Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam 18 stycznia :) tylko kurczę zmienili dni, w zeszłym roku było wt-cz., teraz pon-śr, a moja gin przyjmuje pon-śr-pt. w tych samych godzinach, teraz mi tylko piątki zostają. No ale nic to, jakoś dam radę :)

A co do wyprawki - myślałam, że część będę miała po córkach siostry, a tylko chłopakowe ciuchy dokupię. Ale nie będę miała, bo moja siostra jest w trzeciej ciąży :D z terminem na lipiec. Trudno, wyprawki nie będzie, ale będzie towarzysz zabaw! A coś 2 koleżanki wspominały, że kilka ciuszków mają.

karmelku mam nadzieję, ze się nie obrazisz, ale przeniosłam Cię w tabelce, żebyś była wg daty porodu :)

karola, leia ja właśnie mam tę wielką i też mąż na mnie krzyczy, że za dużo miejsca zajmuję :p i wykorzystuję na razie od czasu do czasu tylko. Też mi od niej gorąco :p

Anka_hey też Cię rozumiem. Mi się imię Janek podoba, ale sąsiedzi mają syna Janka, więc odpada. A co dopiero imię, którego wspomnienie komuś bliskiemu sprawia tyle bólu....

Monika2016 my o imieniu Łukasz też myśleliśmy przy poprzedniej ciąży. Moja sąsiadka dała synowi imię, o którym też myślała w ciąży, którą poroniła. Wszystko będzie ok :)

Olcia obyś dzisiaj czuła się lepiej :*

Aga ja mam chyba ten mityczny przypływ energii, bo pomimo bezsenności góry przenoszę ;)

Majka jak samopoczucie? Dziś masz wizytę u laryngologa?

Blacky daj znać, jak po usg, trzymam kciuki :*

niciunka po Twoim poście aż sama zaczęłam szukać jogi dla ciężarnych :) tylko same terminy przedpołudniowe znalazłam :(

mp1, Monika 2016 Ja mam komunię 15 maja, a termin na 5. I sama nie wiem, czy iść z takim maleństwem, czy to w ogóle będzie bezpieczne? Moja siostra, której córka ma tę komunię, mówi, żeby chociaż na obiad przyjść, na szczęście to blisko...

Hej dziewczyny, mało piszę bo zajęta jestem remontem, który mnie już bardzo męczy ale jest prawie na ukończeniu, mam nadzieję że zdążę posprzątać przed świętami ;)

Co do imion, to ja mam z tym jakiś problem, bo mi się żadne nie podoba :) niby mąż wybrał dla dziewczynki, przekonana nie jestem - ale jak będzie chłopak to już całkiem nie wiem, co zrobię. Mam nadzieję, że nagle przyjdzie taki dzień, że powiem, tak to jest TO imię :)

Hej dziewczyny, ja nadal jakaś nie w humorze i nie chętna do czegokolwiek...jeszcze w piżamie leżę w łóżku, jedyne co to zjadłam śniadanie i zbieram sie żeby wstać i ogarnąć mieszkanie, muszę jakieś pranie zrobić, pościele po chorbach zmienić i tak zabieram sie i zabieram za to a zabrać nie idzie...

Do laryngologa dzwoniłam i wyniki wymazu są wporządku, nie ma żadnych bakterii ani grzybów, lekarka powiedziała że był/jest to wirus jakiś i mam brać dalej te homeopatyczne granulki, nadal odpoczywać i polegiwać bo takie coś może trzymać długo i faktycznie chrypkę mam nadal i flegmy całe mnóstwo mi spływa po gardle

Ag77 my raczej imiona mamy wybrane ale dla dziewczynki to nie jestem na 100% pewna i tak tylko przeglądam imiona i a nuż coś mi bardziej w ucho wpadnie :)

Meeeg hehe a to super siostra niespodziankę zrobiła :) No ale w sumie to Twój dzidziuś będzie 2 miesiące starszy to może przecież korzystać z ciuszków a potem oddasz zaraz siostrze, no chyba że nie chce tak

