Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agata magda

nikka z kluciem do lekarza bym poszla i to jak najszybciej
najlepiej nic nie rob zeby sie nie przemeczyc kiedys tak szalalam z urodzinami i nadzwigalam sie w 1 ciazy tak ze w dniu urodzin wyprostowac sie z bolu nie moglam to byla naprawde glupota, jeszcze bedzie wiele swiat kiedy sie dosc napracujesz ja w te swieta tez nic zreszta leze od wrzesnia i nic nei robie troche to dolujace ale nie jestem jedyna
trzymaj sie mocno ps. a jak u ciebie wyniki krwi/cytologia ecc?

U mnie tak samo- też się zastanawiam-macie pomysły?Wizytę mam dopiero za tydzień... Wczoraj trochę za dużo się nasprzątałam na raz. Taki chwilowy przypływ mocy. A tak- najchętniej leżenie i leżenie. A pierwszy trym ' mam tę moc..mam tę moc..". A teraz zonk. Nie mam mocy i nową przyjaciółkę w bieli.

Gabrysia, 09.05.2016

Gość Patrycja9309

Hej dziewczyny, mam problem wsumie to jeden z wielu... dzis zauwazyłam ze zaczynaja mi sie robic małe rozstepy na piersiach, stosuje krem przeciw ale widocznie nic nie daje skoro sie pojawiaja, jestem w 20tyg, nie przytyłam jakoś znacznie duzo bo ok 4-5kg, za to mi wszystko prawie w piersi idzie... powiedzcie mi jakie kremy, balsamy czy oliwki stosujecie??? bo wiem ze jak odrazu nie zaczne z nimi walczyć to nigdy nie wygram :( poza tym chciałam was zapytac o to gdzie zaopatrujecie sie w ubrania, wiadomo brzuszek z kazdym dniem wiekszy, a tu ida świeta... u mnie w okolicy nie ma jakichs sklepów z takimi obraniami, poza tym nie moge wstawać z łóżka, łapia mnie skurcze i musze lezec plackiem, znacie moze jakies strony internetowe z takimi cackami??/ POMOCY :(

patrycja9309 kolezanka mi zachwalala serie z musteli. W aptekach ciezko dostac ale w internetowej gemini jest. Zaznaczam ze sa to dosc drogie preparaty ale skuteczne. Palmers ma tez cala fajna serie :)
A z ciuchami nie pomoge bo zaopatrzylam sie na swieta na wyprzedazach glownie w reserved i mohito. Maja takie kroje sukienek ze moj brzuchol sie zmiescil i mam nawet zapas :) h&m sprobuj przejrzec, maja sklep internetowy i linie dla kobiet w ciazy wiec ciuchy powinny byc elastyczne :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Chyba znalazłam lekarstwo na mój przewlekły kaszel i napady duszności. Kolega polecił nam inhalator, że Oni to dzieci tak leczą i niejeden raz udało się przed antybiotykami ochronić. Nigdy nie stosowałam, w domu również u mnie też nie, więc byłam w temacie zielona. Kupiłam wczoraj, tylko sól fizjologiczną w ciąży można podawać, ale wczoraj dwa razy się inhalowałam i jak na razie żadnego ataku kaszlu nie było. A jeszcze w nocy z piątku na sobotę to przez kaszel pół nocy nie spałam i chyba pierwszy raz w ciąży aż żółcią wymiotowałam bo w nocy to nawet nie miałam czym. Ten inhalator to z przystawkami dla dzieci, więc zostanie i pewnie niejednokrotnie będzie wykorzystany. Mam nadzieję, że pomoże całkowicie.

~Patrycja9309 Co do kremów na rozstępy to osobiście używam tego co znajdę w aptece na promocji. Palmers, Pharmaceriss, AA. Podobno ważne by przynajmniej 2 razy dziennie, aby dobrze przygotować skórę. Co do ciuchów to ja dostałam kilka par spodni od zony szefa, ale wszystkie są z H&M. Resztę ciuchów kupuję w ciuchlandzie, bo szkoda mi na nie kasy, bo jednak zamierzam wrócić d mojego rozmiaru:) A i jedne spodnie ciążowe przerobiłam sama z jeansów po podpowiedzi, którejś z formumowiczek, tylko już to było kilka tygodni temu i dokładnie nie pamiętam.
jagoda25 U mnie choć mała ruchliwa, to jakoś z mężem wyczuć nie możemy - zazdroszczę, ale może dlatego, że kołderka okala mi podbrzusze, ale mam nadzieję, że mąż się niedługo doczeka.
meeeg, Karmelek, Anka_heyPiękna kulka.
Zawiszka7 Fajnie, że już po badaniu i wszystko w porządku. Pewnie z mężem byłaś na badaniu, więc słyszał, że powinnaś odpoczywać, więc niech Cię pilnuje w Święta jak sama nie potrafisz.

