Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Pauka, to czas na Ciebie, odezwij się ze szpitala jak się czegoś dowiesz, czy to dziś itd. Ja do samego rana tańczyłam, wiadomo, że nie jakieś wygibasy, ale tak na spokojnie, wszyscy byli w szoku, że tak śmigam, ale ja jeszcze trzy tygodnie do terminu :D Pojesc też pojadlam, ogólnie mi się mega podobało i nie byłam zmęczona, ale na wieczór zmęczenie wyszło. Dziś pewnie spędzę pół dnia w szpitalu, ale skoro mam skierowanie, to trzeba korzystać, żeby dzidziusia zmierzyli i zrobili ktg.

Pauka trzymamy za Ciebie kciuki! Życzę Ci abyś już dzisiaj mogła przytulić synka :)

A ja dzisiaj w nocy po karmieniu nadrobilam wszystkie wpisy :) Ponad 10 stron naskrobalyscie w 2 dni! hehe

Agitsguciop piękne masz te zdjęcia! Szkoda jednak ze sama nie zrobiłam takiej sesji. Piękna pamiątka :)

Nie pamiętam już która ma skurcze i rozwarcie ale też za Was trzymam kciuki żeby akcja postapila i wysypaly się październikowe dzieciątka wprost w ramiona mam :)

Ja miałam wczoraj fatalny dzień - ciągle o coś ryczalam raz ze szczęścia a to znowu z niemocy jak Bąbel plakal i nie mogliśmy dojść z moim M czemu. Chyba to ten baby blues. Ale dzisiaj mam nadzieję na lepszy humor.

Życzę Wam miłego dnia dużo odpoczynku i rozpoczęcia akcji!

W lozku z pieskiem pod koldra leze, grzeje mnie. Jeszcze troche i wstane poogarniac chatke. Okropna pogoda dzis.

Bo jesli chodzi o ten czop to chyba mi kawalek odpadl z tydzien czy dwa temu. Mialam na papierze taka dziwna zbita wydzieline, ale nie.sadzilam ze to czop bo jakos inaczej sobie to wyobrażałam. :D poczytalam troche i to moglo byc to. Tyle ze cale biale czy przezroczyste, ani śladu krwi.. no i lepiej mi sie.oddycha chyba brzuch opadł:))

Pauka powodzenia!

A ja kurde zaraz zwariuje. W nocy wstawałam jak zwykle, ale mam tak ręce spuchnięte, że rano nimi zupełnie nie mogę poruszać, paluchy sztywne, a dziś jeszcze wysiadł mi jeden nadgarstek, wstawanie z wyra to kozmar.

A jakie sny miałam! Śniło mi się, że mała już była na zewnątrz i, że ją karmiłam, a potem zanim się obejrzałam to ona już mature z matmy pisała :D

Ja też dziś idę do lekarza rodzinnego, coś mnie gardło nie przestaje boleć, ale przez to że pada nie mam w czym iść! Pod ręką mam tylko trampy i sandały, wszystkie cieplejsze buty gdzieś w piwnicy w kartonie jakimś, no i nie wiem czy w nie wleze nie sprawdzałam stopnia spuchnięcia nóg...

Cukinka jeśli dobrze pamiętam to ty masz przeprowadzke przed sobą, powodzenia:] ja mam jedną za sobą, ale jeszcze jedna nas czeka na dniach. Na szczęście przyjechał mój tata, więc pomoże mojemu wszystko ogarnąć, no i ta przeprowadzka jest tylko za ścianę, więc będzie można przenosić się po kartonie na tydzień :D

https://www.suwaczki.com/tickers/tb73upjylafx9tq5.png

https://www.suwaczki.com/tickers/o148o7es9dq5u92p.png

Witam Kochane ;) Ja też cała noc spalam nawet do toalety nie wstawalam;) Mój do mnie rano mówił ale Ci się dzisiaj dobrze spało chyba się rozpychalam hehe ;)