Z tą komunią to zobaczysz jak będzie bo w sumie nie wiesz czy urodzisz o terminie, ja przenosiłam naprzykład tydzien a czasem się zdarza że szybciej kobiety rodzą. Choć jakbyś urodziła nawet o terminie 5 maja, wyjdziesz ze szpitala około 8 maja i tak 15 maja iść na imprezę...ja chyba bym nie poszła, sama zobaczysz jak się będziesz czuła, ale ja pamiętam że jeszcze mnie krocze bardzo bolało, musiałam co chwilę podmywać się tantum rosa, nie umiałam dobrze usiąść, do tego miałam bóle piersi bo nawał pokarmu (zresztą położna mi powiedziała żebym przynajmniej tydzien po porodzie na dwór nie wychodziła żeby nie przeziębić ;piersi, no ale to zima wtedy była), wszystko takie jeszcze nie zorganizowane było, pamiętam że na wigilę jak szłam to już było dobrze wszystko, a wtedy od porodu minęło 27dni

Anka super, że na drutach robisz :) moja mama świetne rzeczy potrafi robić, kiedyś mnie próbowała uczyć ale ja akurat nie drutowa nic mi nie wychodziło :)

Olcia jak tam dzisiaj lepiej ? jak mdłości, przeszły ?

Aga u mnie z siłami fatalnie, wczoraj byłam na małym spacerze i zakupach i jak wróciłam to padnięta byłam strasznie, dłużej aniżeli 2h na nogach u mnie nie wchodzą w grę :(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7yp5sgjy82.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay3rq5wsl7y.png

Majka ja też leżę sobie jeszcze w lozku i wstać mi sie nie chce.;)
A druty fajna sprawa przynajmniej dla mnie. Zajmuje myśli i wciąga i jak się zrobi coś samemu to satysfakcja murowana :)

Karola ja dzis obudzilam się że strasznym bólem kręgosłupa :( chyba nie służy mi spanie na boku i muszę chyba wyjąć moja poduche w kształcie litery c. Z malym rogalem śpię ale mam go pod głową i fajnie z nim sie spi, zobaczymy jak wyjdzie mi z ta większą poducha.

Meeeg a to Ci siorka;) ale fajnie Twój bobas będzie miał rówieśnika w rodzinie :) dziekuje również za zrozumienie :*

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png

Majka1982 Dobrze, że nic bakteryjnego.

Właśnie wróciłam od lekarza i dostałam wziewy sterydowe, mniej inwazyjne dla dziecka niż antybiotyki. Mam nadzieję, że pomogą bo jak nie to znowu mi kazali w czwartek przyjść jak nie przejdzie i wtedy już bez antybiotyków się nie obejdzie. To do poniedziałku w domu... Dzieci nie mam, w domu posprzątałam w zeszłym tygodniu jak mi się choroba zaczęła, to chyba się wynudzę:)

meeeg Fajnie, że szkoła rodzenia już zaklepana. U mnie kazali dzwonić o dziwo w Sylwestra bo właśnie grafiku jeszcze nie mają. Mam nadzieję, że normalnie grupę otworzą.

Anka_hey Na drutach robić nie umiem, ale już sobie zaplanowałam na luty, bo wtedy już na zwolnienie do porodu mam iść, że pościel wraz z zasłonami i jakimiś duperelami tylu imię nad łóżeczko sama do pokoiku uszyję. Są takie świetne materiały na allegro, a raczej pościel i zasłony łatwe, bo też raczkuję na maszynie:) Już się nie mogę doczekać aż zacznę . Co do imienia to też mi by było przykro i sama raczej bym tak nie zrobiła drugiej osobie.

Co do ciuszków jak się uda dziewczynka, to w mojej rodzinie kobiety królują, więc już mam kilkanaście pudeł do przejrzenia. Sama lubię ciuchlandy, nad czym ubolewa mój mąż, ale jak mówię, że tam też dla dzieci są rzeczy i szczerze w moim to maksymalna kwota na jakiekolwiek ubranko dziecięce to chyba 10 zł na jakieś kurtki, a takie rzeczy jak bluzeczki, kaftaniki to maks 3 zł. Niejednokrotnie szperałam dla rodzeństwa i na serio często są rzeczy z metkami, albo widać, że może raz założone. Takie ubranka w Anglii przecież taniocha w porównaniu do zarobków, a u nas jak wchodzę do sklepu z dziecięcą odzieżą to strasznie drogo. Jeszcze w reserved można fajne rzeczy niedrogo na promocjach znaleźć, ale w takiej niesieciówce to strasznie drogo.