Miłego dnia i nie przemęczajcie się przed Świętami.

http://www.suwaczek.pl/cache/32a5239a22.png

chilwood mój to tylko po badaniu mówił ze ja mam post na niego ale jemu lekarz przecież nic nie mowil-zartownis jeden. Ja wczoraj trochę intensywniejszy dzień miałam to do dziś brzuch sztywny po każdym ruchu. Jadę do mamy na kilka dni to może dam rade nic nie robić, mąż jeszcze pracuje do wigilii a ja się bardzo mecze jedzeniem samochodem nawet jako pasażer wiec zostaje i będę się obijac bo nie mam ochoty potem leżeć do końca ciąży, tylko jeszcze dziś musze na zakupy bo dla chrzesniaczki prezent potrzebny i niedziela do kościoła bym skoczyła a to też spory wysiłek, musze jednak inaczej podchodzić do niektórych rzeczy nawet tych niby lekkich żeby wszystko było dobrze.
A mam jeszcze pytanie jakie wam podawali długości szyjki na usg?

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Hej dziewczyny :) nie odzywalam sie przez weekend. Jakos homoru brak, od dwoch dni plakac mi sie chce, a po piatkowym sprzataniu nie mam na nic sily.
Ciezka sytuacja finansowa sprawia, ze w ogole nie czuje sie szczesliwa.. ahhhh.

Meeg, karmelek ale macie swietne brzuszki. Ja mialam robic zdjecie, ale zrobie za tydzien, dzis tylko zmierzylam i przez tydzien +2cm, a od srodowej wizyty u ginekologa przytylam niecaly kg. Szok :p

Chilwood dobrze, ze kaszel odpuszcza oby tak dalej! :)

Jesli chodzi i rozstepy to mi tez wychodza mimo ze smaruje 2 czasem 3 razy dziennie, wydaja mi sie ze jak maja wyjsc to i tak wyjda, aczkolwiek wolalabym nie :)

Co do ciuchow to ja chodze w legginsach i tunikach, a ze zawsze tak lubialam chodzic to takich dluzszych seterkow i tunik mam sporo, wiec narazie mam looz z ciuchami, mysle ze na wiosne bede musiala sie zaopatrzyc :)

Jutro ide do ginekologa po recepte na ten eutyrox, nigdzie mnie nie chca przyjac na nfz do endokrynologa, a nie mam za bardzo kasy isc teraz prywatnie. Wiec pierwsza dawke da mi moja gin, potem sprawdzimy czy pomaga, a jak nie to nie wiem.. nie obejdzie sie bez wydania pieniedzy, ahhh :(

Buziaki dla was dziewczynki, ciesze sie, ze chociaz u was jest dobrze, oby z dala od takiego samopoczucia jak moje.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3febfp1bd.png

Czesc dziewczyny :)
Odpoczelyscie troche wczoraj? U mnie stres troche mniejszy. Dzwonilam wczoraj do mojej gin czy mam dalej sie ta nospa dokarmiac. Na szczescie brzucha mi juz nie wykreca jak gabki wiec moge odstawic. Zapytalam tez czy to "strzelanie z gumki" w brzuchu to moga byc ruchy dziecka. Wychodzi na to ze moj dzidz jest tak ruchliwy ze po czesci od tego mi brzuch twardnieje. Pełna diagnoza po swietach na wizycie: )

chillwood ciesze sie razem z Toba ze znalazlas sposob na kaszel :)
Olcia93 nie ma co sie dolowac, Ty przynajmniej nie musisz w ciuchy inwestowac jak sie w swoje miescisz :) my z mezem tez zyjemy od wyplaty do wyplaty, zaskorniaki tez juz troche uszczuplone bo ciuchow juz praktycznie nie mialam ;) glowa do gory :)

Dwa dni lezenia to czuje ze dzis poza obiadem moge zrobic w domu cos wiecej. Zaszaleje sobie :D
Pozdrawiam serdecznie: )

Widzę, że nie tylko u mnie kiepski humor.. U mnie też od wczoraj jakiś taki dziwny okres.. znów zaczynam się martwić.. wczoraj cały dzień coś mnie ciągnęło podbrzusze, czasem zakuło, czasem miałam wrażenie, że wszystkie jest takie "obolałe".. :( niby nie były to mocna odczucia bardziej dyskomfort ale w głowie już siedzi... przez to miałam nieprzespaną noc..
Mam nadzieję, że to tylko rozciągająca się macica..
Olcia 93, jak dziś u Ciebie?

