Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Poprzednie ciąże miałam bezproblemowe,wprawdzie moja szyjka nigdy długa nie była i w książeczkach mam zaznaczone krótka szyjka,ale ani krwawień ani skurczy. A w tej ciąży od 8tc plemienia,krwawienia,cały czas leki. Potem doszły skurcze i w ich wyniku ta szyjka się skraca. Jednak kolejna,kolejna ciąża to duża różnica.

Hej dziewczyny
Olandia ta twoja szyjka faktycznie krótka. Musisz sie oszczędzać i dużo odpoczywać.
A malutki już nie taki mały tylko kawał chłopa ;-)
Szkoda ze lekarz nie chce założyć ci tego pessera.

Majcysss a ty biedna dalej w szpitalu?
Długo cię trzymają, ale maja cię na oku.

Wero Nika ty tez uważaj na siebie bo już ci długo nie zostało :-)

Trzymajcie się dziewczyny :-)

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png

Hej dziewczyny. Ja juz po badaniu. Na szczęście pessar bardzo ładnie trzyma rozwarcie dalej takie samo. Ulzylo mi. Dostałam kroplowke do niedzieli. Aaa juz nie narzekam tak bardzo. Czekam na jakiś bezpieczniejszy tydzień może mnie wypuszcza bo narazie się boją. W sumie już 28 leci tak ze jestem dobrej myśli. Leży tu dziewczyna która miała już pęcherz na wierzchu pielęgniarka mówiła ze wszystko było widac wytrzymała juz 6 tygodni. Trzeba myśleć pozytywnie:)

Witam wszystkie kobietki.
Ja od środy urwanie głowy. Mąż trafił do szpitala z przepukliną i na operacje, jeszcze zepsuł mi się tel i musiałam oddać na gwarancję. Dostęp do forum tylko w domu miałam bo zastępczy tel nie ma funkcji internetu :(
Po wizycie dobrze. Szyjka 4 cm, dziecko 1074g w 28t5d. Niestety wzrok strasznie ucierpiał i zostałam skierowana pilnie na badanie siatkówki tylko że mąż w szpitalu i nie miałam czasu iść. Słaba wyszła morfologia i dostałam żelazo w tabletkach. Do tego szczepienie bo mam grupę krwi Rh- i zapobiegawczo robią żeby nie było konfliktu serologicznego czy coś takiego.
Olandia jak widzę z suwaczka to masz końcówkę 29 tyg. Czy to znaczy że dziecko w przeciągu tyg urośnie około pół kilograma?
Gratuluje wszystkim udanych wizyt a za kobietki z problemami trzymam kciuki

Czesc dziewczyny, mialam tu u Was duzo do nadrobienia. Moja szyjka nadal krotka, ale na granicy - 25mm. Lekarz twierdzi, że jest ładnie zakrzywiona, co świadczy o tym, że się nie skraca.. brałam luteine dopochwowo 2 razy dziennie. Miałam upławy w kolorze białym. Teraz tez w sumie powinnam brać, ale przestałam żeby sie poobserwować. Aplikacja tabletki strasznie mnie podrażniała. Przy ostatniej wizycie poczułam też ból podczas wkładania wziernika. Nie wiem czy to jakas reakcja na luteine czy po prostu infekcja.. nigdy nie miałam żadnej infekcji, dlatego cieżko mi określić. W poniedzialek ide na kontrole szyjki to podpytam lekarza.
Nie rozumiem jedynie moich wynikow moczu. W kazdym badaniu ostatnio wychodza mi bakterie. Drugi juz raz lekarz zlecił dodatkowo posiew dla sprawdzenia i znowu wyszedł jałowy..
Dodam jeszcze, ze odkad odstawilam luteine zaobserwowalam u siebie bardzo wodniste uplawy. Musze ciagle chodzic we wkladkach.. nie zadnego koloru, zapachu czy czegos co swiadczyloby o jakis nieprawidłowosciach. Czy ktoras z Was może też tak ma?

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7yi68imlv4.png

Ja wkładkę zmieniam kilka razy dziennie, mam taką kremową wydzielinę w dość dużych ilościach. Byłam na badaniach moczu i krwi, po południu wyniki. Jestem ciekawa jak wyniki moczu bo od kilku dni zaczyna mi się zatrzymywać woda, od razu widzę na wadze i lekko spuchły mi stopy. Udanego dnia! Jesteśmy już dzień bliżej do finału :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/xd1yhop.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/xlzu2pq.png

Odebrałam wyniki i ogólnie są dobre, hemoglobina 14,3 no i nie mam białkomoczu, uff! Natomiast wyszły mi w moczu leukocyty i czytałam, że to może oznaczać zakażenie dróg moczowych... Czy któraś z Was miała leukocyty w moczu i co na to mówił lekarz? Wizytę mam jutro i jestem ciekawa, czy nie będę musiała brać antybiotyku :(

http://fajnamama.pl/suwaczki/xd1yhop.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/xlzu2pq.png

Ja ostatnio miałam ale lekarz powiedział że w takiej ilości w ciąży to norma i nie ma co się przejmować.Jakby wyszło naprawdę dużo to byśmy się leczyli.

A tak z innej beczki to jeśli mogę trochę ponarzekać i pojeczęć to powiem wam,że strasznie mi dzisiaj ciężko.W ogóle ostatni czas nie jest dla mnie leki ale dziś chyba się skumulowało.Chodze od rana i płacze.Z chłopem pokłóciłam się jeszcze rano przez telefon.
Ostatnio jest w domu gościem.Siedzi w pracy do późna,już 3 tydzień się zapowiada.W soboty też do pracy.Niedziela mija jakby jej nie było.Do tego jak jest w domu to dzieciaki praktycznie z niego nie schodzą.Mam wrażenie że najchętniej uciekłby od nas wszystkich.Na dzieci krzyczy,na mnie warczy.Najchetniej zasiadły w fotelu z komórką w ręku albo poszedł do komputera żeby nikt mu nie przeszkadzał.Jak chce żeby zajął się dziećmi to jest zły.Jak go o coś poproszę albo jak ma cos sam zrobić to się wścieka i gada pod nosem.W sobotę wieczorem był taki nabuzowany,ciągle wrzeszczał na dzieci i koniecznie uparł się że on je umyje.Mowie "idź,jesteś zly,.Ja się nimi zajmę."To na mnie napadł,zaczął wypychać na siłę z łazienki, szarpać.Ja też się wsciekłam i mu przywaliłam.
Ja już nie wyrabiam.Ciagle siedzę sama z dziećmi.Nikt mi nie pomaga,z nikim nie rozmawiam,bo mi kiedyś powiedział że on się nagadał w pracy i teraz to już nie ma ochoty na rozmowy.Chce mieć trochę spokoju.A ja siedzę jak ta pustelnica.Nikt mnie nie odwiedza.Nawet ludzi bardzo nie widze bo na takiej wsi mieszkam.Help....juz tego nie wytrzymuje.
A on mi jeszcze mówi że nie ma we mnie oparcia,że go nie wspieram.A kto mnie wesprze?