Ja mam dwa typy imienia dla dziewczynki Zuzanna i Antonina. Sprawdziłam i Zuzanna jest bardzo popularna, więc nie wiem czy potem nie będzie 5 w klasie:) O Antoninę walczę z mężem, ale jeszcze trochę czasu na decyzję jest i w sumie dopiero jak mi 22 grudnia na USG lekarz potwierdzi, że dziewczynka to przeszperam zbiory i pewnie jeszcze jakieś się znajdą:)

http://www.suwaczek.pl/cache/32a5239a22.png

Olcia mnie tez nieraz jeszcze wymioty lapia a na drugi dzien jest juz dobrze mam nadzieje ze i z toba tak bedzie :)

Anka_hey doskonale rozumiem jak sie czujesz... wiem ze nie mozna komus narzucic jakie imie ze tego nie ale uwazam mimo tego ze zrobily nie w porzadku... a po drugie ja np szukam imienia jakiego w okolicy nie ma hehe nie chce zeby moje dziecko mialo na imie jak dziecko kolezanki... ale kazdy patrzy pod siebie ..

Majka a ja to przed chwila sie podnioslam i prysznic wzielam hehe :) mam takiego lenia ze nie wiem haha :)

Meeg super ze twoj dzidzius bedzie mial rowiesnika :) tez bym tak chciala :)

Mnie na drutach mama tez kiedys uczyla ale niestety nie dla mnie :P za to szwagierka sie uczy i szalik mi robi haha :) jak znalazl na zime do polski :D

Ag77 tez mam problem z imieniem :) podoba mi sie weronika dla dziewczynki ale sama nie hestem przekonana a dla chlopca to juz w ogole... tymon mi sie podoba ale ze tak powiem maz mnie wysmial hehe :)

Wiecie co ? Strasznie sie ciesze zostalo 9 dni do wizyty u gin a 10 dni do wyjazdu do polski jeeeeej jak ja sie ciesze :D zobaczyc rodzine znajomych ahhh :)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jnj452i4q.png

Ja nareszcie ruszyłam swoje cztery litery, lepiej się poczułam jak wzięłam prysznic i umyłam włosy, odrazu jakaś taka bardziej ludzka sie stałam haha, może jakąś fotę do albumu strzelę z brzuszkiem ;)
Dzisiaj zupka z soczewicy się gotuje, to przynajmniej obiad mam z głowy, pościele też już się piorą, jeszcze muszę męża zagonić żeby nowe ubrał bo z kołdrami mam problem tak żeby je strzepywać

Mp1 daj mi troszkę tej Twojej uciechy na kolejne dni, bo ja to stres mam przed wizytą a to już w poniedziałek, mam mieć takie dokładniejsze USG , a do pl niby się cieszę że jadę ale mam taki strach dotyczący podróży że cała ta radość ulatuje mi...

Chillwood życzę Ci żeby te sterydy pomogły i obyło się bez antybiotyku, strasznie długo trwają te infekcje jak nic konkrtenego nie można zaaplikować...
Ja swego czasu bardzo dużo ciuszków w ciucholandach kupowałam, teraz w de to mam primarka i tam naprawdę idzie coś fajnego za fajne pieniądze kupić, akurat jutro się wybieram bo chcę dla siebie coś kupić, dla malucha jeszcze nic nie kupuję...

Antonina śliczne imię, ale u mnie w rodzinie już jest :) Ja to mam tak mp1 że chcę wybrać imię którego nie ma ani w rodzinie, ani wśród znajomych :) Narazie mamy Maksymiliana i Anastazję, a czy zostanie tak to się jeszcze okaże

Anka nooo mam nadzieje że do przyszłego tygodnia całkiem mi ta infekcja przejdzie bo mam już naprawdę dosyć ciągłego chrypienia...

