Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Bbbbbb mam pobieraną krew raz z jednej raki, a raz z drugiej. Zależy jak ustawiona jest kozetka w gabinecie :-) Mi właśnie ostatnio twardnieje brzuch, a mała tak się potrafi rozciągnąć, że zginam się w pół.

Magda2600 dobrze, że nie tylko ja mam takie odczucia :-) A co do Ikei to są tam pomieszczenia do przebierania maluszków :-) a i warto zaopatrzyć się w woreczki na pieluszki. Takie zwykłe śniadaniowe :-) Spokojnie sobie poradzicie.

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Gość Marty leb obdarty

Miila, Magda i Groszek, dzieki, pokoj jest maly, polnocny wiec dosc ciemny, na scianie probka wyglada troche bardziej szaro niz niebiesko, ale zobaczymy jak to bedzie jak wymalujemy wszystko. Lozeczko (to ciemno-szare mokee ) bedzie super wygladac, reszta mebli biala plus biala owcza skorka na podlodze, panele - braz, dodatki jeszcze bede myslala. Uwielbiam lisy wiec pewnie bedzie troche rudosci, granat. .. zobaczymy
Groszek, zazdroszcze niejedzenia slodyczy, ja codziennie wieczorem sobie obiecuje, ze od jutra juz koniec i jakos nic z tego nie wychodzi :(
Marta

Marta a przyszło Ci to łóżeczko już? :) ono wpada w granat, jest cudne! nasza sypialnia też od północnej strony, to zdecydowało nad tym, że łóżeczko jednak jaśniejsze, ale oczywiście jak to ja, kolor mi się strasznie podoba, ale teraz mam problem z dodatkami.
Skórki polecam od nich wyprawa skór, te ikeowe są drogie, ja będę zamawiać do sypialni właśnie od nich, białe na podłogę.

Ataa super <3 oba wyglądają na cieplutkie, ja mam komplecik sweterkowy na wyjście + na to założę chyba taki biały warkoczowy rampers, czapa na główkę i kocyk, nie mam kombinezonów, a najmniejsza posiadana przeze mnie kurteczka to kożuszek w rozm. 68 :P

Dobrze, ze macie juz ubranka na wyjscie, ja ciagle nie wiem co przygotuje :-P ale moze na jakis shopping jeszcze wybyję i akurat cos mi sie spodoba.
A Leon chyba sobie pozycję zmienil, bo jak zawsze czkawka byla na samiutkim dole, tak dzis nad pepkiem, ciekawe co on wymyslil, a wizyta dopiero 15.03.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Magda2600 gratulacje ! To jest potężna decyzja bo kredyt i zobowiązanie na lata . Powolutku sobie wszystko zaprojektujecie i będziecie super.
Mnie sie tez wydaje ze juz jest lepiej z przewijakamami , i to kwestia wprawy tylko , dzieciaczki sie na letnie miesiące urodzą to i z ubrankami bedzie łatwiej ;)
Ansta ja badań ginekologicznych nie mam tu ale potwierdzam pobieranie krwi bardziej boli :(
Marty łeb postanowiłam ze zrobię przerwę od słodyczy bo zauważyłam ze cieżko przetrwać mi dzien bez ciasteczka , ciasteczko do porannej herbaty , ciasteczko po obiedzie i na wieczór , hm stanowczo tego za dużo było .
jesczez tylko piątek i w weekend sobie pozwolę ;)

Oliver ur. 20.04.2016.

Kumi ja tez nie mam jeszcze ubranek do szpitala wybranych , chętnie podpatrze co tu dziewczyny planują . Troche nie wiem ile warstw taki maluch powinnien mieć .

Bardzo podobają mi sie te zestawy z tego linka co dzisiaj ktoś podesłał ( nie pamietam juz kto ) z tego sklepu bebbies ;) śliczne kompleciki ;)

Oliver ur. 20.04.2016.

Gość Marty leb obdarty

Miila, napisali, ze wysla w przyszlym tygodniu wiec jeszcze chwile musimy poczekac, chociaz moze i lepiej bo juz i pokoj bedzie pomalowany i komoda zlozona (tzn musimy po nia skoczyc w weekend bo Hemnes wyszedl za duzy i wybieramy Brusali )
Kurcze zebym ja wczesniej te stronke widziala! Faktycznie ceny skorek super, musialabym tylko sprawdzic czy z przesylka zagranice nie przedrozy. .. dzieki Miila
Marta

Cześć czołem! Ja miałam 2 dni wyjęte z życia, niechęć do wszystkiego, oczy bolały komputera..ciągle bym tylko spała a w nocy budziłam się i płakałam, nie wiem czemu..pewnie te hormony..za to dziś pracowity dzień, robiliśmy stiuk na ścianie w sypialni (tzn moja rola to patrzenie, wyrażanie opinii i dyrygowanie :D ), a teraz mąż gotuje mi bigos! a ja mu w zamian piekę seromakowiec :D I już przysiadam, żeby nadrobić forum a trochę tego się zebrało, jak zwykle :)

Gość Marty leb obdarty

Groszek, to i ja potrenuje silna wole, od przyszlego tygodnia :)
Co do ciuszkow ze szpitala, ja mysle bodziak, no to pajac, mam taka bluzo - kurteczke, czapka i kocyk. Ten pajac i kurtka
http://ie.nextdirect.com/en/newborn/first-wardrobe-boys/my-first-wardrobe/3
W kwietniu temperatury raczej wiosenne no i to tylko chwila do samochodu doniesc, Co myslicie?
Marta

