Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Kochane dziewczyny bardzo wam dziękuję za taki odzew. Za każdą cenne radę. Maluszek kopie ciągle nisko i wydaje mi się że ciągle w jednym miejscu no nic ważne że od czasu do czasu daje znak ze jest:) mój narzyczony wniebowziety bo raz poczuł kopniaka. U nas nowości w zyciu. Mój zmienia pracę! Dostał okazje zostać szefem kuchni musi rozkręcić restaurację od a do z. Trochę się obawia czy są radę ale ja w niego wierzę! :) zakupiliśmy z ikey komody plus jedna dla dziecka i czekają na skręcenie. Jak będzie wszystko zrobione pochwałę się zdjęciem. W piątek odebrałam suknie jest w pralni, i znowu nie zrobiłam zdjęcia. Więc prawdobodobnie wyśle wam zdjęcie dopiero po ślubie. Nie mogę się doczekać, stres po malu dokazuje! I zakazuje wam zmienić forum! Musicie tu zostać musimy tu trwać do października i potem jeszcze razez ddługo. :) wizyta w czwartek i wtedy powiem lekarzowi ze zmieniam go. Trochę się boję ze bedzie zły i będzie coś gadać. Ale w końcu mam do tego prawo. Miłego dnia dziewuszki moje:*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Czesc, ja po badaniach. miałam w sobote usg, ale takie szybkie bo dziecko było złe ułożone. mam przyjść za tydzien. dzisiaj miała test obciążenia glukoza. powiem Wam szczerze, ze nie było az tak złe;) do roztworu dolałam wczesniej wyciśnięty sok z całej cytryny. i w miarę poszło. raz mi tak w żołądku zawirowało, ale oddychałam głęboko i przeszło. pod żadnym pozorem nie wolno chodzić ani opuszczać głowy w dół. powiem Wam, ze smakuje to ja rozpuszczony cukier puder. bardzo słodkie, ale z cytrynka smakuje lepiej ;);) na usg został potwierdzony CHŁOPAK ;) bedzie Franio ;)

Ja mam test obciążenia glukozą za niecały miesiąc. Ale jakoś nie boję się samego badania co bardziej wyniku.
U mnie też synek i powiem szczerze że mamy problem z wyborem imienia. Bo mam już dwóch synów i limit imion które bym chciała wyczerpałam ;) Wybraliśmy z mężem imię ale nikomu się nie podoba, absolutnie nikomu i mamy problem bo nam się podoba ale wszystkim dookoła nie. Ja wiem że imię ma się nam podobać i pasować do nazwiska ale skoro każdy twierdzi że imię Jeremi jest dziwne to mam wątpliwości. Ja osobiście uważam że nie jest udziwnione ale jest oryginalne i jak najbardziej pasuje do nazwiska i imion braci.

Jeremi to piękne imię!!! Mi się bardzo podoba :)
Tez je brałam pod uwagę, ale w rodzinie mojego taty syn kuzynki tak ma na imię, i jednak zbyt bliskie pokrewieństwo, nie chciałam żeby się powtarzały, no wiecie :)
U nas będzie Tymek (Tymoteusz) i tez jak mowię jak będzie się nazywać to czasem widzę taki grymas zanim ktoś powie, ze "bardzo ładnie" :):):)

Chociaż słyszałam, ze często jak się urodzi, i się spojrzy na niego, na nią, to wtedy się okazuje ze to imię nie pasuje i wymyśla się coś innego :)

Październikówka '16 i '18 :)

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Tak to już jest że człowiek niby jest czegoś pewien aż tu nagle dopadają go wątpliwości.
Rozważaliśmy imiona Tymon i Igor ale w końcu mąż stwierdził że jednak nie. Błażej też mi się bardzo podoba. Ehhh z tymi imionami to nie taka prosta sprawa. Miałam wymyślone imię dla córci ale będziemy mieć trzeciego synka. Jeszcze jest troszkę czasu ale myślę że zostanie Jeremi.
Mila2 glukoza jest obowiązkowa bo wykrywa cukrzycę ciążową. Myślę że skoro Ci lekarz nie zlecił to na pewno niebawem dostaniesz skierowanie. Zresztą na następnej wizycie możesz sama zapytać. Ja mam zlecone na 24tc.

Witajcie drogie mamusie. Nie pisałam wieki (choć codziennie czytam nowe wpisy, kibicuję wszystkim, cieszę się razem z wami) i postanowiłam się uaktywnić wreszcie. Moja historia przez ostatnie 5 tygodni nie wyglądała może optymistycznie, ale wiedzcie, że dla niektórych czasami okres ciąży nie jest stanem błogosławionym a raczej przeklętym. Jakkolwiek to brzmi...Mam nadzieję, że część procesu wychodzenia z tego mam za sobą... Od 19 tyg. ciąży nabawiłam się stanu depresyjnego z atakami paniki, która budziła mnie w nocy i nie pozwalała spać przez wiele tygodni. Trochę mi zajęło, żeby jakoś się z tego wygrzebać choć jeszcze spora droga przede mną żeby pozbyć się całkowicie lęku. Ciągle gdzieś się czai. Wspólnie z rodzicami/rodzeństwem/psychologiem doszliśmy do wniosku, że jedynym antidotum na moje nieuzasadnione napady lęku jest powrót do pracy (byłam na zwolnieniu od 5 tyg i wygląda na to, że samotność i nadmiar wolnego czasu mnie pokonał) I wróciłam w 25 tyg. do roboty na własne życzenie i cieszę się bardzo. Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało i żebym szczęśliwie donosiła tę ciążę bez smutku i lęku. Może nie jest to historia o której chciało by się słyszeć ale tak to już jest w życiu... Oby do przodu.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz2n0aaasno3xk.png

