Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Babyjaga - Jak odróżniasz czkawke od normalnych kopniakow? :D ja jeszcze nie czułam albo własnie nie umiem odróżnić :P
Co do wyprawki to my poki co czekamy, nie ma sensu sobie już zagracać pokoju czy mieszkania :P My mamy poki co jedną siateczkę ciuszków, śpiworek i wanienkę (wszystko dostałam już od siostry bo jej już zagracało) :D powoli i to baaaardzo powoli urządzamy pokój, remont był przed świętami, teraz kupiliśmy sobie nowy narożnik z funkcją spania (bo będziemy we 3 w jednym pokoju więc pokój musi spełniać i funkcję sypialnianą i dzienną ;) ). Łóżeczko czy przewijaczek i wyprawkę do szpitala zostawiamy raczej do konca marca, kwietnia.

http://s5.suwaczek.com/201606197448.png

Oj widzę, że będę miała kolorowo :) Mam termin na 27.06, a mieszkanie, na które mamy zamiary się przeprowadzić jest wolne od 01.05 :) A wiadomo, że wszystko będzie do odświeżenia.
Co do ciuszków nie robię szału na pewno zacznę wszystko prać od początku kwietnia, żeby nie mieć jeszcze tego na głowie w trakcie remontu. Bardzo dużo rzeczy dostałam ale z pewnością nie odpuszczę sobie przyjemności z zakupów :)
Łóżeczko i wózek już są obrane pewnie też pojadę po to w kwietniu :) Nie uwijam gniazdka...jeszcze :)

Wow, jak Wam zazdroszczę, że macie syndrom wicia gniazda. Ja niestety zaczynam się denerwować nad ilością i różnorodnością rzeczy. Serio dla mnie tego jest za dużo, mają dziwne nazwy i na prawdę nie wiem z czym to się je ;) Zaczynam się stresować ile jest do przygotowania, a przy tym jak to wszystko zrobić, żeby nie zbankrutować i wszystko było wysokiej jakości.
Żyję w nadziei, że trochę koleżanki i rodzina mi pooddają :)

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Hej, z grubszymi zakupami można jeszcze poczekać bo faktycznie potem nie ma się gdzie ruszyć :-) ale dobrze mieć już powoli upatrzone. U mnie poprzednio okazało się ze w 34 tygodniu musiałam iść do szpitala i nie wiedziałam czy jeszcze wyjdę wiec skończyło się tak że mąż prał i prasował wszystko:-) potem wyszłam ale urodziłam 2 tyg przed terminem - dlatego teraz wiem że czasem ciąża jest nieprzewidywalna.
Ale to fajny okres gdy się już wszystko kompletuje, bo wtedy czuć że maluch jest już naprawdę blisko - zwłaszcza przy pierwszym dziecku :-)

Dziewczyny, czy Wy zapisałyście się i chodzicie do szkoły rodzenia? Pytam głównie te mamy które jeszcze dzieci nie mają. Ja powiem szczerze ze boję sie trochę bo dziecko to dla mnie jakby czarna magia a na zajęcia nie chodzę. Mój facet pracuje na drugą zmianę i nie może uczęszczać a ja nie chce chodzić sama lub z siostrą czy koleżanką. Jak to wygląda u Was?

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Chyba mi zezralo posta. A pisalam do Syll. Nie przerazaj sie, ja wbilam w wyszukiwarke "wyprawka dla noworodka" i wyskoczylo sporo fajnych stron. No i forum i my wszystkie :-)
Justy, ja mam obawy wlasnie, ze urodze wczesniej i bedzie problem z rzeczami, wiadomo, ze kto przygotuje lepiej niz mama :-)
Goherek, chcialam chodzic do szkoly rodzenia bardzo, nawet sama, ale mnie unieruchomili. Zero wysilku, powolne spacerowanie nie za dlugo, a najlepiej lezec i pachniec... A marzylam o basenie.