Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny,
Siedzę po wypiciu glukozy wiec mam w końcu czas odpisać ;). Wydaje mi się ze ten pomiar glukozy zależy od dAwki wskazań lekarza. Ja tez na przykład mam tylko raz po dwóch godzinach. I oczywiście najlepiej siedzieć i nic nie robić ;).

Mamalina - licz na siebie, to są święte słowa. Niestety ale taka prawda. Powodzenia z dzieciaczkami życzę! :) i dzięki za wszystkie rady, bo czytam i zapamiętuje ;).

Bina - fajnie, że balowalas na weselu długo. Też Ci się należy. Ja idę za miesiąc, ale wątpię ze będę tak długo a w dodatku jeszcze muszę jechać 70 km wiec jadę tylko dlatego, że to ślub przyjaciółki. Obym się tak dobrze czuła jak Ty i wybawila ;).

Glamjustyna - ozdobki śliczne. Masz talent i zazdroszczę, bo ja to nawet nie lubię guzika przyszyc ;D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nwn15n1la6goh.png

Misia23 - ważne, że akcja w szpitalu dobrze się skończyła. I oby było jak najmniej tak stresujacych sytuacji! :). Hihi uśmiałam się ze zlodziejki bajek ze sklepu. Oczywiście żartuje ;D. Dobra jesteś! ;D a co Maz na to?

Annelise - uważam, że miałaś prawo zareagować po swojemu. Tak na prawdę tylko Ty wiesz jak się czujesz, co przeżyłam i nikt nie powinien mieć do Ciebie pretensji. Prawda jest nie bierz wszystkiego do siebie, ale to przede wszystkim dla Twojego dobra. Także pamiętaj jesteśmy z Tobą!

Myszka83 - zazdroszczę wolnego od pracy. Ja myślałam, ze super do pracy chodzić. Ale byłam teraz tydzień na wolnym i wczoraj masakra w pracy. Taka zmęczona wróciłam. Mam do końca maja jeszcze umowę wiec spróbuję wytrzymać ale jak tak dalej pójdzie to też chyba l4. Nie warte meczenia to jest ;).

Kukurydza - trzymaj się. Jesteśmy z Tobą . Pomodle się za Was!

Przepraszam, ze pisze na raty, ale pisze z komórki i boję się, że się skasuje :).

Apropo snów. Ostatnio śniło mi się, że urodziłam dwa miesiące przed terminem i nic nie miałam. Ani dla siebie, ani dla Maluszka. Nic. Nie miałam w co Jej ubrać, siebie i generalnie tragedia ;). Śniło mi się to po szkole rodzenia a wynika to pewnie z tego, ze faktycznie nic nie mam z wyprawki ;D śmieje się ze snu do dnia dzisiejszego choć te uczucia to były okropne...

Ja spędziłam świetny weekend. Po remoncie w majówkę, byliśmy w ramach prezentu w Wiśle. Byłam w górach - w życiu bym nie przypuszczala ze w 3 trymestrze będę z kijami po górach chodzić ;D. Był też basen, masaż, peeling co jest zbawienne ! Także odpoczelismy, zrelaksowalismy się i tego było trzeba ;).

Ogólnie czuje się dobrze, ale tak jak pisałam coraz bardziej zmęczona i w pracy to tak ledwo te 8 godzin wysiedzieć. Maluszek kopie coraz bardziej ale to miłe ;).

Buziaki dla Was. Powodzenia na wizytach i dużo zdrówka! ;)

Hej Dziewczyny ;)

Jestem strasznie zla na siebie, chcialam byc uczciwa i czekalam w kolejce na krew półtorej godziny (ciaza od poczatku zagrozona, krwiak, skracajaca sie szyjka) teraz leze cala obolala, bo jak moglam Malenstwo tak narazac... nastepnym razem wczodze bez kolejki bez względu na wszystko. Do tego place za badanie, a czeklam w kolejce z tymi co maja na nfz.
Jestem zla matka, liczy sie kazdy tydzień, dzien, a ja tak nas narazam...

