Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

~Jankaa
Ankaanka, podziwiam Cie, ze dajesz rade:-)

Niestety, nie zasługuję na te słowa ;) W ciąży jem to, co smakuje i karteczka z tabelkami smętnie wisi na lodówce osamotniona ;) W tym wszystkim najgorsze jest to, że od samego patrzenia na cukier rośnie oponka na brzuchu ;) No i że może to przejść w cukrzycę z czasem.. I że tyle smacznych rzeczy jest na cenzurowanym ;) Polecam wszystkim zbadanie się pod tym kątem - bo to choroba na całe życie i jak ma się otyłość typowo brzuszną czy PCO, to można coś już podejrzewać.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Dziewczynki gratuluję zdrowych bobaskow i udanych wizyt.
Anka współczuję:(
Agness Z czystym sercem mogę polecić Ci dr Szafranka:)nie dość, ze bardzo dokładny, to przy tym miły, odpowiadał na moje pytania no i jeszcze mojej 6 letniej córki, która komentowala jego ruchu, ma też cierpliwość i zna się na rzeczy.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

jureczka
gratuluje fajnych zdrowych bobaskow/:)
ja sie martwie ze moja dzidzia jest za mala;/ niby jest ok i wyszła 5 dni młodsza, może jest drobna w mame

Jureczka,skoro lekarz powiedzial ze ok to ok i nie ma sensu rozklimiac.Teraz juz nie wolno nam porownywac naszych bobaskow bo kazde rozwija sie w indywidualnym tempie(tak tez bedzie po urodzeniu) wiec pozostaje nam zaufac lekarzom.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Anusia to oznacza że masz łożysko częściowo przodujące , o tyle dobrze że nie zakrywa ujścia . Ja w 13 tyg, miałam łożysko centralnie na ujściu i pojawiło się plamienie w przypadku takim nie można rodzić naturalnie w 18 tyg, łożysko trochę się przemieściło u mnie i już nie zakrywa całego ujścia , w sobotę mam wizytę to się okaże czy zeszło całkiem czy też nie .W takim wypadku trzeba unikać jakiegokolwiek wysiłku , dużo odpoczywać itp , ja w sumie mało co robię od 8 tyg, z powodu ciągłych problemów .

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqps6pnznyy0i.png

Karolicia, dziekuje Ci za odpowiedź w mojej sprawie, generalnie lekarz powiedział żebym się nie załatwiala bo łożysko nie nachodzi tylko jest oddalone od szyjki o 19mm, a to ze na przedniej ścianie nie ma znaczenia...generalnie zakazał współżycia... choć i tak unikamy tego z mężem od samego początku. Wspomniał jeszcze że wg niego powinno się przesunąć wraz ze wzrostem macicy ku górze do nastepnej wizyty którą mam 30maja. .. mam nadzieję że będzie ok.....

Agnees
Wrocilam z polowkowych wsciekla, siadlam w fotelu i sie poplakalam. Jesy wszystko wporzadku ale usg trwalo z 5min moze 10. Lekarz zrobil to szybko i moim zdaniem byle jak , chaotycznie. Bylam z mezem on jest zadowolony ze widzial Zuzie ale jak ja mam porownanie to do dupy te badania
Wymiarow za bardzo nie mowil tyle ze wazy 465g o innych wymiarach mowil ze sa dobre... I tylko tyle. Zadnego zdj nie mam nawet Iwa chyba i mi bedziesz musiala polecic kogos dobrego :) ostatnia mamusia z Twojego polecenia byla zadowolona

Cześć u mnie połówkowe prenatalne trwały 45min czy nawet wiecej..a jak wyszłam z gabinetu to jakas para do siebie" boże jak długo" :P
no ale ja na nich byłam umówiona nie ze swoim ginem tylko ze tak powiem: prywatnie.
a co do szczepionek dla noworodka tez niewiem..kurcze strach..:/ w internecie nie ma co czytac za bardzo bo człowieka tylko nastrasza...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

mi wyszło:

Chłopak czy dziewczynka ?
Ankieta oparta na mądrościach ludowych.
Wypełnij ankietę na podstawie odpowiedzi mamy i będziesz wiedział/a jakiej płci będzie dziecko.
Jeśli nie znasz odpowiedzi na pytanie zostaw je puste, nie wpłynie to na odpowiedź.
Wynik:
Na 57% będzie to chłopczyk.
Na 43% będzie to dziewczynka.
A to dlatego, że:
• kilogramy zlokalizowały się wokół bioder i na pośladkach - dziewczynka
• Włosy na Twoich nogach rosną szybciej podczas ciąży - chłopiec
• Masz nisko brzuch - chłopiec
• Śpisz w łóżku z głową na północ - chłopiec
• Stopy nie marzną Ci bardziej niż przed ciążą - dziewczynka
• Lubisz piętki chleba - chłopiec
• Przyszły tato nie przybiera na wadze - dziewczynka
• Babcia nie ma siwych włosów - dziewczynka
• Miałaś poranne nudności we wczesnej ciąży - dziewczynka
• Wyglądasz doskonale w ciąży - chłopiec
• Twoje piersi powiększyły się znacznie - dziewczynka
• Liczba stanowiąca sumę: lat mamy w momencie poczęcia dziecka i numeru miesiąca,
w którym doszło do poczecia jest liczbą parzystą - chłopiec
• Igła nad brzuchem porusza się ruchem wahadłowym - dziewczynka
• Mocz jest mętny, o żółtej barwie - dziewczynka
• Wolisz słodycze - dziewczynka
• Twój nos pozostał bez zmian - dziewczynka
• Objadasz się mięsem i serami - chłopiec
• Częstotliwość uderzeń serca maluszka wynosi poniżej 140/min - chłopiec
• Uwielbiasz sok pomarańczowy - dziewczynka
• Odczuwasz bóle głowy - chłopiec
• Twój brzuch wygląda jak piłka do koszykówki - chłopiec
• Pokazujesz ręce stroną dłoniową na dół - chłopiec
• Podnosisz kubek za ucho - chłopiec

mam pytanie bo mój ma kumpla bardzo dobrze z nim trzyma i tego kolegi mama jest połóżną u nas w szpitalu. Bardzo ją polecają podobno i chyba sobie ją wybiore tylko że chciała bym przed jej wyborem ostatecznym jakos tak z nia wczesniej sie pospotykac i porozmawiac zeby jakos mnie nakierowała na ten poród swoimi doswiadczeniami doradziła itd no bo zaczynam sie powoli bac porodu...
Czy moge na tym etapie ciąży jakoś juz sobie ją zaklepac?? gdzie isc co robic? nie mam bladego pojecia na ten temat.

Haj. Co tam kochane? My mieliśmy przobojowa noc. Mala spala i zaczela się ni stad ni z owad dusić . Nie mogla oddychać . Mateusz-maz przyjechal z pracy w 10minut a ma ponad 20km i jechaliśmy na pogotowie . Myslalam ze ose polknela albo cos a lekarz nawet jej gardla nie sprawdzil... Osluchal ja i powiedział ze pewnie sie slina zaksztusila ! Masakra normalnie . A ona ani śliny nie mogla polknac ani zwymiotować ani oddechu zlapac nic . Jakby cos jej w gardle przeszkadzalo . Debile doslownie z tych lekarzy.
Maz na mója prośbę wrocil do pracy,a ja czuwalam cala noc . Teraz pije Kubel kawy ,żeby jakoś funkcjonować.

Za to mala szslala w brzuszku cala noc , pierwszy raz !