A dziele sie z wami wszystkimi pozytywna energia :)
Majka nie stresuj sie twoj lot bedzie krotki a moja jazda bedzie trwala ok 13 godzin jak dobrze pojdzie :) i boje sie ze mnie zemdli po drodze a szczegolnie jak mi w zoladku sie wszystko bedzie przewracalo na naszych polskich drogach haha ale radosc ze zobacze wszystkich jest wieksza :)
I co do badania tez sie nie denerwuj wszystko bedzie dobrze zobaczysz stres nie potrzebny jest wcale :) trzeba sie cieszyc ze po takim czasie zobaczysz co u maluszka slychac :)

Oj taaak taki prysznic rano stawia mnie na nogi hehe :)

Gość agata magda

dziewczyny zazdroszcze Wam ze sie w miare dobrze czujecie ja ostatnio dzien zaczynam od wymiotow i nie moge dojsc do siebie przez reszte dnia :( dzisiaj tylko leze w lozku na spacer nie wychodze bo sil nie mam dzisiaj takie nudnosci mnie wziely ze torecan wzielam. jest mi smutno :( nie mam sily czy to sie kiedys skonczy? kiedy?

Agata a ktory to u ciebie tydzien? Ja mialam tak samo plakalam z braku sil od kibelka odejsc nie moglam na szczescie mi sie uspokoilo teraz tylko czasami zwymiotuje... moze sprobuj wyeliminowac jakies produkty ? Na mnie.mleko zle dzialalo soki tak samo. Pielegniarka w szpitalu mi mowila zeby pic duzo wody lub herbaty (zadnych sokow nic) bo wtedy ten hormon sie troche rozpuszcza czwsciej chodzi sie siusiu i wyplukujesz wtedy go. Tyle ze woda tez zle na mnie dzialala to lecialam glownie na cieplych herbatkach. Raz mietowa raz czarna raz owocowa i jest lepiej.. od cytrusow tez musze troche z dala sie trzymac bo jak sie mandarynek najadlam to mi wymioty wrocily na dwa dni.. sprobuj moze w ten sposob ? Mam nadzieje ze ci pomoze bo wiem jak ci ciezko :(

Czesc dziewczyny :)
Widze ze u wszystkich rozne humorki, ja dzis bylam w laryngologa, mega stresss ze cos sie za mna wlecze jeszcze z przeziebienia. Niby wszystko dobrze ale mam takie cisnienie w uszach ze w miare funkcjonuje jedynie lezac. Chyba juz wolalam wymioty, moge sie zamienić ;)
Tez czekam na przepis na ciasto czekoladowe bo od samego czytania o nim zachcialo mi sie je zjesc :D
meeeg przestawiaj mnie ile chcesz, przez te uszy jestem taka otepiala ze próbowałam sie dodac w naglowku ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Meeeg zaszalałaś z tą pracą! super - oby wena Cię nie opuszczała ;)

Olcia świetną tę szkołę znalazłaś, ja nie wiem czemu ją przeoczyłam. Zadzwoniłam do "mama i ja", bo bardziej mi przypadła do gustu i pani mnie zapisała na ten kurs co się zaczyna od 12 stycznia 16.30 we wtorki, bardziej bym wolała ten od 11 stycznia na 19.15 bo mój luby mógłby chodzić ze mną, a tak to będzie w pracy... no ale cóż. A brzuszek to masz przesłodki!

Agata Magda Wiem co przechodzisz, ja do 16 tygodnia wymiotowałam po kilka razy dziennie, nawet w 13 tyg. wylądowałam w szpitalu z tego powodu. Teraz jestem w 18 i teraz sporadycznie, raz na 3 dni.

