Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Heltinne jestem pewna w 100% ze nie jesteś taka osoba co sie ze sobą certola. Dla mnie jesteś power Mama i tylko Cie podziwiać za zapał i samowystarczalność. Ale teraz przyszedł czas dla Ciebie i twoja rekonwalescencje. Mam nadzieje ze z ta waga to nie jest nic groźnego i ze na usg wyjdzie wszystko ok, chociaż pamietam jak pisałaś ze miałaś juz poprzednio problemy z waga. Bedzie dobrze!
Super wieści, ze kruszynka była tak silna i ze rodzice mogą sie w pełni cieszyć córeczka. Dla nas to tylko pozytywnie nastrajajaca wiadomość :)

Czarnaja jem czosnek tylko wieczorem na kanapki 4 ząbki i na to pomidora żeby poszło łatwiej. On jest dość wzdymajacy no i ten zapach.......dodatkowo kupiłam sobie Grip Care dla ciężarnych i tam jest też czosnek sproszkowany. Może lepiej kupić w aptece tabletki z czosnkiem?przede wszystkim nie dają czadu zapachowo;)
Jutro jestem u gin to się zapytam co jeszcze mogę na ten katar sobie zaaplikowac.......

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

PaulinaNo power mama z rozładowania bateria :P

Oby historia nie lubiła się powtarzać,w Polsce bralam odp. leki,tutaj wg położnej nic się nie dostaje....Norwegia, cóż...

Czyz takie historie skrsjnych wcześniaków nie są wspaniale? Często myślałam o jej 2 starszych siostrach, jak one musiały to wszystko przeżywać. ..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Na razie tylko jedna, bo bialej nitki mam za malo, poza tym nie mam nastroju na wiecej, maz sie lepiej czuje i juz jest zirytowany lezeniem, chce mu sie cos konkretnego jesc a w domu nic takiego nie ma, przeszkadza mu kurz wokół a mnie to wkur... bo ja nie mam sily juz dzis na nic.. i nie rozumie ze biegam staram sie caly tydzien, a tetaz musze znosic jego humory.. na sama mysl co mam jutro do zrobienia slabo mi..

Widzisz Heltinne ja nie potrafie sie przemeczac i uwazam ze Ty tez nie powinnas, ja nie daje rady ze slabym kregoslupem a Ty masz przeciez duzo trudniej..

heltinne Kobieto a jak chcesz przytyc jak Ty ciagle cos robisz, waga bedzie sie utrzymywac albo spadac.
Ja w tamtej ciazy duzo robilam plus dojezdzalam.pociagiem na prawko itd masakra i wszedzie sobie na piechote zamiast autobusem, i nie wiem czy to prawko czy nadmiar obowiazkow przyczynily sie do zagrozenia.porodem a potem ur wczesniejszego. W tej juz od poczatku noe robie tyle jak wtedy postawilam na opieke nad corka wiec koniec.

Ataa oj niedobry mezus. Tyle sie tu o niego zamartwialas a on wymysla, zaraz powinny sie role odwrocic. Niech robi Ci herbatki do lozka a nie oczekuje.

Ja padam po prostu po tej nieprzespanej nocy, zobaczymy jak dzisiaj corka pospi. Maz wolne to chociaz przed malowaniem pokoju mi pomoze.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

PaulinaNo nie wiem czy to jest to o czym myślisz ale właśnie takie jak by przesuwanie się bąbelkow ktoremu moze towarzyszyć właśnie trzeszczenie jak to określiłas to gazy w naszych jelitach albo treść pokarmowa jeszcze w jelicie cienkim. Nie każdy tak ma zależy podobno od tego jak układa się dziecko i ile ma miejsca na fikolki :) ja tak nie mam z kolei czasem wydaje mi się że mała jak by bawiła się moim kręgosłupem... tak głęboko od strony pleców mi gmera ;)
Heltinne biedactwo weź kobitko wrzuć na luz odrobinę bo się zameczysz kochana.
Ataa do męża trzeba z dystansem ;) mój dzisiaj cały dzień marudzil żebym mu cis dobrego ugotowala po czym wrócił do domu z słoikiem fasolki po bretonsku i nawet nie ruszył mojego gulaszu. .. eh
.. będzie na jutro :/ a twój pewnie jeszcze bardziej marudny przez chorobę i nudę.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Melly to zmykaj do wyrka dzisiaj jak najwcześniej nadrabiać zarwana noc.

