Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dziś wreszcie pojechałam odebrać wyniki :D aż wstyd, bo gin kazała zrobić od razu po wizycie - tak zrobiłam, bo byłam w czwartek - i od razu odebrać: morfologia + mocz. Pewnie dlatego, że mówiła mi, że mogę nie dotrwać do następnej wizyty, więc aktualne wyniki są ważne :D no ale w piątek zapomniałam, wczoraj położna była od 11:00, więc nie bardzo miałam jak dotrzeć, ale dziś byłam z rańca z mężem :P wyniki są okej, morfologia ładnie poszła w górę :D trochę się dziwię, bo ostatnio zdarzało mi się zapomnieć brać żelazo, a właśnie żelazo mam dużo lepsze :D no i już mnie kłuć do porodu nie będą! wizytę mam teoretycznie 27 września, ale liczę, że nie dotrwam. Jutro mój brat ma imieniny, więc Mała mogłaby wujkowi zrobić prezent :)

Agami podwójne gratulacje! Niech maleństwa rosną zdrowo!

Ja wyrzuciłam chłopa na kanapę i trochę łatwiej mi się wyspać, ale zgaga i sikanie co chwila mnie dobijają :/

A te sny, które teraz mam... ciągle niemowlaki :D Najpierw poród - 5 min i po wsystkim, bez bólu i urodziły się bliźniaki chłopiec i dziewczynka (i gdzie się niby chowa u mnie w tym brzuchu ten braciszek, co?). A potem mi się śniło, że pomagałam jakiejś babce w opiece przy niemowlaku, aby sobie poćwiczyć, ale nie wiedziałam jak dziecko złapać i było taaakie ciężkie, że nie dawałam rady. Ehh psychika wariuje

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Oj dziewczyny, jak ja dobrze rozumiem nocne problemy... Ja wczoraj przeszłam samą siebie. W jednym pokoju mamy wyższe łóżko z którego lepiej mi się w nocy wstaje, a w drugim większe i wygodniejsze na którym lepiej się śpi, o 0.30 się przenosiliśmy z wyższego na wygodniejsze, bo myślałam że zwariuję... Mimo męczących nocy mam jakieś resztki energii jeszcze, więc sprzątam sobie, codziennie po jednym pomieszczeniu, powoli, żeby się nie przesilić, ale sprzątam :)

EmMadlen - moja Zośka miała zakaz wyjścia do niedzieli do wieczora :) teraz już może wychodzić :D a nawet ją proszę, żeby już wyszła :D już bym chciała pojechać na tę porodówkę i naprawdę nie przeraża mnie poród :D wiem, że będzie bolało, ale nastawiam się na to, że będzie ciężko, ale staram się podejść do tego zadaniowo - po prostu muszę wydać Zośkę na świat :D i niech to będzie dziś, proszęęęęęęęę! :D

Koralina - na pewno niżej, bo już mogę swobodnie oddychać :D a dziś to już wgl mam wrażenie, że "zjechał" niżej. W sumie może to zależy od tego jak Zośka się ułoży, ale nacisk na krocze, szczególnie gdy stoję daje mi do zrozumienia, że Zosia zeszła niżej.

EmMadlen - na pewno wykorzystam mojego P. :D co do schodów, to patentem mojej kuzynki bylo chodzenie co drugi stopien. Próbowałam wczoraj troszkę, bo na pierwszym piętrze mieszkam więc chciałam zobaczyc faktycznie jakie to uczucie i czuć takie "rozciaganie" :D tylko nie wiem czy sąsiedzi nie uznają mnie za wariatke jak tak zaczne śmigac po tych schodach :D

EmMadlen - od soboty mamy zielone światło. Tym bardziej, że na wizycie w środę moja gin powiedziała, że rozwarcie jest i że wszystko szykuje się do porodu i do następnej wizyty (27 wrzesień) mogę nie dotrwać :D no to działamy :D niech już wychodzi :D