Heh wyzalilam sie, oby nie bylo po tym komplikacji.
Milutkiego; ) juz nadrabiam Wasze posty :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72702.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx9n73sy9l9s01.png

Witam
Kukurydza trzymajcie się jak najdłużej mam nadzieję ze będzie wszystko w porządku.
Ja jutro glukoza tak się boje w poprzedniej ciazy miałam cukrzyca z insulina do konca dziś dieta może nic nie wyjdzie A może wyjdzie zobaczymy.
Nie moge dodać zdjęcia ale mój brzuszek to taki malutki mam dwie znajome w 5 mies i mają większy od mojego A mój ledwo widać tj 7 miesiąc w nast tyg mam wizytę myślę ze dziecko chyba normalnie rośnie mimo ze brzuch jak bym zjadła więcej.

Kukurydza- trzymaj się kochana a my trzymamy mocno kciuki za twoich chłopców aby wytrzymali jak najdłużej. jest to na pewno bardzo trudna sytuacja ale szczerze wierzę, ze dacie radę.

Ja na razie jestem rozdarta między przygotowaniem rzeczy dla maluszka a planowaniem remontu i urządzeniem pokoju dla starszego. Nie wiem jak to sobie poukładać. Tyle rzeczy trzeba wybrać i kupić, a poza tym poprac ubranka dla juniora, umyć gondolkę i ogarnąć szpitalny ekwipunek. Trochę się w tym już gubię. ...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vkcb12t6tlw6.png

Mamalina
Właśnie sprawdziłem że krem z emolium nie jest na oparzenia ale przeciw nim. Także trzeba będzie się zaopatrzyć w maść b oparzenia i na pewno skorzystam z Twoich rad :)

Antynikotynowa
Ja też zawsze czekam w kolejce bo jakoś dobrze się czuje jeszcze i mogę postać. Za jakiś miesiąc już chyba nie będę tak grzecznie stała bo z każdym dniem robi się coraz ciężej. Jeśli u Ciebie jest taka sytuacja to ja bym na Twoim miejscu postarala się wejść bez kolejki. Dzidziuś najważniejszy.

Evee
Zastanawiam się czy nie zrobić takich wydychanym sama ale teraz już nie ma do tego głowy , chyba wolę gotowe. Podobają mi się strasznie ale z zakupem zaczekam. A jeśli jeśli będzie imienia to chociaż kupię jakieś zwierzaki i samochody czy coś :)

Kurcze a mi teraz znowu waga podskoczyla i mam już +12 kg. Ale naprawdę po mnie tego nie widać. Teraz pewnie znowu waga stanie na trochę bo jakoś tak to u mnie wygląda. Faktem jest , ze trochę sobie odpuscilam ostatnio i musze znowu większą wagę do jedzenia przykładać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9anliidpwt895.png

Anula ja tez mam zapalenie dziasel az mam w niektorych miejscach napuchniete dziewczyny moze cos polecicie na te dziasla
Kukurydza trzymaj sie kochana badz dobrej mysli my tu wszystkie bedziemy sie za was modlic i mocno trzymac kciuki a ty badz pozytywnie nastawiona.
U mnie maly szaleje brzuch faluje ze az mi szkoda wstawac z lozka jak patrze na tego malego akrobate.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]

Kukurydza, ściskam Was mocno! Dobrze że jesteście w szpitalu, na pewno o Was zadbają! Najważniejsze by chłopaki siedzieli w brzuchu jak najdłużej, a Ty dasz radę:)

Na krwawiące dziąsła polecam dodatkową wit C. Może nie ma jakiegoś niesamowitego działania, ale dentysta powiedział że wszystkie specyfiki na krwawienie dziąseł w ciąży to bubel. Jedynie miekka szczoteczka, wit C i unikać szorowania, tylko delikatne, okrężne ruchy. Można jeszcze kupić pastę do zębów na krwawiące dziąsła, a nawet parodontax (chyba tak się nazywa) pasta powinna pomóc w uzupełnieniu ubytków.

