Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kumi szczerze współczuję! Oby szybko przeszło!

Secondtry kolejny dzień zaliczony :)
Mogę sobie wyobrazić jak się cieszysz na jutrzejszy :)
Miila to co, jutro pokoikowa sesja zdjęciowa?

Magdano to teraz kompletnie zglupialam, a miałam w planach i kółko i pas...

Chce tego misia ♡ Do przesady słodki

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44743.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne śliczny ten miś. Riesz ona tez mi narobila zamętu w głowie. .. chociaż u mnie na studiach tez mówiono żeby unikać tych kuleczek bo jak na nich siadamy to napina się mocniej skóra i nie jest to dobry dla szwów. Nas uczyli żeby siadać na biodrze/ tak na boku pupy po przeciwnej stronie niż rana krocza. A co do karmienia w szpitalu hak jeszcze jesteśmy obolałe to zawsze pojechało due karmienie na leżąco.

Secondary super ze juz ci tam lepiej :)
Kumi oj biedactwo... dużo pij i miejmy nadzieje ze przejdzie ci do jutra.

Ale mnie dzisiaj swędza sutki, agrrrrŕ masakra jakaś...

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda no i ja jestem skolowana... tez marzyl mi sie ten gorset po porodzie.. chociaz ja to muslalam by go wkladac wtedy gdy chce poczuc sie lepiej, gdy zależy mi na zgrabnym wyglądzie a nie tak na co dzien..
Co do cwiczenia mięśni kegla to sa one tak banalne ze az nie jestem w syanie o nich pamietac.. próbuje laczyc z jakas codxienna stala czynnością ale ito nie daje efektu..
A powiedz do masazu krocza mowilas o olejku ze slodkich migdałów, a moze byc cos innego? Cos obilo mi sie o oleju z wiesiolka?

Magda a tak jak juz mówisz o sutkach to i mi sie ostatnio zdaza ze troche swedza. Tylko ze moje sa jakby od zawsze takie pekniete na pół i czasami sie to pogłębia tzn lekko pęka i widac krew ale nie boli to ani nic.. tylko nie wiem czy to nie bedzie przeszkadzalo w karmieniu i czy nie powinnam jakos jednak tego zagoic? Np smarujav tymi mascmi na popekane sutki?

Magda ja tak właśnie na początku karmiłam, na leżąco. Nie miałam siły siedzieć, a kiedy było to konieczne rzeczywiście siadalam na boku. Chyba odpuszczę sobie kolko...
Pomogło po urazie kości ogonowej,ale po porodzie może niekoniecznie

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ataa co prawda pytanie nie kierowane do mnie, ale wydaje misie ze powinnaś smarować. I może zaopatrz się w silikonowe nakladki.
W moim przypadku okazały się konieczne, miałam tak popękane sutki ze nie byłam w stanie przystawiac malej, z bólu płakałam podczas karmienia..Z nakładkami jakoś się to wygoilo po paru dniach.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne zdjęcia kącika jak skończę czyt. przyjdą ozdoby i pościelę łóżeczko :D ale już mi ulżyło trochę, uff.
Miś cudny, zobacz jakiego moja mama kupiła dla Jeremisia :O idealnie wpasował się w mój klimat :)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44745.jpg

Gość Takaona

A ja podziwiam Wasze pozytywne nastwienie ze brzuchy szybko znikna. Martwie sie czy na lipcowe wesele bede jako tako wygladala. Nigdy szczupla nie bylam ale juz mnie ta mysl doluje co z powrotem do sylwetki sprzed ciazy. Brzuch...

Miila litości! Aż mnie serce rozbolało taki piękny ten plakat! Ach!

Kumi bardzo współczuję! Miejmy nadzieję, że do jutra przejdzie...

Magda to ciekawe z tymi pasami, właśnie niedawno zastanawiałam się czy sobie takiego nie sprawić. Co do kółka to tu u mnie położne bardzo odradzają dokładnie z takich powodów, o których piszesz.

Secondtry to super, że będziesz mogła zobaczyć się z synkiem!

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Agulaa ten miś to Maileg, jak wpiszesz w google to znajdzie. Dopytam dokładnie który sklep, sama widziałam pudrowo róźowego i gdybym się spodziewała dziewczynki to to by był mój wybór :)

Miszka mnie serce rozbolało kiedy zobaczyłam cenę :p

Takaona ja tu wszystkim dziewczynom obiecałam, że szybko wrócimy do formy, wiec się nie martw, będzie dobrze :))

Dziewczyny, na te sutki to czytałam, że maltan przed porodem nawet, ja kupiłam ale jeszcze nic nie robię.

