Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :) miło mi dołączyć do grona czerwcowych mam :) co prawda już byłam też w gronie mam w 2014 ale miło na powrót tu się znaleźć :)
jak się czujecie? wybaczcie że nie czytam wszystkich wpisów ale jest ich caaaałe mnóstwo (i dobrze) :)
ja (inaczej niż poprzednio) mam straszne mdłości, cały dzień, bez wymiotów, ale czuje się koszmarnie i liczę że u Was lepiej :)
pozdrawiam

malvi
Witajcie :) miło mi dołączyć do grona czerwcowych mam :) co prawda już byłam też w gronie mam w 2014 ale miło na powrót tu się znaleźć :)
jak się czujecie? wybaczcie że nie czytam wszystkich wpisów ale jest ich caaaałe mnóstwo (i dobrze) :)
ja (inaczej niż poprzednio) mam straszne mdłości, cały dzień, bez wymiotów, ale czuje się koszmarnie i liczę że u Was lepiej :)
pozdrawiam

Witaj malvi

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Kati78
Storcz, wydaje mi się że troszkę za wcześnie na usg genetyczne. . W każdym razie normy są przewidziane dla wieku ciąży od 11t0d. Może spytaj lekarza w czwartek jak będziesz na wizycie.

Moj gin kazal mi isc na prenatalne
miedzy 25a30 listopada. To wypada od 10t6d a ja ide dzien szybciej. Masz racje dopytam tamtego w czw :)

czesc Dziewuszki :)

bylam dzis u okulistki, na szczescie cisnienie wrocilo do normy, prawdopodobnie ten skok byl wynikiem wczesniejszego wypicia kawy (po miesiacu totalnego odrzucenia nagle strasznie mi sie jej zachcialo) wiec juz wiem, ze kawa nie jest dla mnie :(((
a tak ja uwielbiam...ale coz Dzidzka wazniejsza :)

a jesli chodzi o smaki, to od czasu do czasu cos sie tam pojawia, teraz zjadlam pyszna pizze mniaam :D

Ufff nadrobilam Was!

Kati78 Nkaaa dzieki za pamięć :*

Majeczka miała zabieg wczoraj o 15 - była bardzo dzielna bo nic nie jadla biedna calutki dzień :( Zanioslam ją na salę przedoperacyjna gdzie uspili ją na moich rekach - najgorsze uczucie z mozliwych!!! Wyszlam zabeczana i nie mogłam się uspokoić..
Wycieli jej trzeci migdal - był bardzo przerosniety, a boczne usuniete w prawie 90% - bardzo zaslanialy drogi oddechowe.
Juz po godzinie poszlam po nią, troche plakala a potem uspokoila sie u mnie w ramionach i generalnie caly wieczór i noc ze mne nie schodzila...wypuscili nas dzis kolo 13tej.
Regularnie daję jej przeciwbólowe i antybiotyk. Je jak ptaszek po troszeczku...zjadla troszke kolacji z mezem i wypila cale mleko wiec jestem zadowolona. Jakies 3h po zabiegu tez zjadła Danio i pół paczka:)

Dzisiejsza nocka jeszcze moze byc ciezka bo wszystko tam nadal opuchnięte a potem z kazdym dniem ma byc juz lepiej:)

Dzis byl mój tatko więc zdrzemnelam w dzien ale i tak jestem na wpol przytomna i mdlosci wrocily chyba temu ze juz w domu jestesmy bo w szpitalu nie mialam...

Ogolnie nie bylo tragicznie ale przezycie dla matki ciezkie. Caly czas sobie powtarzalam ze potem jej ulży, że poprawi się jakość jej życia i tego caly czas się trzymam.

Lecę spac buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Bea.ta dobrze,że z ciśnieniem dobrze. A przypomniałaś mi, że jak byłam w pon u gin, to wyszło mi dość wysokie ciśnienie 144/84. Ja zawsze byłam niskociśnieniowcem, takiego ciśnienia nigdy w życiu nie miałam. Ginka kazała kontrolować, ale uspokoiła mnie,że takie ciśnienie na początku ciąży nie jest niebezpieczne, dopiero pod koniec. Moja siostra pod koniec ciąży miała strasznie wysokie ciśnienie (do 180), leżała w szpitalu,ale nie mogli jej niczym zbić, miała stan przedrzucawkowy, cała była napuchnięta jak balon. W końcu zrobili jej cesarkę w 30 tc, bo było już zagrożenie życia. Ja dziękuję za takie przeżycia..

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09kqgef4enx.png

Ja ciśnienie mam ok na szczęście i oby tak dalej :D .
Dziś niedziela miałam zrobić sobie dzień leniwca ale jakimś cudem się nie udało niewiem skąd wzięłam siły Ale 3 pralka leci a ja fruwam mimo że mnie cholernie krzyż boli.
Dziś na śniadanie zafundowalam sobie sałatkę owocową bo jakąś czarownice z makaronami wczoraj namierzylam i miałam ciężką noc truskawki mi się snily. Jutro obiecałam mojemu M ze zbiore się i upiekę mu sernik bo od kilku dni dopiero mogę patrzeć na twaróg i zapach mnie nie zabija.
Najgorsze jest to ze teraz cały przyszły tydzień muszę codziennie chodzić na badania na glodnego więc masakra jakaś buuuuuu bo w tej ciąży tak mi się zmieniło zanim wstane muszę coś zjeść innaczej mdlacy cały dzień. Ale jakoś przemyce kanapkę w torebce.
Chciałam Wam powiedzieć że lekarz tak nastawil mojego w piątek ze ten wariat kupił wózek Ale jeszcze nie chce mi pokazać go .

