Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Mąż mi zaczarował dizecko :/ wczoraj była grzeczna, on po powtórzył jej z 5 razy i że w takim razie tatuś będzie częściej wychodził jak ona wtedy taka grzeczna. No i cała noc nie przespana a dziś cały dzień krzyku. :/

Właśnie natknęłam się na fajny tekst na blogu szczesliva i chyba tak jutro małą zapytam jak znów bedzie sie darła 30 min bez oddechu.. https://www.szczesliva.pl/MUSISZ-TO-PRZECZYTAC-JESLI-CZASAMI-MASZ-DOSC-SWOJEGO-DZIECKA/

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Wreszcie mi się udało - dzisiaj co chcę wejść na forum to error.

Ja stanikow sportowych w ogóle nie używam bo jakos nigdy do nich przekonania nie mialam więc też nie pomogę.

U mnie też dziś burza przeszła z gradem ale dopiero po południu - teraz też pada. I może nawet wyszlabym z Małą na spacerek rano na pierwszą drzemkę ale dzisiaj akurat musiałam zrobić jej pedikiur więc to TYLKO kiedy śpi a i tak potrafi zabierać nóżki i utrudniać coś co dla mnie i tak jest masakrą - te paluszki takie maluskie ze za każdym razem się boję żeby jej nic nie zrobić przypadkiem.

My na spacerki wychodzimy ubrane w dodatkowy sweterek na to co w domu ubrana ale lekki kocyk i zimowy spiworek nadal ma. No i czapka. Ani razu zgrzana nie była bo moja Iza mi zawsze śpi na spacerkach inaczej to nawet mowy nie ma o wyjściu bo je co 1,5 H więc zanim bym się po karmieniu wyszykowala to co byśmy polazily kiedy trzeba by było wracać. Nie wspominając już ze mój Maluch strasznie się wierci więc za ciasno by jej było w takiej aranzacji na zimowo. Jak już będzie cieplej ze tylko kocyk wystarczy to wtedy i bez spania będziemy chodzić :)

KasiKate
Witamy
U nas wieje bardzo. Chyba nici ze spaceru:-(
Dziewczyny z duzym biustem. Polecicie jakis stanik sportowy? Tak żeby nie dyndały jak będę biegać? Widziałam w Decatlonie ale nie wiem czy bedzie dobry, a nie chcę stówki wywalić na coś co nie będzie dobre

Freya i panache.
Bardzo duże miseczki i super trzymają.

https://www.suwaczki.com/tickers/tb732n0aw4kanyen.png

Hahaha :D
u nas dziś padało non stop " Maciek bo cie ugryzę w tyłek" :D no taki był zgryzły że szok. Jak wstal o 16.30 to zasnął dopiero o 20.30! Wytrzymał 4 godziny bez snu!! Rekord jakis bije czy co?? Przeciez ja ledwo żyję. I szkoda mi starszej córki bo jak młody tak krzyczy ( bo on nie płacze on po prostu tak krzyczy ze zlością) to nawet nie mam jak jej poczytać :( a ona tak lubi jak sie jej czyta. Ehh.
Staniki freya lubię :) ale sportowych nie miałam.
Ela fajnie że alergia na nabiał się nie potwierdzila. Ja ide w sobote.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

Sto lat dla Maćka☺
My jutro zaliczamy piąteczke hehe
Alice85
Hahaha☺ niezłe to. Uśmialiśmy się z moim M.
Ka_ Ro
Dzięki za staniki. Zaraz oblukam.
Pauka89
Przy karmieniu mam 85D więc jest co nosić.
Co do forum to też miałam problemy żeby coś napisać i w ogóle przeczytać. My dziś w domu bez spaceru, bo wiało:-/

Witam sie z rana!
Mały obudzil mnie 5:45 i nie wiem co ze sobą zrobic. Spal ciagiem od 19:45(w ciuchach chodzonych w dzien padl)do 5:45 i wlasnie przed chwila usnal czyli przed 7,a ja herbatka i sniadanko. Musze prysznic jakos po cichu wziac bo o 7:30 mam byc u lekarza po recepte na szczepionki dla malego.

mał w ciagu dnia chce tylko na raczki. Wczoraj jak zalatwialam sprawy to 2 godziny byla z nim moja mam,raz ze wrzeszczal z glodu,a dwa ona narzekala,że musiala miec go ciagle na rekach bo inaczej plakal i "nawet herbaty"nie mogla sobie zrobic!!a to tylko 2 godziny....
Ja jej mowie,że od porodu to zadnego posilku nie zjadlam na siedzaco tylko na szybko w kuchni,jedynie pije ciepla kawe z ciastkami jak ma poranna drzemke ok 10. Powiedziala mojemu M,że mały nie da zyc,a on jak i mi no przesadzacie!To niech Ci albo mamie wrzeszczy pare min i idzcie do kuchni na herbatke,ktos Was wiąze,a ja mowie,ale on piszczy ciagle,a nie z zostawie go na 10min...tylko raczki. Czasem na macie zabawi sie z pol godz ale zmieniam mu strony na rozne zabawki.

AgaMi to straszne z tym,że mysli ze po to jest macierzynski. Moj moze i tez tak mysli,ale nie powie tego,za to..jego przyjaciel mi tak powiedzial!!No obca osoba.

Jakie plany na weekend??WawAniapisałaś o wiosce,a reszta??

Ja co weekend z siostra sie spotykam u mnie,jak bedzie pogoda planuje spacer i isc do moich 2 babć. Spacerkiem oczywiscie. u mnie od rana padało,oby przeszlo.

