Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Paulina nawet nie wiesz jak miło czytać Twoje posty, jest w nich tyle szczęścia i spokoju! :) Ja im bliżej terminu tym bardziej się boję ze nie poradzę sobie po porodzie, że nie będę miała pokarmu, że mały będzie płakał a ja nie będę w stanie go uspokoić... mam jeszcze tysiąc czarnych wizji. A u Was taki spokój i harmonia (przynajmniej w postach :) ) to mi daje nadzieję że może jednak dam rade...

Gość Czarna23789

Ja prasowałam z jednej i tak jak Heltinne, czasem z drugie oprawki. Mam kompaktowy generator pary z boscha i parę dawałam na maxa.
Niestety niewdzięczne zajęcie te prasowanie. Mi to łącznie baardzo długo zajęło

Ataa jakiej firmy to łóżeczko? Przypadkiem nie ten nieszczęsny Klupś co u mnie? Daj spokój z łóżeczkiem za 1800zl, jedz do Ikei, daleko nie masz, jakość bez zarzutu i dostępne od ręki.

Prasujące dziewczyny, ja za radą poloznej w ogóle nie prasowałam ciuszkow, powyciagalam tylko żeby nie były pogniecione i tyle

Bbbb ten pierwszy raz można sobie popracować ;)
Ja od kilku lat pasuje tylko gdy to absolutnie konieczne.
A tak to zawsze po praniu równo układam stosik, jak już się ulewy dopiero rozwieszam. Efekt: ciuchy prawie jak wyprasowane.
Teraz przy 5 os rodzinie troche ciężko ogarnąć ciuchy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne no ten koszyczek to tak myślałam ze na jakieś hym pieluchy może jakieś no nie wiem sama :/ , nie musi go tam być .
Bbbbb ja tez nie będę potem prasować ? Ale ciuszki miałam z wielu źródeł i niektóre kilka lat miały no to pierwszy raz upralam .
Ale teraz tak sie już czuje ze nie dałabym rady przy Żelazki stać ;(

Oliver ur. 20.04.2016.

Gość Czarna23789

Pralki ja mam whirpoola z tym 6 zmysłem już trzeci rok i wszystko działa bez zarzutu. Ale gdybym miała kupować teraz to na pewno wzięłabym pralko-suszarkę. I wybrałabym electroluxa. Pracowałam jakiś czas w sklepie z takim sprzętem i stwierdzam, że samsung obecnie jest przereklamowany. Sporo wraca na gwarancję. To nie jest ten sam samsung co ileś lat temu. Ale wybór oczywiście należy do Was.

Paulina cudnie! Bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze.
Ja dostałam speeda i dokończyłam literki wczoraj. będzie więc cały "Szymek" nad łóżeczkiem, tylko muszę poprosić tatę, żeby mi taką ładną listewkę zrobił do tego.

Ataa spokojnie kochana, mój mąż też taki nerwus. A jak robi coś co mu nie wychodzi to w ogóle masakra. Przy nim cierpliwości się nauczyłam. Kiedyś jak on krzyczał to i ja unosiłam głos. A teraz ja spokojnie do wszystkiego podchodzę i zauważyłam, że i on łatwiej się dzięki temu uspokaja.

Miila wracając do opuszczania się brzuszka, ja też właśnie pod biustem mam luźniej i nie mam takiego wrażenia, że brzuch zaczyna się tuż pod piersiami. Zdecydowanie pozytywne uczucie i pozytywne skutki.

Secondtry tego co usłyszałaś dziś na obchodzie to chyba ostatnia rzecz jakiej się spodziewałaś, co? Chociaż na koniec ciąża troszkę Ci odpuszcza. Zgaga mniejsza, możliwość czytania książek, w życiu męża tez pozytywne zmiany :) Zobaczysz, będziesz miała jeszcze odrobinę dobrych wspomnień z tego stanu. Oby tak dalej Kochana!

miila ja prasowalam po lewej + poprawki po prawej. Rob przerwy przy prasowaniu, bo to dosc meczace, ja to rozlozylam na 3 dni.

Odkrylam dzisj powod mojej bardzo slabej morfologii. Otóż zawsze robilam badania w diagnostyce, a tym razem zrobilam w takim laboratorium no name. Rozmawialam z moja szwagierka ktora tez robila badania w tym no name lab i miala hemoglobine 9.1 i od razu dostala skierowanie do szpitala. Tam porobili badania (zanim dostala leki) i hemo 11. To dalo mi do myslenia. Dzisiaj poszlam, zrobilam morfologie w diagnostyce i podejrzalam w internecie wyniki i wszystko jest super w normie hemoglobina 12,4, plytki krwi, czewone krwinki w normie. I bardz tu czlowieku zdrowy i sie nie stresuj, jak roznica w pomiarach jest ogromna! Teraz to nawet nie wiem czy mam to zelazo brac, co dostalam od lekarza...

