Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Tak patrzę na wasze zdjęcia i postanowiłam też się pochwalić ;) tylko jak byłam na wizycie 15.03 to lekarz powiedział, że wszystko jest w normie a teraz zaczęłam pytać wujka google i zgłupiałam. Na wydruku jest wynik CRL 547 mm, GA 12w1d, EDD 20160926. Z wszystkich kalkulatorów, jak i pani w rejestracji wychodził 12 tc, tu wychodzi, że 13. Zaś wg wymiarów wychodzi, że jest za małe na 13tc i teraz nie wiem. Ale trzymam się tej wersji, że wszystko jest ok, serduszko bije i oby tak dalej. Cieszyłabym się jedynie z wcześniejszej daty porodu bo 29.09 mam 30. urodziny i jak bym urodziła 26.09 to urodziłam przed 30 :D

monthly_2016_03/pazdziernikowe-mamusie-2016_45517.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Gość groszek1

Jeeeej,dziewczyny ale Wam zazdroszczę takich cudnych widoków małych szkrabów. Ja byłam na wizycie 12 marca a teraz dopiero 29 marca ide,wprawdzie to nie będą prenatalne ale myślę ze usg tez będę mieć,inaczej go zażądam :D U mnie dzos jest 10+6 z OM zobaczymy jak wyjdzie na usg z terminem.
Śliczne te małe dzieciaczki,od razu humor mam lepszy jak widzę że wszystko na forum jest ok.

Dzis mialam miec prenatalne, ale sie nie udalo :-( jeden z lekarzy odszedl i wszyscy zostali przepisani do mojej lekarki. Kiedy o 17 przyjechalam na umowione badanie okazalo sie ze przede mna jest 21 osob, a lekarka przyjmuje do 18:00. I teraz nie wiem czy prywatnie isc czy moze liczyc ze mi sie uda umowic. Teraz jestem w 13 tygodniu, wiec tylko tydzien zostal na prenatalne i chyba musze poszukac lekarza prywatnie. A tak sie cieszylam ze zobacze maluszka :-(

I witam się ja. Narazie nie mam wiesci o maluszku bo wizyta dopiero jutro po 13! I juz się tak stresuje,tym bardziej że dzisiaj od dłuższego czasu nie wymiotowałam,wole miec te głupie objawy,bo wtedy jestem bardziej spokojna wiem wiem,ze to głupie:) Jutro zaczynam 10 tydzień... Oj jak bym chciała,trzymać maleństwo juz na rączkach :) No i sie wydaje,że nosze drugą dziewczynke zobaczymy ważne ze zdrowe....

Ciesze się bardzo dobrych wiesci.... Zdjecia Usg przesliczne! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Madziorek114 super wiadomości ☺ i tak się będę stresowac, że przez nadmiar tłuszczu na brzuchu będzie mi robił dopochwowo. Ostatnio na wizycie lekarz mi sprawdzał jak będzie przez brzuch widać no i niezbyt. W sumie będę mieć to badanie po miesiącu od tego czasu, no ale zobaczymy ☺
Super zdjęcia dziewczyny, az się miło patrzy!
Madziorek114 dostałaś jakieś foto z tego badania?
Ja mam przeczucie że będzie chłopiec. Chociaż w sumie może to nie przeczucie a presja, żeby był chłopiec ☺ może się za 3 tygodnie dowiem.

Gość Niuniaczu

Gratuluję wszystkim Mamuskom udanych badań prenatalnych. Sliczne,zdrowe bobaski. Czy u którejś z Was szepnął coś lekarz o plci...słyszałam że czasami najlepsi potrafią określić płeć w tak wczesnym stadium...