Skocz do zawartości
Forum

Mamy Listopadowe 2017

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie bardzo brzydka pogoda ale odrzylam i pojechałam na zakupy i po drodze wpadłam do Pepko. Obkupilam się w pół spiochy w różnych rozmiarach od 56 do 68 bo była wyprzedaż nawet po 4 zł, w pieluchy i skarpeteczki, do tego jeszcze kocyk :) zawsze coś ale takie zakupy tylko cieszą :) w końcu kupujemy dla naszego maluszka :D
Mam już tyle rzeczy spakowany które czekają na męża :) jak przyjedzie to zapakuje mu to wszystko do samochodu firmowego i on zawiezie wszystko do teściowej, przynajmniej nie będę słuchać, że wszystko kupujemy za wcześnie, przynajmniej mojemu mężowi się nie odważy gderac nad głową :D

https://www.suwaczek.pl/cache/dd63331289.png

http://s3.suwaczek.com/201711191770.png

A ja się dziś obudziłam z przekonaniem, że nic nie robię :)
Poszłam tylko do osiedlowej biblioteki po ksiązki. W piątek wyjeżdzamy nad morze, więc jestem zaopatrzona.

Ostatnio kupiłam kilka pajacyków w rozmiarze 56 i to póki co tyle. Po powrocie znad morza wezmę się za solidny przegląd ubranek, które mam po synku. Popiorę, wyprasuję. Pomyślę, co jeszcze dokupić.

Cześć Kochana :*

Widzę że szał zakupowy na forum.
Ja też dokupuje po parę rzeczy.
Rzeczy po synku popiore gdzieś pod koniec września. Narazie jestem w trakcie szukania mieszkania i bardzo ciężko znaleźć cos normalnego jak widać że jestem w ciąży :(

Dziś miałam kolejna wizytę i w liczbach
23+6 dni
Ja 9-10 kg na plusie
Synek 644g
Córeczka 646g.
Do tego mam podwyższony cukier i problem ze spojeniem lonowym.
Będę miała wizyty z fizjoterapeuty i będę chodzić w jakichś pasach na miednicy. ( okropny ból)
Do pracy już nie będę chodzić bo to niby pogarsza stan.
Mój syn ma wakacje od wczoraj a ja nie wiem co z nim robić, odzwyczailam się od niego :) po szkole były 3 godz i do spania a teraz cały dzień mamo :).

Mam ostatnio zmiany humoru zrobiłam się bardzo placzliwa.
Dzieciaki skaczą w brzuchu jak szalone. Stwierdzam że ciąża powinna trwać 4 miesiące a dla wytrwałych 6 :)
No nic więcej niż połowa za nami.
Buziaki mamuśki :*

Ja od czasu do czasu zamawiam coś z internetu ;) Także pomalutku też coś już kompletujemy dla naszej Lilusi ;)
Mąż już się tak przyzwyczaił do imienia, że żadne zmiany chyba nie chodzą w grę ;P
Ja jestem nauczycielką, dlatego teraz mam wakacje ;P Leniuchuję, poleguję, oglądam seriale i czytam książki... ale pomału czuję się jak nierobek ;) Oprócz budowy małego człowieczka nie zajmuję się niczym konkretnym ;)
Zazdroszczę tym co teraz jeszcze chodzą do pracy.

Gość Sylwia80

Część dziewczyny .czy któraś z Was ma refluks?ja miałam to przed ciąża objawiał się bólem gardła .dieta pomogła . do dzisiaj było znosnie.dziś już znowu mam wielki dyskomfort w gardle, delikatne pokasływanie i niesamowite częste odbijanie i od dziś scisła dieta .najgorzej żadnych surowych owoców tylko obgotowane.
Co do wyprawki to zostały mam tylko do kupienia kosmetyki laktator pieluszki tetrowe butelka i smoczek ale zamowie pewnie pod koniec września na allegro a i materac do łóżeczka.wybrany już jest( kokos i pianka ) wystarczy tylko pojechać do sklepu i kupić .
Wizytę mam dopiero 9 sierpnia i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę swoją kruszynkę .