Miłego poranka:*

ojoj Pauka ciezko masz jak nie mozesz Mikolajka z Nikim zostawic... Ja to nie wyobrazam sobie tego, jak bym miala co godzine ze szkoly wybiegac. Ja chcialam zeby Franek byl "cyganskim dzieckiem" ze wzgledu na to ze jak skonczy rok to ide do pracy a dwa ze mam szkole.. Musze ja skonczyc bo bardzo duzo pieniazkow juz w nia wlozylam. I Jemu nic nie przeszkadza, wrecz przeciwnie. Jak ktos przyjdzie to uhahany na buzi bo nowe twarze :)
Jak sie ma grzeczne dziecko to moze i urlop ale ile takich dzieci jest :D

Ja nie narzekam, choc byl tydzien grozy to stawiam ze cos Maluszka bolalo. Tyle ze ja jestem sama 24/24. I wtedy wlasnie zadzwonilam do Mojego wykrzyczalam Mu w sluchawke ze to nie jest zycie, rodzina ma byc razem, ja juz nie daje rady, i ble ble ble... Moj rozumie ze samej mi bardzo ciezko. Codziennie pyta jak noc i jak sie czujemy. Gdyby nie tesciowa i moja mama tez bym sie nie ruszyla, ni do szkoly ni po glupie pampersy nawet.
Wiec opieka nad dzieckiem to nie jest urlop. Stawiam ze jakby mieli wyjsc na glupi spacer (mam na mysli - znoszenie wozka, spakowanie torby, po drodze wypadajace butelki, pieluszki + wrzeszczacy na caly regulator Bąbel...??) - sluchalybysmy o ich "wyczynie" kolejne pol roku...

Wiecie, wydaje mi sie ze Frankowi ida zeby.. wczoraj ciepla glowka i marudzi bardzo, z buzi slina cieknie az na podloge.. W nocy budzil sie dziwnym jekiem.. i ma zgrubienia :)

Gość WawAnia

My wstalysmy o 8:30 tak na dobre ;) zdazylam juz umyc wlosy, zjesc sniadanie i poprasowac ciuszki Zosi, ktore wczoraj wypralam :) Mała leży na macie i sie bawi a ja sie zastanawiam czy isc z nia na spacer czy nie. Za jakies 30-40min wypadnie pierwsza drzemka więc w sumie byloby idealnie bo zajrzalabym do Pepco :D a jakby spala to moze bym mogla cos przymierzyc i sobie kupic :D tylko ta pogoda taka srednia, w sumie slonce sie nie moze zdecydowac czy wyjsc czy nie. Chyba poczekam do 10:00 i sie zbiore ;)

Koło 16:30 wyjezdzamy na weekwnd na wies wiec musze nas jeszcze spakowac. Ma byc piekny weekend wiec juz mojemu powiedziałam ze bierzemy wózek :D

Gość Cukinkaa

Moja faktycznie od tej 17 dociągnęła do 7 rano z jedną przerwą na jedzenie o 2:30. Teraz pofikała na kocyku i znowu poszła spać. Ja ogarniam szybko siebie i mieszkanie, bo jak wstanie to spadamy na pole.

Weekend cały imprezowy, więc w większości poza domem :)

My juz po spacerze, stwierdzilam ze ide teraz bo pozniej bedzie lalo moze jak wczoraj i o. A fajowe slonko jest :)
A My teraz tylko na troszke i tak wychodzimy bo jeszcze maly kaszel jest.
Dziewczyny moglybyscie polecic jakis kombinezon / kurteczke (cokolwiek aby wygodne!) dla malucha tak wiosna jesien?? Za grube juz mamy to Nasze...

Dlugo mnie nie bylo (jak na mnie);) .
U nas raz gorsze raz lepsze dni. Pola w niedziele skonczyla 26 4 miesiace.Jak ten czas leci...

Co do makijazu to ja maluje sie codziennie.
Maz wstaje razem ze mna on przebiera ja karmie. Ale juz mu wczoraj powiedzialam ze musimy zmienic stragedie bo Pola budzi sie ok 2-3 i nie chce jej sie spac. Skacze po calym wyrku. I tak nieraz sie " bawimy" z trzy godziny az usnie. Wiec 1 nocke on zarwie. Druga Ja.My dlugo nie bylismy na spacerku wieje jak cholera. Ale jezdzimy na kawe tu to tam. Dzisiaj biore na noc 3 dzieci ciekawa jestem czy podolam.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Gość EmMadlenn

totek jak ja doskonale Cie rozumiem z tym byciem sama.. miałam tak jak mój pracował w delegacji, psychicznie byłam wykończona.
Pauka89 Ciebie też doskonale rozumiem z tym że nie masz jak Mikołaja zostawić... U nas to samo. Chwilę mnie nie widzi i jeczy niesamowicie, nawet jak pokarm odciągam to niezbyt chętnie je z butelki... nie wyobrażam sobie co będzie, jak od czerwca pójdę do pracy.
U nas masakra... Zosia chora. Kaszel mokry, katar.. w nocy odciągaliśmy, ale i tak niewiele to dało, aż wymiotowała tak ja kaszel meczyl... byłyśmy rano na drugich bioderkach, a za 2-3 godz idziemy do lekarza... oby to nie było jakieś zapalenie... dodatkowo oczko jej łzawi, ropy nie widać.. tylko jakaś taka przezroczysta blonke. Obejrzyj ja padiatra cała już. No i szczepienie z 8 marca trzeba będzie przesunąć...