Ostatnio pytałyście o prezenty.. ja z moim mężem mam zawsze problem.. bo on albo nic nie potrzebuje albo wszystko już ma ;) a trafić w jego gust to już w ogóle masakra ;P
Na urodziny kupiłam mu playstation więc teraz dokupię mi kilka gier ;) i się będzie cieszył jak dziecko ;P tylko muszę zdążyć z zakupami zanim wróci z pracy żeby się nie zorientował ;)

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Cześć dziewczyny! Ja mam dziś połówkowe i też się coś zaczynam denerwować. Chyba najbardziej tym, że teraz to już z górki poleci i nie zdążę się jednak obronić...

Uśmiałam się za to wczoraj. Pod choinkę od mojego męża dostanę telefon. Do tej pory miałam przedpotopowy, a w nim jeszcze kartę z .... Idei ;) a do nowego wchodzi tylko mała karta, micro albo nano. Chciałam przyciąć - i tak za duża była. No to w sobotę byłam u operatora wymienić. Okazało się, że nowa karta nie pasuje do starego tel., musiałabym na do Wigilii kupić adapter. Już nie kupowałam, zaczęłam używać nowego telefonu i pierwsze co zainstalowałam aplikację "Moja ciąża". Można tam wpisać swoją wagę. I według tej aplikacji mam niedowagę.... :D 30 deko :D jeszcze nigdy w życiu nikt o mnie nie powiedział, że mam niedowagę. Wczoraj na cały dzień poprawiło mi to humor ;)

karola, olcia łączę się w bólu dołowym...

karmelku mój synek też taki ruchliwy :)

Zawiszka ja w 16 tc miałam 37 mm. Wychodzi na to, że krótka, nawet nie wiedziałam... a moja siostra miała niewydolność i pół ciąży leżała, teraz zaczynam się martwić...

chillwood mnie też inhalacje w inhalatorze pomagają. Jak moja koleżanka zobaczyła inhalator, to powiedziała, ze jeden z najważniejszych sprzętów przy dziecku już mamy ;)

jagoda ja też mocniej po lewej czuję :)

patrycja jeśli masz tendencję do rozstępów, to pewnie parę się pojawi :( też polecam h&m

Cześć Mamusie ;) jak nastroje tuż przed świętami? ja mam ostatnio jakiś przypływ energii i cały weekend robiłam wielkie porządki, przynajmniej z głowy będę miała gruntowne sprzątanie za tydzień, bo się przeprowadzamy do większego gniazdka. Moje Dziecię tak wczoraj fikało, aż cały czas się uśmiechałam, nie wiem tylko czemu jak mój Luby rękę położy na brzuszku to momentalnie cisza i dopiero jak tak z 2 minuty pogłaszcze to Maluch daje o sobie znać. Wszystkie podróżujące - dobrze, że jesteście na miejscu ;) padło pytanie jakie prezenty to ja zapytam o świąteczne słodkości, standardowo będą pierniczki, ale nie mam pomysłu na ciasto. Myślałam nad takim sernikiem na kruchym spodzie migdałowym z polewą karmelową, co o tym sądzicie?

Patrycja ja stosuję Palmers praktycznie od początku ciąży i chucham na zimne, bo rozstępów nie ma.

Olcia a to dlaczego żaden endokrynolog nie chce Cie przyjąć? nawet jak mówisz, że jesteś w ciąży? ja miałam problem z onkologiem, strasznie długa kolejka pół roku czekania, ale jak powiedziałam, że spodziewam się Dziecka i chce zbadać tego guzka, to w miesiąc termin się znalazł.

[url=http://[url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/ee63c21465.png

m.zielinska na sama mysl o tym serniku slinka leci, brzmi pysznie ;) mi bardzo smakuje piernik na drozdzach przekladany masa z kaszy mannej. U mnie pierniczki juz 2 razy byly, dzis planuje kolejny raz robic bo znikaja blyskawicznie :) jutro piernik a w srode makowce :) to sfera planow bo na razie brzuch twardy. Trzeba lezec.
Dzis w pytaniu na sniadanie polska firma pokazywala swoje szumisie. Droga zabawka ale jesli faktycznie dziala to moze warto. Juz sie troche nawet na to nakrecilam :)

Hej dziewczyny :)
Super, ze u was takie humorki. Zazdroszcze, ja to bym najchetniej w ogole swiat nie obchodzila :/

M.zielinska, ale robisz ochote :)
I gratuluje ruchow, moj to bardziej w dzien sie wierci niz jak leze i odpoczywam:)
No wyobraz sobie, ze nawet to ze jestem w ciazy nie dziala :/
Mam jeszcze zadzwonic po nowym roku, ale to juz raczej sama pojezdze po tych przychodniach bo przez tel to ja duzo nie zalatwie :/ mam nadzieje, ze pod koniec stycznia lub w lutym uda mi sie dostac...
A gdzie sie przeprowadzilas ?

