Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Unatu ja układałam rozmiarami, a w dopiero w danej szufladzie mniej więcej rodzajami. Tylko rozmiar rozmiarowi nie równy, więc bardziej patrzyłam na wielkość, a nie na rozmiar z metki.

Dziewczyny nie straszcie wcześniejszym rozpakowaniem, nie czuję się gotowa psychicznie;P Ale jest to jak najbardziej możliwe...

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Unatu czyżbyś wzięła się za robotę ;)?
Ja ułoże rodzajami. Noe mam komody ale szafę z półkami. Komoda +ubranka to nie jest dla mnie dobre połączenie,chociaż chyba najbardziej. popularne z tego co widzę
Groszek no widzisz, a ja trafiłam tam po obrazku
http://deko-rady.pl/artykul-tygodnia/modne-kolory-wnetrz-turkus-w-roli-glownej_8514

Poszukam jeszcze czegoś ciekawego

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Unatu o odżywianiu to jakbym sama o sobie napisała. Od jakiegoś miesiąca mam totalna awersje do mięsa i wszelakich obiadów, żyję na suchym prowiancie, gotować mi się nie chce, a nawet jak mi się chce to później się okazuje ze sił juz brak, jem mało zdrowe rzeczy, ale co paradoksalne, mam teraz lepsze wyniki niż przed ciążą :)

unatu co di zlego odzywiania sje... dzisiaj wciagnelam CALA tabliczke czekolady z okienkiem. Tak to jest gdy powstrzymujesz swoje rzadze przez jakis czas... t o pozniej wybucha ze zdwojona sila ;)

Melly ja tam wolałbym abys zostala w dwupaku jak najdłużej bo terminy mamy podobne :) chociaz wiem ze juz nie mozesz sie doczekac :)

Ja na wizycie w tym tygodniu dostalam zwolnienie do terminu porodu... mimo ze jeszcze min. 2 wizyty zaplanowane.

Jak bede przed swietami na wizycie to zapytam co z mojego krocza mozna wyczytac :D a raczej jaki termin porodu ;)

Wtedy tez bedzie wymaz na Gebelsa i omowienie planu porodu z polozna.

secondtry dobrze Cie czytac w takim nastroju :) tydzien temu moja kolezanka rodzila w Zosce i zachwycona :) w srode bedzie mnie przekonywać do zmiany szpitala :D

Vena co tam u Ciebie? Ostatnio malo piszesz...

Groszekbjabbum poszła w beze lub szarości... moja koleznka miała kuchnie w kolorach turkus-zolty... no i dosyc szybko takie zestawienie sie opatrzyło. Jak dla mnje zbyt intensywne.

Co do mebli z innej parafii. .. az boje sie pomyśleć co u nas wyjdzie bo nie dosc ze meble z roznych zrodel, to jeszcze w roznych kolorach :D

Co od ukladania rzeczy - pisałyscie o organizerach z ikea. Mozecie pls podrzucić linka?

Mam tez pytanie. .. czy moze udalo Wam sie znalezc na yt jakies filmiki z cwiczeniami przygotowujacymi do porodu? Juz trochę mi sie zapomnialo jakie były cwiczenia na szkole rodzenia

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Dziewczyny na kazdego przyjdzie pora, a przeciez wiesz heltinne ze termin to umowna rzecz wiec nie czekaj na niego tak grzecznie;))
Co bedzie to bedzie, byle zdrowe.

Co do jedzenia eh tesciowa na.jutro zrobila.gulasz a ja juz prawie wymiituje na sama mysl, no nie.dam.rady zdzierżyc jak beda jedli. Ja zjem.platki na mleku.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Heltinne potwierdzam niepraktyczność komody z szufladami. Niestety mam spore skosy w sypialni i pokoiku dziecięcym, więc szafa nie wchodziła w grę. No ale poukładałam ubranka w różne koszyczki i przynajmniej widać co gdzie jest.

