Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Paulina sliczny maluch!!! Superasny!

Dziekujemy tez za relacje... i z tego co zrozumialam mozemy sobie nawzajem zyzczyc by pierwszy porod tak minal? ;)

Odpoczywajcie sobie! To niesamowit eze mozecie sie teraz poznac z drugiej strony brzucha!
Az sie wzruszylam :D

heltinne, Motylka dzieki za tip odnosnie zylki! To jest to!

Ehh... u mnie troche więcej czasu... ale nie mamy jeszcze komody wiec nie moge ubranek ukladac. Niby pierwsza tura lezy w poszewkach juz uprana i uprasowana ale chcialabym juz miec zamkniety ten watek :/...

No i jeszcze polka i lozeczko czekaja na malowanie. Dwa kocyki do uszycia dla nowonarodzonych maluchow.

No nic, trzeba sie sprezac!

A w sobote jeszcze kuchnia do maliwania.... dobrze ze chociaż juz te kafelki sa...

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Gość Czarna23789

Paulina cudowny widok. Aż serce rośnie! Odpoczywaj, nabieraj sił i cieszcie się widokiem Waszego Wielkiego Szczęścia!
Mój Mąż z rana z lekka przerażony, bo powiedziałam mu, że czystko teoretycznie miałaś termin tylko o 2 dni wcześniej niż ja. Więc zaczął prosić Szymka, żeby wcześniej niż za 10 dni nie przychodził na świat, bo on znów wyjeżdża w niedzielę. Eh faceci ;)

Dziewczyny prasujące/piorące rozłóżcie sobie te czynności w czasie, bo cały dzień przy żelazku to nie najlepszy pomysł. Ja po 1,5 h stania przy desce miałam dość.
Obecnie mam już wszyściutko poprasowane, ale to jakieś 10 podejść było na pewno. Wbrew pozorom tych ubranek i innych rzeczy jest cała masa.

Waga w ciąży ja już swojej nie rozumiem w ogóle. Zawsze ważę się rano na czczo, a ona raz 1 kg w górę raz w dół. Z dnia na dzień! aż niewiarygodne.

Łóżeczko w sypialni pierzecie też nakrycie na Waszych łóżkach w loveli? Pewnie czasem będę kładła tam Małego i nie wiem czy uprać tak jak zawsze czy w dziecięcym?

Gość Marty leb obdarty

Paulina, wielkie gratulacje, bardzo sie ciesze. Jestes nasza pierwsza rodzaca naturalnie i fajnie slyszec pozytywna historie. Dzielna dziewczyna z Ciebie!
Zdjecie mi sie nie otwiera w pracy, spojrze w domu na Twoje cudo.
PS dziewczyny nie moge sie dokopac, na kiedy Paulina miala termin?
Ja sie rowniez biore za pranie w ten weekend, komoda juz chyba "przestygla" przemyje troche szuflady w srodku i moge pakowac.
Trzymajcie sie, milego dnia
Marta (34t4d)

PaulinaNO Wiktorek cudny! Jeszcze raz gratulacje! No i trzeba przyznać że pojawienie się Wiktora na świecie dało nam niezłego kopa do ogarnięcia się ze wszystkim z czym zwlekałysmy :) Ja mam jeszcze kilka pytań technicznych :) Czy jak teraz oceniasz sytuacje z perspektywy czasu to było coś co mogłaś odebrać jako sygnał zbliżającego się porodu? Zaobserwowałaś odejście czopa? Czy zaczęło się od odejścia wód?

Paulina no wspaniale po prostu! Poplakalam sie ponownie ze szczęścia rzecz jasna, i z tego ze dotarło di mnie ze jestem gotowa, mimo strachu ktory od początku mi towarzyszył. Tez mnie zastanawia ktory to byl Twoj tydzien..

Ogarniam sie, na lozku uklafam rzeczy do torby te ktore juz mam gotowe, pomalutku dalej prasuje, i wstawilam kolejna pralkę. W cheilach przerwy dziergam polslupki izagladam tu do Was.

Miila ja te rzeczy z colorstories wrzucilam na 40 stopni ale w tym dzieciecym programie czyli z wydluzonym grzaniem cokolwiek to znaczy i 1000 obrotów i wsxystko ma sie super, reczniki puscilam na 60 stopni mimo ze pisalo ze 40 i tez ok.

Ataa no chyba trzeba to jakoś uśrednić, bo jak patrzę na metki to każda rzeczy w zasadzie ma inaczej, przecież bym nie skończyła tego prać na tyle razy Oo.

Ja wczoraj liczyłam i Paulinie wychodziło 36+5 na dziś, także lejdis, bierzemy się do roboty :D

Dziewczyny mam prosbę, za tydzien idę na imprezę lączoną bierzmowanie 2 chłopców z urodzinami 12-latki, o ile wymyslilam prezent dla chłopaków, to mam problem z tą 12-latką. Co kupuje się takim dzieciom? Z domu się nie ruszam i w sumie mogę cos jeszcze przez internet ogarnac.. ostatnimi czasy dostawala od nas bizuterie w stylu koczyki, bransoletka, książka z opowiadaniami, ale jakos brakuje mi pomysłu.. moze jest jakis gadzet za którym szaleja dziewczynki w tym wieku? :-( czuję ze chyba najlpeiej bedzie jak dam jej bon do h&m lub empika..

Paulina.. cudna kruszyna! całusy!
Ataa - myślę i myślę i niestety nie pomogę.. /; Jak nie jesteś pewna co dokładnie lubi, to bon mi się wydaje w sam raz. Chyba, że jej rodzice by Ci coś podpowiedzieli?
uf.. sprzątnęłam mieszkanie. Masakra, coś co kiedyś godzinę mi zajmowało teraz pół dnia, ale biodro nie pozwala na ruchy czy schylanie/kucanie..
Został pokoik brzdąca, ale to poczekam na męża, niech okno umyje i wtedy firanki zawiesimy, bo już rady nie dam... I pokoik będzie gotowy na 99%. Czekamy teraz tylko na naklejki kotów na ścianę.
a! no i podzieliłam ubranka i na kupę wrzuciłam 56, 62 i będzie pranie [; Sporo tego wyszło ( siostra ostro szalała obkopując swoje dziecię ;P )
Stwierdziłam, że 68 na razie prać nie będę i schowałam. Na to jeszcze czas[;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Nat dla Twojej pewnie tak ale dla wielu innych to kolejny zbedny gadżet na półce. ..
Prezent dla 12 latki to spory problem,już nie dziecko na jeszcze nie nastolatka. Ostatnio dla takiej cos robiłam, na szczęście bardzo trafiony jak się okazało :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