Meeg zazdroszcze prezentu :D choc moj tel jest nowiutki, a w maju i tak bede mogla wymienic. My z chlopakiem nie robimy sobie prezentow, odpuszczamy w tym roku, za duzo wydatkow, duzo za duzo :(

Karola_krakow nic sie nie martw i nie wyszukuj co to moze byc, ja ostatnio za takie cos dostalam opieprz od ginekologa :) u mnie dzis tak sobie, siedze i czekam u gin po recepte i konsultacje jakie kroki podejmujemy co do tej tarczycy.. pociesza mnie fakt, ze czuje jak maluch w srodku fika :)

Agata Magda, zdecydowanie tylko to mi poprawia humor, mysl o moim maluszku :)

Olcia93, właśnie staram się nie czytać na necie co to bo tam same negatywne rzecz są.. Moja gin mi ostatnio powiedziała że skoro rośnie Nam taki duży "obcy" to musi coś pobolewać. Wiec tak sobie to tłumacze..

Pół dnia spędziłam na zakupach, na szczęście wszystkie prezenty zakupione :) nawet kupiłam dla Kornelki jakieś ubranka.. Smyk chyba stał sie moim ulubieńcem jeśli chodzi o ubranka bo zawsze tam muszę zaglądnąć :)

Widać, że święta się zbliżają bo taki tu spokój. :)

m.zielinska ja właśnie jutro będę robić pierniczki a w środę ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami.. :) a resztę mama i bratowa więc nie przemęczam się za bardzo przygotowaniami :)

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

A no spokoj, spokoj :) po swietach zaczniemy nadrabiac kilkoma stronami dziennie :)
Ja wlasnie zakupilam leki, jestem o stowke lzejsza, ale mam zapas witamin na dwa miesiace, wiec jakos przezyje :)

Co do prezentow, ja nie mam nic kupione, po za polowa prezentu dla mamy :p wlasnie jade na zakupy, moze cos sie uda zlowic :)
Karola_krakow no i dobrze, ze gin Ci tak powiedziala i tego sie trzymaj... :)

Gość agata magda

ja o prezent dla meza poprosilam tesciowa, nie jestem w stanie sie ruszyc z domu , ale dzis sukces nie mialam na obiad ziemniakow i musialam wskoczyc w samochod i pojecha do spozywczego. pierwszy raz od dokladnie 3 miesiecy prowadzilam samochód! tak juz bym chciala dobrze sie czuc...
mnie swieta tez jakos nie ciesza w tym roku ..
w ogole poza tv swiata nie ogladam teraz, ale wierze ze to siezmieni!!!

Karola my to mamy dobrze w te święta, każdy nas w większości obowiązków wyręcza ;)

Olcia zatem trzymam kciuki, żeby lekarze poszli po rozum i przyjęli Cie jak najszybciej! Oby Ci humor powrócił. A przeprowadzać się będę na Przymorze, na Kołobrzeską.

Meeeg Czekamy na relacje z usg ;)

Dziewuszki jak Wam smaku narobiłam, może macie ochotę na przepis? ;)

[url=http://[url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/ee63c21465.png

hej dziewczyny, pisalam niedawno wrocilam wlasnie z usg, bede miec dziewczynke... niestety na tym dobre wiadomosci sie koncza... odebralam wyniki cytologi... grupa 3, jestem przerazona okropnie... nie wiem co dalej, moze ktoras z was miala podobnie??

Dziewczyny, nie mam czasu nadrobic - przepraszam. Tyle do załatwienia przed swietami, mały ciągle z katarem, a ja na te kilka dni wróciłam do pracy. Po prostu na nic nie mam czasu. Ale nadrobie w Wigilię albo święta.

Chciałam tylko uprzejmie donieść, że wczoraj i dzisiaj poczułam ruchy. Jestem przekonana. :) Dziś mam 18+4.

Patrycja, nie martw się na zapas - to może być jakaś bakteria albo infekcja czy inne cudo. Trzeba poczekać na dalsze wyniki.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016