Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ooo widzę ze nie tylko ja juz wstalam :)

dzien dobry Dziewczyny :)

Vena piekna kroliczyca... czad po prostu! To szydelko czy druty? Przy niej mój Alfred to jakas pokraka :P ale najważniejsze ze z sercem robiony ;)

anawee super ze juz urodzila! Ile trwalo... 4 doby? Wymeczyla sie biedaczka.

Magda, Ataa dobrze gada :) w takich sytuacjach nie Wy tracicie tylko bank. Zawsze warto porozmawiac i zapytać czy sa inne, mniej strandardowe rozwiązania.

Kuzynka sie nie stresuj - tez jestem pewna ze jak zobaczy odpicowany pokoj to zmieni zdanie. No chyba ze jest bardziej wrazliwa niz noworodek ;)

Tak jak patrze to większości z nas teraz humory nie zawsze dopisuja. Czy to przychodzi w pakiecie z końcówka ciazy? ;)

Ataa, Magda a czy macie może linka z instrukcja do masazu? Trzeba bedzie sie za to zabrac... bo mam wrażenia ze ostatnio jakos tak ciasno jest... i jak pomyślę ze dziecko ma przejsc to przerazenie mnie ogarnia!

heltinne fura dla Marcela wydaje sie byc konkretna! Skojarzył mi sie ten wozek z range roverem ktore uwielbiam :D kolorem bym sie przejmowala tym bardziej ze to skora. Zreszta sama widzisz jak wygląda po kilku latach uzywania.

Flawia trzymam kciuki za jutrzejsze rozpakowywanie :)

secondtry a Ty teraz bierzesz jeszcze luteine ze te mdlosci Cie tak mecza? Biednas... ale teraz to juz NAPRAWDE nieduzo zostalo :)

Co do zapalenia piersi to k ojarzy mi sie ze oklady z szalwii moga pomoc... ale i tak polozns ze szkoły rodzenia zalecala kontakt z lekarzem.

Wczoraj widzialam sie z koleżanką ktora rodzila 2 tyg temu. No i potwierdzila to co juz kiedy Magda pisala - ze porod jest tez w glowie i jego przebieg zalezy rowniez od naszego nastawienia. Wspominala tez o kryzysie 7 cm.. ale pozniej juz podobno sprawnie poszlo ;)

Z innej beczki, polecam Wam "kolacje w ciemnosci". W ramach urodzin meza wybralismy sie... no i trzeba przyznac ze to ciekawe przezycie. Mozg na początku wariuje poniewaz ma sie oczy otwarte.. a naprawde nic nie widać. Ale samo probowanie jedzenia i percepcja otoczenia jest całkiem inne niz to na co dzień :)

Dzisiaj jadę do rodzicow sie wylegiwać wiec pewnie bedzie mnie mniej. Ciesze sie ze jade bo dzisiaj odkad sie obudzilam mam napięty brzuch wiec to znak ze pora przystopowac.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Gość Angeletta

Hej dziewczyny, ja tak na szybko. Wczoraj trafiłam do szpitala po wizycie u mojego gina. Mam krótka i miękka szyjkę z małym rozwarciem. Na ktg pisały się regularne, mocne skurcze. Z oddziału położnictwa przenieśli mnie na salę przedporodowa i tu spędziłam noc. Skurcze się na razie wyciszyly, ale jeszcze nie wiem co dalej. Trzymajcie kciuki żeby moja córcia grzecznie jeszcze posiedziala w brzuszku tak chociaż do kwietnia :-)

Angeletta a ktory to tydzien?
anawee kurcze w koncu wyluzujesz. Jak Ty sie tak przejmujesz porodem szwagierki to co zrobisz w czasie swojego porodu.dobrze ze urodzila;))
magda oh szkoda mi Ciebie. Ja dzisiaj jade po ostatnie zakupy higieniczne. A szwagierka to niech pomiedzy Wami sie jeszcze polozy.
Venama racje zeby dac mezom sie wykazac. Jak nie teraz to pozniej juz nie beda chcieli. Nawet jak nie planujecie kawek z kolezankami, to i tak potrzebna bedzie pomoc. W szpitalu jak powiedzialam zeby zmienil corce pieluche to myslalam ze on oszaleje ze szczescia. My to instynktownie robimy a oni musza sie uczyc powoli. Poza tym jest wiele samotnych ojcow i dzieci przezyly. ;-D
Miilawiem ze chcesz yak wszystko na 100% slicznie przygotowac ale dla dziecka to nie ma roznicy a dla meza wiele znaczy jak sie wykaze.
A uwierz ze na poczatku bedzie moze trudno karmic ale nie warto sie poddawac.

