Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czarna23789

Heltinne, Kochana, umawiałaś się na 22-go ale KWIETNIA przypominam!
A tak na poważnie to pamiętaj, że czop czasem odchodzi nawet dwa tyg przed porodem.
Vena - kciuki ogromne za stabilizację ciśnienia i pobyt w domowym zaciszu :*
Miila - i tak trzymać, małe przerysowanie prawdy dla wścibskich ludzi nie zaszkodzi. A Ty musisz dbać przede wszystkim o komfort swój i swoich chłopaków.

Vena trzymam kciuki, żebyście jednak mogli zostac w domu!
Agabalbina gratuluję zdrowego dzidziusia!
Miila nie łam si, tak jak dziewczyny piszą, 2500g też jest ok, a co do głupiego gadania to zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie tak gadał, szkoda sobie głowy psuc. Zresztą tak naprawdę, to ja się zastanawiam po co komuś się spowiadac z wagi czy cm dziecka... urodziło się zdrowe, czujemy się dobrze, dziękuję bardzo. Tyle.
Bbbbb przypomniało mi się o plastrach, pytałam z ciekawości o te resztki kleju na skórze- otóż to zależy od ph skóry. Dlatego u jednych zostaje klej, a u innych zero śladu.
Ja mam to oryginalne woombie, w wersji air, jakoś tak doszłam do wniosku że to będzie fajna wentylacja.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Vena mam nadzieje, ze jednak opcja powrotu do szpitala nie wejdzie w zycie.
Miila trzymaj sie, Jeremi ma wszystko czego potrzebuje i będzie wazyl tyle ile dokładnie mial wazyc, a jak ktos ma cos do powiedzenia to niech sie lepiej w dupe pocaluje. Jak beda dociekliwi to sciemniaj i miej to gdzies. Masakra, jak ludzie sie musza do wszystkiego wpierdzielac i uprzykrzac innym zycie. Osobiście to uwazam, ze lepiej jak dziecko drobniejsze.
Ja juz czekam na porownywania do syna szwagierki, ale niech no tylko zaczna!

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Hm.Sama nie wiem co to było... może i czop.
Skurcze mam dzisiaj częściej i dużo silniejsze. Mlody tlucze sie jak szalony.Zadzwoniłam na ginekologiczny zapytać czy ta jego długotrwała nadaktywnosc w połączeniu ze skurczami powinna mnie zaniepokoic...
Polozna stwierdziła tylko ze to dobrze ze mały się rusza nawet jeśli więcej niż zwykle. A co do skurczy to mam obserwować bo może coś się już zaczęło. Cóż,wolalabym jeszcze nie teraz szczerze mówiąc.
Idę pod ciepły prysznic i wrzucam na luz. Bedzie co ma byc

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne no co Ty? czekam na bieg wydarzen, narazie sie nie wczuwam bo licze ze dotrwasz z nami do polowy kwietnia.
Vena mam.nadzieje ze jednak.Swieta w domu i zadnych szpitali.
Co do.wagi to mi tesciowa stawia corke na.wage a ja mam to gdzies. Juz jej kiedys powiedzialam ze moje dziecko nie bedzie pulchne tak jak jej dziecko kiedys (moj maz). Sama jest chuda a wciska wszystkim jedzenie. Pff.

Ja nie gadam ludziom ile wazy dziecko od poczatku chyba ze mamom po kontroli ale to i tak pytaja co lekarz na to.
Porownania sa najgorsze i np porownywali corke kuzynki meza ktora jest 3 mies mlodsza, 3 mies to duza roznica u maluchow. Ja tam mam gdzies. Moje dziecko rozwija sie ksiazkowo ale i tak bym nie sluchala innych, dlatego na czas porodu chowam nocnik bo przeczuwam ze trsciowa bedzoe chciala uczyc.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Marty leb obdarty

