Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki listopadowe 2016

Gość Monalika

Rekomendowane odpowiedzi

Agulka88- madra kobieta z ciebie! U nas rowniez lewe biodro. Od urodzenia dostalam zalecenia podwojnego pieluchowania - zapobiegawczo bo mala miala ulozenie posladkowe. Po 3 tyg kontrola- jest zle bardzo zle- zalecenie poduszka frejka 18-20cm. Meczylam siebie a przede wszystkim corke. Moglam ja sciagac tylko do kapieli. Po 5 tyg kontrola a lekarz w szoku ze kto mi zalecil tak wczesnie ta poduszke? Odpowiadam mu ze on. Juz chyba nie wiedzial co powiedziec to skwitowal mnie tekstem; tak to jest jak sie tak wczesnie przychodzi. Nosz kurw@! nastepnym razem pojde do 3 lekarzy. Teraz mam miec 3 kontrol zobaczymy co terax wymysli.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

U nas już w miarę podobne godziny spania drzemek itd. W ciągu dnia mała wstaje ok 7/8 i po myciu wyglupach itd znów zasypia na 30 min. Kolejna drzemka jest ok 11, 14 sspacer i o 17. O 18 30 kąpiel i po długim usypianiu o 20 śpi. Budzi się na karmienie co 3h :)

Bioderka mamy ok :)

Dziś byliśmy u neurologa bo pediatra sugerowała asymetrie ale wszysko jest dobrze. Tyle że mała lubi układać główkę na prawo. Ponoć w życiu płodowym musiała być w tej pozycji. Mamy ja ćwiczyć choć i tak jest lepiej jak było wcześniej.

Ostatnio mała miała skok. A po skoku przewracanie z brzucha na plecy, trzymanie zabawek w rączkach i głośne śmiechy :))))

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zf0ol3s77.png

misia1994 sama jestem ciekawa co usłyszę tym razem od lekarza. Podobno dysplazję stawów biodrowych stwierdza się już po porodzie, a wszystko stwierdzone później to nie jest dysplazja. Ale wiadomo nigdy nie wiadomo na jakiego lekarza się trafi.

tak sie to forum zacina, że post się dodał kilka razy, przepraszam nie miałam takiego zamiaru.

Nuinek nasza też łapie zabawki i głośno się smieje od jakiegoś czasu, ale nie słyszałam o tych skokach.

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywf71xlzpdv0fe.png

Cześć mamusie:) jak po walentynkach? My wczoraj kolację przy świecach zjedliśmy i moj mąż sie postaral. Dostałam piekne kolczyki:) planujemy jeszcze w przyszlym tygodniu do kina iść:) a nasz maluszek wczoraj oczywiscie nie mogl spać. Tak jak codziennie ok 20 zasypia tak wczoraj dopiero po 22 zasnął a potem pobudki co godzina. Chyba wyczuł ze chcialam z mezem pobyc sama:)
z tymi bioderkami to tak jest ze lekarze czasem przesadzaja. Kilkanascie lat temu nie robili takich badań i my mamy zdrowe biodra.

Gość Aluska35

Cześć dziewczyny. U nas jakiś kryzys mała kaszle i ma zapchany nos dlatego chyba nie może spać w nocy ja już nie mam siły i stąd humor i mnie na bakier.
Za to w Walentynki było fajnie Hania szybko jak nigdy poszła spać i mieliśmy z mężem wieczór dla siebie
Atena trzymam kciuki

my po chrzcinach, malutka była bardzo grzeczna :) starszy niestety coś kaszle od tygodnia i ide z nim dziś do lekarza.

Iwonka dobrze, że walentynkowy prezent się mężowi udał, a Tomek pewnie jest zazdrosny dlatego tak Was w nocy pilnował hehe ja dostałam perfumy a wieczór mieliśmy spokojny, dzieci szybko zasnęły a my razem z nimi hehe

moja mała coś ostatnio często ma takie noce, że budzi się co godzine, ale jeszcze daje rade. W środe szczepimy na pneumokoki.

Agulka88 super ze chrzciny sie udały:) my robimy w tą niedzielę 26. Akurat Tomek skonczy 3 miesiace:) chcieliśmy robic w marcu ale to juz post bedzie wiec przesunelismy trochę:) moj synuś tez ma czasem tak ze co godzine potrafi sie budzić na jedzenie a wczoraj mnie zaskoczyl i zasnął o 20, pobudka o 24 a potem o 4.30 i o 7 wiec pierwsza noc gdy mial tylko dwie pobudki:) dzis juz normalnie cztery byly:) ostatnio na noc próbowałam dac mu mm w butelce ale byl taki krzyk ze szok! Potem zmienilam butelke i sciagnelam swoje to wypił. Teraz znowu sprobuje z ta butelką i mm. Zastanawiam sie ze moze to mleko mu nie pasuje? no i zrobila nam sie ciemieniucha na główce:/

Gość aluska35

dziewczyny zwróćcie uwagę jak nakładacie żel na główkę dziecka ciemieniucha się zrobi także jak będziecie bezpośrednio na głowę w tym samym miejscu nakładać środek myjący. Należy go najpierw rozetrzeć i spienić na myjce czy w rękach.
Fajnie że już macie chrzciny z głowy praktycznie u mnie jeszcze wszystko przed nami, ale musimy czekać na powrót chrzestnej do Polski.
Hania także ostatnio ma jakieś gorsze noce. Już było tak że budziła się raz lub dwa, ale teraz jak szalona co godzinę, cholera wie o co jej chodzi, a jak wczoraj daliśmy jej mm to zwymiotowała wszystko, a wypiła tylko 60 ml. Trochę jestem zmęczona, ale pocieszam się, że pogoda coraz lepsza to już więcej czasu na spacerze będziemy mogli spędzać, później działeczka i jakoś zleci:)

Gość aluska35

Agulka moja najdłużej 9 dni nie robiła i nic złego jej nie było. Pani doktor po 10 dniach chciała lewatywę robić, ale nie doczekała, a teraz robi co 4-7 dni taki jej urok, dodam, że do 1,5 miesiąca robiła kilka razy dziennie. A jak karmisz cycem to wszystko dziecko może przyswajać. Podaj jej jakiś probioryk typy biogaja możesz też espumisan jak nie puszcza bąków

Aluska bąki są, dawałam espumisan bo troszkę się spinała, ale teraz nie wygląda, żeby coś ją bolało, więc cierpliwie czekam może też taki jej urok, ostatnio robiła raz na dwa dni, może teraz jej się wydłużyło. Trochę mnie uspokoiłaś, że twoja ma tak i nic złego się nie dzieje :)

nuinek nasze dzieci coraz starsze i coraz bardziej wymagające, nie ma czasu pisać długich postów hehe, ale zaglądam codziennie, czy piszecie i w sumie mało nas chyba tu zagląda.

Ja znowu sama, bo tatuś na poligonie, wraca 10 marca. a po weekendzie majowym jedzie na miesiąc... dobrze, że już wtedy będzie cieplutko, bo z dwójką dzieci w domu idzie oszaleć!

Gość Aluska35

Ja również zaglądam codziennie: )
Agulka podziwiam tyle siedzisz sama ja szaleje jak mój na tydzień wyjezdza. Moja Hania mną zapalenie oskrzeli już drugi tydzień walczymy o nie może się wykurowac.
Jak tam wasze maluszki dziewczyny moja nie chce lezec tylko już się dzwiga do siadania