Ja szalwie pilam zeby zatrzymac laktacje po odstawieniu, a oklady to z kapusty slyszalam.
heltinne a wozek ladny. Ja mam szary ale podobaja mi sie kremowe i brazowe.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

hej:) Mówicie,że wózek w porządku?No to go biorę:) Mam dobre opinie,raz widziałam dokładnie taki sam na żywo i rzeczywiście nieźle się prezentował. Także jeśli babka się nie wycofa to będę panicza Marcela wozić po wiosce elegancka bryka :)
A nie jakaś tam maxi coś. ...

Magda szwagierke koniecznie zafunduj noc pełna wrażeń. Czyli spacerki do toalety z "potykaniem sie" i włączaniem światła i inne podobne atrakcje.
Sposób na męża i zakupy: zamow przez internet z płatności przy odbiorze na męża,podaj jego nr itd.Tylko uprzedz go ze ma przyjść paczka wiec niech ma gotówką przy sobie.
Ja wiem ze to trochę po trupach do celu,ale jakie skuteczne....

Co do dopłat i mieszkania... Jak nie teraz do bardzo wkrótce. Nie martw się tym teraz,mala i tak nie potrzebuje więcej miejsca Wy będziecie mieć więcej czasy aby się do tego przygotować. Czasami takie odwleczenie w czasie wychodzi na dobre

Melly a co zrobić z mężem co mają okazję się wykazać a tego nie robią? Spalas grzecznie tej nocy?
Ja nie przespałam połowę bo miałam Ślubnego w sypialni (odzwyczailam się od męża! !!!!) å on tak chrapie....uaaaa. Sprawdzałam :)

Angeletta trzymamy kciuki

Anawee w końcu :) Gratulacje dla szczęśliwych rodziców :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne kopnac go w tylek:D i niech sie ruszy. Noe wiem ja akurat mialam tak ze maz chcial. A teraz jak np sprawdza cos na telefonoe a corka sie upomina to mu tak mowie zw glupio mu ze zaniedbal corke. Ale corka to corunia tatusia i mamusi zalezy jak wiatr zawieje.
A spalam grzecznie i dano.mi.spac o 5 brzuch sie spial, a poczulam bo maz zaczal.masowac mi plecy, bo mowil ze stękalam haha. Ah i mnie obudzil a o 6 juz pobudka na dobre a teraz na zakupy.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

heltinne wozek z wygladu super. Bedziecie szpanowac. Niech slubny tylko czy nie rozklekotany.
venaale fajna kroliczyca :) ciekawe jak ci wyjdzie iron man :)
Mam wrazenie, ze moj maly jakos nizej wypina swoj tyleczek. Czyzby sie przesuwal w wiadoma strone? Wogole mam wrazenie ze jakos tak krocej wierzga od dwoch dni. Albo juz schizuje albo nie ma miejsca.
angeletta trzymam kciuki zeby bylo ok

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Puściłam ostatnią pralkę. Mam nadzieję, że nic się już nie znajdzie.
heltinne - wózek elegancki, u mnie na zdjęciu wygląda jak skórzany. Tylko ja bym się obawiała aż tak jasnego koloru, ale to ja. JA tu mam las i roboty ciągle, więc u mnie by egzaminu nie zdał raczej ;P
Magda - kurcze nie ciekawie z tą kuzynką, może ona nie zdaje sobie sprawy jak u Was to wygląda.. przyjedzie, zobaczy i chociaż w innym pokoju będzie spać..
Vena - Ty powinnaś sklep założyć z domową robótką! ;D
anawee- super, że kuzynka w końcu po. Ona rodziła powyżej 48 h? to lekarze, nie powinni przerwać, by się tak nie męczyła? nie znam się..
Ataa, Magda - fajnie, że się już do tego zabrałyście.. ja jakoś nie mogę się przekonać..
Ewee- mnie kiedyś mąż zabrał właśnie do Dark Restaurant. Super było. To jedzenie palcami, zgadywanie co się ma na talerzu. Nawet zdałam później egzamin u kucharza, bo zgadłam wszystko co jadłam! ;D

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Gość Czarna23789

Heltinne no bryczka bardzo elegancka. Mąż z domu sprzedającej będzie odbierała wózek? Bo wiesz, żeby nie ukradli ;)
A jak się czujesz dziś? Mam nadzieję, że te zdarzenia ostatnie to tylko jednorazowy incydent.

Angeletta trzymam kciuki, aby sytuacja była opanowana. A w razie czego maluszek bezpieczny. Dobrze, że pod opieką lekarską jesteście.

Magda2600 może nie będzie tak źle z tą dopłatą MDM. Wczoraj czytałam, że dopiero banki będą wstrzymywać przyjmowanie wniosków o dopłaty. Więc trzymam kciuki byście się jednak załapali.

