Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czarna23789

Dziewczyny, gwarantuję, że urodzone na przełomie lat 80/90 też wiedzą kto to McGyver :)
Secondtry super, super, super, że Mąż może zająć się teraz Adasiem, a później całą swoją słodką trójką. No a później to już ciężka praca, aby tej słodkiej trójce dobrze się żyło.
Swoją drogą to dobrze, że mi nikt nie znosi słodyczy, bo bym nie dała rady ze swoim postanowieniem wielkopostnym.
Owszem ciastek, czekoladek itd nie jem, ale mam taaaką ochotę na coś słodkiego, że bułkę jogurtową kupiłam sobie do kawy. A co tam, żyje się raz! :)
Miila mi osobiście bardziej podoba się pierwszy, drugi troszkę zbyt smutny.

A mi ostatnio śpi się trochę lepiej. Tzn średnio co 1,5 h wstaję do łazienki, ale później zasypiam szybko. Gdyby nie te drętwienia palców to byłoby całkiem ok. Czy komuś jeszcze drętwieją opuszki od trzymania sztućców przy obiedzie??

Gość Czarna23789

jak już tak krążymy wokół tych "dupnych tematów" to ja też myślałam o lewatywie przed porodem, ale raczej w szpitalu. Do głowy mi nie przyszło, że można to zrobić w warunkach domowych. Aczkolwiek chyba bym wolała.
No więc kiedy zamierzacie się do tego worka podłączyć? Jak już są regularne skurcze i wiadomo, że zaraz trzeba do szpitala?

Heltinne, dziecko ty z 82 , myślałam żeś starsza.Ja 81 ale z października , końca :P
Co do królewstwa to no comment ;)

Czarna, możesz jak poczujesz już w miarę regularne skurcze takie co 8-1o min.Lewatywa ci je odpowiednio rozkręci i będziesz mieć pewno, że to poród :D I nie martw się nie urodzisz 10 min po aplikacji , to tylko w filmach ;) Pozatym pr y regularnych skurczach występuje coś takiego jak autolewatywa, może nie u każdego ale często.W domu jest dobrze to wykonać, potem jeszcze na spokojnie wziąć prysznic, ubrać się wygodnie, dopakować kanapki(pamiętajcie o tym proszę).Pamiètajcie żeby siè z tym szpitalem aż tak nie spieszyć .

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

czarna ja czasem sie budze ze zdretwialymi palcami.
A propo tych tematow po jakim czasie lewatywa dziala? I jak dlugo trzyma w kibelku? Chyba bym wolala w szpitalu bo boje sie ze sie nie zdaze wykupkac do reszty do skurczow partych a ze jechac do szpitala bedziemy chyba taxi to glupio by bylo komus za przeproszeniem nawalic w aucie :p

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Nat moja wyobraźnia oczywiście dokonała wizualizacji mnie w pozycji kolankowo lokciowej z rurką tam gdzie myślę czekając wypiętą ok 5 min. aż mi się woreczek opróżni.......jestem ciekawa miny męża gdyby mnie tak zobaczył. ......

Secondtry ale fajnie się złożyło. Dokładnie tak jak mi przy synku. To jest nagroda od losu dla Ciebie za ten wyjazd w góry!

Miila dla mnie ten nr2!

Nat Heltinne 81 82?......małolaty;))))

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia, dlatego warto zamkąć się w łazience.To takie raczej intymne czynności.Dlatego w szpitalu wydaje mi się to nie bardzo.I tak dehumanizujesz się do pewnego stopnia, latasz z gołą dupą, każdy cię dotyka , więc sorry defekować wolę na swoich warunkach ;)

Gość Czarna23789

Jak już kiedyś wspomniałam Szpital, to mój najbliższy sąsiad, więc problemu z dotarciem miała nie będę. Oby tylko mąż w razie czego mnie tam nie poganiał, bo wolę dłużej w domu posiedzieć niż tam kwitnąć.
Flawia przed mężem to trzeba drzwi do kibelka zabarykadować :)
Nie mogę już czytać tych Waszych postów o lewatywie bo brzuch mnie boli ze śmiechu. A to przecież taki nasz życiowy i na czasie temat :P

Nat królowa lewatywy, hahahahhahahaha, leżę!
Dobra, to może i ja sobie trzasnę w domu, jak CC mam w poniedziałek rano, to polecasz w niedziele wieczorem czy jeszcze rano w poniedziałek? szaleństwo, z tego co rozumiem, wlewa się płyn do środa i czeka aż wycieknie z powrotem? chryste, ale to będzie jazda :P
W aptece się mówi 'poproszę zestaw do lewatywy? ' no przecież padnę, może są w gemini!