Tymon Jan ur 04.04.2016

GroszekNo wiem ze o to nie prosiłas, ale ten pokoik bardzo prosil o ciut więcej ergonomii...
Załączam fotkę. Zmiana niewielka,ale daje pewne korzyści. Niewielka odległość przewijaka od komody i łóżeczka a to naprawde ma znaczenie.
Koszyczki można wykorzystać jako organizer,na zabawki i inne drobiazgi. Nad komoda+ przewijakem np.poleczka, nad łóżeczkiem np. mobil w roli głównej.
Na sciance z chmurkami np.poleczka na książki, niski plytki regał np. Billy.

Tylko się nie ponieważ ze ja sobie tak pozwalam ;P

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45085.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Groszek jjak zobaczylam ten koszyk to od razu oczami wyobraxnie umiejscowilsmw nim mase pluszakow plus jskis podereczny kocyk np by przykryc sibie nogi podvzas karmienia czy czytania bajek, wrzuculabtm tam poduszke do karmienia czy jakos zaczepila ja.
Osobiscie kosxyk wg mnie jest super :D
Lozeczko jest z innej firmy, jakis prywatny stolarz robi do sklepu emeblus no i zdjevia i opis byly super w praktyce dziury do mocowania kołków i obnizania dna łóżeczka wiercone po pomslowaniu i niewykonczone czyli wystaja z nuch drzazgi! Zacieki z lakieru, a spod tj szvzebelki na ktorych ma trzymac siematerac wadkie i wg mnie za delikatne, do tego bok z jednej strony uszkodzony, nie byloby to widoczne gdyby nie fakt ze jest to w miejscu gd ie mocuje sie kolki wiec dupa. Kedma wielka dupa. Na spokojnie zaczelam to trawic i tez doszlam do wniosku ze na razue ikea i 600 zl to lrpsze rozwiązanie. A jak juz bedzie Robercik wieks y to wtedy zainwestujemy w fajne lozko, albo zrobi mu dziadek, wtedy i mu tez bedzie latwiej :) i odpada problem transportu itd,
Czarna notmalnie postepuje z mezem tak jak Ty i to daje najlepsze efekty, jednak ciaxa sprawia ze mnie to przerasta.. i w tych mo!entach mnie doprowadza do szalu ze on nie rozumie moich ograniczen fizycznych! Tym bardziej ze wie ze duxo.ptrafie bo duzo tacie za malolata pomagalam i msprawde swietnie sobie rafze z meskimi obowiązkami co zreszta kiedys bylo koscia niezgody miedzy mna i tesciem, bo skrytykowalam rozwiązanie techniczne tescia, a na koniec i tak wyszlo na moje.
Miila widze ze mnie przegonilas, mi zostaly jeszcze 3 prania, a prasowanie skonczylam tylko to biezace a dla dziecka przede mna.. tylko ze dzis juz tak mi kregoslup daje ze nie wiem czy dam rade cos ruszyc... :(

Anawee co do badan to faktycznie trzeba miec pewnosc co do laboratorium, i warto polegac na certyfikatach i doświadczeniu. Co do zelaza to nie musisz brac, albo po prostu bierz jedna tab na 2-3 dni, niezaszkodzisz tym na pewno szczegolnie jesli kuz masz wykupioone zelazo, ja tak biore z polecenia lekarza po tum kak poprawilymi sie wyniki

Ataa jakie to irytujące jak człowiek kupuje w ciemno i okazuje się ze nabył bubel :/
Ikea to dobre rozwiązanie w tej sytuacji.
Przynajmniej widzisz co kupujesz...

Anawee Co za porazkowe laboratorium. O tyle dobrze, że to nie chodziło o jakieś wyjątkowo ważne badania wyniki, dopiero byłby stres...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne ergonomia jest bardzo ważna , wiec super ze zwróciłaś mi na to uwagę ;)
A teraz uwaga , gwóźdź programu : komodę tak na początku postawiłam . Na łóżeczko i resztę nie wpadłam ze tak by mozna było i bardzo mi sie podoba propozycja twoja i jakoś więcej miejsca sie od razu robi ale...
No i konkluzja nie da sie otworzyć tych schodków ;(((( kto wiedział Eh

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45086.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45087.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45088.jpg

Oliver ur. 20.04.2016.

Heltinne nie , no nie codziennie . Napewno mozna by tam ograniczyć wchodzenie . Troche szpargałów tam jest , mozna na spokojnie przemyśleć co ewentualnie mozna by znieść za wczasu.
To tylko męża by trzeba poprosić o drobne przemeblowanie ;)
Troche głupio bo on wczoraj wieczorem ta komodę przeniósł pod okno wlasnie z tamtego miejsca ;))
Głupio prosić a może jakaś alternatywę byś mi jeszcze wykombinowała ?

Oliver ur. 20.04.2016.