Ja w przychodni nie stoję w kolejce. Przyjezdzam naczczo i już zdarzyło mi się mieć "odlot" po czekaniu w kolejce i pobraniu krwi. Pielęgniarka mnie złapała w ostatniej chwili, później siedziała że mną aż zjem kanapkę i popiję wodą. Już teraz nie ryzykuję. Właśnie wtedy się dowiedziałam dlaczego ciężarne przyjmowane są po za kolejnością. Zupełnie nie chodzi o kulturę, tylko o to że w ciąży mamy znacznie więcej krwi i każda z nas z samego rana dostarcza różne minerały. Jak nie dostarczymy ich w odpowiednim momencie to wystąpią zawroty głowy, mdłości a nawet problemy z biciem serca. Nie ma co czekać, jak jest kartka to korzystajcie.

Wczoraj przyjechałam do przychodni i byłam w rejestracji jako 4. Nie mam z tym problemu, powiedziałam Pani przede mną że będę za nią i usiadlam na fotel. Obok mnie siedział Pań który był pierwszy. Żebyście widziały jak szybko wstał po usłyszeniu "zapraszam pierwszą osobę z kolejki", widać że odrazu wyzdrowiał. Tylko się zaśmiałam i poczekalam na moją kolej. Jakie było jego zdziwienie gdy spotkałam go pod pokojem pielęgniarek, gdzie na drzwiach widniała kartka " kobiety ciężarne przyjmowane są po za kolejnością". Zacisnął zęby i mnie przepuścił, ale za minutę też przyszła ciężarną więc ją też musiał przepuścić:) takie śmiechy z niego miałam :) :) ech ta upierdliwość :)

Fiolka ja już boję się wejść na wagę, nie robiłam tego że 2 tyg.

Jaś 24.07.2016

A mnie właśnie ostatnio na glukozie pan puścił przed sobą do kasy, mimo że go o to nie poprosiłam. To było bardzo miłe... :)

Fiolka , to ja dziś "wreszcie" dobiłam do 70. Na wadze równe 70,0. Czyli 7kg na plusie. I tak cud że dopiero tyle, bo od miesiąca jem chyba za dwóch, zwłaszcza słodyczy. Próbuję z tym walczyć ale jak zawsze miałam silną wolę jesli chodzi o jedzenie, tak teraz po prostu się łamię. Dzień bez słodyczy to już naprawdę wielkie coś o.O...
Może to trochę dziwne, ale żeby poprawić swoją samoocenę poprosiłam męża wczoraj wieczorem żeby zrobił mi wczoraj nagą sesję w łóżku, ale to mnie tylko trochę dobiło a nie pomogło :D Zdecydowanie lepiej na mnie działają zakupy. W nowych ciuchach zawsze czuję się lepiej i bardziej atrakcyjnie.
Tak więc dziewczyny, moja rada na wagę - jedźcie na zakupy :D
Ja planuję w sobotę podjechać bo obczaiłam nowy sklep dla kobiet w ciąży z ubraniami nowymi i używanymi. Zobaczymy co tam będzie ciekawego ;)

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Kukurydza
Kochana dobrze że się odezwałaś wszystkie trzymamy kciuki za waszą trójeczkę. Ściskam Cię mocno i wierze w to że uda Wam się wytrwać jak najdłużej z chłopcami w brzuszku.
Fiolka, Natalia 93
Ja mam prawie 10 kg na plusie ale tego nie widać ostatnio znajoma podeszła do mnie z tyłu i była w szoku ze jestem w ciąży :D bo wygląda to tak jakby mi ktoś piłkę do kosza wsadził po do koszulkę i trochę pod pompował biust :D
Mamalina
Moja przyjaciółka jest też sierpniówką i 6 sierpnia miała termin z OM ale jej synek jest mniejszy wiec termin się przesunął o tydzień później. Śmiejemy się że pewnie urodzimy jednego dnia :-D bo mi się przesunął do przodu z 12 sierpnia na 4 sierpnia:-)
Antynikotnowa
ja też tak jak ty stoję grzecznie w kolejce pomimo że za wszystkie badania płace ale ostatnio mi się zrobiło słabo i powiedziałam Pani która stała przede mną że ja sobie usiądę a będę za nią i ona powiedział że będzie trzymać dla mnie miejsce.
A straszą Pani mnie wpuściła do autobusu przed sobą nie powiem jakie miny mieli ludzie za nią. Jednak są jeszcze mili ludzie:)

