Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Melly u mnie różnica 17 miesięcy i w zasadzie dopiero teraz można powiedzieć, że się dzieci bawią ze sobą, a nie wyrywają zabawki (straszy ma 3lata 8m, a młodszy 2 lata 3 miesiące). Trochę przyjdzie Ci poczekać, bo jednak to inny poziom rozwoju, który widać tak przez pierwsze 4-5 lat.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Miila moim zdaniem granatowy będzie najbardziej pasował do łóżeczka i ściany, chociaż ten zgaszony niebieski jest taki cudny, to taki mój kolor.
Nat w tej cenie mógłby być chociaż regulowany rozmiar na przykład:) Pomysł Veny brzmi dobrze, może warto spróbować.

Mam jeszcze takie dziwne pytanie. Jeśli kobieta rodzi w pozycji leżącej to na czym ona leży?;) W sensie na normalnym łóżku czy takim fotelu ginekologicznym? Bo tu u mnie na normalnym, położna siada z boku i już, więc tak się zastanawiam czy to wszędzie tak...

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Heltinne ah nawet nie mów, jestem tragiczna pod tym względem, jak sobie coś w tej głowie ułożę to potem nie mogę przestać myśleć :)

Vena dzięki! u mnie kafle też czekają na mycie, wole się nie wyciągać teraz, wiec to olałam, jak tylko dojdę do ładu po porodzie to ogarnę temat :)

Projekt nr 3 zakończony :)
Zostalo mi jeszcze tylko... 7 rzeczy do uszycia :D
Młoda przyniosła zaproszenie na potrójne urodziny...Uwielbiam takie akcje prezenty dla trójki dzieci , imprezka dla całej klasy....
Cholera, kupujemy prezenty nawet parę razy w miesiącu,można pójść z torbami.Jak tylko mam siłę i czas to robie coś sama np.w decu,kiedyś więcej szyłam. Podobają się takie prezenty wiec niby ok,ale teraz nie wyrabiam...

Ataa taka woda na młyn. , wiesz...sporo racji masz ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

miszka ja lezalam na lozku normalnym, jak pochodzilam i juz dostalam.skurczow to zlozyli.podnozek.i wyciagneli podporki na nogi, wygladal jak fotel ginekologiczny, a miedzy moje nogi na.stolku swoim usiadla polozna. Noe wiem co tam bylo.jeszcze bo sie.nie.schylalam.potem. a ja Wam powiem szczerze ze wolalabym.miec nogi przyczepione przywiazane. Jedna trzymala mi.polozna druga poloznik.a druga polozna.odbierala porod.

Vena to roznica jeszcze mniejsza u Ciebie, u.mnie.20 mies. Wiem, ze taka zabawa to duzo powiedziane. Chodzi o to ze bratanica o tej samej roznicy wiekowej w koncu teraz razem sie.poprzytulaja, chwilke pobawia i tak.jak.piszesz zabieraja zabawki;D ale dla mojej corki to duzo.ze jest ta kuzynka.bo ciagle tylko.dorosli, a nagle dziecko.i.pewnie.duzo.zmieni obecnosc innego.dziecka.w domu. Tak.mi.jej zal ze tylko.my i my i babcia ale nie.ludze.sie.ze brat i siostra beda wiecznie.zgodnym rodzenstwem.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Zastanawiam się nad wykonaniem gipsowej albo silikonowe formy..
Mam styropianowe jajka i bombki , może spróbować wyciąć?
Vena nie wiem jak by było z takimi mini bucikami , do wiekszych łatwiej cos znaleźć
Miila mam tak samo,wiec rozumiem... ;)

Miszka ja rodziłam w PL na takim chyba dostosowanym do porodów. Wyglądało ja normalne szpitalne,położne coś poprzestawiac i przypominało trochę fotel ginekologiczny. Slabo pamiętam

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Vena, geniusz z Ciebie!!! Super pomysły masz .

Miila, ja też za tym niebieskim głosuję ;)

Co do porodu to mnie tylko na parte wsadzili na to łóżko tzn fotel porodowy , tak byłam cały czas na nogach i szczerze powiem, że nawet mi to pasowało, że usiadłam bo nogi miałam już strasznie rozdygotane :P

Ja pierdzielę, nie mogę sie wysikać normalnie w dzień.Młoda tak napiera na pęcherz, że pomimo ogromnej potrzeby , wysikuję jakieś krople...Już wiem skąd te nocne wycieczki, pewnie trochę ten napór lżeje i mnie gania tak po 6 razy eh...Jutro mam ginkę, poproszę o wolny kciuk :*

