Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,

Tez kupilam woreczki zapachowe na wyjscia, hmm... ale o koszu do domu nie pomyslalam,

Marzi, wspolczuje wizyty blizniakow, choc jesli jeszcze nie chodza to mozna to jakos ogarnac.

My ostatnio zaprosilismy kilkoro znajomych z dziecmi, w sumie bylo ich 5 w przedziale wiekowym 6 mies - 5 lat, masakra, ani chwili spokoju.
Podziwiam matki ktore maja wiecej niz 2 dzeci :-)

U nas najwięcej dzieci jest jak Zuza ma urodziny, i zawsze sprzątałam ładnie u niej w pokoju układałam zabawki kategoriami itp. na przyjście koleżanek i kolegów... Teraz robię to po ich wyjściu :-) Cały dom do ogarnięcia zawsze, ale za to jaka radość panuje... Tylko fajnie na chwilę heh, faktycznie też podziwiam zorganizowane matki, które mają więcej niż dwójkę... ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Tez podziwiam takie kobitki. Moja mama miała nas 3. Ja 4lata,moja siostra roczna, a moj brat urodzony dopiero co we wozku. I zawsze w domu czysto, my grzeczni i zadbani, obiad zrobiony.. Do dzis zastanawiam się jak ona to robiła. :) pocieszam się, ze tez bede taka dobra matka i żona, bo coś z mamuśki mam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]

Dzień dobry !
Jola AN to nie u mnie te bliźniaki były;) ale powiem Wam że rok temu na tydzień była tu moja bratanica wtedy 8 letnia i myślałam, że zwariuje...już bym wolała 2 berbeci...przynajmniej ich zachowanie jest usprawiedliwione wiekiem. Tak mi dała w kość;)
Kosz znaleźliśmy z 1 wkładem chyba za ok 60 zł plus przesyłka. A ten a nie Angel care ( bo ten też ma ładny design) bo ac nie pakuje każdej pieluszki osobno. Jest to trochę wydatek bo wkład to ponad 20 zł na 28 pieluszek starcza. Ale warto. dom domem ale z poddasza nie będę latał 2 piętra do kosza z każdą pieluchą.
Ok uciekam na dni otwarte do szpitala!

Bosko :-) kruszyna wazy ok 2 kg, książkowo. Moja cukrzyca nie powoduje wzrostu wagi Zosi. Skierowanie dostanę już 19 maja, i mam jechać się umówić. Naprawiać się mogę na początek czerwca na pewno najpóźniej w 38 tygodniu. Super czyli został nam miesiąc brzuszkowania ;-) a i pytałam czy Pani doktor da nam zaświadczenie żeby ta opiekę wykorzystać po cc dla męża. Bez problemu. Super :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Marzi82
Dzień dobry !
Jola AN to nie u mnie te bliźniaki były;) ale powiem Wam że rok temu na tydzień była tu moja bratanica wtedy 8 letnia i myślałam, że zwariuje...już bym wolała 2 berbeci...przynajmniej ich zachowanie jest usprawiedliwione wiekiem. Tak mi dała w kość;)
Kosz znaleźliśmy z 1 wkładem chyba za ok 60 zł plus przesyłka. A ten a nie Angel care ( bo ten też ma ładny design) bo ac nie pakuje każdej pieluszki osobno. Jest to trochę wydatek bo wkład to ponad 20 zł na 28 pieluszek starcza. Ale warto. dom domem ale z poddasza nie będę latał 2 piętra do kosza z każdą pieluchą.
Ok uciekam na dni otwarte do szpitala!

A faktycznie, Ty pisalas ze masz juz ten kosz, przepraszam za pomylke :-) za duzo czytania na raz.

Kamila, super wiesci, bardzo sie ciesze

Babyjaga, u Ciebie tez sie skonczy happy endem,

Co do pierwszej pomocy to informacji i szkolen nigdy dosc. W moim szpitalu organizowali warsztaty jak ratowac kobiete w ciazy i niemowlaka, bardzo praktyczne. Bylismy na nich w styczniu i sporo juz zapomnialam, przed samym porodem trzebaby odswiezyc pamiec, a najlepiej regularnie cos poczytac lub poogladac w tym temacie.