O kurde Heltinne, ale jaja. Miejmy nadzieje, ze to tylko tzw kupa duszek - niby byla, ale nie ma (chlupnela i zniknela)
Wybaczcie ten niesmaczny zart przy wtorku.
Vena - trzymam kciuki za cisnienie zeby sie szybko unormowalo.
Jutro pelnia wilczyce, ciekawe czy cos sie wydarzy :)
Marta 36t1d

Anna205 co do kleju z plastrów to problem miałam z tym plastrem na brzuchu. Teraz juz wiem ze przez to ze go smarowałam olejem kokosowym którym ciągle smaruje brzuch i klej się zrobił lepki i ciągnący, a ze ja z tych bardziej wlochatych to niestety ciężko było mi go usunąć, ale już mam metodę, schodzi właśnie przy użyciu wacika nasączonego olejem kokosowym. Te z pleców nie zostawily kleju, zapewniły natomiast depilację bo plecy niestety tez mam dość wlochate, zwłaszcza w ciąży. ... Ehh.... Mimo drobnych niedogodności juz sobie życia nie wyobrażam bez plastrów, położna mówiła ostatnio ze nawet piersi w czasie nawału można okleic i ze to super działa
A co do woombie jaki masz rozmiar ten od 2,5kg czy od 3? Nie wiem jaki wziąć rozmiar

Ewidentnie był to lekko podbarwiony gesty śluz. Ale że już wcześniej miałam skape plamienia a teraz jakaś infekcja mi się przypaletala to mogła być po prostu mieszanka.
Ze tez nie mogłam się temu przyjrzeć,przez dość ciemne siuski :/
Mały trochę się uspokoił,skurcze mam dalej ale nic regularnego.
Na wszelki wypadek spakuje torbę,zresztą już czas. Moje zakupy z PL za 3 h będą u mnie,ale się ciesze :)

Mąż mocno oprotestowal mój poród przed terminem,stwierdził że "nakręcamy sie wzajemnie na forum"
Jasne, nie wydaje mi się aby któraś akurat z takiego powodu urodzila

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Hejka wszystkim
Miila wiem jak to jest jak po wizycie człowiek może sie nakręcić , ale Magda to ślicznie wyjaśniła i nawet ja teraz jestem spokojniejsza . Myśle ze sprawa z waga zreszta nie tylko z waga to jest taki ' wygodny ' temat do komentowała i jak Melly napisała co gorsza do porównywania .
Najważniejsze ze maluch zdrowy !
Zawsze znajdzie sie ktoś ' życzliwy ' i skomentuje .
Ja tez nie mam brzucha za dużego i jedna koleżanka mówi mi no brzuch masz mały ale na buzi sie poprawiłas hehe . Ludzie...

Oliver ur. 20.04.2016.

Hej dziewczyny :)
Jak sie kilka dni tu nie zagłada to nadrobienie trwa cały dzien, ale jakoś mi sie udało :)

Agabalbina gratulacje i duzo zdrówka dla synka, szybkiego powrotu do domu :)
Vena szkoda ze wizja powrotu do szpitala jest tak realna.. Trzymam kciuki zeby jednak obyło sie bez tego.
Heltinne mam nadzieje, ze to nie był czop i ze nic jeszcze sie nie zaczyna, bo miesiąc jeszcze przed wami. Odpoczywaj a nie okna myjesz! Ohh :)
Miila nie napisze nic nowego czego dziewczyny by juz nie napisały tylko głowa do góry i wszystko bedzie dobrze :*

U nas z dnia na dzien coraz lepiej :) wczoraj pogoda pozwoliła nam na pierwszy spacer. Po za tym jeździmy co dwa dni na badanie krwi, bo poziom bilurubiny jest jeszcze na granicy normy. Małego zaczęły męczyć gazy ale leżakowanie na brzuszku jak narazie pomaga.
Co do smoczka to mam ale jeszcze nie był w użyciu, jakoś mu nie pasuje za bardzo.
Święta jeszcze nie wiem jak to bedzie ale pewnie przygotujemy cos w domu i pojedziemy do teściów.
A tak szczerze sie przyznam ze nie mam za bardzo ochoty bo od urodzenia to przyjeżdzają kiedy chcą i czasem nawet bez zapowiedzi.. I siedzą kupę czasu.. A na koniec tylko słyszę ze mam odpoczywać i ogolnie ale kiedy? Jak tu takie pielgrzymki, ehh..