http://s1.suwaczek.com/201305174562.png
http://s7.suwaczek.com/201608031761.png

Dziewczyny, dzięki za info odnośnie maści na sutki. Dziś pójdę coś kupie. U mnie też trochę się zwiększyła otoczka i stała się zdecydowanie ciemniejsza. Chociaż cyce na razie są jeszcze jędrne i wysoko :D Ale zobaczymy co będzie, bo mojej mamie np po porodzie bardzo obwisły. Mam nadzieje, że mnie to ominie :D No i też cellulit. Wcześniej nie miałam go w ogóle, a teraz już widzę. Ale to tylko moja wina, bo nie mogę się powstrztymać od zjedzenia czegoś słodkiego... Od dziś staram się jeść słodyczę raz w tygodniu :D

Mamalina, to ta cyrkowa impreza musiała być mega! Też czasami organizuje takie tematyczne święta dla przyjaciół i zawsze są bardzo udane :D

Katalina, poszukaj jakiejś grupy na FB z waszego miasta. Można tam kupić bardzo fajne rzeczy dla dzieci w dobrych cenach.

Myszka, witamy w gronie l4 :D Szczerze mówiąc myślałam, że będę się zanudzać na zwolnieniu, ale na razie minęło prawie 3 tygodnie, a ja ciągle mam czym się zająć ;)

Anula, dzisła cały czas mi krwawią. Już szczoteczkę elektryczną, którą kupiłam niecały miesiąc temu mam brunatną od krwi O_o Wiecie może czym można wyczyścić? Staram się jeść dużo wit. C, ale jakoś nie zabardzo mi pomaga.
Jeżeli chodzi o usunięcie zęba, to jeżeli boisz się zapału dentysty może pójdź na wizytę do innego? Ja miałam usuwany miesiąc temu i już cała ogromna dziurka jest zarośnięta dziasłem. I nawet mnie nie bolało po usunięciu. Trochę czułam szczękę przez jakieś dwa tygodnie, ale to dlatego, że detystka mi zabardzo ją ucisnęła. No i z tego co mi mówiła to usuwać najlepiej w 2 trymestrze.

Kukurydza, jesteśmy myślami z tobą i będziemy się modlić za was trójpaczek :***

Natalia, cudowny brzuszek. I w ogóle bardzo ładna jesteś ;)

Olcha, ale dziecko się ułożyło śmiesznie :D

Śniło mi się, że urodziłam dziecko z czarnymi zębami :D:D

Dziś dobiłam do 60 kg. W życiu nie ważyłam więcej niż 52, ale już się pogodziłam, że będę musiała dużo ćwiczyć po porodie :D Jeszcze 10 kg i się zrównam z wagą mojego M :D

Ja dostałam od rodziny dwie reklamówki ubranek dla noworodka. Więc też będę miała co prać i prasować. Ale to akurat nie będzie uciążliwe. Też dostałam od nich zlecenie żeby zrobić listę tego co potrzebujemy dla małego i oni będą z tej listy wybierać prezenty jak się mały urodzi.

PS trochę uzupełniłam FAQ

Dzień dobry

Kukurydza,
cały czas myslami jestem z Wami i jestem dobrej mysli! na pewno jestes w dobrych rekach i lekarze zrobia wszystko, żeby chłopaki zostali jak najdłużej w brzuszku, a nawet jak postanowia wyjść dzisiejsza medycyna na pewno im pomorze i wszystko bedzie dobrze! Trzymaj się Słońce dzielnie!!!