Wiecie co Dziewczyny, tak odnośnie wyglądu i samopoczucia, muszę ponarzekać...mi zawsze wszystkie znajome mówiły, że zazdroszczą figury, że nogi zgrabne, płaski brzuszek, proporcje, pupa. Sama też miałam dobrą samoocenę, miałam kompleksy, ale nigdy nie dotyczyły mojego ciała i figury, a teraz czuję się dziwnie... Nie przybyło mi nigdzie oprócz brzucha i piersi i cieszę się, że brzuszek rośnie, ale szczerze? Chciałabym, żeby już był większy, żeby było ewidentnie widać, że jestem w ciąży bo mam wrażenie, że inni patrzą na mnie tylko jakbym się spasła na brzuchu, a nie jakbym nosiła nowe życie pod sercem. Co do piersi, cieszyłam się jak urosły, ale ostatnio stanęłam przed lustrem i takie wielkie nie pasują do reszty. Czuję się jakoś tak mało kobieca przez te okropne luźne ciuchy i nienoszenie szpilek, które uwielbiam ponad wszystko... Macie jakieś sposoby na to, by poczuć się po prostu piękną?

[url=http://[url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/ee63c21465.png

m.zielinska właśnie ja tez czuje się bardzo źle w swoim obecnym ciele. Zawsze miałam problem z utrzymaniem wagi i w swoim oczach czuję się grubo i nieatrakcyjnie. Wiem, że to przecież ciąża a nie otyłość, ale tez czuję na brzuchu i biodrach tłuszczyk i mam wrażenie ze tyję za szybko.

W dodatku dziś ciągnie mnie w dole brzucha, trochę jak przy okresie. Pewnie już jestem zmęczona, na pewno niewyspana, a wizyta u gin dopiero za tydzień.

m.zielinska a kto powiedział, że musimy nosić luźne ciuchy? Ja tam noszę jak najbardziej dopasowane, żeby brzuszek było ładnie widać :D a co do piersi nie pomogę, bo ja nadal uważam, że mam za małe - ja mam w drugą stronę, duże ciało i małe piersi, też mi nie pasują. Ewentualnie możemy się zamienić ;)
I chyba jestem nienormalna, bo ja całe życie byłam niezadowolona z wyglądu, czułam się gruba i nieatrakcyjna, a w ciąży mam na odwrót. Polubiłam przeglądanie się w lustrze :)

karmelku mam podobnie z uchem, mi strasznie zatyka. Byłam u laryngologa i powiedział, ze to obrzęk ciężarnych, a poza tym mam krzywą przegrodę (wiem od lat) i to też wpływa...

Majka widzisz, o tym nie pomyślałam z tą komunią. Chyba na razie nic nie będę planować, zobaczę po prostu, co życie pokaże...
Dobrze, ze nie musisz brać antybiotyku. I z tego, co piszesz, to chyba już zaczynasz zdrowieć :)

Chillwoood przekonuj męża, też myślę, że to śliczne imię :) powiedz, że jak się nie zgodzi, to naślesz na niego armię ciężarówek ;)

mp1 wytrwaj w tym humorze, to będziesz miała pogodne dziecko :)

Anka_hey mi też ciągle coś spływa po gardle, ale jak pisałam wyżej, to może być ten obrzęk ciężarnych, który sam w sobie nie jest niebezpieczny, tylko dokuczliwy :/

karola zajmują dużo miejsca, tak jak pisałam mój mąż się buntuje. Ale koleżanka znowu mówi, ze jej mąż podbiera ;)

Ag77 powodzenia z remontem! Mi się zapowiada na okres między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem, bo mąż ma wtedy wolne, to będzie mógł malować i przestawiać meble.

Co do atrakcyjnosci... ja to bym chciala zaczac nosic obcisle ciuszki zeby brzuszkuem sie chwalic ale do swiat to tajemnica i nosze same luzne i nie podoba mi sie to. Ale w domu jak wiem ze nikt nie przyjdzie i ja nigdzie nie ide to zakladam dopasowane ubrania i z duma sie podziwiam hehe :) no tylko te piersi.... za duze.. sa takie ciezkie czuje sie z nimi paskudnie..
M.zielinska ja tez fanka szpilek a teraz raz na jakis czas zaloze jakies nizsze obcasy dla poprawy humoru :)

Meeg dzieki mam nadzieje ze tak bedzie :)

