Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2018

Gość Szczesliwa mama2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dojeżdżałam 30km, ale z czasem nie byłam w stanie przetrwać samej drogi. A dzieciaki nie dają taryfy ulgowej, potrafią doskonale wykorzystać słabszą formę:-D
W domu zawsze jest co robić... choć jestem na zwolnieniu od 1 listopada to dopiero teraz zaczynam robić porzadki, bo wcześniej samopoczucie nie pozwalało. Na szczęście nie musiałam bić się z myślami co do L4, bo warunki w pracy mi na to pozwalają.

Gość Alexandra82

Hej dziewczyny, wiem że późno ale chciałabym dołączyć - wcześniej jakoś się bałam, teraz trochę też. Mam problem z krótką szyjką i w badaniu w 12tc wyszło że ma 2,3cm i występuje wysokie ryzyko porodu przedwczesnego. Miałam mieć szew, ale teraz leczę infekcje i leżę. W kolejnych badanuach była trochę dłuższa i nadal zamknięta. Marzę o tym żeby donosić do terminu. Teraz mam mieć prsser. ( Może któraś z was ma z nim doświadczenia?)
To moja czwarta ciaza, ale pierwsza poronilam w 12 tg więc na brata w domu czekają dwie siostry (2010 i 2015 - obie z czerwca). Marzy mi się 4 dzieci i tak mi miło że są tu mamy które czekają teraz na czwarte :), Mam nadzieję że i my znajdziemy na to siłę.
Mam na imię Ola, mam 35 lat i jestem z Warszawy. Teraz na l,4, pracowałam jako nauczyciel :)

Gość Alexandra82

My narazie na 3 ale marzy nam sie 4. Tylko ta ciaza trudniejsza od poprzedniej. Zastanawiam się tez jaki może być poród. Po poronieniu pierwszej w drugiej ciąży córka była ułożona miednicowo i było cc. Druga dziewczynka z książkowej niemal ciąży (poza epizodem plamien w 1.ttymestrze i udało się SN. A teraz jest podobno syn, spory i ułożony niestety miednicowo. Pierwsza córka już pozycji nie zmieniła... Czy to oznacza cc... Bo ja wolę SN zdecydowanie

Część Olu,jestem twoją imienniczką.Oczekuje 4 potomka.Ma być 3 chłopak.Termin mam tak naprawdę na 21.05,ale roznie to moze byc bo moje dzieci nierychliwe.Nie miałam takich przypadłości i kłopotów jak wy i szczerze wam współczuję.Ja z natury mam bardzo długa szyjkę,która nawet pod wpływem skurczy ciężko się otwiera.Jedyne z czym mam kłopoty to tarczyca a w związku z tym sporo przybieram.No i kręgosłup niestety.W tej ciąży boli od początku i nie raz ledwo ogarniam domowy bałagan bo tak boli że ruszyć się nie mogę.Zylaki też się po malu pojawiają.Co tu gadać,poprostu organizm przeciążony.Nasze dzieci sa w bardzo małym odstępie wieku.
Podziwiam cię że mimo tylu przeciwności i trudności już myślisz o następnym i że w ogóle chcesz mieć taką dużą rodzinę.Teraz mało kto się na taką decyduje.

Gość Alexamdra82

Gratuluję dziewczyny. Dziewczyny są suprr, ma dwie
Teraz się zastanawiam jak nam z chłopcem pojdzie.
Pikaboo
Wiem że może się nawet przed samym porodem obrócić. Tylko że żadna z córek tego nie zrobiła. Jak się usadowily przed polowkowym tak zostały. A ja się zastanawiam, czy to będzie z miejsca cc -bo już jedno bylo, czy An bo rodzilan. Czy jeszcze cos.
Also
Jakos tak od małego chciałam duzo dzieci. A Wam gratuluję!

Mae my robilismy test nifty po 10 tygodniu i wynik super każde usg tez wiec kazdy z nas spokojniejszy jest. Moja aktywnosc to toaleta i max 10 min spacer dziennie- zalecenia. Staram się nie robic pustych przebiegow i po drodze do lazienki zawsze cos zabiore do kuchni odstawic z naczyn. Rano mam robione jedzonko i picie na caly dzien w termosie pojemnikach itd. Obiad jem cieply jak maz wróci z firmy albo wyskoczy na chwile w ciagu dnia.
Wyprawke to chyba online ogarne bo jak inaczej chociaz do mojej mamy do szkoly rodzenia przyjezdza facet z hurtowni dla mam i maluchów ze wszystkim wiec mysle ze cos na tel tez ustale w ostatecznosci.
Z praca w miare orientuje sie co sie dzieje mamy bardzo dobry kontakt z szefostwem i z mezem razem pracujemy choc na innych stanowiskach wiec nie wypadne z rynku jak bede chciala wrócić do pracy to na mnie czeka.
Aleksandra nie jest powiedziane ze tez musi byc cc. Najlepiej porozmawiac z lekarzem i okresli dokladnie Twoja sytuację.

Ja mam termin na 23.czerwca.

Do tego czasu już pewnie nic z mojego mózgu nie zostanie... właśnie sobie zdałam sprawe,że jutro wcale nie zrobię zakupów, które tak planowałam, bo jest święto;) ale kalendarz mam przed sobą codziennie w pracy i patrzę na niego non stop... ;)
Żebym tylko nie zrobila tego, co ostatnio z badaniami przed wizytą-zapomniałam o nich i robiłam w dzień wizyty...wiec było znowu urwanie głowy i kombinacje, żeby zdążyć odebrać wyniki itd... też tak macie? :) (ja tak nie miałam, tylko w ciąży tak miewam...)

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c3e5ewahdy8r5.png

Ola pogorszenie koncentracji i roztargnienie jest wpisane w ciążę- winą sa hormony. Ja w ogole nie ogarniam. Zamiast peselu pin do karty podałam albo zamiast dowodu osobistego kartę.... dom wariatow. W ogóle nie orientuję się. Który tydzien ciazy jakie witaminy itd. Sprawdzam w kalendarzu i tel.

Ola2710
Mój mąż śmieje się ze mnie, że chodzę na wstecznym :-D jestem totalnie rozkojarzona.. dobrze, że mamy sporo szkodliwa, bo jak tak dalej pójdzie z tłuczeniem naczyń to po porodzie cała rodzinka będzie jadła z butelki:-D
Mysia
Super, że wszystko u Was ok!
Aleksandra
Trzymam kciuki, u mnie szyjka podobno książkowa. Jestem w ciąży z pierwszym Maluchem i podziwiam Was kochane za tak wielką siłę!

Pikaboo jak mozesz to podaj link moze sie przyda będę wdzieczna. Pizamy mam a lozeczko klasyczne biale bez zadnych łuków itd. Moze z szuflada na dole ale to sie zastanowie czy szuflada czy po prostu pojemniki do przechowywania takie specjalne jak pod lozeczka albo lozka sa. Karuzele odpuszczam.