Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się cieplutko. Ja dzisiaj mam wizytę u lekarki. Odbiorę też wyniki z testu Pappa. Mam nadzieję, że skoro nie dzwonił nikt do mnie ze złymi wynikami to jest w porządku. Jestem póki co to jestem w domu na L4. Mdłości nie za bardzo odpuściły. Waga spadła o niecały kg. Myślę jednak że teraz już pewnie będzie rosnąć. Z om to niby 12tc. ale z usg wychodzi ponad 13 tc. Teraz czeka mnie spory wzrost brzuszka i dzidziusia.

Hej dziewczyny :)
Przebywającym w szpitalu przesyłam dużo dobrej energii :*
Kobietki ja podziwiam Was, że macie siłę chodzić do pracy, bo ja na szczęście od samego początku jestem na zwolnieniu... Nie wyobrażam sobie teraz siedzenia 8h za biurkiem... Ech... Ostatnio to najwięcej czasu spędzam w łóżku :D
Wczoraj dostałam kartę ciąży i komplet badań do zrobienia. Termin wyznaczony przez położną to 30.06, więc ciekawa jestem jak to wyjdzie ;P

Miłego dnia Kobietki! :)
Współczuje Wam tych mdłości i wymiotów :( ja już o swoich zdążyłam zapomnieć :)
Pierwszy trymestr dobiega końca, od piątku zaczynam drugi - jak to mówią najprzyjemniejszy :) Waga nadal w miejscu, brzuszek delikatnie wystaje :)

Dziewczyny jak Wasze przeczucia - chłopak czy dziewczyna ? ;> Ja czuję, że będzie chłopiec, mój ciągle powtarza że córcia :)

hej dziewczyny...kurcze co to sie dzieje...trzymam za wszystkie kciuki, to tylko przejsciowe klopoty, zaraz wszystko sie 'wyprostuje'
ja na szczescie w domu, nadal samopoczucie do kitu, ale szpital to ostatecznosc, kiedys bylam z Julcia w ciazy I tez mialam zastrzyki na wstrzymanie wymiotow I kroplowke...kawa z mlekiem oby szybko sie polepszylo I niech wypuszczaja Cie do domku

stardust dawaj znac co u Ciebie :*

joopi ciaza blizniacza od poczatku jest inaczej traktowana, moze byc wiecej badan, wiecej usg I beda bardziej trzymac reke na pulsie, wiec nie martw sie, to wlasnie dobrze ze sie Toba opiekuja I robia wszystkie badania

ja musze jakies spodnie ciazowe dokupic, takie na co dzien, bo dwie pary legginsow czarnych to troche malo a wszystko juz mnie cisnie w podbrzusze

ja to dopiero dostane kasiore heheheh - cale £27 przez 14tygodni :P
nie pracuje I dlatego takie kokosy...moze na polowe wozka sie uzbiera ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

U mnie w koncu lepiej. Dali mi czopek naxwymioty znowu i w koncu poskutkowalo. Faszeruja kroplowkami. Moze nawet zjem cos na obiad. Na jut zaplanowali usg maluszka takze pewnie wyjde w pt. Alectutaj czuje sie bezpieczniej niz w domu bo mam kroplowki i czopki wiec nie bede na sile uciekac.
Stardust daj zmac co u ciebie?
III trymestr to sie po skonczeniu ktorego tygodnia zaczyna?

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

Co do mnie to wiecie małe w poniedziałek na usg w nocy ok.
Kolejne zrobią nam w piątek rano
Moje wyniki tragedia i z krzepliwoscia mamy problem i anemia wróciła ze zdwojoną siłą.
Łożysko na ta chwilę lekarz nazwał idealnym bez cech odklejania itd.
Wiemy także ze niestety do końca dużo będzie odpoczywać i oszczędzać się . Non stop kroplowki i cały tabun nowych prochów. Jakoś będzie myślę byle do piątku wtedy czarno na białym wyjdzie czy małe jest bezpieczne. Ze żyje to wiem bo raczej tasiemca nie mam a ktoś od kilku dni mnie laskocze i kopie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

czesc Dziewczyny :)

Mamcie w szpitalach - badzcie dobrej mysli, skoro Wasze dzieciatka zyja, wszystko idzie zgodnie z planem :),
troche sie za Was pomodlilam wczoraj, za nas wszystkie - obysmy szczesliwie dotarly do mety :)

jesli chodzi o sny- przedwczoraj bodajze mialam jakis straszny, snilo mi sie malenkie dziecko, ale to nie bylo moje, mialam je tylko pokarmic, w trakcie karmienia zobaczylam, ze jego skora jest przezroczysta i widac tylko mleko, ktorego poziom podniosl sie az do szyi i z kazdym ruchem przelewalo się w dziecku, strasznie spanikowalam, ze sie udusi i nagle zobaczylam, ze to dziecko jest bez glowy....
miewalam nieraz dziwne sny, ale tak strasznych nigdy, to chyba nasze lęki przytlumione na jawie :(

dzis wreszcie przestala bolec mnie glowa, wiec moze zrobie cos pozytecznego, choc z drugiej strony, mimo zaczetego II trymestru nadal nic mi sie nie chce, a serce wali jak oszalale...

mam jakies bole w mostku przy schylaniu, tez tak macie?

Paula0305
Miłego dnia Kobietki! :)
Współczuje Wam tych mdłości i wymiotów :( ja już o swoich zdążyłam zapomnieć :)
Pierwszy trymestr dobiega końca, od piątku zaczynam drugi - jak to mówią najprzyjemniejszy :) Waga nadal w miejscu, brzuszek delikatnie wystaje :)

Dziewczyny jak Wasze przeczucia - chłopak czy dziewczyna ? ;> Ja czuję, że będzie chłopiec, mój ciągle powtarza że córcia :)

U mnie na bank córcia. Od seksu do zapłodnienia minęło tyle dni ze wszystkie męskie plemniki poginęły. No, chyba ze jakis mutant ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/c2f250a4ad.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b9fe27cfa4.png

~Bea.ta1
stardust.serw
Paula0305
Stardust czy to aby nie za wcześnie na ruchy ? :)

To 13 tydz i 4 dzień czwarta ciąża też pytałam lekarza czy to możliwe

stardurst to na kiedy masz termin?
ja mam dzis 13 tydz 5 dzien wg OM
21 maja wg USG 18 maja

Z om 1 czerwca z poprzednich usg 26 maja po usg lozyskowym lekarz z klinicznej mówił o 20 maja więc już sama nic nie kumam.
Zresztą głowa mnie już boli na to wszystko .
Info z ostatniej chwili zostałam sama z synem.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png