Bbbb w 2 ciazy odszedł czop. Wtedy widzialam wyraznie bo zatrzymal sie na bialym papierze.Urodziłam jakieś 6-7 godzin pozniej, dokładnie nie pamiętam, wkrótce po odejściu zaczęły się regularne skurcze. A teraz mam jeden po drugim a potem długo nic. Bardziej przepowiadajace niż jakieś konkretne, ale dość odczuwalne. Brzuch ciut opadl.

PaulinaNo dobrze wiedzieć że u Ciebie powolutku jakoś się kręci.

No i na spacerki juz chodzisz :)

GroszekNo jakos specjalnie nie trzeba było szorowac. Przemylam,napastowalam i teraz wygląda jak wózek ze sklepu z ekspozycji,ani jak zupełnie nowy,ani też jak używany.
Tak na marginesie to eko skórka,taka jak na torebki

Wlasnie zdałam sobie sprawę ilu jeszcze rzeczy nie zrobilam...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne nawet jeśli czegoś nie zrobiłaś to już nie nadrabiaj. Najlepiej się połóż i odpoczywaj. Wiem ze przy dwójce dzieci i Twoim charakterze to ciężkie do zrealizowania ale może spróbuj :)

A co do skurczów, to u mnie jakoś ostatnio jest ich zdecydowanie mniej, a podobno miało z czasem być coraz więcej i tez nie wiem jak to zinterpretować....

Heltinneno kumam ale wcale nie musiał być brudny zeby sie zmęczyć . Trzeba sie troche pozginac przy takiej pracy a w naszym stanie to już jest wyczerpujące .
A wy macie jakas rodzinkę w No ? Czy jak my sami jak palec jesteście ? ;)
PaulinaNo już pierwszy spacer był ! Super ! No teściowie pewnie sie cieszą ...

Oliver ur. 20.04.2016.

Heltinne trzymam kciuki, żeby to jednak nie był jeszcze alarm, choć kto wie, wycisz się i odpocznij :* Moja torba też jeszcze nie spakowana, ale nie mam na to ani pół siły, zdechnę w tym łóżku, zatkany nos, boli głowa i podbrzusze znów ciągnie. Jak mąż wróci to chyba mnie będzie pakował, bo ja nie dam rady.

Paulina ja bym się nie zgodziła na tak częste odwiedziny, powiedź, że potrzebujecie czasu dla siebie i tyle, jak mały śpi to Ty masz prawo też odpocząć a nie spinać się, bo goście. Ja bym sobie tak nie dała, ale wiadomo, zrobisz jak uważasz :)
Super, że już po pierwszym spacerku.

Macie racje dziewczyny odnośnie tego nie spowiadania się jaka waga itd. co to kogo obchodzi, powiem mężowi, żeby wysyłając info, że mały jest nie pisał ile waży, wystarczy tak jak mówi Anna205 - zdrowy, czujemy się dobrze.

Plastry ja mam problem, żeby odkleić ten po pobieraniu krwi a co dopiero te tapy, także podziwiam dziewczyny. Nie wiem czy to skóra taka wrażliwa już czy co, ale ja zaciskam zęby autentycznie jak odklejam ten z łokcia..

Ale super ten Tulik! Teraz żałuję, że kupiłam to woombie za takie pieniadze...

Heltinne, czop czy nie czop czas na trochę relaksu :*

Vena kochana, trzymam wszystkie palce za to żebyś nie wracała do szpitala!

Paulina, fajnie że już spacerujecie:)

Co do tej pełni to chyba raczej kozia dupa ze mnie nie wilczyca pfffff...

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️