Monia
najwazniejsze,ze wszystko poszlo dobrze, nie ma to jak dochodzic do siebie we wlasnym domku :)

Kati
ja tez jestem niskocisnieniowcem, to wysokie wyszlo mi w chorym oku (mam stwierdzona jaskre), co jest bardzo grozne i moze prowadzic do utraty wzroku - dlatego tez bede miec cc

witam wszystkie Panie - wlasnie wstalam z wyrka :)
milego dnia :))

~Bea.ta1
Monia
najwazniejsze,ze wszystko poszlo dobrze, nie ma to jak dochodzic do siebie we wlasnym domku :)

Kati
ja tez jestem niskocisnieniowcem, to wysokie wyszlo mi w chorym oku (mam stwierdzona jaskre), co jest bardzo grozne i moze prowadzic do utraty wzroku - dlatego tez bede miec cc

Jakochana zmieniłam na bezkofeinowa której nie cierpię i od czasu do czasu do sobie pozwalam na nią .

Bo przed ciążą bez kawy ani rusz

Ojj Stardust, Stardust :D Od tych snów o truskawkach to Ci się dni pomylily :D Kochana, dziś środa nie niedziela ;))

A ja czekam na pizzę. Już zamówiona. Wiem że nie zdrowa, ale tak jakoś mi się zachciało...
Ale mdłości dalej mam. Waga raz mi spada raz rośnie. Ale jak na razie wszystko kręci się wokół +/- 1kg. Ale brzucholek się powiększa :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

stardust.serw
~Bea.ta1
Monia

Kati

Jakochana zmieniłam na bezkofeinowa której nie cierpię i od czasu do czasu do sobie pozwalam na nią .

wlasnie wczoraj moja kolezanka oswiecila mnie, ze moge jej sprobowac, choc nie jest tak samo smaczna, moze jutro zakupie...

stardurst dalabys troche tej energii !!! ja mialam trzydniowy przyplyw a teraz znowu tylko bym spala :(

~Bea.ta1
stardust.serw
~Bea.ta1
Monia

Kati

wlasnie wczoraj moja kolezanka oswiecila mnie, ze moge jej sprobowac, choc nie jest tak samo smaczna, moze jutro zakupie...

stardurst dalabys troche tej energii !!! ja mialam trzydniowy przyplyw a teraz znowu tylko bym spala :(

Powiem Ci jest paskudna Ale jak jest się uzaleznionymjak ja to musi starczyc

Nikaa76
Ojj Stardust, Stardust :D Od tych snów o truskawkach to Ci się dni pomylily :D Kochana, dziś środa nie niedziela ;))

A ja czekam na pizzę. Już zamówiona. Wiem że nie zdrowa, ale tak jakoś mi się zachciało...
Ale mdłości dalej mam. Waga raz mi spada raz rośnie. Ale jak na razie wszystko kręci się wokół +/- 1kg. Ale brzucholek się powiększa :D

Ewidentny dowód ze mózg mi się skurczyl za to brzuch rośnie kuzwa :D

A ja dziś dzień w łóżku a raczej na kanapie...odreagowuje szpitalne stresy. Dzieci cały czas koło mnie - już dwa razy oglądaliśmy Shaun the sheep i raz Frozen :D Wstaję tylko po dostawę jedzenia. Zważyłam się i minus pół kg...szkoda , że nie pięć :D

Wczoraj przyszedl list ze szpitala i 25go wizyta z położną i założenie karty a 26go usg.

Ide smażyć pierogi dziewczynom bo tatko wlasnie poszedł je odebrać ze szkoły :)

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Moniaaaa
A ja dziś dzień w łóżku a raczej na kanapie...odreagowuje szpitalne stresy. Dzieci cały czas koło mnie - już dwa razy oglądaliśmy Shaun the sheep i raz Frozen :D Wstaję tylko po dostawę jedzenia. Zważyłam się i minus pół kg...szkoda , że nie pięć :D

Wczoraj przyszedl list ze szpitala i 25go wizyta z położną i założenie karty a 26go usg.

Ide smażyć pierogi dziewczynom bo tatko wlasnie poszedł je odebrać ze szkoły :)

Ja sobie pierogi z truskawkami zjem moje dziecko zamknelo się w pokoju i mówi że nie będzie na to patrzeć :D

Odnośnie kaw i ciśnień to ja zawsze miałam wysokie ciśnienie natomiast w pierwszej ciąży bardzo mi spadło. I to było w sumie błogosławieństwo bo jestem / byłam kawoszem i mogłam sobie pozwolić na 2 kawki :) u dziecka tętno i wszystko było ok tylko u mnie coś zawodzilo.
A teraz.... :( jest mi non stop niedobrze i odrzuca mnie od kawy. Mam kawowego dola i tylko inke czasem wypije :/

Stardust. Serw dlaczego nie chce na to patrzeć? :) pierogi z truskawkami są pyszne :) szczególnie polane jogurt i posypane cukrem :D