Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

goherek
Tekst linka

ostatnio przeglądałam to forum, i jsk dobrze pamiętam to Brochów już nie ma takich dobrych opini jak kiedys,chociaż niewiem czy kiedyś miał:)
Co przypadek to też opinia, trzeba się przekonać na własnej skórze:)

wszystko zależy też na kogo się na miejscu trafi, na jaką położną, lekarzy, nawet pielęgniarki i tak jak piszesz, co przypadek to opinia. Niedługo same jakieś opinie będziemy mogły wydać o jakichś porodówkach ;-)

[quote="Jola AN"]Widze mocna grupe z Wroclawia , a czy ktoras z Was rodzi w Krakowie

Ja sporadycznie się udzielam ale śledzę forum od początku. Będę rodziła w Krk i chyba zdecyduje się na Siemiradzkiego...będę się czuła bezpieczniej jak będę miała "wykupioną" położną :) czytałam godzinami opinie na temat szpitali i tak naprawdę żaden nie ma 100% pozytywnych opinii. Ile kobiet tyle zdań.

Też mam takie podejście, generalnie wszędzie się sprawdza więc mam nadzieję, że i w szpitalu życzliwe nastawienie do personelu zaprocentuje takim samym traktowaniem;) generalnie po przeglądnięciu setek wpisów na temat szpitali, porodów, położnych...i fazie przerażenia ( ;) to moje pierwsze) doszłam do wniosku, że musi być dobrze i nie ma się co na zapas nakręcać;)

ja sobie mogę wybrać między Krakowem i Łodzią, bo tam moga zoperować moją córeczkę po porodzie. Raczej zdecyduję się na Łódź, bo jestem pod ich opieką od kiedy wyszły wady serducha. Jakoś problemy samego porodu, warunków pobytowych itp zeszły u mnie na plan dalszy, ważne jest tylko to, żeby naprawili mi maleństwo, a szczerze wierzę, że tak będzie, choć boję się jak cholera.

A powiedzcie dziewczyny jak śpicie? Ja od momentu wstawania okolo 1 w nocy do toalety mam duuuużo czasu na czytanie, oglądanie filmów, myślenie (nie jest to najlepsza opcja nocą), przewaznie do 3-4 zero spania.

Spanie to koszmar...jak już zasnę mam okropne realne sny,nieprzyjemne głupoty, budzę się co chwilę. Juz nie mówiąc o skurczach, ból od lewego biodra, przez to spanie na boku:( do tego zaczęłam mieć problemy z oddychaniem od 1,5 tyg nie mogę jakby oddechu nabrać jak ryba wyjęte z wody. ..nie ułatwia to zaśnięcia. ..musze to skonsultować z lekarzem we wt mam wizytę bo to nie do wytrzymania:( generalnie na widok łóżka ostatnio mam dosyć:/

Haha... no nie jest wesoło i to już od początku ciąży ale pocieszam się, że to w zasadzie jedyna niedogodność ... Ominęły mnie mdłości i wszelkie inne nieprzyjemności... jakoś te problemy ze snem przeżyje :)

czarownicavip
Marzi82 mysle ze to na tle nerwowym. Mnie tak właśnie przytykalo ze organizm sam wymuszal na mnie ziewanie i w ten sposób doltenial sie.ale tez mogą to byc niedobory potasu i magnezu. Ale lepiej skonsultuje to z lekarzem

Dokładnie mam to samo...właśnie rozważam czy to nie tkwi w mojej głowie tylko ale w sumie nie mam specjalnych stresów, sama nie wiem. Męczę się z tym strasznie, we wtorek wizyta to go dopytam. Aczkolwiek zauważyłam, że ma skłonności do bagatelizowania ten mój gin. Chodzę tam bo blisko, świetna położna, skierowania na wszystkie planowe badania jak w zegarku a lekarz sympatyczny tylko woli gadać niż słuchać:/ ciężko przeforsować pytanie :) dziś byłam na krzywej cukrowej właśnie, we wt dowiem się czy wszystko ok. Czarownicavip a Tobie co pomogło na to oddychanie?