Domyślam się, że jesteś naprawdę sympatyczną osobą i masz poczucie, że kuzynka ma duże prawa, bo to jej mieszkanie, ale tak jak piszą dziewczyny. W razie czego daj jej trochę popalić. Zawal pokój jeszcze bardziej i zapytaj gdzie zamierza się położyć, bo Ty nie masz siły tego przenosić.

A mi się dziś tak źle spało. Nie mogłam się w ogóle ułożyć. Z jednej strony bolało biodro, z drugiej bark, do tego drętwiejące ręce.
Może jestem naiwna, ale liczę, że po porodzie wszystkie dziwne dolegliwości odejdą w zapomnienie. (No i przyjdą inne, nowe oczywiście :))

Hehe, teraz to już naprawde nakręcilam sie na ten wózek :D
malagaszpanować :D
W Norge ciężko czymkolwiek zaszpanowac ;)
Mam nadzieje ze mezu sobie poradzi z tym wózkiem. Szkoda ze nie mogę jechać ale on jedzie dalej,jeszcze 300 km to już za dużo...
Czarna a to jakiś przesąd? Chyba nie słyszałam. ..
Dzisiaj czuje się całkiem nieźle,dzięki. Po schodach raczej nie wchodzę jak nie muszę bo juz w połowie drogi mam zawroty glowy. Wygląda na to ze to jakaś jednorazowa akcja.

Większość dolegliwości po porodzie mija,a jeśli nie to warto skonsultować to z lekarzem. Organizm musi się zregenerować,ciąża to duże obciążenie

unatu wózek jest właśnie skórzany. Wygląda jak moje sofy :)
Do tego jest torba

ten Twój kot to niezły aparat, nie nudzisz się, co.

Wy kociarki uważajcie na swoje sierściuchy podwojnie.Brat męża musiał oddać swojego bo ten nie zaakceptował ich synka i bywało groźnie. ..
Ale bywa tak ze kotki kochają maleństwa,zwłaszcza przytulic się fo takiego ciepłego śpiącego i tez przez przypadek może być groźnie. .

Uwielbiam koty,ale swoją cudna bielusienka Bianke tez oddałam po pewnej nieciekawej sytuacji..
Podsumowujac: małe dzieci+koty=kłopoty.
Niestety.... :/

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45275.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Nat witaj! Mam nadzieje ze dzis lepsy humor..
Anawee gratulacje dla szwagierki a nam wszystkim zyczy jednak porodow w stylu naszej Pauliny,teraz rozumiem jak mowilyscie ze szybko i sprawnie urodzila.. ja jestem silna i wytrwala ale jak pomysle ze ma to trwc dluzej niz 12h to mi slabo..
Angeletta kciuki mocno trzymam bysci chociaz do tego 28.03 wytrwali w dwupaku z dzieciatkiem, wted juz ciaza donoszona :)
Heltinne za 1/3 ceny to nawet pewne mankamenty moga byc dopuszczone, elementy skorzane zawsze moxna pasta doczyscic, wazne by konstrukcja byla ok, a skoro na zdjeciach wozdk tak dobrze sie prezentuje to mysle ze oni po prostu chca szybko sprzedac i juz, poza tym wierze ze dobro ofiarowane sie zawsze w aturze zwraca wiec jakos mysle ze w tym temacie zaslugujecie na wiecej szcxescia :) wracajac na chwile do kolezank, takie zawody i zachowanie zawsze bola szczegolnie gdy mamy kogos za nsprawde bliska nam osobe, ake takim zachowaniem pokazuje ze nie zadluguje na przyjazn i szacunek, niestety..

Na to zapalenie puersi jyz od wielu osob slyszalam zeby zamrozic sibie liscie kapusty, a przed okladem rozbic je by pyscily sok, podobno najprostszy i najlepsz spisob, ale trzeba to tez konsultowac z lekarzemczy nie trzeba antybiotyku brac..

Ja o tej 5 zjaflam male sniadanie a ze obudzilam sie z bolem glowy gardla, piekacym nosem i kaszlem to wzielam apap i cerutin i dalej spalam di 10.. teraz ciut lepiej niby ale dobrze to nie wygląd a :(

Dziewczyny jaka maść na sutki zamawiałaście? Macie coś sprawdzonego? Od dwóch dni tak mnie swędza ze można oszalec. Mam maltan i purelan, po maltanie jakoś nie odczułam ulgi, purelan zadzialal lepiej, ale jest cholernie drogi, macie coś sprawdzinego o podobnym składzie za mniejsza kasę?