Mam maly problem. W weekend jedziemy na urodziny. Jak tu znowu od picia sie wykrecic ? Ostatnio mowilam ze sie przepilam i dlatego nie chce a co teraz ??? Ahh chcialabym juz wszystkim powiwdziec ale nie moge a tym znajomym napewno niebo oni nie zachowaja tego dla siebie... :/

M. Zielinska to ja tez moze zadzwonie jutro i sie zapisze na ten co Ty, czy masz cos przeciwko ? :)
Co do wygladu to mam tak samo jak Ty! Ja to zawsze bylam mega szczupla, brzusio plaski jakbym cwiczyla dzien w dzien, piersi zawsze mialam wieksze w stosunku do calosci, a teraz to w ogole! Ale nie martw sie, brzuszki nam wywalo po 20 tyg, takze nadrobimy, nie doluj sie :*

Mp1 na mnie tez mleko zle dzialalo, jakos tak do 13 tyg, a teraz jest juz lepiej, bo pije codziennie :)

Agata. Magda a probowalas tych tabletek PERVOMIT wszystkim je polecam bo mi naprawde pomagaja, wczoraj po jednej poczulam sie duuuzo lepiej :)

Mp1 dzis Ty dzielisz sie energia, fajnie codziennie ktos inny! :) dobre i to, a niedlugo wszystkie bedziemy pelne radosci :)

Co do moich wymiotow to dzis nie czuje jest duuuzo lepiej. Cos tam jeszcze czuje, ale jest dobrze. Wlasnie siedze w pociagu przede mna jeszcze 2,5 h jazdy :o

Chilwood dobrze, ze obeszlo sie bez antybiotyku i oby tak dalej i zebys jak najszybciej wyzdrowiala :) co do imienia Antonina ahhh moje wymarzone cudowne imie, ale nikogo lacznie z chlopakiem, rodzina, tesciami, kuzynkami nie moglam do niego przekonac, oni w ogole sie nie znaja! Wiec z tego jednego ciesze, sie ze bedzie synek.. mam nadzieje, ze do 5.01 nie zniknie mu ten pol centymetrowy interes :) bo bede miala problem z imieniem :p

Majka dobrze ze nic ten wymaz nie wykazal :) u mnie mdlosci przeszly, czuje sie duuuzo lepiej, oby podroz minela jak najszybciej :) dziekuje:*
Ankahey i Majka mi zawsze babcia mowila, ze jak cos tam splywa to dobrze, bo sie oczyszcza, wiadomo ze niekomfortowo, ale blizej wyzdrowienia:)

Przepraszam jak komus nie odpisalam, ale tak nas duzo, ze idzie sie zgubic, a piszac na telefonie to juz w ogole :)

Ja cala noc nie spalam, bo zasnac nie moglam i tez chyba zinwestuje w tego rogala i tak jak czytam to chyba kupie ta mala. Ta duza to by byla wieksza ode mnie :)

Pozdrowienia z pociagu:*

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3febfp1bd.png

A ja znów Wam przyszłam tutaj trochę posmęcić...wcale moja choroba nie poszła w las...znów mnie zaczęło boleć gardło popołudniu, do tego czuję straszne osłabienie jakbym gorączki miała dostać...i jak tu nie płakać i się nie załamywać...najgorsze w tym wszystkim jest to, że ubieram się dobrze, ciepło, odpowiednio do pogody, noszę czapkę, odżywiam sie w miarę zdrowo żadnych świństw nie jem, wysypiam się, biorę witaminy a tu kurcze non stop choróbska...jestem załamana...zaczęłam jeść pyłek pszczeli a w pl sobie kupię srebro koloidalne i będę gardło nim płukać...ale tak czy siak ręce opadają...

Mp1 ja jeszcze łamię się czy nie jechać lepiej z mężem autem, bo niby lot krótki ale te zmiany ciśnienia nie dają mi spokoju, no ale nic poczekam do poniedziałku i zobaczę co lekarz zaleci...

Agata napewno niedługo się skończy wszystko, życzę Ci tego z całego serca żeby te wymioty się skończyły bo wiem jakie to potrafi być męczące

Karmelku ja też czasem mam takie okropne uczucie w uszach ale u mnie to na skutek wycięcia migdałków, mam tam teraz wolną przestrzeć i przy bólu gardła bolą też uszy choć są zdrowe
A lekarz coś Ci zalecił na te dolegliwość ?