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Melly, heltinne dzięki za info, ja tylko tak z ciekawości.
Miila, bo prawda jest taka, że ten baldachim był twój jak tylko go zobaczyłaś, po prostu wtedy jeszcze o tym nie widziałaś lub - co bardziej prawdopodobne - wiedziałaś, tylko próbowałaś sobie przemówić do rozsądku. Starałaś się, nie wyszło, mówi się trudno;P Mam tak często, więc wiem o czym mówię:D Jak już się uprę, to nic innego mi się nie podoba.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Jestem już jestrm mydzki wy moje. Trafiłam ns super lekarza. Bardzo miły spokojny Zrobił mi wszystkie badania. Ktg wyszło mi dobrze skurczy brak. Szyjka mieciutka bardzo skrócona. Czopa jeszcze coś zostało. Maluszek zdrowy wody ok, przepływy też waży 2.200. Jutro mam się stawić do poradni patologii ciąży celem obserwacji szyjki i mam nadzieję na regularne badania i ktg

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Ataa JUŻ NIEDŁUGO!! :))) zobaczysz jakie będziemy fit na wiosnę, jak już urodzimy i dojdziemy szybciutko do ładu :)

Dzięki dziewczyny! niebieski zgaszony wygrał, pomogło zdjęcie, które załączam, ah mam znów wiarę w to, że będzie jak chciałam :D
Muszę tylko jeszcze jakoś męża... wiecie o co chodzi :))

Też myślę co u Kodomo, trzymajmy kciuki, jestem dobrej myśli :) kwietnióweczki mają zakaz rozpakowywania się wcześniej niż koniec marca :)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44788.jpg

Komodo uffff.super wieści. Szyjka jeszcze troszke niech wytrzyma. Najważniejsze że Cię przebadali i będziesz pod kontrolą!

Ataa juz niedługo. Koszule to bierz rozmiar większą żebyś się w cyckach zmieścił jak bedziesz karmic;)

Trzeba sobie zdać sprawę ze po porodzie tak na prawdę dochodzi się rok do formy. Chodzi mi o całkowita regenerację.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miila faktycznie to zdjęcie daje ciekawe wyobrażenie calosci :)
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, jakos tak mi milo :) koszule jesli wogole kupie to na pewno po porodzie, ale jalos nie wierze ze cycki beda wieksze, nawet jesli rozmiar wiecej bedzie to i tak zmieszcze sie w 38. Przez ostatni tydzien mam wrazenie ze schudlam w cyckach bo jakos mi tak luzno i pusto w miseczkach..
Kodomo co oznacza ta wizyta na patologii, ma byc chwilowa czy na dłużej Cie zostawia? Fajnie ze trafiłaś na konkretnego i milego lekarza, to zawsze daje lepszy efekt, komfort psychiczny :)

Kodomo co za ulga! :)

Malaga82 naprawde niezły pomysl. Szkoda,że już nam się skończyła taka pianka,ale ewentualnie przerobie Ślubnego na zakup

Wow,ale mamy tu burze mózgów:)
I to w sumie ja ją rozpętałam (no,przez Nat oczywiście ;) )

Millano właśnie tak to widziałam oczyma mej wyobraźni ;)
Dobry wybór :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

No to się pocieszyłam. Poszłam siku i krew na wkładce leżę i mam nadzieję że to po badaniu może naczynko . Zwariuję nie wiem co mam zrobić

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Gość Czarna23789

Ależ Wy kombinatorki Dziewczyny. Jeszcze trochę i wyrzucą nas z forum ciążowego na jakieś rękodzieło:) ja zrobiłam dziś sówkę z filcu, a że dopiero uczę się prac manualnych więc jutro robię drugą, bo już widzę co muszę dopracować. Jak dziecko w podstawówce. Moja sis na szydełku buciki zrobiła dla mojego maluszka. Widziałam tylko na zdjęciu, ale są słodkie. Tylko, że ona ma talent i cierpliwość, której mi brak.
Czym wypełnić literki? Bo wata jakoś słabo wygląda, trochę się załamują. Myślicie, że kulki styropianowe będą ok?

Ja też taka niezdecydowana we wszystkim, mam nadzieję, że po porodzie szybko odzyskam zdolność podejmowania szybkich decyzji.

Super, że jeszcze trzymamy się bezpiecznie w dwupakach. Jeszcze z dwa tyg i będzie można spokojnie zacząć się rozpakowywać.

W ogóle ponad tydzień temu pisałam Wam , że moja siostra jest w ciąży. A dziś się dowiedziałam, że brat i bratowa również spodziewają się dziecka. Biorąc pod uwagę, że siostra starała się ponad rok, a bratowa leczyła ginekologicznie od kilku lat, to wszystko jest takie niewiarygodne.
Może to śmieszne, ale bardzo się cieszę na myśl o tyć dzieciaczkach. Święta rodzinne nabiorą zupełnie innego wymiaru :)