Skocz do zawartości
Forum

Skarby Październikowe 2017

Koraliczek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się szykuje na przyszły czwartek :). Codziennie mówię małej, że to jest ten dzień kiedy ma wyjść.
Wczoraj kupiłam znowu jakieś ciuszki, ale na późniejszy czas - likwidują sklep i ciuchy po 10$ to jak za darmo.

Mamatrojki fajnie, że jednak nie było tak źle jak zakładałaś :).

Śmiać mi się chce, że piszecie o różnych terminach :). U mnie jeden sztywny i niezmienny, wyliczony z magicznego kółeczka jak mój mąż mówi :).

Chyba mój organizm czuje, ze coś się zbliża - cały czas mam ochotę jeść. Niestety mam bóle dolnej części pleców. Główka małej czuje jak mi uciska cały czas, ale to dobrze :).

U mnie dopiero 9:00 I zapowiada się super dzień. Słońce pięknie świeci i ma być 20 st ! :)

Cześć dziewczyny :)

Mamatrojki gratulacje :)

Żoo zgadza się na 18 miałam termin z om na 22 z usg, żaden się nie sprawdził ;)

Mąż ostatnio czytał w książce o typach zjadaczy mleka, więc Młodzieniec na początku karmienia jest barakudą a następnie smakoszem. Sutki mam tak obolałe, że zanim zmieni się z barakudy w smakosza to po prostu mnie słabi. Pierwsze sekundy karmienia to dla mnie koszmar a później znużenie. Najczęściej na każdym cycu wisi po 30 minut i po takim karmieniu śpi 3-3,5 godziny. Chociaż dzisiaj w nocy jadł tylko 30 minut i spał 3 godziny jakiś wyjątek ;)

Dzisiaj ma dzień marudy od rana je, co godzinę po 20 minut reszta czasu najlepiej na rękach, bo z tej perspektywy najlepiej poznawać świat ;) Jak na złość męża nie ma w domu, więc już mocno jestem wyeksploatowana i nawet na spacer nie poszłam, bo stwierdziłam, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce normalnie codziennie pokonujemy 5 km.

Mały nie zasypia już po każdym karmieniu tylko oczekuje rozrywek ;) Bardzo fajnie sprawdzają się karty kontrastowe można w tym czasie np. zjeść śniadanie ;) Czasami „kąsnie” żyrafę Sophie inne zabawki jeszcze brak zainteresowania… koniec pisania głośny alarm się odezwał ;)))

https://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a29lbyak8.png

01.12.2016 [*]

To był fałszywy alarm ;))) Śpi godzinę a ja naiwnie liczę na kolejną ;)))

Dziewczyny z braku czasu nie jestem w stanie przeanalizować forum , więc prośba o podanie dat, żebym mogła uaktualnić listę :)

SKARBY PAŹDZIERNIKOWE 2017

Ana urodziła córeczkę :)
Agullka 13.09.2017 urodziła synka :)
Wonderlife 28.09 --- 22.09 urodziła córeczkę :)
Wirgi 18.10 --- 25.09 urodziła synka :)
Wigga 01.10 chłopiec
Krysia 06.10 chłopiec
Tyśka 07.10 dziewczynka
Mery 11.10 --- 17.10 urodziła córeczkę :)
Atram 11.10 chłopiec
Merci 12.10 dziewczynka
Doti 15.10 dziewczynka
MamaJG 16.10 chłopiec
Bzaaa 17.10 dziewczynka
Anielica 21/24.10 chłopiec
Żoo 24.10 chłopiec
Migot 29.10 dziewczynka
Kasia 30.10 chłopiec

01.12.2016 [*]

Żoo oby sen się szybko spełnił ;)

Mery na początku tak jest płacz, cyc, kupka, spanie i tak w kółko ;)))
Ja chyba wczoraj miałam kryzys, bo zaczęłam rozmyślać o przedszkolu dla Młodzieńca haha

MamaJG 16.10 --- 27.09 urodziła synka :)
Atram 11.10 --- 02.10 urodziła synka :)
Doti 15.10 --- 12.10 urodziła córeczkę :)
Wigga 01.10 chłopiec
Krysia 06.10 chłopiec
Tyśka 07.10 dziewczynka
Merci 12.10 dziewczynka
Bzaaa 17.10 dziewczynka
Mamatrojki 20.10 chłopiec
Żoo 24.10 chłopiec
Migot 29.10 dziewczynka
Kasia 30.10 chłopiec

01.12.2016 [*]

Mamotrojki88
Chłopaki słodziaki :))))

Moje dziecko już na bank będzie skorpionem. No ładnie, już mi wystarczy starszy buntownik.

Wczoraj ok 24 złapały mnie skurcze. Oczywiście nie porodowe ale spać nie dały. A jak już się przymierzałam do zaśnięcia to mi kot wszedł na głowę.
Do tego synal urządził sobie wczesną pobudkę.
Więc efekt jest taki, że chce mi się teraz spać, spać, spać bo spałam max 2 godziny.

Młodzieniec jak się obudził po 7 tak do teraz potrzebował mamy ;) Mam nadzieję, że tym razem przysnął na dłużej korzystam z okazji, żeby coś zjeść ;)
Dzisiaj stuknęło 4 tygodnie a ja na szczęście dostałam olśnienia, że już czas chłopaka umawiać na usg bioderek i główki.