Ja też powoli zamawiam na razie ubranka, chociaż miałam czekać do sierpnia/września, ale takie wyprzedaże, że aż żal nie skorzystać ;) w sobotę się przeprowadzamy, więc urwanie głowy.. Dziś wizyta oby było wszystko dobrze:) Stefcio kopie jak szalony i wierci się bardzo(tak bym chciała go już przytulić:))
W tym miesiącu waga skoczyła mi szalenie bo 4kg a tak naprawdę żywiłam się warzywami i owocami więc przerażona jestem bardzo skąd taka duża różnica:( tak naprawdę poza brzuchem i piersiami to wszystko wygląda jak miesiąc temu..
Kasia powodzenia w poszukiwaniu mieszkania!
Tosca ja nie pracuje od kwietnia, najpierw zagrażało nam poronienie, później pojawił się krwiak, ale szybko wchłonął, a teraz nadciśnienie. Na początku było mi okropnie ciężko, teraz już sobie ułożyłam dzień i jakoś sobie radzę ;) potraktuj to jak normalne wakacje :D

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc9vvj3tedvfnf.png

Gość żoo z robo

Sylwia80
Ja miałam w poprzedniej ciąży potworny refluks aż zachłystywałam się treścią żołądka. (może nie tyle to był refluks co raczej aktywność wierciucha) Na początku pomagało mi Rennie ale później już nic nie działało poza sodą.
Małą łyżeczkę sody rozpuszczałam w kubku wody i popijałam przez cały dzień lub wieczór.
Tylko uwaga nie przy nadciśnieniu bo tam jednak sporo sodu.

My niestety musieliśmy przerwać urlop w górach. Teścia zabralo pogotowie i wczoraj mial operacje wstawiania bajpasów na otwartym sercu. Tescie mieszkaja 70km za Szczecinem, a operowali go w Szcz i nie mialby nawet kto mu wody podac więc musieliśmy zabrac tesciową do siebie na kilka nocy by mogla go odwiedzwac i się nim opiekować. Straszny niefart... W tamtym roku musielismy wracać z podrozy poślubnej bo zmarł mój ojciec. Eh.
Do tego 8 godzin w samochodzie i sporo nerwów zrobilo swoje bo głowa mi pęka i nie spałam prawie wcale bo przebudziłam się z jakimś okropnym lękiem. Już myślalam ze w panike wpadne do tego stawiała mi się macica i ból jak na okres. Od 3 dni Staś strasznie się wierci . Martwie się tym ciąglym stawianiem. W ciągu godziny potrafi kilka razy....nie wiem czy to takie normalne by tak czesto twardniała ;( 3 trymestr chyba powoli siada mi na glowe, albo pogoda. Sama nie wiem. Plakać mi się chce i kazdy dech lapie jak ryba.....

Gość żoo z robo

Owca
To przykre co piszesz, trzymam kciuki.
Ja ostatnio miałam taki nerwowy okres. Moja mama miała zabieg a jeszcze kilka innych rzeczy się nałożyło. Ze stresu też mi twardniała macica (termin mam na koniec października). Wzięłam nospę i dużo magnezu i się uspokoiło. Ale podjedź gdzieś na izbę, nich sprawdzą czy z szyjką jest ok bo niestety taki stres potrafi namieszać.
Trzymaj się.

Sylwia 80, ja mam chorobe refluksowa od wczesnego dziecinstwa. Przed ciaza mialam problemy tylko w nocy z cofaniem tresci. W ciazy natomiast jest inaczej-przede wszystkim ciagly niesmak w ustach (kwasno i gorzko) i mdlosci. Biore metoclopramid, tak jak przed ciaza. Pije wode Słotwinke i siemie lniane. Jak nie wytrzymuje kwasu,to rano czasami wezme omeprazol. Rennie, Alugastrin itp. nie pomagaja mi wcale i nasilaja mdlosci,bo sa slodkie. W ogole wszelkie slodkosci nasilaja refluks.

