Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja okolo 6 rano biegne do łazienki i mam tak silny odruch wymiotny na pusto, ze nie moge ustac na nogach. Wcześniej zjadalam cos w lozku i wracalo i tak... teraz wole tak na pusto, sliną i powietrzem bo potem szybciej mi sie uspokoja żolądek, zebym po 10 minutach mogla zjesc banana. Nie wraca juz. Potem do 11stej mam tak silne mdlosci ze musze co godzine cos zjesc na odruchu wymiotnym zeby nie lezec glowa w misce non stop. I to jest najtrdniejsze. Potem od nowa popoludniu, rzyg, mdlosci i wpychanie jedzenia zeby nie wymiotowac... W nocy co godzine budza mnie mdlosc wiec gryze kawalek bulki albo suchara i juz wiem ze rano bedzie ta sama masakra i tak co dzien... Nie moge sie niczym zając, ani na chwile mdłosci nie mijają ostatnie dni szczegolnie.
Z posilkow, które nie wracają to toleruje jajecznice, parowki, lososia i ryz, jablka i pomidory. No i placki ziemniaczane mojego meza! Mniam:) Niedlugo nie wiem juz co bede jadla zeby mi sie nie zbrzydlo.
Chcialabym poczuc taki normalny głód żeby zjeść z przyjemnością i pozbyć sie tych mdłości i ciąża naprawdę byłaby piękna!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

agabalbina homeopatyczne podobno trzeba wziac dwa na raz polączenie przeciwwymiotnych i relaksujacych i wtedy pomaga, tak pisala jakas polozna homeopatka. Mam nadzieje ze mi pomoze troche. Relaksu i odprezenia nie czulam od ponad 6ciu tygodni... mozna sie troche wspomóc.

W poprzedniej ciazy jeden z ginów na mdlosci i wymioty przepisal mi srodki uspokajające hydroksyzinum. A na ulotce jak wół "nie stosować w ciazy" no i lipa nie bralam, zeby nie zaszkodzic dziecku...

o matko a wiecie kto mnie wkurza najbardziej w obecnych tygodniach ??? te wszystkie nawiedzone ciotki, tesciowe, sasiadki itd ktore maja poprostu jebla Jak gdzies czytam komentarz albo slysze, ze mlode kobiety (co wg nich znaczy zdolne do rodzenia) to takie wybredne, narzekajace e.c., albo ze to stan blogoslawiony i powinam byc wdzieczna itp Kuzwa ja sie ciesze z kazdego kolejnego dnia ktore przetrwalo moje dzicko w brzuchu ale czy naprawde musze siedziec cicho ze mam dosc Gdybym byla taka wredna jak one to bym im zyczyla zeby tez ich poblogoslawilo takim zyganiem za kazdym razem jak walna jakas madroscia
A swoja droga to chyba jakis spisek przeciwko nam ze przy calej tej wiedzy medycznej jeszcze nikt nie wymyslil czegos na wymioty w ciazy, a temat stary jak swiat

@Secondtry - z tym czekaniem i wymiotowaniem rano samą śliną/powietrzem to ja mam tak samo, szybko żołądek mi się wtedy uspokaja i mogę normalnie zjeść śniadanie.

Teraz hit dziewczyny i pierwszy raz taka sytuacja. Mąż wrócił z pracy, jemy sobie obiad elegancko, ja już ledwo siedzę, bo taka byłam głodna, zjadłam pół i prawie nie dobiegłam do toalety - rzyg. Wróciłam zadowolona i skończyłam jeść :) to jest masakra i kolejny raz widzę, że mam problem picia - jak wymiotuję to w zasadzie wypada mi samo jedzenie - gęste i udusić się można jak wychodzi, jakbym w ogóle nic nie piła, nie wiem o co chodzi, może rzeczywiście piję dużo za mało. Teraz się będę kontrolować :)

@agabalbina - ja zawsze się śmiałam z tego rzygania w ciąży i nie mogłam zrozumieć czemu kobiety tak mają, a teraz proszę - ówczesny mit został obalony, rzygam jak kot :)

Dopiero wrocilam. Widzialam mojego maluszka, uffff. :))) caly zdrowy, serce bije ok, ruszal sie ladnie, dwie raczki i nozki i 4.06 cm! Boze jestem taka szczesliwa ze wszystko jest ok. Usg mialam przez brzuch, wiec nie wiem tylko co z szyjka. W srode mam ginkę, zobaczy wtedy i "wymaca" wszystko.
Umowilam sie na usg prenatalne i pappe juz na kolejny poniedzialek. Lekarz powiedzial ze to bedzie dobry czas, bo dzidzia ladna i duza i to bedzie akurat 11tc i 3 dc.
Przytulilam teraz miske i czekam az wroci kolacja bo ledwo zyje, ale jesrem spokojniesza i mam wiecej sily do mojej walki.

Dzieki Wam wszystkim za wsparcie, bo ta krew rano mnie rozwaliła masakrycznie
Fajnie ze jestescie:*****

@Miila - ja tez za malo pije, ale nie moge, nie wchodzi mi. A jak za duzo lykne to paw murowany, nie utrzymam plynu w brzuch...

@agabalbina - kupilam na mdlosci Ipaca 15ch - homeopatia na mdlosvi i wymioty, od jutra zobaczymy, dzis juz nic nie wetkne do ust

Ide spac Kochane! Uffff, co za dzien....

Sylwia gratuluję dobrych wyników. Ja czekam do środy.

Secondtry super informacje! Czasem tak bywa z tym krwawieniem i pasmami krwi w śluzie, że się coś oczyszcza i nam napędzi strachu. Dobrze że wszystko w porządku.

Dacie wiarę, że moje dzieci po 3,5h zabawy na placu zabaw tryskają energią. Rany oni są niezniszczalni :/ ja już nie nadążam.

@agabalbina to moja teściowa też czasem delikatnie sugeruje, że mój mąż powinien więcej w delegacje jeździć, bo ona z dwójką dzieci sama zostawała i to nie problem. I to mnie tak samo wk… jak hasła, że teraz kobiety w ciąży się pieszczą.
No co za brak kobiecej solidarności mi było ciężko to i niech inni też tak mają.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

U mnie też jutro prenatalne. Boje się bardzo.
Dziś cały dzień przeleżałam i jedyne co byłam w stanie zjeść to zupa pomidorowa. Po jedzeniu muszę leżeć żeby zwrotu nie było.
Ostatnio nie mam nawet sił by sie tu udzielać. Już chyba któraś z was pisala że czuje sie jak inkubator. I właśnie tak ja sie czuję.
@Miila- ja miewam tak ze sniadaniami ze zjem połowę, albo i mniej, pójdę wszystko zwrócić, po czym wracam do śniadania. Po prostu masakra jakaś.

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18