Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mamusia2016

Hej dziewczyny, ja również jestem kwietniowa mamą. Chętnie podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami. Przez całą ciążę sledzilam forum. Teraz też się je miło czyta. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Pozdrawiam :)

Witamy nowe mamy :) fajnie że jeszcze dołączają :)

Ja obcinam normalnie nożyczkami ale to trzeba 2x w tyg bo tak szybko rosną niestety a on strasznie sie po głowie drapie aż do krwi jak pociągnie tym pazurkiem,nieraz muszę mu niedrapki założyć bo głowa by strasznie wygladała....
Eh,ja troche pocwiczylam,skakałam na skakance ale na pare dni zaprzestałam i jutro znów zaczynam.
Ja jak zmieniam pieluchę małemu to odepne ją i chwilkę czekam czy nie nasika bo to zmiana temperatur delikatnie...poza tym dzieki instruktarzom Mojego to po siusiaku widzę kiedy bedzie siusiał no i nasz malutki jeszcze robi taka inna minkę jak sie załatwia i mowi o o o :)
Mnie na szczęście ominęły rozstępy na brzuchu ale mam za to w innym miejscu,teraz bardziej czymś ujędrniającym trzeba sie smarować.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3khlifs3pd.png

Gość mamusia2016

Mam zapytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Ja niestety nigdy nie karmilam piersią, mój syn początkowo był karmiony mieszanie, (pokarm ściągamy laktatorem) ale teraz gdy już nie mam pokarmu dostaje tylko mleko Bebiko. Od miesiąca zaczął robić dwa rodzaje kupek- 1- w kolorze musztardowym, 2- zielonkawa, bardziej smierdzaca.Lekarz nie widzi większego problemu. Zalecił podawanie probiotyku. Ja się jednak zastanawiam czemu tak jest ;) czy Wasze dzieci też tak mają?

MAMUSIA 2016 moj maly tez jest tylko na mleku modyfikowanym Similac i z tymi kupkami to tez jest roznie. Czasami sa wlasnie takie musztardowe czasami ciemniejsze, roznie to bywa. Co jakis czas tez jest smierdzaca. Dziennie mamy 1-2 kupki. Lekarka powiedziala mi ze dopoki nie ma wiecej niz 4 kupki dziennie i dziecko ladnie przybiera na wadze to nie ma sie czym przejmowac. Ile kupek robi Twoje malenstwo ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72596.png

Gość mamusia 2016

Mój synek robi kupki co drugi dzien. I lubi to robić na przewijaku bez pampersa :)
To może napiszę coś o nas. Synek urodził się naturalnie wazac 4350 gram. Pierwszy miesiąc jego życia był dla nas naprawdę trudny. Dzień rozpoczynał i kończył sie płaczem malucha. Lulalismy go na rekach- dlatego uwielbia teraz być noszony. Teraz jest naprawdę lepiej, ale nadal jest rozrabiaka i małym wymuszaczem :)

Gość mamusia2016

kasiaaa1 też zauważyłam u mojego synka splaszczenie głowy. Żal mi było go zostawiać w łóżeczku, bo bałam się, że się będzie pogłębialo. Zaczęłam go nosić na rekach jeszcze więcej, co nie było dobre dla nas. Szczególnie dla mojego kręgosłupa. Poszukałam na internecie informacji, zapytałam też o to lekarza i w końcu zamówiłam taka poduszkę z wglebienien na środku. Liczę na to, że pomoże :) staram się uczyć synka, żeby polezał w łóżeczku na chwilę bez stania nad nim i zabawiania go.

Gość mamusia2016

Badylek - a czy na sen w nocy wpływają drzemki w ciągu dnia Twojego dzieciaczka? Może ostatnio byliście na szczepieniu? My ostatnio bylismy na szczepieniu i synek miał potem mniejszy apetyt. Także myślę, że mają wpływ na zachowanie dziecka...

badylek najpierw zjedz a potem się walnij do wyrka :-) a te ćwiczenia to na nietrzymanie główki? Powiem wam co wczoraj odwalilam, z siostrzencem poszłam na trampoline i sobie poskakalismy chyba z godzinę i później z tej cholery nie mogłam zejść tak mnie wszystko bolało i jeszcze boli

http://www.suwaczki.com/tickers/iv0920mm1u48w0j8.png

Kasiaaa1 dla mnie te kupki są takie jakie były... :) to może od mleka zależy bo zauważyłam że co inne mleko to inna kupka.
Vera dobre i skakanie na trampolinie :) teraz zastygłe mięśnie sie odzywają :p
Badylku wspolczuje,ale niestety takie noce sie zdarzają i nam,może nadchodząca nic bedzie inna-lepsza :)
Mamysia2016 to spory synek:) a miał kolki czy jak że cały czas płakał? A ktorego sie urodził maluszek?

A ja rozwiesilam pranie,wypiłam kawę i tak usiadlamna kanapie i wiecie co?tak mi sie dzisiaj nic nie chce :D leń!leń!

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3khlifs3pd.png