Z doświadczenia powiem ze nie ma co maluszków męczyć tysiącem warstw. Dlatego ja na pajaca z body założę tylko kombinezon polarowy ocieplany. I co najwyżej cienki kocyk albo i nie. Przecież i tak dziecko jest tylko chwilkę na powietrzu bo od razu wsiadamy do samochodu.a w samochodzie pamiętam ze ja mojego synka rozpinałam żeby się nie zgrzal.
Zaraz wstawię mój komplet na wyjście.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

No tak teraz wszędzie wszyscy są pro dziecięcy wiec pewnie w każdym większym sklepie jest na to miejsce. Ja tam raczej się tym nie przejmuje i wydaje mi się że spokojnie to ogarniemy ale mój mąż zaczyna się zastanawiać co i jak :) chyba do niego dociera ze to juz tuż tuż :) wczoraj siedział przy wózku i rozkmnial co i jak :) pytał po co nam to ze fotelik się zakłada na wózek, jak go złożyć, co się do tej torby przy wózku wkłada i po co nam to, ogulnie o opiekę nad maluchem się pyta :) a więc i ja doczekałam się aż moja droga połówka się zaangarzuje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Ja wlasnie w takich niebieskosciach jak z linku Marty dostalam dzis te kompleciki, pasiak wlasnie no i ten drugi caly taki jak ten ciemniejszy odcień. Owszem ladne slodkie ale sama bym nie kupila z racji ze wole z duza iloscia bieli... ale o gustach sie nie dyskutuje a przecież nie zabronie babciom poszalec :D chocuaz ciesze sie ze gust mojej mamy jest blizszy mojemu :D

Malaga ja tam sie nie znam ale nic kuslawego w sweterku nie widzę! Poza tym jak ubierzesz malego to zaraz okaze sie ze wszystko jest ok. :D

Marty łeb śliczna kurteczka i te pajacyki tez , taki dostojny ten błękitny kolorek ;)
Wiadomo w samochodzie ciepło , to coś musze w takim razie na tego pajaca skombinować ;)
Flavia no podeslij twoj zestawik
Motylka no mnie tez ostatnio oczy piekły to takie krople miałam , lacrimil chyba si pl nazywały , troche pomogły .
Seromakowiec nam ! Ja w sobotę robię tiramisu ;)
Magda fajńie ze twoja druga połówka sie angażuje . U mnie maź to tak wybiórczo np , uważa ze bujaczek i torba do wózka to zbędne sa. A np nosidełko dla dziecka musimy mieć ;)) dziwne to jego myślenie dziwne

Oliver ur. 20.04.2016.

Gość Marty leb obdarty

Miila, tak jest, biala Brusali z czterema szufladami, w sam raz nam sie wpasuje w kat obok okna. Dzieki Groszek, ja lubie zywe kolory i mam sporo bluzek i bodziakow na pozniej, ale dla takiego maludy to najczesciej tylko biel, blade lub ciemne niebieskie w sklepach. Kocyki mam za to we wszystkich kolorach teczy, takze chociaz cos :)
Marta

Parę godzin mnie nie było i już tyle nadrabiania! Byłam u położnej, wszystko ok, za 2 tygodnie dostanę zalecenia porodowe (gdy się zacznie mam dzwonić do położnej i z nią jedzie się do szpitala), zrobią też usg. Mały dalej główką w dół, podobno coraz niżej.
Nat kocham twój tekst o legginsach:D
Heltinne oglądałam ddtvn, też byłam pod wrażeniem.
Magda mój mąż parę dni temu dowiedział się, że fotelik można wpiąć do wózka... Jego wielkie oczy - bezcenne;)
Miila w zeszłym tygodniu kupiłam parę szmaragdowych poduszek do salonu:) A w tym kożuszku 68 to się chyba Jeremiś utopi...
PaulinaNo będzie dobrze. Pisałam już, że i mój mąż stracił pracę, bardzo mnie to stresowało i wczoraj przyszła wiadomość, że ma już nową! Może trochę gorzej płatną, ale przynajmniej nie trzeba się martwić o nasz byt. Twój też na pewno coś znajdzie, myślę, że w związku z nowym członkiem rodziny każdy facet stanie na rzęsach i coś wymyśli. Trzymam kciuki!

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Miila ale super ta kurteczka :)chętnie bym swojej małej coś takiego kupiła ale ma już tyle kurteczek ze pewnie dopiero na następną zimę będzie taka potrzeba wiec się wstrzymam i zobaczę jak duża będzie :)
Atta ( chyba to ty ) pytała o ciasnosc tam na dole. Opcja 1 to ćwiczenie mięśni kegla bo w tych ćwiczeniach właśnie bardziej chodzi o naukę rozluznianie tych mięśni a nie spinania ich. A opcja 2 to ten masaż przedporodowy Z użyciem olejku ze słodkich migdałów ( właśnie skończył mi się ten olejek a sklep w którym kupowałam zniknął z allegro, plecione jakieś miejsce ? Któraś to zamawiala? )

Ubranek na wyjście jeszcze nie wybrałam ale coraz bardziej mnie kusi żeby po raz kolejny przejrzeć to co mam ;) spakować bym już chętnie rzeczy małej ale mąż jeszcze wyjeżdża na weekend do kumpla i potrzebuje torby w którą planowałam się spakować :)
Na wyjście myślałam o ubraniu jej w pajacyk, oczywiście body pod spodem a na wierzch kombinezon ;) tylko nie wiem który. .. cym może doradzicie zaraz zrobię zdiecia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png