GroszekNo wiesz ile razy ja przestawialam meble w pokoiku....;)

Wsumie można by było zrobić odwrotny układ wzdłuż tej samej ściany czyli szafa przy oknie,potem komoda i przewijak .
Łóżeczko w rogu na 2 sposoby, jeśli wzdłuż krótszej ściany masz luz na schodki. Fotel wtedy bardziej mobilnie, ale głównie w rogu pod oknem.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Eh od początku czailam sie na lozeczko z ikei a zachcialo mi sie drewnianego.. no i tato mnie podsumowal.. tzn moja chwilowa glupote zwalamna karb ciąży tj ze jak "szajz" z ikei moze byc drozszy od drewna? Ze to od razu bylo podejrzane,wg niego drewno i dobry lakier tj bezpieczny jest drozszy niz to łóżeczko a gdzie robocizna i zarobek? Eh.. a tak jeszcze w sumie bede 70 zl w plecy za transport. Glupota kosztuje..

Staram się wyluzować, ale wszystko bardzo niejednoznaczne z sercem Klary i lekarze sami nie wiedzą co myśleć. Dlatego na razie obserwują … wszystkie wyniki były ok na badaniach drugiego i trzeciego trymestru. Ten sam szpital, nawet ten sam gość robił przez całą ciążę. Fajnie mają bo są zapisy nagrań i można porównać. Moje ciśnienie 116/65 a Klara zasuwa 185 uderzeń na minutę … ma szczęście ma teraz okresy kiedy zwalnia, ale trudno to wiązać z moimi atrakcjami. No nic, pozostaje czekać i obserwować. To może być łożysko (początek odklejania) lub początek zatrucia wszystko wychodzi ok, ale tego się boją. Pokornie stwierdzam, że już wolę narzekać na swój stan … łatwiej zaakceptować mi złe samopoczucie niż ewentualny stratach, że coś się przegapi kiedy młoda jest w brzuchu.
Na męża też podziałało: wziął dwa dni urlopu i posprzątał cały dom jak na świata łącznie z praniem dywanów w całym domu … wszystko jest jak w pudełku :) na koniec usiadł przytulił się do brzucha i mówi, że nie chce małej w inkubatorze odwiedzać … poryczałam się później jak nie widział, bo chcę żeby myślał pozytywnie, to mi daje kopa.
Sorry, że tak smętnie dziś zaczęłam …

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Bbbb a co z Twoim lozeczkkiem Klups nie tak? Ja mam za 350 i sprawdza sie od 19 miesiecy. Jedyne czego zaluje przy ciazy, to to ze bok nie jest opuszczany.
unatua to ogrodek to mam poza podworkiem. Niestety tesciowa dzieli z ciotka bo jej glupio ją przegonic. Jak ogladalam te programy o remontach ogrodkow to cuda ale kasa i kasa.
Ja sie nie udzielam w Waszych dodatkach itd bo w ciazy to ja mam problem z takimi rzeczami. Zmienialabym zdanie 5 razy wiec wole nie doradzac.
Corka zbila.nam lampke nocna tzn z dzieciecego pokoju ale z zakupem poczekam na jesien bo teraz jasno.rano, a przy lampce nie.spimy.

A mam.pytanie do mam starszych dzieci, jaki byscie polecily materac dla starszego dziecka? Kupujemy lozko dla corki i wiem ze lateksowy dobry ale razem.z lozkiem wyniesie nas 1000 wiec duzo a chce to porzadne lozko a materac za moze 5 lat sie zmieni.

Paulina super. Wiem co czujesz.;)) ja mam.corcie blisko.ale tez juz nie moge sie doczekac az utule synka. Dobrze ze juz chwycil piers. Twoj opis, az sie cieplo robi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Heltinne masz racje , na spokojnie sobie to wszystko jeszcze raz przeanalizuje .
Dla mnie tylko problem ze to takie ciężkie do przenoszenia jest .
Tak czy siak , dziekuje za pomoc i rady .
Idę dziś na urodziny na 18:30 normalnie bym sie cieszyła , ale kurczę już taka zmęczona jestem ;))
Może jutro będzie lepszy dzien ;)
Ataa ale to nie Twoja wina , ze jakośc jest taka , skąd mogłaś wiedzieć ? Ale wiem ze ci przykro . Każda z nas jest teraz bardziej wrażliwa ...
Eh no idę sie szykować , bo w tępie żółwia wszystko teraz robię . Miłego wieczorku życzę wszystkim .

Oliver ur. 20.04.2016.

Vena czy w tej sytuacji nie powinnyscie być z Klara pod stałą obserwacja lekarzy, tak by można było szybko interweniować?
Tak na dobrą sprawę zostały trochę ponad 2 tyg,czy nie jest bezpieczniej rozwiązać ciaze wcześniej?
Lekarze karzą tylko czekać?
Kompletnie nie wiem co Ci napisać,abyś poczuła się lepiej.... Samo stwierdzenie,że będzie dobrze to nie wystarczy,choć musisz w to mocno wierzyc...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