Malaga :D Spoko, nie nawalisz w aucie :D Nie wiem jak to jest z tym workiem, ale ja po głupich czopkach glicerynowych to max 5 minut daję radę wytrzymać.
Nat dziękuję za odpowiedź. Wiesz, ja się nie martwię jakoś bardzo, bardziej zdziwiam;P Sama pocieszałam komodo, że to nie oznacza rychłego porodu, ale mimo wszystko wydało mi się to podejrzane jak na początek 35 tygodnia.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Ja tam lewatywe mialam o 6 rano a ur ok.15, tyle ze skurcze wywolywane. Ja wole w szpitalu lewatywe choc na patologii wc bez zamkniecia na klucz takze nijak pukaja non stop a na IP maly gabinecik i obok wc z prysznicem i kibelek przy drzwiach masakra. Fajnie jakby zrobili lewatywe mi w domu hehe. U mnie robia w szpitalu z automatu wiec glupio by mi bylo powiedziec, ze ja juz po.
Co do nawalenia w aucie, to niemozliwe bo juz dawno bedziecie po kupce.
Ale co do auta jesli sie zdarzy ze bedzie musial mnie zawiezc wujek meza a maz dojechac to chyba skisne w aucie, bo przeciez mi bedzie glupio jeknac z bolu;p

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Nat34
I tak dehumanizujesz się do pewnego stopnia, latasz z gołą dupą, każdy cię dotyka , więc sorry defekować wolę na swoich warunkach ;)

Zakrztusilam się przez Ciebie,popuscilam siysiu a teraz łzy mi lecą jak grochy...
To scena rodem z ehem,hard core. ..
Co Ty tak straszysz młode mamuśki,he?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Miila, zdecydowanie w niedzielę.W poniedziałek już trochę za późno nie ma co ingerować przed zabiegiem w organizm.Mówisz w aptece tak" poproszę zestaw do lewatywy ale ten duży :D " tudzież" zestaw do enemy" może ktoś w kolejce nie zajarzy i co cho ale tak ci położy na ladzie wór z wężykiem :D Potem dodaj to dla męża ...;) Kup przez neta będzie prościej :)

Ogarnelam mieszkanie tj kuchnie i odkurzanie a teraz zdycham na kanapue.. te biodra i okolice mnie wykoncza..
Zapuscilam orginalna muzyke relaksacyjna czyt. Otworzylam okno i mi ptaszki pieknie cwierkaja.. a Wy doprowadzacie mnie do lez :D tez dokonalam wizualizacji o krolowo Nat hehe co do miejscoweczki to musi to byc moj prywatny tronik bo obrzydzenie mnie bierze na toalety publiczne a szczegolnie te szpitalne.. do szpitala tez nie zamierzam sie spieszyc, marze by ta pierwsza czesc maksymalnie spedzic w domu i jakos sie nie boje ze urodze w drodze.. komplikacji o dziwo tez sie nie boje.. to chyba zasluga głównie naszej Magdy.
Jedyne co mnie martwi to ze nie zdążę sie przygotowac z praca w mieszkaniu do wykonania bo jakos tak moje ruchy sa slamazarne i z przerwami na posilek to godziny mi ekstramalnie szybko uciekaja...
Rajmani dzieki o info o milovii, ja wczesniej juz zakupilam, wklady wzielam same wieksze celowo bo w wielu miejscach przeczytalam ze watyo jes sobie w przedniej czesci zawinac by zwiekszyc chlonnosc w kluczowym miejscu...
Secondtry gratulacje! Tak wladnie jest ze w naturze cierpienie zawsze sie zwraca :) będziesz teraz miala megs nagrode i spokojna glowe w najgoretszym czasie ciazowym :)
Jeszcze mala fotka co mnie rozbawila..

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44853.jpg

Heltinne, nie straszę piszę jak jest.Nigdy bym nikogo nie chciała straszyć.Mi się wydaje, że taki goły real jest lepszy, można się przygotować ;)

Miila, 150 ml ? To chyba dla dzieci ? :D piszac serio to możes użyć zwykłej przegotowanej wody( albo z Brity) .

Matko, sama się pociurałam ze śmiechu czyrając całą tą dyskusje o rany julek....

Gość Czarna23789

Nat zrozumiałam, sama woda wystarczy :)
Pisz pisz całą prawdę, ja pierworódka, pierwsza rodząca w rodzinie z chęcią się dowiem różnych rewelacji. Już widzę minę mojej delikatnej siostry jak za kilka miesięcy przed jej porodem sprzedam jej kilka "dobrych rad" :))))