A ja to ciągle jem coś słodkiego, opanować się nie mogę:/

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Helttine, Groszek owszem zólty pasuje do turkusowego, ale wg mnie ogranicza to dobór innych kolorów, a z tym roznie bywa. fakt ze ja tez nie jestem kims kto sie na tym zna tylko tak mi dyktuje moje poczucie estetyki, Sama mam bardzo turkusowa sciane dosyc ciemna i intensywną. do tego kanapa bialo turkusowa, a pozstale sciany, meble i inne dodatki to cala paleta przez delikatny krem, przez bez i po brazy, w calej palecie ciepłych odcieni. Nic sie ze soba nie gryzie, nie ma problemu zeby cos dobrac, jest naturalnie i ciepło.. a do tego poduszki mam smietankowa biel z akwarelowym wzorem kwiatów, fuksja i róże, a lodygi seledyn po turkus i mega sie mi to wsyztsko komponuje. Po prostu uwazam ze delikatniejsze jasne tonacje beże daja wieksze mozliwosci niz konkretnie zółty. Jesli sie mysle to nie krzyczcie na mnie bardzo :-)

Ewee a widzisz moj wymaz juz jest w laboratorium. Nie wiem moja gin po prostu szykuje mnie psychicznie. Tak juz mam sie z nia.

Tez mam skosy w pokojach;( yh ale szafa weszla na inna sciane.

Mi komoda odpowiada tyle ze szuflady sa na skarpetki, czapki szaliki, rajstopki i pieluchy. W jednej trzymam dokumenty dziecka.jak narazie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ewee - cóż to mała tabliczka czekolady w porównaniu z .. (chwila muszę znaleść, bo nei wiem jak to się poprawnie nazywa) o! http://www.discounter-preisvergleich.de/Mini-Schoko-Kuesse-ALDI-Sued-1492.html - ja zjadłam tego całe opakowanie, nie no dobra, mężowi 3 sztuki zostawiłam. Mogę tylko dodać, że to nie była jedyna słodka/niezdrowa rzecz tego dnia.
heltinne - a wzięłam się do roboty, tyle że kolejne pranie nastawiłam. Zostało mi myślę jeszcze jedno no i prasowanie z układaniem. Zobaczymy, może jutro poprasuje[;
Mąż ładnie firankę powiesił i się od razu przytulniej zrobiło w pokoiku[;
GroszekNo - szafa z ikei? Stuva? mam taką samą, tylko inaczej w środku zorganizowaną ;P
Dzięki za inf Dziewczyny, jak poprasuję to będę kombinować jak to poukładać. Bo nie sztuka bym ja wiedziała, gdzie co leży tylko, by mąż się odnajdywał w tym ;P

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Miszka dokładnie , w szufladach trudniej utrzymać porządek i nie jest to takie przejrzyste . Podejrzewam ze po pierwszym dniu z małym już to tak pięknie wyglądać nie będzie .
Ataa a zrobiłabym zdjecie salonu twojego , jak nie chcesz to nic sie nie dzieje . Ale ten opis kolorów mnie zainteresował .

Oliver ur. 20.04.2016.

Ataanie wiem czy zerkalas na linki, tam jest kilka różnych kombinacji a z żółtym to tylko jedna z nich. Ja ogólnie lubie intensywne kolory i odważne połączenia, ale w moim domu króluje biel, szary , brąz i pastele.W zależności od pory roku wnętrza się zmieniają, wystarczy wymienic poduszki czy zaslony.Jedyne szaleństwo w łazience na piętrze biel, szary i turkusowe dodatki..
U Groszka sciana jest turkusowa, meble białe. Kwestia doboru dodatkow, może kombinowac bez obaw ze jeśli się jej opatrzy nie będzie mogła wprowadzić zmian.
Eweedla mnie szuflady są ok na bieliznę czy ręczniki. Wygodniej mi utrzymać porządek w szafie, gdy nie muszę przekopywać aby znaleźć dana rzecz.

GroszekNo no to mnie rozwalił as teraz fotkami....Nie będę spala w nocy!

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Unatu niemiecka czekolada jest dobrej jakości , to samo zdrowie ;) ładne porcyjki
Zgadza sie szafa stuva, mnie sie bardzo podoba a reszta mebli to już zbieranina Eh
Heltinne ja byłam kiedyś fanka wyraźnych kolorów i bach przyjechałam tu i wszystko mi sie odmieniło , zakochałam sie w bieli , szarości i takim ogólnie minimalizmie . Ten turkus to jakieś głosy z przeszłości ze tak powiem ;)
A kiedy możemy spodziewać sie Twoich zdjeć , Eh coś czuje ze wtedy to ja nie będę mogła spac .