Stardust gratuluję:) czytałam czerwcówki od początku wiec i ja kojarzę:) proszę o szczegóły!!

Kosz na allegro w dobrej cenie można dostać rozbija się tylko o te wkłady bo to już będzie wydatek na bieżąco ale da się przeżyć :)

Miałam też pisać i targach w entliczek dziś do 19 i jutro do 17 bodajże...my może jutro skoczył bo dziś juz robota robota i nie pogadamy z moim P.:)
Wróciliśmy ze szpitala i tyle powiem ze jest świetny...standardem przypomina hotel. To już mnie ucieszyło. Ma 2 stopień referencyjności to nie jest źle w razie co mają środki żeby zadbać o maluszka. Sale porodowe jednoosobowe są 3 ...jedna z wanną ogromna, widzieliśmy 2 bo w 3 rodziła kobieta. Wysoki standard. Wszystko nowe czyste odmalowane łazienki zrobione na lux.
W każdym ktg i stanowisko do dogrzewania dzidziusia i mnóstwo bajerów, jest worek jest piłka drabinki. Poza tym sala ogólna gdzie są 4 boksy ale akurat rodziły kobiety to nie wpuścili nas.
Oczywiście anestezjolog typowo przypisany do oddziału także zawsze dostępny, zresztą przemiły facet poznaliśmy go na szkole rodzenia.
Sale po porodzie 4 i 5 osobowa jedna z łazienką druga z łazienką na korytarzu. 1 I 2 za dodatkową opłatą z łazienkami. Można wziąć 1 z mężem te 3 dni razem zostawać na noc :) 350 zł za noc taka przyjemność a po 3 dniach gdyby trzeba było zostać to 50%tej ceny. W dwójce 140 za noc . I jest tutaj KUCHNIa na miejscu a nie catering takze powinno byc ok z jedzeniem.w ramach 140 zł możliwość wybrania posiłku spośród 2 nawet.
My z takich zbytkow korzystać nie będziemy sala 4 os będzie ok, zwłaszcza ze tam wszędzie jak w hotelu wygląda. Da się przeżyć. 3 panie laktacyjne na oddziale się wymieniają wiec zawsze któraś jest.
Zdecydowałam jednak ze chcę położną bo widzę już jak one biegają pomiędzy tymi piętrami do porodu i na sale i tak w kółko. ..jednak warto mieć ten komfort że jest babka tylko do mojej dyzpozycji. W pon dzwonie i umówimy się na sobotę żeby spisać plan porodu. Bardzo fajna kobieta taka ciepła i z klasą. Bedzie dobrze;) Znieczulenie niby bezpłatne jest ale skoro na stronie jest takie rozgraniczenie ze bezpłatne jeśli są przyczyny medyczne poza tym 300 zl to nie wiem jak to w praniu jest. Chyba nie będę brała tego pakietu bo jak będzie położna to powinna zadbać o to również. . Mam nadzieję.
Tyle co na szybko. A powiem Wam że nie mam lęku przed porodem a ta wizyta jeszcze mnie uspokoiła bo tak tam wygląda przytulnie itd jak nie w szpitalu:)

Babyjaga
stardust, a to nowina :-) czy wszystko ok? maleństwo daje radę? jak co i w ogóle, jesteśmy żądne szczegółów i trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok.

Marzi, zaczynam Ci zazdrościć, jakbyś na wczasy jechała ;-) super

Haha dobre. ...wczasy dla masochistek :) ale fakt faktem nigdy takiego szpitala nie widziałam, kameralnie tam bardzo. Lżej mi dzisiaj bo jedno z listy mniej do zrobienia i kolejna decyzja podjęta. ..głowa spokojniejsza już.