Na szczęście nie zmagam się z refluksem, ale mam usunięty woreczek żółciowy i przez to teraz w ciąży bardzo dokuczliwą zgage :/
Przedtem miałam nocne ataki bólu żołądka jak nie trzymałam się diety, niestety teraz nawet dieta nie pomaga.
Sylwia leżaczki bujaczki to fajna sprawa, koleżanki miały przy swoich dzieciach i sprawdzały się kiedy chciały coś zrobić :) ale ten Tiny Love 3w1 jest dosyć drogi o ile się orientuje. Chyba ze będziesz kupować używany?

https://www.suwaczek.pl/cache/dd63331289.png

http://s3.suwaczek.com/201711191770.png

Sylwia26eM, a może Sylwię po prostu na ten bujaczek stać ? :)
Ja przy pierwszym synku miałam leżaczek Fisher Price Rain Forest, interaktywny, grał i swiecił. Niestety, nie ma go już w ofercie. Liczę na to,że znajdę gdzieś taki używany.
W każdym razie - jeśli dziekco będzie z tych 'nieodkładalnych', to źżaden leżaczek się nie przyda.
Refluksu na szczęście nie mam, współczuję :( Zgaga też na razie mnie omija.

Ja się cieszę z tego, ze nie chodzę do pracy. Synka na 3-4 godzinki zostawiam u niani (mam tam towarzystwo innych dzieci) i mam chwilę, żeby posiedzieć i poczytać, bo to uwielbiam :) Za praca nie tęsknię póki co.

Gość Sylwia80

Wiem że są drogie ale planowałam go kupić jako prezent od mojego i męża rodzeństwa jako prezent skladkowy z okazji nardzin.(poroszono nas żebyśmy się zastanowili co mogą kupić Łucji ) czyli rozumiem że tego typu leżaczki sprawdzają się i są przydatne.właśnie dlatego że względu na cenę chciałam poznać wasze opinnie.

Znalazlam fajna statystyke w necie, moze kogos uspokoi, bo chyba jestesmy wlasnie w przelomowych tygodniach :)

Ukończony tydzień ciąży a szanse na przeżycie:

23. tydzień ciąży 53 %
24. tydzień ciąży 67 %
25. tydzień ciąży 82 %
26. tydzień ciąży 85 %
27. tydzień ciąży 95 %
28. tydzień ciąży 96 %
29. tydzień ciąży 96 %
30. tydzień ciąży 97 %
31. tydzień ciąży 97 %
32. tydzień ciąży 98 %

Granica zdolności dziecka do przeżycia leży pomiędzy 23 a 25 tygodniem ciąży.

Sylwia80, nigdy zaden lekarz nie wspominal mi o diecie, a jedynie o czasie ostatniego posilku-3 godz.przed snem. Jednak organizm sam odrzuca surowe owoce i warzywa, smazone potrawy, ciemne pieczywo i takie z ziarnami.
Jesli o lezaczki bujaczki chodzi, to ja mam "nieodkladalne" dziecko i dzieki temu wynalazkowi moglam wypic kawe i zjesc sniadanie. Synek zniszczyl lezaczek i nowemu synkowi wlasnie zakupilam rewelecyjna hustawke firmy Caretero,na zasilacz (baterie tez mozna uzywac). Tym razem hustawka jest nowa,koszt 320 zl. Polecam takie udogodnienia.

Hejka. U nas po wizycie w sumie ok, tylko zwiększył mi dawkę luteiny i dostałam asmag bo jak spina mi się brzuch to czasem czuję dyskomfort :( mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Z Małym wszystko super rośnie jak na drożdżach:) Czeka mnie krzywa cukrowa niedługo.
Co do leżaczka bardzo spodobał mi się Chicco Balloon i intensywnie rozważam jego zakup:) ma dużo funkcji i nadaje się do 18 kg jako mini wersja fotela dla dziecka. Sama już nie wiem, tyle tego wszystkiego:)

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc9vvj3tedvfnf.png

Karo - super że po wizycie dobrze ;) Ja idę za tydzień dokładnie we czwartek ;)
Dzisiaj mam wizytę kontrolną u stomatologa, tak żeby sprawdzić stan ząbków corocznie ;)

Mam pytanie:) Z serii głupich ;P Czy stosujecie inne pasty do zębów niż przed ciążą? Ja zawsze myje taką zwykłą drogeryjną, a to Blendamed a to signal ect. a teraz czytałam gdzieś że lepiej bez fluoru. Co wy na to?