Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.
Kilka dni mnie tutaj nie było i teraz nadrabiam czytanie..
Co do kwestii kiedy powiedzieć w pracy, to ja powiedziałam w 7 tyg, ponieważ mam ciężka pracę, częste dźwiganie.
A tak to jestesmy teraz w końcówce 8 tyg i w sobotę wylądowaliśmy w szpitalu. Na szczęście więcej strachu było i z Maleństwem wszystko dobrze. Miałam dziwne brunatne "coś" w śluzie dużo tego nie było, ale woleliśmy dmuchać na zimne. Teraz mamy uważać na siebie i zero "miłości" do odwołania...
Miłego dnia

cześć Dziewczyny, wróciłam po badaniu- jest zarodek 0,81 mm i 6t5d, 7 dni temu miał 0.44 mm i usg wskazywało na 6t1d. Czu to dobry przyrost? serduszko widać, jednak lekarz mowi ze nie ma sensu sprawdzać czy w dobrym tempie bije bo to bardzo wczesna ciąża.

za tydzien kolejne usg... dziewczyny chyba sie wykończę...wg OM widziecie na suwaczku, ktory tydzien powinien być, a wg usg jest 6t5d.

Lekarz mowi, że jest ok alewszytsko jest jeszcze takie maleńkie ze trudno prognozować czy się dobrze skończy...

zastanawiam się nad innym lekarzem, który by sprawdził jaka jest ta akcja serca, czy lepiej czekac spokojnie jeszcze ten tydzień...?

Cześć Dziewczyny, ja od dziś już na l4,mam pracę, która powoduje bardzo wysoki poziom stresu, i kobietom w ciąży sugeruje się rychłe przejście na zwolnienie lekarskie. Tym bardziej ze względu na poprzednie komplikacje. Do tego w pierwszej ciąży, kiedy jeszcze pracowałam w innym miejscu poprzez wysiłek fizyczny bardzo skróciła mi się szyjka i trochę poleżałam w szpitalu.Także tym razem stwierdziłam, że rozsądniej w moim przypadku będzie nie forsowanie się, choć już wiem, że ciężko będzie mi zastąpić czymś dawną aktywność.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png