Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Olandia ja niestety dalej mam skurcze tak 10 razy na dzień . W nocy mam spokój.
Biorę magnez, nospę i luteinę.
Dziś trochę poprasowałam i brzuch jak kamień.
W czwartek idę na kontrolę to zobaczę co mi powie. W szpitalu mówili ze moze będzie trzeba założyć krążek.
Majcysss , dobrze ze jesteś pod opieką.
Ten krążek na pewno pomoże tylko trzeba się oszczędzać.
Ja w poprzedniej ciazy 12 lat temu tez miałam bo było rozwarcie i urodzilam w terminie.
Tylko tych skurczy nie miałam.
Damy rade dziewczyny, jeszcze te dwa miesiące musimy wytrzymać ;-)

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png

Milena to sporo tych skurczy...może zgłoś się do szpitala i niech ci założą krążek.ja mam tak z cztery wieczorem i wczoraj brzuch miałam twardy.tylko ja ma takie krzyżowe i one są takie dość długie,promieniujące.
Ja już za miesiąc będę spokojniejsza,tak mi się teraz wydaje....faktycznie wiele nam nie zostało:)

Dzieki kobietki za mile slowa odnosnie mojego haftu. Majac zajecie przez dwa miesiace odsunelam od siebie problemy z psychika niestety z braku zajecia(obecnie czekam na kolejna kanwe do haftu) problem powrocil. Caly czas klebia mi sie zle mysli odnosnie ciazy i znowu mam stany beznadziei. Caly czas spie i nawet apetyt stracilam. Mam nadzieje ze kurier szybko przywiezie kolejny material z wzorem.
Z jednej strony wspolczuje wam problemow z ciaza a z drugiej chyba wolalabym bac sie o dziecko niz czuc do niego niemile uczucia. Ach... Mam nadzieje ze po porodzie bede w stanie je pokochac i wszystkie zle mysli znikna.

Alik ,Maja bardzo ładne imię:))
Niepewna tak właśnie myślałam,że ten haft to rodzaj takiej terapii zajęciowej i bardzo fajnie,że w taki sposób lepiej się poczułaś:)już tak niewiele przed tobą,że pewnie wykonasz kolejną pracę i nadejdzie termin porodu..wierzę,że dasz radę i życzę ci,żeby twoja kondycja z dnia na dzień była lepsza.pamiętaj,że to niezależne od ciebie...a do czasu przyjazdu kuriera może wybierz jakąś książkę,która cię pochłonie?trzymaj się dzielnie:)

Ja to ostatnie miesiączki miałam praktycznie bezbolesne bolało mnie tylko krocze. A teraz to czuje tak ze mi się napina i puszcza i to jest bezbolesne a jednak załatwily mi rozwarcie:( ciężkie te nasze majowe ciążę dziewczyny:( tez jestem juz przewrazliwiona dlatego odrazu się spakowalam i przyjechałam do szpitala dzieki Bogu

Majcyss,kochana,masz pewnie bardziej obciążony wywiad,zaufaj lekarzom,jak stwierdzą,że możesz wyjść to cię wypiszą.widzisz ty masz krążek i powinni cię z tym wypisać,bo przy tym chyba plackiem nie trzeba leżeć...ja wam powiem,że bardzo się cieszę,że wyszłam,ale dzieciaki mają ferie,jest większy bajzel w chacie,nawet organizacyjny...i siłą rzeczy nie mam tyle czasu ,żeby poleżeć.boję się,żeby znowu coś się nie zadziało...
Iza podziwiam twoją siłę do sprzątania,ale nie przesadzaj:)

Hej ja już po wizycie i niestety muszę leżeć plackiem :-( dosłownie.
Szyjka ma tylko 2cm przez te skurcze i jest miękka ale rozwarcia jeszcze nie ma.
Lekarka mówi ze może przez to że miałam tą konizacje i będzie wolniej się rozwierać.
Ale nie jest dobrze że taka krótka.
Jeśli nadal będą tak częste skurcze to mam od razu do niej przyjść. Będzie zakładać krążek.
Och... martwie się jak to będzie dalej.
Wiec od teraz jeszcze więcej leżenia mimo że już i tak leżałam dużo.
Majcyss a ty jak długą masz szyjkę?

Majcysss, ja jak byłam w szpitalu to tez dawali mi te kroplówki i było lepiej.
Ale w domu te skurcze są często więc nie wiem co moja lekarka zrobi.
A ty ile masz skurczy tak w ciągu całego dnia?
Ja nawet 10 a ostatnio i 15 razy miałam przez cały dzień.
Zobaczymy może te leżenie pomoże.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie trzecich badań prenatalnych. Będziecie robiły?
Ogólnie to są one płatne 220zl ale dokładne. A u mojej ginekolog będę mieć tylko normalne USG z pomiarami takie jak są w trzecim trymestrze .
Mam dylemat które zrobić?
A wy co zdecydujecie?
Ja mam już mieć 02.03.