M.zielinska ja to chyba w ciąży czuję się zupełnie odwrotnie aniżeli Ty, bo noszę tylko dopasowane ciuchy, moje piersi mnie zachwycają bo są takie pełne (zresztą nie tylko mnie ;)), żadnych za dużych ubrań nie wkładam. Do tego przed ciążą byłam chudzielcem a teraz te krągłości które się pojawiają to mi się bardzo podobają :) Mogę Ci jedynie poradzić żebyś ubierała tylko to co modne, dopasowane, jakieś sukieneczki wełniane, spodnie ciążowe skinny, do tego sweterki czy bluzeczki z dekoltem też dopasowane, napewno lepiej się poczujesz :)

Meeeg ja też mam krzywą przegrodę i stąd czasem też mam problemy laryngologiczne
Ja też się dobrze czuję w moim ciążowym stanie :) A zdrowieć chyba jednak nie zdrowieję :(

Mp1 podziwiam że umiesz tak wytrzymać jeszcze ukrywając się, u mnie już by to nie przeszło bo nawet w luźnych ciuchach wyglądam inaczej, choć takich już nawet nie noszę wolę już dopasować coś i prezentować brzuszek :)
A od picia możesz powiedzieć że jedziesz autem, albo że leki bierzesz zawsze jakaś wymówka się znajdzie :)

Dziękuję Wam widzę, że większość z Was mnie rozumie:*

Chillwood to też super sprawa! Ja na maszynie w życiu nie szylam.fajny masz pomysł z tymi zaslonkami i pościelą i literki też mega. Może uda mi się ręcznie takie literki zrobic:) mnie się bardzo podoba Antonina, Tosia - slicznie:)

Mp1 super, że już niedługo zobaczysz się z bliskimi i wizyta u lekarza już niedaleko :) i Tymon jak dla mnie to fajne imię, moja koleżanka tak dala na imię synkowi i mi się podoba:) Jestes mega twarda z tym milczeniem, ja bym nie dała rady! I tak jak dziewczyny piszą, możesz powiedzieć, że nie pijesz bo bierzesz leki, prowadzisz lub masz jlna nastepny dzien badania krwi;)

Majka Imiona które wybrałaś też mi się podobaja:) wszystkie nasze dzieci będą miały piękne imiona:) dawaj fotkę z brzuszkiem:)
Kurcze mam nadzieję, że nie bierze Cię faktycznie:( a jak z wynikami krwi? Lekarz miał jakieś zastrzeżenia? Bądź zdrowa kochana!

Agata Magda współczuję samopoczucia mam nadzieję, że niedługo miną te ciężkie dni.:*

Olcia dzięki za pocieszenie, że już moje przeziębienie faktycznie się konczy;) mam nadzieję, że podróż bezproblemowa:)

M.Zielińska jeszcze chwila i wyskoczy Ci porządny brzusio. Ja to codziennie rano i wieczorem się oglądam w lustrze tak mi się mój brzuszek podoba :) i niby już ludzie ustępują mi miejsca w kolejce ale też chciałabym mieć większy co by się też wiązało z bardziej zaawansowana ciąża;) i ja też ubieram raczej dopasowane ciuszki i lepiej się w takich czuje niż w luznych. A żebyś się lepiej poczuła to może wybierz się do fryzjera albo do kosmetyczki na jakiś przyjemny i bezpieczny zabieg:)

Ja dziś byłam na chwilę w moim salonie:) koleżanka fryzjerka mnie zgarnela i uczesala w ulubione francuzy:) od razu milo:) Muszę częscięj do nich zagladac:) niedługo wybiorę się na zaległy pedicure i się trochę zrelaksuje:)
Ja wczoraj robiłam badania krwi i moczu. Mocz okey ale widzę że hemoglobina mi spada miesiąc temu miałam 12.4 a teraz trochę ponad 11...No ale lekarz mówił że to normalne i ciężko temu zaradzić. A jak Wasze badania?

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png