robyn993 Ahhh jak ja bym chciała żeby moje połówkowe tyle trwało, tym bardziej że pierwszy raz mąż ze mną był i chciałam żeby on sobie tak dokładnie popatrzył :).
No ale po tym wszystkim zabrał mnie do restauracji i rozmawialiśmy właśnie o tym usg i powiedział " jeszcze jej nie ma na świecie a już ją Kocham" w tym momencie takie szklany miałam w oczach że szok no i widziałam też że mężowi się bardziej świeciły oczka chociaż mocno to ukrywał :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Cześć, miałam sen. Śniło mi się ze urodziłam córeczkę i dałam jej na imię Oliwia, opowiedzialam mężowi i powiedział ze bardzo ładne imię, więc jak 18 maja okaże się ze będziemy mieć dziewczynkę to zacznę już tak do niej mowic.
Co do wózków firmy anex szukałam opinii. Póki co chwała sobie mamy ale jedna napisala. ze z czystej ciekawości przeszła się do sklepu żeby zobaczyć te cudo o którym się tak mówi. Wzięła ze sobą 2Letnią córkę i poprosiła o montaż spacerowki i ja przymierzyla. Dodała zdjęcie na dowód i powiem Wam ze ładnie to już nie wygladalo. Spacerowka bardzo mala. Jak poszukam to prześle link do zdjęcia.
Moje maleństwo ostatnio tak szaleje i już zaczyna mnie powoli kopać po bokach a nie tylko na dole więc pewnie niedługo zmieni pozycję główka w dół.
Czy Wam też zmienia się pepek? Miałam taki ładny wklesly a teraz zaczyna mi wychodzić i jest na równi. Wczoraj jak leżałam w wannie to zaobserwowalam ze niunia musi jakoś się nim bawić bo raz takie dziwne uczucie i pępek chowal się na swoje miejsce i raz wychodzil. Zabawnie to wyglądało. Też tak macie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Dzieluje AnkaAnka.
Laura caly czas próbuje jakby cos odkrztusić ale nie moze. A tak poza tym jest ok.
Martwię się tylko czy jesli faktycznie cos polknela i jej tam utknęlo ,to czy nie dostanie zakażenia czy jakiegoś innego diabelstwa .
Standardowo do pediatry nie można sie dostać , od 7:15jest rejestracja , po czym nie odbierają telefonów a jak już o 7:40sie dodzwonisz to juz nie ma miejsc ... Ehh nasze kochane NFZ.

Wykończyć sie można..
A tak dla sprostowania , to moj Kubel kawy to plaska lyzeczka kawy rozpuszczalnej zalanej do pol kubka wody i drugie pol mleka , do tego 2lyzki cukru. Żebyście nie myslaly ,ze wypijam kubel czarnej mocnej kawy .
Nic z tych rzeczy.

Pozdrawiam Was kochane , spokojnego dnia .
Ps. Maz wymyslil imie dla malej :Natalka.
Ja z reguly wole dwusylabowe imiona ,bo mamy dlugie nazwisko . Ale jako ,ze pierworodna miala być Lenka a maz mi ustapil i mamy Laurenke to teraz jego kolej wyboru i obiecałam,ze nie bd krytykować jego wyborów .

A myślicie ,ze skoro mamy Laurenke to glupio byloby dać drugiej na imie Lenka ?
Wydają mi się takie podobne te imiona ..

MałaMi25
Kaska1714 współczuje ci sytuacji, mam nadzieje, że z malutką już lepiej.. a tych lekarzy to tylko... eh brak słów.. zero współczucia i empatii.. oby więcej się sytuavja nie powtorzyla, żebyś ty i dzidziuś z brzusiu nie denerwowały się i jak najwięcej spokoju wam życze:*

Dziekuje MalaMi.
Maleństwo chyba nadrabia noc i spi , bo jeszcze sie nie ruszala . Nawet slodki cukierek nie podzialal.

A mam dla Was taka śmieszna sytuacje.
Wczoraj : Leze sobie , po czym podchodzi moja dwulatka ,odkrywa mi brzuch i raczkami zgarnia do siebie moj brzuch i mówi do niego"chodź , bawić dada"

kaska1714
MałaMi25
Kaska1714 współczuje ci sytuacji, mam nadzieje, że z malutką już lepiej.. a tych lekarzy to tylko... eh brak słów.. zero współczucia i empatii.. oby więcej się sytuavja nie powtorzyla, żebyś ty i dzidziuś z brzusiu nie denerwowały się i jak najwięcej spokoju wam życze:*

Dziekuje MalaMi.
Maleństwo chyba nadrabia noc i spi , bo jeszcze sie nie ruszala . Nawet slodki cukierek nie podzialal.

A mam dla Was taka śmieszna sytuacje.
Wczoraj : Leze sobie , po czym podchodzi moja dwulatka ,odkrywa mi brzuch i raczkami zgarnia do siebie moj brzuch i mówi do niego"chodź , bawić dada"

Ucięli posta.
Ja jej mowie ,ze dzidzia jest za mala i ze nie dlugo będzie sie z nią bawić . Na co ona laskota moj brzuch i mowi lovciam lovciam i daje buziaka

Kaśka> to musiało byc słodkie:)) dzieciaczki poprostu tak umią człowieka zaszkoczyc że aż miło.