Melly ale ja wlasnie nigdzie z domu się nie ruszam bo bardzo słabo chodzę,do kul nie mogę się przekonać. Jak coś robię to bardzo stacjonarnie,nie mam okazji spalić kalorii...Dlatego za bardzo tego nie jarze..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne, dbaj o siebie Kobieto :* Zdecydowanie za dużo bierzesz sobie na bary, z tymi fugami przegiełaś, mówię poważnie! kiedy będziesz mieć to USG?

Ataa, no tak zdrowieje ci chłopak, dokazuje więc poprawa nastąpiła i to szybko dzięki twojej opiece.Teraz możesz sobie odbić to ;) Fajny sowiak :)

Zapylają te suwaki jak szalone, nie mogę się nadziwić ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Heltinne masz nakaz od kwietnióweczek leżenia na pupie i odpuszczenie domowych prac remontowych! :*

Melly dbaj o siebie i jak lekarz mówi, żebyś odpoczęła to odpocznij, będzie dobrze :)

Vena kto wie ile zostało, to już tak na prawdę końcówka, ja sobie też mogę zakładać to moje 37 dni, a czy nie będzie szybciej to się okaże.

PaulinaNo dzięki :) nie wiedziałam.

Ataa super sówka!

W temacie przeziębień, mój mąż w zeszłym tyg miał L4 a dziś wrócił i znów mówi, że coś mu nie bardzo.........

Heltinne mysle ze Melly ma racje,a takie czyszczenie fug czy malowanie ściany to tez spalanie kalorii, a biorac pod uwage nasz stan to naswet wiekszy wysilek niz jakbys w tej ciazy nie byla.. poza tym jesz odpowiednio duzo? Moze maly z Ciebie wysysa i to dodatkowo Cie osłabia.

Meza zostawilam samego w pokoju, ale wcześniej powiedzialam co mysle na tenat jego zachowania i jak mi przykro, i ze uwazam ze jak na moje możliwości zrobilam sporo i ze nie zamierzam sie przemeczac bo mimo ze kurz tez mi przeszkadza to nie zamierzam ryzykowac skurczy i pracowac na spietym brzuchu bo mały w tym momencie jest ważniejszy.
No i slysze ze juz tam pochrapujeva ja teraz relaks w łóżku z książką :)

Miila to nie fajnie ze znow cos go probuje brac, moze niech przelexy weekend, co? Ja to chyba ciesze sie tetaz ze moj jednak meczyl sie z tym bolem bo tak nie wiem czy bym go utrzymala w łóżku, a taklicze ze to co przelezal wystarczy, bo nawroty potrafia byc gorsze, pronowalam namawiac mojego by wxial jeszcze dzien lub dwa wolnego by odpoczac po chorobie, ale on jest zbyt odpowiedzialny i martwi sie praca, co nie jest mądre ale jest dorosly a na sile nic nie zdzialam. A propo pracy to on boi sie ze nie jsk wezmie wolny w okolicach pirodu to pozniej bedzie musial siedziec po 12h by to odrobic.. a mnie wkurza jego kierowniczka bo juz rok szuka mu kogos do pomocy i dupa.. a on ciagle jej powtarza ze go za chwile nie będzie. Bez sensu system. A pieniądze dostalam normalnie wiec moje zwilnienie jskby dotarlo w terminie :D

