Skocz do zawartości
Forum

KWIECIEŃ 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Magda zrobisz jak będziesz uważała za słuszne, z drugiej strony może się zdarzyć, że przedłużą Ci teraz umowę, a po ciąży i wychowawczym i tak nie będziesz miała gdzie wrócić bo będą tylko czekali na możliwość zwolnienia Cię... Ciężka sprawa, zależy jakie masz szefostwo. Ja przy pierwszej ciąży z synkiem zdecydowałam się powiedzieć pracodawcy o ciąży chociaż pracowałam wtedy w biurze tłumaczeń na umowę zlecenie z obiecaną umową o pracę. Wszystko zależy od sytuacji tak naprawdę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xd1yhop.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/xlzu2pq.png

Kurcze właśnie nie wiem co zrobić bo z jednej strony troszke się boje ze mi nie dadzą tej umowy (a umowa i tak chyba tylko na rok ) a z drugiej to tak jak Weronika mówisz ze po porodzie i macierzyńskim czy wychowawczym chciała bym wrócić do pracy a jeśli teraz nic nie powiem tylko dopiero gdy dostane umowę to już szefowa może patrzeć na to inaczej nawet gdy bym chciała wrócić po jakimś czasie i dlatego bardziej się skłaniam ku temu żeby wcześniej powiedzieć ... chociaż z moja szefowa ciężko się dogadać jeszcze zależy na jaki jej humor się na trafi ...

nanushka - Kurcze...Bo ja to nie chciałabym by mi ktoś zaglądał.... słuchajcie, znalazłam takie coś:
cytat z Facebooka: "Szkoła Rodzenia Prenalen: według przepisów - w szpitalach klinicznych (ośrodkach dydaktycznych) nie wymagana jest zgoda od pacjenta/pacjentki. "
czyli to tylko klinicznych sie tyczy? Bo juz nie wiem

Hej dziewczyny,dawno tutaj byłam,ale było to spowodowane brakiem czasu i pobytem w szpitalu :/
Mdłości i wymioty nie odpuszczały, więc trafiłam do szpitala z odwodnienia.Na szczęście teraz jest to mniej intensywne :P
Jutro będzie 13 tydzień :)
Jesteśmy po USG genetycznym .Po dwóch poronieniach pragnęliśmy tylko spokoju i świadomości,że wszystko jest dobrze, więc nawet się nie zastanawialiśmy czy jest taka potrzeba czy nie ... Przepływy super,kość nosowa jest,przezierność 1.1 , serduszko 170 uderzeń, prawdopodobieństwo trisomii 1:20000 1:14500 ...
Nasz lekarz nie doradzał nam dalszych testów,wręcz powiedział wprost,że nie ma takiej potrzeby bo wszystko wygląda dobrze... Termin ostateczny to 04 kwietnia :D
Mąż zażartował ,że chyba będzie syn i lekarz ni stąd ,ni zowąd powiedział,że z dużym prawdopodobieństwem ma mąż rację i wskazał na coś palcem i wtedy naszym oczom ukazało się wielkie coś miedzy nóżkami :P
to jak nie jest to nie co myślę ,to nie wiem co to jest :P
Powoli zaczynamy się cieszyć ... Brzuszek zaczyna powoli odstawać :) :) :)

Hej Dziewczyny. Moja ciąża obecnie ma 11tygodni i 6dni. Z dnia na dzień czujemy się coraz lepiej. Wymioty i mdłości ustępują.. Będąc na urlopie w Polsce wyszło mi ,że to 8tydzień. Teraz czekam na skan 12tygodniowy który ma się odbyć w Poniedziałek. Mam już córeczkę, która ma 2lata. W listopadzie dowiemy się kto mieszka w brzuszku. Dużo zdrówka dla was Dziewczyny!!!!!