej eleganckie byłam w h&m i sa niektóre ciekawe rzeczy ale nic nie wpadło mi w oko. W końcu kupiłam w mohito z rozmiaru xs ,którą nosiłam przed ciążą na s normalną sukienkę , nic dedykowanego dla mam. Ja wychodzę z założenia, ze nie ma sensu kupować ciuchów dla ciężarnych, bo później mogą się nie przydać chyba, ze planuje się kolejne dziecko ;)

Tatiana jak ma się taki rozmiar to owszem.Kiedys też tak myślałam jak nosiłam 36/38.Jak zaczęłam nosić 40/42 i zaszłam w ciążę i musiałam założyć 44/46 to zmieniłam zdanie.Wierz mi że normalne ciuchy w tych rozmiarach wyglądają gorzej niż ciążowe.Jakies namioty i spadochrony,które w żaden sposób się nie układają i nie wyglądają.Ubranie które jest szyte na szczupła osobę w dużym rozmiarze wygląda fatalnie.Poprostu nie jest dopasowane do kogoś większego,tylko samo w sobie jest większe.

Ja mam 38,kupiłam kilka ciuchów ciazowych w hm,choć raczej kolejnej ciąży nie planuję. W poprzedniej ciąży oszczędzałam na ubraniach,ale teraz jak mam wydać z 35 zł na koszulkę ciążowa, to nie mam oporów. Fajne są promocje w hm czasem,milionów na to nie wydam,a najważniejsze- nie czuję się dziwnie myśląc, czy mi np koszulka nie odsłania pasa od spodni itp :) każdy ma też inną budowę,mi idzie w brzuch, tyłek i uda...więc mogę sobie nosić moje rzeczy sprzed ciąży jeszcze, ale niekomfortowo się w nich czuję..

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5ewahdy8r5.png

Gość Tatiana91

Część dziewczyny. Miałabym prośbę do was jakbyście mogły rozstrzygnąć mój dylemat. Czy kremy ,oliwki itp artykuły do higieny dziecka sa lepsze nivea czy ziaja. Ja osobiście jestem alergikiem ale używam obu firm i mnie one nie uczulaja. Taj zastanawiam się, ktora lepsza firma?

Gość GosiaMat

Cześć dziewczyny. Już kiedyś do Was pisałam. Jestem czerwcową mamą z okolic Opola. Będę miała teraz chłopaka i sprzedaję ubrania po dwuletniej córce. Gdyby któraś z Was była zainteresowana kupnem to daję link do przykładowej rzeczy https://m.olx.pl/oferta/kurtka-wiosenna-68-3-6-miesiecy-smyk-coolclub-stan-idealny-CID88-IDsoh1h.html Mogę się też wymienić za coś chłopięcego

Gość GosiaMat

Cześć dziewczyny. Już kiedyś do Was pisałam. Jestem czerwcową mamą z okolic Opola. Będę miała teraz chłopaka i sprzedaję ubrania po dwuletniej córce. Gdyby któraś z Was była zainteresowana kupnem to daję link do przykładowej rzeczy https://m.olx.pl/oferta/kurtka-wiosenna-68-3-6-miesiecy-smyk-coolclub-stan-idealny-CID88-IDsoh1h.html Mogę się też wymienić za coś chłopięcego

Gość GosiaMat

Ehh nie wszystko się dodało. Napisałam jeszcze, że Was podczytuje. Boję się co będzie z dwójką dzieci. Jak sobie dam rade. Jak będziecie zainteresowane to dajcie znać na olx że jesteście z forum. Uwzględnimy rabat. Mam więcej rzeczy ale szkoda czasu na wystawianie. Pozdrawiam. Gosia

Tatiana
Nie używałam ani Ziaji ani Nivea, więc nie pomogę za dużo.
Może zajrzyj na blog "Sroka o.." o kosmetykach i popatrz na jej testy.

Mysia _88
Lepiej skonsultuj te bóle z lekarzem jeżeli nadal Cię męczą. Bardziej Cię to uspokoi.

Marja89
Kupowałam ciuszki w H&M seria mama w tym samym rozmiarze co przed ciążą i były ok.

Wróciłam dzisiaj od laryngologa z workiem pełnym leków... Musiał się trochę zastanowić co mi dać, żeby było bezpieczne w ciąży. I tak wróciłam z 3 rodzajami kropli do nosa, tabletkami i zaleceniem inhalacji solą fizjologiczną.
Będzie z tym trochę zabawy, ale mam nadzieję, że pomoże. Muszę poczekać do operacji dopiero na wrzesień. Nie zoperują mnie w narkozie wcześniej ze względu na ciążę i połóg. Masakra, cztery miesiące już nie oddycham nosem, a tu jeszcze tyle czekania. No ale co zrobić. Lekarz zaproponował mi dzisiaj próbę usunięcia części polipa w znieczuleniu miejscowym, ale spanikowałam i nie pozwoliłam.

Jutro idę do rodzinnego na wizytę ciążową. Mam zamiar go poprosić to częściowe zwolnienie, mam nadzieję, że bez problemu dostanę. Od kilku dni poza kręgosłupem zaczęło mi dokuczać spojenie łonowe. Mam taki rwąco-piekący ból w kości łonowej i lewej pachwinie przy chodzeniu, że aż kuleję.
Kurcze, zostały cztery miesiące do porodu a ja się czuję jak jakaś staruszka, codziennie coś boli i dokucza.
To żem się wyżaliła Wam trochę.

Ale chociaż z pozytywnych rzeczy to u nas słońce i jakoś tak dużo więcej energii mam. Nie wiem czy to nadzieja na wiosnę, czy już jakiś syndrom wicia gniazdka, ale strasznie mnie do sprzątania ciągnie. Każdy brud w domu dostrzegam i chcę to wszystko naraz wysprzątać. Aż sobie listę zrobiłam, żeby robić to po troszeczkę, bo ostatnie intensywne sprzątanie skończyło się bólem kręgosłupa na dwa dni.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Mae
Pewnie jak kiepsko się czujesz to postaraj się o to zwolnienie, nic na siłę :/ mnie plecy też bolały dość mocno ale staram się ćwiczyć codziennie i raz w tygodniu jeżdżę na basen i jest lepiej. Oczywiście wiem że nie każda z nas może sobie na to pozwolić, jeśli macie już dzieci to pewnie nie jest tak łatwo ;) najbardziej pasują mi na YouTube ćwiczenia Moniki Cywinskiej bo to takie typowe rozciąganie:)
Też jak jest słonecznie to mam mnóstwo energii i sprzątam jak szalona. Nigdy nie byłam taką pedantką jak teraz ;)