Skocz do zawartości
Forum

Mamy Listopadowe 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Mamciachlopcow,lacze sie z Toba w dolegliwosciach zoladkowych.Ja mam hemoglobiny 10,ale boje sie witamin,bo oczywiscie zoladek protestuje.Mdli mnie caly czas.Wiem,ze juz nie minie do porodu.W pierwszej ciazy tez tak mialam plus wymioty przez 35 tyg.Damy rade:)

Drogie przyszłe mamy, czy macie / używacie detektora tętna płodu? Szukam opinii na ten temat - dziewczyny niekiedy wspominają, że jak nie uda im się wyłapać malucha, to panikują, a jakie są Wasze doświadczenia? Stoję właśnie przed dylematem - mieć czy nie mieć... Rozważam też opcję wypożyczenia takiego urządzenia (rentmama.pl - jak się u mnie nie sprawdzi, to po prostu odeślę i nie będę się denerwować. Podzielcie się swoimi doświadczeniami :)

Mamciachlopcow, ja kilka godz. po porodzie wypilam kawe, po 9 miesiacach wstretu do niej. Teraz tez czekam na ten moment. Az sie wierzyc nie chce, ze te paskudne dolegliwosci odchodza jak reka odjal.
Jesli chodzi o detektor tetna plodu, mam i uzywalam. Zawsze sie sprawdzal. Dlugo nie czulam ruchow dziecka ze wzgledu na ulozenie lozyska.
Jestem w 25 tc, termin mam na 13 listopada.

Za dwa dni 27 tydzien ciąży. Termin na 2 listopada. Poprzednie dwie ciąże zakończyły sie w 37 tyg. 3 tygodnie przed planowanym terminem. Licze ze teraz tak bedzie. Ciuszki mam ze starszych chlopakow. I kurcze teraz tez 3 chopak. Mam jeszcze jeden procent nadziei ze bedzie niespodzianka. Zdarzyla wam sie moze taka niespodzianka mamuski ?

Gość Skorpionka

Owca co tam u Ciebie, bo dawno sie nie odzywalas? Jak tesciu i Ty po tych emocjach? Mam nadzieje ze wszystko dobrze.
U nad prace przeprowadzkowe zwolnily. Kuchnia zamontowana, ostatnie poprawki zrobione. Teraz czekam zeby wszystko posprzatac i wypakwywac kartony. Jeszcze duzo pracy ale juz prawie wyglada jak mieszkanie :))

Jak dziewczyny znosicie upał .u mnie jeszcze dziś 33 a jutro na już być 26 więc będzie lepiej .mnie dalej męczy kaszel ale taki dziwny bo zaczyna mi dokuczac po 15. Łucja kopie ale zaczynam tracić kg na wadze ale pewnie przez to że przeszłam na dietę lekkostrawna,żadnych słodyczy nic smażonego itd .

Hej ho! U nas do du*y ale stabilnie. Wczoraj przenieśli teścia na normalną sale odwiedzinową. Dostał jakiejś choroby pluc, która się nie cofnie (palił 50lat) i niewydolności nerek. Jak rozmawialiśmy z lekarzem to pożyje od kilku do kilkunastu miesięcy. Najgorsza jest moja wściekłośc bo on jak on stary glupi chłop ale teściowa nie da sobie nic wytlumaczyć. Wozi mu do szpitala smażoną rybę a jak jej moj mąż zwróci uwage to sie drze. Szkoda pisać dluga historia. Od 25 lat ma miażdzyce i był czas na ratunek ale jak nikt nie widzi problemu to tak jest...
Nie wiem czy już mówiłam ale doszliśmy z mężem do wniosku, że jak Stasiu będzie tak aktywny na zewnątrz to mamy przechlapane. Robi takie akrobacje kilkanascie razy dziennie. Czuje sie dobrze. Nic mi nie dokucza na tyle by marudzić. Wygląda na to, że przy moim uwielbieniu do jedzenia nie spotka mnie mnic gorszego niż rzyganko ;)