Agness> badanie moze trwało 5 /10min ale słowa wypowiedziane przez męża musiały wszystko zmienic:)
Powiem ci ze mój tez po usg miał szklane oczy...tłumaczyl sie ze przez te zgaszone swiatło taka atmosfera:P
Teraz dziennie mi pisze sms na dzien dobry z pobudką: Dzien dobry rybko:* i synu mój;* czy jakies takie..
Duma go normalnie rozpiera...wczoraj mówił ze go zapisze na treningi piłki nożnej i bedzie grał w realu madryt? hahah ale on musi miec pomysłów..

prosze was o ta pomoc z położną..post powyzej

Robyn ja mam super polozna srodowiskowa.
Byla u mnie przed porodem pierwszej córki ,przygotowala mnie psychicznie ,opowiedziala realnie co mnie czeka , co może ale nie musi sue wydarzyć , na co musze być przygotowana.
Po narodzinach pierworodnej byla u bas kilka razy , pomogla wyciągnąć mala z zoltaczki i utrzymać lsktacje , pomogla oswoić sue z córką i nauczyla nas jak mamy z nia postępować i ba nawet rozpoznawać placz. W każdej chwili z każdym problemem i blachostka moglam do niej zadzwonić. Nauczyla męża wielu rzeczy ,sprawila ze przestal sie bac wziąć ja na ręce ,przebrać czy polozyc na brzuszek. I teraz tez ha poinformowalam ze jestem w ciąży juz w 8tyg. Dzwoni co jakiś czas pytać o samopoczucie . Pyta o starsza córkę . I nue jest to żadna znajoma . Poprostu polozna z powolania a nie z kasy. Jest cudowna i niezmiernie pomocna . Zgadzam sie, ze kazda z nas powinna miec taka zaufana osobę

Czesc Mamuśki :) u mnie nic ciekawego sie nie dzieje. Siedzę w Krakowie od poniedziałku zeby dokończyć oznaczenia do pracy mgr. Dzisiaj wracam do domku, w koncu ! Stęskniłam sie za mężusiem i swoim łóżeczkiem :) maleństwo mało jest aktywne. Najcześciej wieczorem jak sie poloze spac do lozka. A tak to praktycznie nie odczuwam obecności Dzidzi :) kupiłam sobie wczoraj sukienkę w happy mum, uwielbiam ten sklep :) wrzucam fotkę :p

monthly_2016_05/wrzesnioweczki-2016_47605.jpg

Dziewczyny boje się, dzwoniłam do swojej gin i mówiłam o tych bólach w kroczu, że nie dam rady chodzić, nawet wstać do łazienki i powiedziałam od razu o reakcji po luteinie i kazała po 17 zgłosić się do szpitala, ona będzie miała dyżur to zobaczy... powiedziałam jej, że umówione mamy wizytę na piątek, ale dzwonie, żeby sie upewnić czy nic złego się nie dzieje, to kazała przyjść od razu dzisiaj... mam nadzieje, że maluszkowi nic nie jest:(

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Robyn993
Kaśka> to musiało byc słodkie:)) dzieciaczki poprostu tak umią człowieka zaszkoczyc że aż miło.

Agness> badanie moze trwało 5 /10min ale słowa wypowiedziane przez męża musiały wszystko zmienic:)
Powiem ci ze mój tez po usg miał szklane oczy...tłumaczyl sie ze przez te zgaszone swiatło taka atmosfera:P
Teraz dziennie mi pisze sms na dzien dobry z pobudką: Dzien dobry rybko:* i synu mój;* czy jakies takie..
Duma go normalnie rozpiera...wczoraj mówił ze go zapisze na treningi piłki nożnej i bedzie grał w realu madryt? hahah ale on musi miec pomysłów..

prosze was o ta pomoc z położną..post powyzej

Robyn,ja kiedys czytalam na necie ze kazda ma przypisana polozna odgornie i zeby ja zmienic to trzeba podjechac tam gdzie mamy rodzinnego.ale czy to prawda-nie wiem-ale mysle ze warto zapytac w swojej przychodni na poczatek,mysle ze w razie wu pokieruja co jak i gdzie:)ja jutro mam pierwsza szkole rodzenia to moze tam sie czegos dowiem.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png