Pauka daj znać jak tam w szpitalu. Trzymam za ciebie kciuki :-*

Ja mam dzisiaj wizytę na 17.15 jakoś się boję tej wizyty. Dowiem się czy mały sie obrócił czy nie. No i czy przybrał bo ostatnio mi się taki malutki wydawał.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y82c3277g4kar.png

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ctgf6pi4mbf5m.png

EmMadlen - skoro po kąpieli przeszło, to znaczy, że to jeszcze fałszywy alarm :) my pojechaliśmy w czwartek na porodówkę, bo po gorącym prysznicu skurcze nie przeszły, a właśnie to zalecają, by sprawdzić czy to są te właściwe :) ale widocznie byłam pod tym prysznicem za krótko.

Alice - no pogodę dzis mamy cudowną :D byłam z pieskiem rano na spacerze, to cały mokry. W sumie to pierwszy raz widziałam mojego psa, który sam chce iść do domu :D co do sztywnych palców, też tak miałam niestety. ALe już ustało. Jeszcze tydzień temu rano palce miałam jak kołki u lewej ręki szczególnie. Ale mistrzostwem i tak było zdejmowanie obrączki :D męczyłam się chyba z dwa tygodnie ale poszło :P

Alice - ja zawsze tylko sprawdzalam czy schodzi i caly czas moglam zdjac, az do wrzesniowych upalow. Wtedy niestety przegapilam dzien kiedy moglam zdjąć :D teraz juz nie zakladam, bo wiem ze w szpitalu trzeba zdjac :)

EmMadlen - ja tez sie wgl nie boję porodu, bardzo chce zeby to bylo jiz. Do terminu zostaly 4 dni wiec niewiele ale po tym krotkim pobycie na porodowce chcialabym tam wrocic i ju urodzic :) maz juz tez sie nie moze doczekac. Caly czas mowi, ze chcialby juz zobaczyc nasza malenka Zosie :)

Alice dobrze ze to nic powazniejszego,teraz trzeba bardziej uwazac zeby czegos nie zlapac a pogoda nie sprzyja.
Ja dostalam skierowanie do laryngologa,na szczescie lekarka od razu mnie przyjela. U mnie tez zwykle przewianie, dostalam krople i powinno byc ok. Mam unikac przeciagow,tylko mi ciagle duszno i otwieram okna...musze uwazac. Ubralam dzis zeszloroczne baleriny,nogi mi tak spuchly,ze wrażenie jakby były z rozmiar za male :/ juz bym chciala zeby byl 15.10,mialabym za soba :)

Ela ja się na tym bardzo nie znam,crp to znaczy że w organizmie jest jakiś stan zapalny,ale koleżanka miała w ciąży pod koniec podwyższony a jej lekarz powiedział że jeszcze jest ok, a potem urodziła i po tygodniu wróciła z dzieckiem do szpitala bo złapało od niej zapalenie płuc. Koleżanka bardzo się przejęła że ona tak załatwiła dzieciątko a nawet nie zdążyła z nim wyjść na dwór a potem lekarz jej powiedział że przez to crp dziecko złapało zapalenie. Jeszcze masz chwilę do porodu to skonsultuj to może z lekarzem, może to wynika też z czegoś innego. Sama jestem jeszcze przeziębiona i boję się żeby nic dziecku nie oddać od siebie..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Zgłaszam się po wizycie w szpitalu, miałam ktg i usg, synek waży 3080 g, więc spodziewam się, że za trzy tygodnie to będzie ok. 3600,ale zobaczymy. A jak tam waga waszych maluszków z końca października? Ja mam sie zgłosić do szpitala w dniu terminu, jeśli nic wcześniej się nie ruszy i będzie wtedy ktg i decyzja co do porodu. Dziś tak szaro i buro na zewnątrz, że nic się nie chce, ale biorę się za prasowanie.