Hej dziewczyny. U nas upał okropny. Rano na chwilę wychyliłam się do sklepu i zamierzam przeczekać ten skwar w mieszkaniu.
Dokupiłam ostatnio pajacyki dla małego w smyku. Są fajne teraz ceny.
Dolegliwości szczególnych na razie nie mam.
W czwartek idę na krzywą ;/ W pierwszej ciąży nie było to przyjemne. Kupiłam teraz tą cytrynową. Piła ją któraś z Was ? lepsza może ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/6dg3c0y.png

Milka - spoko jest ta glukoza, ja miałam ostatnio i spokojnie da się wypic. Spodziewałam się gorszego napoju.
Ja sie super czuje, tylko dzis jakos brzuch "okresowy". Ale może przez upał.
Zreszta we czwartek wizyta , wiec sie nie martwię :)
Owca, rozumiem... Pewnych nawyków nie sposób zmienić prośba i groźba u starszych. Szkoda gadać. Ty się tym niw denerwuj :*

Mamachlopcow - duże chłopy :)

Moja sąsiadce w 38 tyg synek się przekrecil i miała cesarke. Lekarz kazał jej poraczkowac trochę że może się coś zmieni ale niestety.

U mnie synek w 20 tyg na dole miał nogi teraz na kolejnym usg 24 tydz ma głowę :) a córka pływa po całym brzuchu.

U was upały u mnie zimno max 20 stopni, zimno, wieje, leje :)

Dobrej nocy

Hej dziewczynki !
Ale fajne bliźniaki - gratuluję:-) niesamowite to ze są w brzuszku razem :)

Ja dzis byłam na krwi i oddać mocz... Upał, przychodnia pełna ludzi (do laboratorium, lekarzy ect) ale pierwsi w kolejce sa tylko kombatanci... Nie jestem księżniczką ale jak tyle chorych ludzi dookoła to jednak ciężarne i dzieciaki powinny być wpuszczane.
Mam nadal malutki brzuch wiec pewnie każdy myśli ze udaje :-)
Chciałabym juz większy :(
Któraś oprócz mnie miała taki niewielki , nie pamiętam która? Juz jest brzusio bardziej widoczny??

No upał jest dobijajacy. A te kolejki w sklepach czy gdzie indziej to maja w nosie ze sterczymy. Ja zawsze stoje cierpiliwie. Ale nasi polacy zwlaszcza ci starsi to by cie zzarli razem z butami. Niz przepuscili. Dzisiaj mialam usg. Moj Gucio juz glowa w dol. Ale moze jeszcze fiknac w druga strone wiec na razie sie nie ciesze. Bo codziennie robi takie ekspady ze wszystko jest mozliwe.

No upał jest dobijajacy. A te kolejki w sklepach czy gdzie indziej to maja w nosie ze sterczymy. Ja zawsze stoje cierpiliwie. Ale nasi polacy zwlaszcza ci starsi to by cie zzarli razem z butami. Niz przepuscili. Dzisiaj mialam usg. Moj Gucio juz glowa w dol. Ale moze jeszcze fiknac w druga strone wiec na razie sie nie ciesze. Bo codziennie robi takie ekspady ze wszystko jest mozliwe.

Ja dziś też byłam oddać krew i mocz ale akurat stać w kolejce nie muszę bo w laboratorium mnie znają i wchodzę slużbowym. Jak wychodzę normalnym wyjściem to kazdy się gapi jakby zabić mieli jakim prawem ja tak sobie szybko weszłam. U mnie brzuch taki pokazny, że dziś pielegniarki na pobieralni się smiały bo przepraszały mnie, że nie zauważyly jak stoje i czekam i nie wiedzą jak to możliwe ;) smiałam się z nimi, że już teraz to nie da mnie się przeoczyć ;)
Nie pomogę bo u każdego jest inaczej ale mnie wywaliło w ciągu 1 miesiąca więc wszystko przed Tobą ;)