Magda no to całkiem odwrotnie jak mój :) Witkor odkąd pamietam leży z przodu brzucha i jego ruchy sa bardzo widoczne i odczuwalne przez moje jelita :D teraz doszedł jeszcze pęcherz i biodra które boksuje niemiłosiernie :)
Ataa śliczna sowka! :) a mężowi jak przeszkadza kurz to niech posprząta, taka moja dewiza :) mój ślubny nigdy mi nie powiedział ze brudno w domu czy cos.. Chociaż ja mam mała obsesje, bo niby nie lubię sprzątać ale lubie jak jest posprzątane :D
Melly Heltinne zarządzam czas rekonwalescencji i odpoczynku! Nie zapominajmy ze okres największego wysiłku jeszcze przed nami, a my tu jak emerytki prawie :D ładowanie baterii uważam za rozpoczęte :)

Nat nie wiem niestety jeszcze, bo położna dopiero wysłała skierowanie do szpitala gdzie będę rodzic, odpowiedź przychodzi poczta..
Miila widzisz moje jasnoszare fugi na podłodze wymagają porządnego szorowania raz na jakiś czas,na szczęście nie za często....

Ataa A tak 3mac! Nie dajemy się naszym rozkapryszonym marudom!

Czy ja wiem, czy ja jem odpowiednio...Mniej więcej tyle co przed ciążą, ale na raty bo nie mam miejsca na normalne porcje. Mój mąż twierdzi, że za mało i jak tylko jest w domu to wciska we mnie jedzenie.
Właśnie w muszą we mnie talerz frytek, uhhh

Tak na marginesie mój chłop oszalał.
Wkręcił sobie ze nie przetrwam porodu sn, że mi spojenie peknie itd.
Chce się kontaktować z moim lekarzem,bo twierdzi,że w moim przypadku to tylko cc....
Z głowy nie potrafię mu tego wybić. ..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne bo dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych, ale skoro mąż się martwi i widzi co i jak to może warto o to podpytać lekarza :)
Frytki o 22 zawsze spoko, ja też jem mniej niż wcześniej, ale ostatnio i tak ciut więcej. Na początku ciąży jadłam chyba 3 śniadania, potem przed obiadem jeszcze coś i jadłam tak na prawdę co godzinę, a teraz rano zwykle płatki, do obiadu tylko owoc, obiad i kolacja albo i nie.. jak zjem za dużo to mam uczucie, że zaraz mi się uleje i nie mogę spać.

Miila mi się wydaje ze on mocno przesadza, przecież położna zna sytuacje, a dodatkowo moja fizjoterapeutka dzwoniła do niej, wiec tym bardziej gdyby widziała taka konieczność powiedziałabym mi o tym. To chyba nie są dostateczne wskazania do cesarki.
Ja jej zresztą mieć nie chce...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne z jednej strony to patrząc na tutejsza służbę zdrowia można brać poprawkę na ich decyzje ale z drugiej strony to jeżeli fizjoterapeutka kontaktowała sie z polozna co do Twojego stanu to myśle ze wiedza co robią, przynajmniej mam taka nadzieje.
miila jestem tego samego zdania ci heltinne. Chyba troche za mało tego jedzenia.

Heltinne, PaulinaNo no od jakichś 2 tyg. tak to wygląda, ale nie jestem nic a nic głodna, pije też soki wyciskane (z sokowirówki), zwykle z 2-3 wielkich owoców jako drugie śniadanie, więc może po tym jestem taka zapchana :)

Miila ok jakbyś nie była w ciąży. ..Zresztą przyganial kocioł garnkowi..

Chyba powinnaś trochę więcej nabiału np.jogurt czy coś takiego.

Masakra,mój ma jakąś paranoję.
On się boi,że ja umrę w trakcie porodu (!!!)twierdzi,że jestem skrajnie wycienczona...Jak ciężarna Bella z wampirkow (tak tak...oglądaliśmy parę lat temu :P)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