Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny po badaniach moje gratulacje dobrych wynikow, fajnie jest tak zobaczyc fasolki i uspokoic emocje.

Dziewczyny przed badaniami trzymam kciuki, a wrecz jestem przekonana ze bedzie dobrze.

Rzygaczki sa w aptece nowe krople imbirowe Imfabion albo Imfabiom, mąż mi zamowil na dzisiaj, czytalam na forum, ze pomagaly wielu dziewczynom. Jesli to nie product placement to moze nam pomoze:))

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Czesc dziewczyny.Wlasnie sie zarejestrowalam.Naczytalam sie waszych postow,naprawde ciekawe.Moj dzidzius ma przjsc w polowie kwitnia na swiat.Jestem w 11tyg.ciazy, w piatek ide na kontrole do lekarza.2miesiac byl najgorszy.Nie wymiotowalam ale mialam mega nudnosci calymi dniami.Moglam przelknac tylko chleb z maslem ewent.lody.Pozniej zaczelo przechodzic wiec po troszku zaczelam jesc.Najgorszy problem mialam z plynami.Nie moglam nawet wody przelknac.odwodnilam sie.robilo mi sie niedobrze na widok czegokolwiek do picia.zmuszalam sie chociaz do 3szkl dziennie.wy tez tak miayscie? Czy badanie usg robi sie co miesiac?zastanawiam sie

http://fajnamama.pl/suwaczki/i1j3a01.png

U mnie nie było widać płci. Malenstwo tak fikalo ze chwilami ciężko było je złapać w odpowiedniej pozie. A już badanie czy nie ma niedomykalności zastawki trochę potrwało. Ale jestem szczęśliwa że jest wszystko w porzadku. Jedyne zastrzeżenie miał do nisko ulokowanego łożyska (szlaban na współżycie), ale lekarz powiedział że to jeszcze może się zmienić, wiec na razie mam sie nie przejmować.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

@Vena127 - ja też Cię podziwiam, tyle siły na wszystko mimo kiepskiego samopoczucia, ah, zazdroszczę :)

@Secondtry - zaraz poszukam tych kropli i też zamówię. Dzięki

@Cathleen - absolutnie się nie martw, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :)

@Marinka - usg z reguły co miesiąc, choć zależy czy chodzisz na nfz czy prywatnie, na nfz nie chętnie chcą tak często robić, a prywatnie możesz wymagać - ja tam jestem spokojniejsza jak widzę dzidziusia choć raz na ten miesiąc. Odnośnie picia - wiele z nas tak miało/ma, że pijemy za mało, że woda w odstawkę bo zaraz ciągnie na wymioty. Ja tylko jem w zasadzie i na siłę próbuję pamiętać o piciu..

@Marta135 - ja też się w nocy kulam po łóżku, budzę sto razy i spać nie mogę i rzeczywiście czasem kręci mi się w głowie a któryś dzień z rzędu jak wstaję to mnie strasznie boli głowa.

Cathleen, mam to samo, wczoraj lekarz powiedział ze pozbylam się krwiaka z którym walczyłam od 6 tygodnia tak ze aż wylądowałam z szpitalu ale teraz mam nisko przednia ścianę lozyska. Grrr, jak nie urok to....I tez zero współżycia, najpierw przez krwiaka teraz przez łożysko :/

Miała ja bólów głowy nie mam ale właśnie od 3 dni zawroty głowy podczas snu.

No nic, ja od dzis wróciłam do pracy zatem Moje Drogie miłego dnia!

Cathleen mój synek ma niedomykalnosc zastawki trójdzielnej i mitralnej i jest pełnym energii dzieckiem.kontrolujemy raz na 2 lata serduszko.z tej drobnej wady wyrasta się. A ujawniła nam się przy osluchiwaniu jak był malutki.
Marta 125 mnie jak się w nocy przekręcam to ciągną strasznie więzadła. To dość nieprzyjemne uczucie.
Magda 1010 ja byłam raz na pogrzebie jak byłam z synkiem w ciazy i nigdy więcej. Nie tyle ze są jakieś głupie przesady z tym związane ale jest to mega stres.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Cathleen ja bym raczej nie szla, to trudne emocje sa, szczegolnie jesli to pogrzeb dziecka. Ale jesli czujesz ze masz sile i chcesz tam byc pewnie dasz rade.
Ja bylam na pogrzebie taty swojej przyjaciolki w czwartek, a w niedziele test pokazal dwie kreski. Bylo 35 st, zar z nieba i niebotyczna rozpacz najblizszych. Serce mi pekalo, ledwie dojechalam potem do domu... to bardzo ciezki doswiadczenie i mega trudne emocje.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Hmn ja rozumiem mdlosci ale ja chyba na Waszym\miejscu odpuscilabym sobie cole pepsi ze wzgledu na dzidzie ale To Wasze dzieci. A ja w koncu mam co pic zamiast czarnej herbaty pije herbate ziolowa rooibos, wiec soki ze wzgledu na kalorie sobie odpuszcze jezzcze musze znowu pic mleko na cieplo i zimno.
Ogolnoe narazie 1,5 kg wiecej ale znowu czuje sie taka nieatrakcyjna jak to w ciazy dopoki ktos mi nie da komplementu.
Dzis pierwszy dzien jesieni. Zabawy z rocznym dzieckiem zabieraja resztki energii, jak robie obiad to mi niedobrze, lubie byc w ciazy ale wole jak dziecko jest na zewnatrz i po pologu to juz fajniej juz mozna o siebie bardziej zadbac ale chyba przy dwojce dzieci to juz bede musiala zapomniec o obcasach.
Co do nocy to czesto mnie zakluje w boku jak sie przewracam.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

ja 2 kilo ale to dlatego ze przed ciążą raczej nie dbałam o to co jem i ile czasami zapominałam o jedzeniu śniadanie jadłam nawet o 12 lub później a tak to kawa cukierek albo guma do żucia teraz mam obrzydzenie do słodyczy nawet słodzę zamiast 3 tyłeczki to tylko jedna tyłeczka na kubek jem regularne posiłki i pozbyłam się stresu który towarzyszył mi w pracy

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44j81ysxl6n.png