Oliver ur. 20.04.2016.

Unatu hehe, a u mnie robota nadal w planach.... ;)
Jak dokończę pokoik,poprasuje ubranka, a wtedy pozostanie mi już tylko czekanie
Wow te pianki! Ja wymiekam po 1 szt!
Melly ja wiem ze tak jest tylko u mnie to kwestia logistyczna, rozumiesz... Dopiero 8.04 będzie moja mama czyli będzie jakaś szansa ze urodze z mężem. A tak to na 100% czeka mnie wycieczka karetka i 3. "samotny"porod. Nie tak to sobie wymarzylam....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

unatu nie zyjesz. Dobrze, ze mam aldi blisko, ale.kurcze juz chyba zamkniete. Jutro nie popuszcze!:) tez mam ciuszki w szafie na polkach. Tylko tak jakby 4 kupki i te z przodu troche zaslaniaja te z tylu. Taki minusik glebokich szaf jak sie chce wszystko pomiescic. Ale kazdy rodzaj ubranka ma swoja kupke :)

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Pierwszy raz w zyciu dopadla mnie zgaga. Okropne uczucie. Pije mleko, jem mogdaly mam nadzieje, ze pomoze.

Ja mam komode hemnes i ulozylam wszystko rozmiarami, ale ewidentnie jest dla mnie za mala, czesc rzeczy musze trzymac w naszej szafie. Caly czas czekam, az zwolni mi sie pokoj okupowany przez moja kuzynke to tam bede mogla skladowac czesc rzeczy.
Juz naprawde mnie wkurza to niemilosiernie, ze ona nie zamierza sie wyprowadzic wczesniej zebym mogla tam zrobic remont. Ech ech

Tymon Jan ur 04.04.2016

GroszekNo wiem o co chodzi ;)
Jeszcze nie mam wnętrz na miarę tych z Vakre hjem og interiør ale ocieram się o klimaty

Foty tak za tydzień myślę. Jak utrzymam tempo to wyrobie, bez paru drobiazgów co prawda ale dopóki nie przyjdą z PL musi być tak być.
Ty już nie przesadzaj,że nie będziesz mogła spać bo mi właśnie podwyzszasz poprzeczkę ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

GROSZEK NO... ale ty masz rzeczy dla dziecka i do tego jak posegregowane. .. ja raczej x tych ch...ych niż perfekcyjnych pan domu;) dziś jedzenie wygrało ze mną. .. na obiad robiłam pizze na nieszczęście wyszła pyszna i dużo. .. i tak oprócz porcji obiadowe dobie odkrywa łam po trochu... później wpadli moi rodzice i bezczelnie przywieźli mini martini snikersiki itd... przy nich zjadlam 2... na kolacje pudding z chia ba mleku z ludem truskawkowym i tak miałam zakończyć. ... po czym przyszli znajomi i nawdychania się ciasta, cukierków chipsów i mi niedobrze. . Jutro będzie kolejny kg in plus;/ mózg chyba straciłam. .. dziś mi przyszły obrazki do pokoiku Iwa i oczywiście nie czekając na męża je zawiesza łam. .. trochę nie trzymają poziomu ale cóż. .. Paulina zazdroszczę Ci ze juz po trumien porodowej i ze możecie się tylko cieszyć. .. choć mnie do padają myśli czy ja się będę potrafiła rąk cieszyć itd czy mnie nie przeroś nie sytuacja i odpowiedzialność. .. mam coraz większe wątpliwości czy się tak będę umiała poświęcić. .. ehh głupia jestem wiem.... co do tego GBs a jeszcze raz dopytam- ta sama wynaz ie ja najpierw do pochwy później do odbytu,? Bo po ND musze zrobić (myślałam że tylko do pochwy a ewentualnie druga do odbytu. .. wytłumaczenie jeszcze raz te procedurę... pliss