Kochane, szwagierka byla w szpitalu od pon, codzien miala skurcze, ale one sie wyciszaly i nie powodowaly rozwarcia. Nie podali jej oxy, nie wykonali masazu szyjki, tlumaczyli, ze maly nie chce jeszcze wyjsc na swiat. Dopiero wczoraj szyjka sie zgladzila, syn ustawil sie w kanale i urodzila w 6h. Dostala znieczulenie, ktore dzialalo do 8cm. Mowila, ze akcja nabrala tempa jak polozna przebila jej pęcherz plodowy. O 4.30 wyslali nam zdjecia i ja juz nie spalam... ogolnie nie rozczulam sie nad malymi bobaskami, ale ich synus jest taki sliczny (i calkiem spory 59 cm 3,5kg)
tak tak przezywam to bardzo, bo miedzy nami jest 2,5 tyg roznicy, wiec wszystko przechodzilysmy razem. Ja mimo, ze mam cc to dzien wczesniej chyba zwariuje. Tak bardzo bym chciala, aby synek byl juz z nami.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Bbbb może bepanthen? Kurcze nie znam więcej. ..

Ataa myślałam długo czy i jak ją kiedyś ja zawiodłam. .. I przychodzi mi na myśl tylko jedna sytuacja, chociaz moze bylo wiecej...Miałam uszyc sukieneczke na chrzciny, ale w tym samym czasie mieliśmy straszne problemy, które wbiły mnie w ziemie. Musiałam wziąć wolne w pracy, schudlam 5kg w ciągu paru dni byłam totalnie rozwalona psychicznie. Na koniec pozbieralam sie i chcialsm uszyc ale bylo juz troche pozno, cos juz sobie zorganizowala.Myslalam ze to rozumie...Ale miała do mnie żal ze nie dotrzymalam slowa. "Na pocieszenie" uszyłam naprawdę ładna sukieneczki z kremowego batystu,w kropeczki. Naprawdę mała wyglądała w niej cudnie,ale to nie było to...
Cóż,nawalilam wtedy i teraz mam za swoje...

Pastę do jasnej skorki mam,również do czyszczenia. Najwyżej będę pucowac.

Ty nie choruj,wiosna idzie,nie czas na choroby! Polez dzisiaj w wyrku moze...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Gość Magda10 10

Kurczę, wczoraj pół popołudnia spędziłam na kucaka myjąc lodówkę bo elektryk mi na mojej budowie odłączył i wszystko poszło w pizd...... Tak mnie ciągnęło, a tu nic heheh
Mam od kilku dni brązowy śluz .. I tak zastanawiam sie co to, czy moze to już ten cały czop ??
Idę zaraz na spacerek po cos dobrego na obiad.
Kurczę, dalej nie mam pomysłu na pokoik dla małego a w sobotę ma być malowany

Gość Czarna23789

Heltinne nie chodzi mi o przesąd, tylko o ten kosz mojżesza, który Twój mąż miał kupić i został ukradziony z samochodem. Czy to nie u Ciebie było? Jeśli coś pomyliłam to przepraszam ;)

Bbbb mi położna też właśnie tą maść z ziaji polecała, więc myślę, że warto spróbować. A jak masz w domu to zwykłą oliwkę jeszcze spróbuj, czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.

Czarna oliwka nie działa, purelan zadziałał ale jak tak dalej pójdzie to zużyje w mgnieniu oka, a szkoda mi wydawać takie pieniądze na malutka tubkę masci, kupię dziś ta z ziaji, niby tez lanolina, zobaczymy czy się sprawdzi

Bbb ja tez słyszałam o masci z ziaji za ok 12zl alemyslalam ze nazywa sie lano-masc- wazne by ti byla czysta lanoloina tak jak w tym pure lan. Sama sie nania czaje, na razie mam maltan smaruje i widze efekty, ale moje sutki naturalnie byly popękane..
Magda1010 to jeszcze raczej nie czop, jesli krew jest brazowa to raczej jakies naczynia puscily..
Heltinne odpiwiefz sobie na pytanie czy ona wiedziała o Waszych problemach czy dowiedziedziala sie juz po, dopafla Cie sytuacja losowa, mimi ktorej Ty i tak czulas sie w powinności by jej to wynagrodzić, przyjazn rozumie iakceptuje takie sytuacje, nie uznaje mszczenia! Co to za pomysł? Nawet jesli sie zawiodla to nie zrobilas tdgo celowo i ona o tym wie, a teraz ona obiecuje Ci odsprzedanie wozka, zmienia plany nieinformuje Cie o tym a przy wszelkich probach kontaktu olewa Cie, do tego jej maz mowi co i jak przy tym nie wspomina ze cos sie zlego u nich dzieje tylko ze wszystko gra, a Ty szukasz winy w sobie calej sytuacji? Nieslusznie! Naprawde nie masz sobie nic do zarzucenia, i nawet nie probuj :*