Jeremi to piękne imię. Sama je brałam pod uwagę. Jest rzadkie ale to mu w żaden sposób nie ujmuje. Mi sie nie podobają obcobrzmiące imiona nadawane w Polsce. Mocno kontrastujące z nazwiskami, ale każdy ma prawo nazwać jak chce. Nie miałabym odwagi komuś powiedzieć ze nie takie i ma zmieniać plany... A Jeremi jest piękne :)

Mamusiumuminka trochę rozumiem Twoje lęki bo ja sama miałam tylko akurat kiedy synek skończył rok, byłam przemęczona, niewyspana i wpadłam w depresję połączoną z napadami lęku. Na szczęście przeszło ale wiem jakie to trudne, bo człowiek sam ze sobą nie może wytrzymać bo niby ma świadomość tego a nad tym nie panuje. Ciąża to trudny dla nas okres pełen obaw i lęków, owszem jest to również czas radości ale obaw jest pełno. Moja kuzynka również poprzez nieustający stres i obawy miała nocne duszności, nieraz całą noc przestała w oknie bo bała się ze jak się położy to się udusi.
Myślę że powrót do pracy to dobry pomysł i wsparcie rodziny i psychologa. Trzymam mocno kciuki za Ciebie abyś mogła już tylko cieszyć się dalszym etapem ciąży a lęk Cię opuścił. Już w sumie nie długo nam pozostało do końca, szybko ten czas przeleci. Bądź dobrej myśli. Jesteśmy tu z Tobą. :)

Mamusiumuminka ja również trzymam za Ciebie kciuki, nie wyobrazam sobie co musisz przezywać! Mam nadzieję że teraz przy wsparciu rodziny i powrocie do pracy bedzie tylko do przodu :)
Dziewczyny a propo imienia właśnie dzisiaj dopiero dowiedzieliśmy sie z męzem że bedziemy mieć synka:) i teraz przeglądam forum i podłapuje od Was imiona dla chłopców..ciężka sprawa, każde imie na swój sposób jest ładne, do nas jakos przemawia Jaś ale ja ciągle sie waham..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

mamamuminka nie przejmuj się, ja też na początku ciąży wariowałam, miałam stany lękowe i depresyjne, ale lekarz kazał przeczekać i faktycznie powoli przeszło. Wiem jak trudno jest mieć świadomość tego, że coś jest nie tak, znać przyczynę, wiedzieć, że to zaraz minie, a jednocześnie kompletnie nad tym nie panować. Trzymaj się dzielnie, to na prawdę mija i szybko się o tym zapomina :)
Ona1981 eks mężowi absolutnie się nie daj, chociaż on i tak ma marne szanse na zabranie dziecka do siebie. Szkoda się martwić na zapas. Skoro tyle czasu się nie interesował, to pewnie na gadaniu się skończy.

Ja z kolei dziś byłam na prenatalnych i nasz Kacperek okazał się... Być dziewczynką :) więc zabawę z wybieraniem imienia zaczynamy od nowa.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Mamusiamuminka nie wiem co przeżywasz w tej chwili ale bardzo głęboko wierzę, że dasz radę. My kobiety mamy to do siebie, że z czasem ze wszystkim się uporamy. Dobrze, że masz wsparcie rodziny. Powrót do pracy również pomoże Ci w dojściu do siebie.
Cukinka teraz gdy na spokojnie myślę o wszystkim to wiem iż Kacper zostanie ze mną. To miałaś małą niespodziankę na badaniach :). Gratuluję córeczki :).
Izu jeszcze trochę czasu na wybranie imienia jest. Zawsze chyba wspólna pierwsza myśl jest najlepsza ;).

http://www.suwaczki.com/tickers/860ii09kmx2pfj66.png

Ja mam w poniedziałek wizytę i zobaczymy czy lekarz potwierdzi córeczkę nawet nie mowie swojemu bo on tylko na to czeka hehe uparl sie ba synka mówi ze powinien być pierwszy zeby bronił swojej mlodszej siostry . Imię które ja wybrałam tez każdy narzeka w sumie podoba sie mi i mojej średniej siostrze a rodzina marudzi ale dam takie imię jakie nam będzie pasowało nie będę zwracala uwagi na gadanie innych ! Moj lub wymyślił inne ale nysle ze jakos sie dogadamy hihi

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

Hej Mamusie!
Co do imion to jestem zdania, że to rodzice decydują o imieniu dla swojego dziecka. Rodzinie i znajomym może się podobać albo nie, mogą się wypowiedzieć ale i tak nie mają prawa nic narzucać. Jak nam i naszym lubym imię pasuje to innym nic do tego. Mnie się bardzo podoba i Tymek i Jeremi ale będziemy mieć Izę :)
Mamusiamuminka ja też nie mogę Ci powiedzieć ze wiem co przechodzisz ale chyba dobrze ze podjelas taka decyzje jaka podjelas - a wsparcie najbliższych jest zawsze nie do przecenienia! Witaj z powrotem :)
Miłego dnia Kochane!