Marta_Joanna, mamalina
na pewno sie pochwale kuchnia jak bedzie gotowa, ale to jeszcze długa droooga:P teraz dopiero beda prosciutkie, pomalowane sciany, jutro zamawiamy meble pewnie jakos w nastepnym tyg montaz, ale blaty nie bierzemy z ikea jak rowniez plyty szklane wiec to tez jeszcze zejdzie:D
ogolnie moja wizja kuchni jest troche odjechana bo beda biale blyszczace fronty, czarny blat i czerowne plyty szklane na scianach:P
cos w tym stylu:
https://www.google.pl/search?q=czerwone+plyty+szklane&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCzZmBj8_MAhWhF8AKHVp0B5cQ_AUIBygB&biw=1600&bih=767#tbm=isch&q=czerwone+plyty+szklane+w+kuchni+&imgdii=bnrO_6in-ADxIM%3A%3BbnrO_6in-ADxIM%3A%3BP7MPm1-XGt50YM%3A&imgrc=bnrO_6in-ADxIM%3A

Evee
gratulacje braku cukrzycy! mowiłam lepiej poczekac na wyniki bo serio to roznie bywa:D

co do prania ciuszkow to ja najpierw musze sie uporac z remontem:P
a co do jedzenia no ja przez cukier musze sie pilnowac, ale mam wrazenie ze ciagle jem... i waga idzie do gory:/ no ale chociaz jem zdrowo... jedynie jem jedna kostke gorzkiej czekolady co ktorys dzien to jest moje "szalenstwo"

Marta_joanna
nie rob smaka na takie rogaliki:P:P ja np wiem czego nie moge jesc: twarog, parowki, laczyc na kanapce ser zolty + wedlina, pomidory, rozgotowane warzywa i obiad u tesciowej:P po reszcie cukier idealny nawet po slodyczach...wiec wydaje mi sie ze kazdy organizm jest inny:D

Fiolka
gratulacje udanej wizyty! ja mam jutro swoja i juz panikuje:P

Mamalina
wchodzisz bez problemu na forum prywatne? bo ja ciagle mam komunikat : przepraszamy system wiadomosci chwilowo nie dostepny, sprobuj pozniej.. i tak od 2 tyg:/ tak jakby prywatne wiadomosci nie chodzily.. a ja jestem na laptopie wiec powinno dzialac:/

Fiolka
sliczne sa te literki! bardzo dziekuje za linka bo na bank sobie takie kupie nad lozeczko!

Evee
jak ja pytam meza czy dociera do niego, ze bedzie tatusiem to mowi ze srednio, ale w sumie jak sie glebiej zastanowie to do mnie tez nie... jedynie tak jak piszesz kopniaczki mi przypominaja ze jest tam mala istotka!

Anula11
ja mialam w ciazy moze 3 razy krew na szczoteczce wiec u mnie jest na prawde spoko...wiec nie umiem ci pomoc

Anulka165
zazdroszcze takiego wypadu w gory i podziwiam bo ja ogolnie mam teraz zero kondycji i czuje sie jak slon:P

Antynikotynowa
nie klasyfikuj sie od razu ze jestes zla matka:D na pewno dzieciaczkowi nic sie nie stalo i bedzie wszystko w porzadku!

Alysia
mi ciagle mowili ze mam malutki brzuch i mnie to mega irytowalo ale od 2 tyg wg mnie z minuty na minute jest wiekszy, wiec moze taka fala wzrostu dopiero przed Toba:D

apropos brzuszkow to ja wczoraj cwiczylam mega akrobacje w lazience bo depilowalam nogi depilatorem kurde brzuch mi wszystko zaslanial i wogole nie moglam sobie poradzic to byla walka:P

jutro mam ciezki dzien.. o 10 mam wizyte u ginekologa, minely 3 tyg i jestem bardzo ciekawa co tam u gabi slychac, jak rowniez jak sie moja szyjka miewa, potem endokrynolog, a od 16 do 20 szkola rodzenia wiec jak wroce do domu to padne na twarz juz to wiem:P

milego dnia dziewczynki
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgpiqvaekund3p.png