P.S No myślałam, że uduszę listonoszkę jak zawisła na dzwonku ;))) Co prawda Młodzieniec nieczuły na hałasy itd. ale myśl, że miałby się obudzić była przerażająca ;)))

Żoo myślałam, że Ty już na porodówce coś wykluwasz ;)
A w ogóle to mi uświadomiłaś, że nie wiem, jaki znak zodiaku przypadł Frankowi :)))

Migot a Ty jak wyskakałaś coś na piłce ? ;)

01.12.2016 [*]

Aktualizacja :)
Mam nadzieję, że nic nie po...mieszałam ;)

MamaJG 16.10 --- 27.09 urodziła synka :)
Atram 11.10 --- 02.10 urodziła synka :)
Doti 15.10 --- 12.10 urodziła córeczkę :)
Bzaaa 17.10--- 12.10 urodziła córeczkę :)
Mamatrojki 20.10 --- 21.10 urodziła synka :)
Wigga 01.10 chłopiec
Krysia 06.10 chłopiec
Tyśka 07.10 dziewczynka
Merci 12.10 dziewczynka
Żoo 24.10 chłopiec
Migot 29.10 dziewczynka
Kasia 30.10 chłopiec

01.12.2016 [*]

Wirgi
Skakam i czekam aż zacznie się coś dziać. Chodzę na spacery, z których ledwo wracam i nic. Ostatkiem sił wdrapuje się po schodach na 3 piętro rezygnując z windy. Ciężko pracuje nad tym, aby w czwartek spotkać się ze swoją dr w szpitalu, ale póki co chyba malutka ma to gdzieś :).

Wirgi coś tam wspominałaś we wcześniejszym wpisie o żyrafie Sophie. Było głośno jakiś czas temu jak się okazało, że w środku gromadzi się pleśń i niezły syf. Zresztą wszystkie gumowe zabawki, które mają dziurkę kumuluje się w nich wilgoć i brud.

Ok. U mnie 9:00 czas wstawać i coś tam porobić.
Dziś jadę kupić materiał na zasłonki do salonu :)

Niektórzy naklejają kartkę przy dzwonku z prośbą o pukanie zamiast używanie dzwonka. U mnie w bloku np nie ma dzwonków, puka się do drzwi. W nowym budownictwie zresztą jest tak często. A domofon ma takie rozwiązanie, że jak ktoś przychodzi i chce się dostać do mnie to dzwoni mi tel i odbieram połączenie i wpisuje kod na klawiaturze i tak otwieram drzwi wejściowe w bloku :). Zresztą w nowym budownictwie wnętrza korytarzyi holu wyglądają jak w dobrych hotelach - dywany wszędzie, sprzątający serwis myje podłogi i odkurza 2x w tygodniu.

A wczoraj się dowiedziałam, że to taka norma, że w tutejszych kościołach są toalety :)))).

Cześć Dziewczyny.
Moja Anusia ostatnio potrzebuje mojej bliskosci, i co godzinke cycus na 30 min. Acw nocyb2 godziny oczka otwarte i patrzy sie na mame ;). Piekne to ale troszke meczace bo chcialabym spac ale Malutka nie chce wiec Mama oczy na zapalkach i patrzy az pieknosci stwierdzi ze jednak pojdzie spac.
Wirgi
Prosze o wpisanie mnie z corcia do listy rozpakowanych 12.10.
Moja Niunia dzis tez na cycusiu, i u mnie tez listonosz dzis najpierw na fomofon dzwonil a potem ma dzwonek przy drzwiach i mi Malutka obudzil. No ale przyniosl mi papiery na macierzynskie wiec mu to wybaczylam haha, bo dzis planowalam jechac do Zusu zlozyc w koncu wniosek o zasilek.
Migot
W koncu i na Ciebie przyjdzie pora:).
Mamatrojki
Śliczne zdjecie ;). Słodziaczek Mały.
Mery
Mysmy mialy taka boc z piatku na sobote. Z tym ze moja Niunia kupki nie umiala zrobic i ja brzuszek bolal, az wstyd sie przyznac ale zjadlam lyzke pieczarek i to chyba przez to :(. Dopiero o 3 w nocy wzielam termometr mydlo i wywolalam kupke, bo by sie wykonczulo Malenstwo. Teraz juz za nim cos zjem sprawdzam czy moge. Jestem poki co o rosolku, piersi z kurczaka gotowanej i marchewce,oprocz tego tylko chleb z maslem, szynka, pomidor, jablka, czasami ogorek zielony. Nie mam zielonego pojecia co jesc na obiad. Moze Wy macie jakies pomysly, bo jeszcze trosxke i nie bede mogla patrzec na rosol.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh5gupub5e.png

Tyska ja np wczoraj zrobiłam pieczone ziemniaki z łososiem w foli, wszystko na jednej blaszce 15 min w piekarniku. Szybko i smacznie.
Jeszcze szybciej pierogi z twarogiem. Gotowe oczywiście, podgrzane w garnku na parze.
Zamiast marchewki polecam tez dynie albo cukinie. Fajne są tez buraczki w lidlu albo biedrze są takie ugotowane zamknięte próżniowo tylko ucierasz, doprawiasz i masz przepyszne domowe buraczki.