Skocz do zawartości
Forum

Mamy, które nie pracują, zajmują się dziećmi i domem - zapraszam


Edzia

Rekomendowane odpowiedzi

agusia20112
Malusia
asioczek84 mówiłam mu to samo z samego rana, ale on że poczekamy że jadą dziś na wizytę że mają się jeszcze odezwać ehh nie może tego przeboleć widzę.. ale powiedziałam mu to samo co do joty co napisałaś ;) nie wiem czemu nie chce z nami spędzić sylwestra.. ;(( po prostu nie wiem dlaczego..

mam nadzieję że Twój jednak okaże się mądrym facetem i zrezygnuje z odwiedzin u chorych dzieci

ja również będe trzymać kciuki aby Twój mąż okazał sie porządnym facetem

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Odnośnik do komentarza

agusia20112
tak u nas śniegu sporo
ale ja nie przepadam,bo strasznie zima daja nam w kość
mieszkamy poza centrum,i rzadko droga odśnieżona
i codzienna walka z odśnieżaniem :36_2_16:

u nas by było to samo .
Oj w tamtym roku to sie umeczyliśmy tym sniegiem i zima ;/
jak chcesz to podrzuć troche śniegu ;) hehe
a dzis miał gdzie niegdzie padać znowu i jutro też

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Odnośnik do komentarza

agusia20112 mam nadzieję, że się to uda.. ale zobaczymy jutro się okaże jak spędzamy sylwestra

Blondi19 to super, że katarek się kończy dużo zdrówka życzę dla Kubusia

asioczek84 a to co podałaś te produkty to zmiast na parzę mogę je ugotować w garnku a potem zmiksować??

agusia20112 cudne dziewczynki księżniczki i ile śniegu ;)

IWA23 ja piję z cytrynką herbatkę uwielbiam taką ;)

Blondi19 u nas śniegu nie widac, ja dziś nie byłam bo mocno wieje..

Ja też mam nadzieję jutro się okaże jak tam z tymi dziećmy wiem ze ta 4 letnia juz zdrowa a malutki ma katarek ale jutro maja dac znac..Ufff posprzatalam caly dom zrobilam sobie herbatke i przyszlam do was ;) Emi spi zjadla moja zupke ;) Zrobiłam jej z ziemniaczka, marchewki, troszke kapustki, fasolki, brukselki, kalafiorka, pora zmiksowałam to i Emi torszkę zjadła ale nie ma apetytu na te ząbki biedna posmarowałam jej żelem i z płaczem usnęła może troszkę po spi..

Odnośnik do komentarza

Malusia

asioczek84 a to co podałaś te produkty to zmiast na parzę mogę je ugotować w garnku a potem zmiksować??

Można, jak najbardziej.. tylko na parze zachowuje się więcej witamin.. co do miksowania, to ja polecam dziecku w takim wieku już powoli wprowadzać kawałeczki (na razie drobne oczywiście), bo potem może być problem z przyzwyczajeniem maluszka do gryzienia..

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/auVqCvV.jpghttp://lb3f.lilypie.com/auVqp1.png http://s2.pierwszezabki.pl/040/040309980.png?9490
http://www.suwaczki.com/tickers/hy8kxzdvw4pwctfw.png
[url=http://www.su

Odnośnik do komentarza

asioczek84
Malusia

asioczek84 a to co podałaś te produkty to zmiast na parzę mogę je ugotować w garnku a potem zmiksować??

Można, jak najbardziej.. tylko na parze zachowuje się więcej witamin.. co do miksowania, to ja polecam dziecku w takim wieku już powoli wprowadzać kawałeczki (na razie drobne oczywiście), bo potem może być problem z przyzwyczajeniem maluszka do gryzienia..

o tak racja z tym miksowaniem . Mozna już np widelcem rozgniatać to nie bedzie taka już idealna papaka a coś juz do gryzienia .

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Odnośnik do komentarza

Blondi a no lubię pieczenie lepiej mi wychodzi od gotowania ;) no, ale nie każdy wszystko potrafi hehe

A może takie ciasto??

Biszkopt przekładany z kremem i dżemem

Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 czubata szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat śmietankowy
Krem budyniowy:
2 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy
½ szklanki cukru
20 dag masła
aromat śmietankowy
Ponadto:
dżem z czarnej porzeczki
Do dekoracji:
8 łyżek kokosu
8 łyżek płatków owsianych
około 5 łyżek masła
2 łyżki cukru pudru

Sposób wykonania:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.

W ¾ szklanki mleka rozpuścić budyń śmietankowy i cukier. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń, a na koniec aromat śmietankowy.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu budyniowego, następnie dżem z czarnej porzeczki, drugą część biszkoptu i pozostałą część kremu.

Do rondelka przełożyć kokos, płatki owsiane, masło, cukier puder, i zrumienić na złoty kolor. Ostudzić i posypać wierzch ciasta.

http://naforum.zapodaj.net/images/b436f7c186bc.jpg

Odnośnik do komentarza

Malusia
Blondi a no lubię pieczenie lepiej mi wychodzi od gotowania ;) no, ale nie każdy wszystko potrafi hehe

A może takie ciasto??

Biszkopt przekładany z kremem i dżemem

Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
1 czubata szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat śmietankowy
Krem budyniowy:
2 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy
½ szklanki cukru
20 dag masła
aromat śmietankowy
Ponadto:
dżem z czarnej porzeczki
Do dekoracji:
8 łyżek kokosu
8 łyżek płatków owsianych
około 5 łyżek masła
2 łyżki cukru pudru

Sposób wykonania:

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. Nasączyć aromatem śmietankowym wymieszanym z przegotowaną wodą.

W ¾ szklanki mleka rozpuścić budyń śmietankowy i cukier. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń, a na koniec aromat śmietankowy.

Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu budyniowego, następnie dżem z czarnej porzeczki, drugą część biszkoptu i pozostałą część kremu.

Do rondelka przełożyć kokos, płatki owsiane, masło, cukier puder, i zrumienić na złoty kolor. Ostudzić i posypać wierzch ciasta.

http://naforum.zapodaj.net/images/b436f7c186bc.jpg

fajny przepisik a chyba zrobie rafaello na biszkopcie bo wygrzebałam przepis z mojego zeszytu

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Odnośnik do komentarza

A ja lubie jeść te wszystkie wypieki więc do was się wkręce :)
Malusia też lubie herbatę z cytryną a ostatnio dostałam czarną aromatyzowaną i jak cytrynę dodam jeszcze to normalnie miód w gębie.

A moja też zasnęła i ma dziś płaczliwy dzień ale to nie taki płacz tybu boli tylko taki bojący/tęsknący dziwne bo pierwszy raz ma tak hmm.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...