Mi się strasznie podobają takie tradycyjne retro misie. Ja mam w domu u rodziców mojego króliczka z dzicinstwa... jest różowy ma wielkie uszy i tak jest właśnie w starym stylu :) juz zapowiedziałam mamie ze koniecznie musi być to tez misio dla mojej córki. Może trochę głupio się przyznawać ale u moich rodziców w moim dawnym pokoju na łóżku nadal siedzi właśnie zajączek i 2 lalki ( takie szmaciane miękkie, Ola i Alicja ) śmieszne ze jako dziecko obiecałam im ze nigdy ich nie wrzucę ani nie wyniose na strych i dotrzymałam obietnicy :P wiec doceniam i rozumiem więź jaka może łączyć dziecko i maskotkę. Moja mała na pewno będzie miała jakiegoś misia, ale wiadomo ze jak ślicznych bym dla niej nie wybierała to tak na prawdę dziecko samo musi pokochać zabawkę :)
Atta wesz jeśli pojawią się krwawienie to wtedy na pewno nie można karmić wiec jeśli już masz takie przygody to faktycznie trzeba o to zadbać. Jak mówi Takaona krem i kapturki/ nakładki to napewno konieczność do wyprawki. Kapturki dopiero przy karmieniu ale może warto by było sprawdzić flaczego ci rąk pękają teraz kiedy nie są jeszcze obciążone karmieniem. Ja nawilżam piersi oliwka pod prysznicem. Może pomogła by teraz taka stała pielęgnacja. Powiedz o tym lekarzowi bo tak mi się skojarzyło ze często grzybica z buzi malucha jak due przeniesie na sutki to one wtedy tak pękają. W sumie ty nie karmisz wiec niby z kad miała by ci się tam rozwinąć teraz, ale warto się tym zająć przed narodzinami maleństwa. Pewnie to tylko hormony talie ci figle plataja z tymi sutkami ;) A krem na sutki polecam Mantal, naprawdę super działa na sutki z problemami, a zapobieganie to smarowanie sutka swoim mlekiem po karmieniu ewentualnie na małe podrażnienia Bepanten. Myślę że teraz mogła byś go stosować on tez dobrze natłuszcza, skutecznie by ci je teraz ochranial.

Magda a mozesz proszę napisac jeszcze cos wiecej o tym co mialas na myśli pisząc ze rozluznianie miesni Kegla jest wazniejsze niz samo spinanie ich? Fizjoterapeutka na szkole rodzenia mowila zeby wolno rozluzniac te miesnie indo tego laczyc to z oddechem... no i przyznam ze to juz nie bylo takie latwe ;)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee jest właśnie tak jak mówisz rozluznianie jaczone z oddechem jest trudniejsze niż spinania :) a podczas aktywnego parcia zgodnie z tym co dyktuje nam ciało, wypychamy dziecko na wydechu ( wtedy nie pękają naczynia, rozluźnia się cała miednica a maluch powolutku się wyslizguje go ochrania krocze) dlatego nauka rozluznianie mięśni łączona z oddechem jest taka ważna. Najlepiej dla krocza jest przeć mruczac gardłowo ( wspominała o tym typie oddechu ta kobieta z linka hypno porodu który kiedyś zamieszczalam), są bardzo ciekawe badania które udowadniają połączenie między ustami a częściami intymnym naszego ciała. Część bardziej pro naturalnych położnych radzi rodzicom się całować kiedy dochodzą do kryzysu 7 cm i rozwijanie się szyjki zwalnia. Rozluźnienie jamy ustnej rozluźnia szyjkę i mięśnie miednicy.

Bbbb ja również chętnie skorzystam z kalendarza szczepień :-)

Kumi trzymaj się dzielnie. Jeżeli masz możliwość wyślij męża po colę i słone paluszki. Do tego pij dużo wody małymi łyczkami.

Secondary bardzo fajnie, że już trochę lepiej czujesz się. Jak będzie Ci się nudzić to pisz do Nas :-)

Flawia u mnie niestety też choróbsko wróciło. Wczoraj było lepiej, a dziś cały dzień męczył mnie katar i ciężkie oddychanie.
Na dodatek budziłam się co godzinę. Teraz też spać nie mogę :-/

Takaona co do koło poporodowego to bratowa powiedziała,że najlepiej kupić zwykłe dla dzieci.

Heltinne misiu Boski! Też chcę :-)

magda2600 u moich rodziców również są moje maskotki. Na łóżku stoją te największe,a te mniejsze w koszu wiklinowym:-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Nat serio tak sie spodziewam, ja tez ok wiekowo.mislam 26 lat, ale krew saczyla sie cale 6 tygodni, te brudy. Szwy mialam rozpuszczalne. Gin stwierdzila po 6 tyg ze chyba przyszlam z miesiaczka, ale ja mialam to brazowevto czerwone caly czas a potem 10 mies bez okresu. Mialam wrazenie ze jestem tam dalej niezagojona a gin ze juz moge wspolzyc, normlnie to robilismy. Jednak odczucia przy myciu i siedzeniu byly dziwne, nie skupialam sie za bardzo bo karmilam i latalam przy dziecku wiec tak jakos przeszlo. I odrazu po tyg w szpitalu wyrzucilam te podklady duze bo puchlo mi krocze, przeszlam na bella maxi i przeszlo. Hmm nie wiem taka forma nie forma;)) ale jezdzilam po urzedach itd zycie toczy sie dalej.
Co do karmienia lewa piersia bylo super ale prawa jak zlapala to wykrecalam nogi z bolu ale minelo.

Powiem Wam ostatnio puszczalam corce filmiki jak byla malutka. Jak zobaczyla jakas zabawke na filmie to odrazu po nia biegla i tulila. Najlepsze bylo ze na filmie tak smiesznie robila brawo nie trafiala raczkami i smiech itd a ona ogladajac robila wszystko co na filmie i taka dumna hehe.
Robcie pelno zdjec i filmikow pozniej fajnie wracac. Mam tysiace zdjec a i tak i sie zdaje ze znam na pamiec.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png