Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny ja jeszcze na nogach, normalnie nie wierze... a jestem mega zmeczona i najbardziej to kręgosłup mi siada. Bylam na parapetowie u znajomych, milo smpatycznie ale od smiechu i ze zmeczenia brzuch mi sie mocno napial, na szczęście mialam nospe ze soba. No i do tego malemu chyba niezbyt sie podobalo, bo caly czas sie wierzgal i krecil i to dosyc bolesnie dla mnie. Teraz maz mi zasnal w poprzek lozka i chyba musze sie jakos dopasowac jesli chce spac... i pierwszy raz kręgosłup boli mnie tak wysoko tj na wysokosci lopatek.. :(

Dzień dobry niedzielne śpioszki! a co to są lenistwo dzisiaj?
Musze się pochwalić,że tej nocy spalam prawie normalnie,chociaż wczoraj przegielam z czasem pionie do tego stopnia,że ból brzucha doprowadził mnie do łez,aż to mi się nie często zdarza. Myslalam, ze czeka mnie bezsenna noc,aż tu wręcz odwrotnie :)
Dzisiaj trochę odpuszczam,może coś uszyje? Tzn.sprobuje chociaż..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Dzień dobry wszystkim . Kurczę troche mnie nie było i nie daje rady nadrobić :(
Mam nadzieje ze u was dziewczynki wszystko dobrze , i każda jest zadowolona po wizytach lekarskich . Ja choć przepłakałam ze trzy dni jak to mi cieżko jest itd , to stwierdziłam ze juz dość tego mazgajenia ! Wszystkim życzę miłej niedzieli .

Oliver ur. 20.04.2016.

Ja po wczorajszej wizycie kontrolnej po IP złapałam lekkiego dola bo mi gin powiedziała ze jednak będzie mnie musiała prawdopodobnie położyć przed cc do szpitala. Przy starszaku w domu nie bardzo mi się to podoba. Mam nadzieje jednak ze mi się uda ominąć szpital.
Dziś robimy urodziny Franka ......jeszcze mi goście potrzebni; ((( ale moi teściowie nie potrafią zrozumieć ze mam końcówkę ciąży i może być mi ciężko! !!! Zresztą wepchali się na pierwsze urodziny Franka jak byłam 3 tygodnie po wymianie stawu biodrowego o dwóch kulach ledwo chodząc. ....ehhh
Zajrze wieczorkiem:)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Siemka :) ja odsypialam zarwana noc, a obudzila mnie awantura u sąsiadów, rozwazalam nawet opcje by wezwac policję, bo bili sie, oni czesto sie kloca juz wcześniej podejrzewalam ze dochodzi do rekoczynow, ale rownie glosno sie ciesza i kochaja.. chociaż w ich przypadku to chyba tylko seks..
Na szczęście uspokoili sie nim zdecydowałam sie na telefon..

Dzis lepiej sie czuje, i faktycznie Robercik teraz duzo spi czyli namieszalam mu ta wczorajsza impreza. Oprocz mnie byla jeszcze jedna laska w ciazy z termine na maj, powiedziala mi ze na koniec polozna wklada palec do odbytu by sprawdzic czy wszystko z nami w porzadku i ze jest to bardzo bolesne. Czy mozecie mi cos wiecej na ten temat powiedzieć ????

Flawia nie wiem czy umialabym tak grzecznie przyjmowac gosci.. albo postawilabym na stole tylko jakies kupne ciastka typu delicje czy coś, gosci zostawila z mezem a sama poszła sie położyć. Moze to by im dalo do myslenia?

Flawia, urodzinowe serdeczności dla Frania ❤️
Może uda się jak najkrócej w tym szpitalu slbo w ogóle ;) Co do teściów, no cóż temat długi i szeroki...

Ja też pospałam dziś wybornie.Dziecię moje okazało akt łaski dla starej matki i raczyło mniej naciskać na pęcherz i tylko jedna pobudka na WC, matko co to za cud :D
Nagotowałam hit owsianki, wsyscy zjedli po ogromnym talerzu.Owsianka z nasionami chia ugotowana na mleku migdałowym, migdały, żurawina i świeże owoce: banany, kiwi, pomarańcze.Dosłodzone łyżką syropu daktylowego, mega dobre polecam.Kibelek od razu więc również plus ;)

Agulaa, co za duża córeczka.Rosną dziatki na potęgę :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Flawia albo powiedz tesciowej ze bedzie musiala zajac sie Waszym dzieckiem jak Ty bedziesz w szpitalu- w sumie dlaczego mislaby nie pomoc? A skoro lekarze wola miec Cie pod kontrola a masz miec planowa cc to ja bym sie nie buntowala.. mysle ze nie ma sensu ryzykowac waszego zdrowia czy nawet życia bo vlchyba o to chodzi..

Nat ciesza mnie Twoje słowa, mam nadzieje ze pozostale dziewczyny to potwierdzą, nie znam dobrze tej laski ale ogolnie nie przepadam za nia, nie zrziwilabym sie gdyby chciala mnie nastraszyc dla beki, dziwna jest no i rodzila juz wiec mowils jakby z autopsji..
Co do owsianki - szacun - wiem ze to zdrowe itd ale nie moj smak, owoce tez dla mnie sa fuj.. ja z tych co zachwyca sie super jajecznica, kielbaskami i salcesonem a dzis na sniadanie mam wyborna salatke za ktora wczoraj prawie dofrunelam do nieba tyle sie nasluchalam :D

Gość Czarna23789

Ja również witam niedzielnie :)
U mnie mąż wrócił po służbie i rozlicza Pity, a ja leniuchuję. Chyba nawet na obiadek zamówimy coś dobrego :)
Ataa podaj przepis - uwielbiam robić sałatki:)
Mój Maluszek ostatnio też jakiś taki łagodny. Żeber kilka dni już nie turbował, a i zgaga ostatnio jakaś mniejsza. Oby tak dalej :)

Bry,

Agulaaa wow! super waga :)

Flawia nie martw się na zapas, może da się jednak uniknąć szpitala, sto lat dla Franka! uważaj na siebie dziś :*

Ataa nieźle z tą kłótnią, u nas na szczęście mamy tylko jednych sąsiadów i to bardzo spokojne małżeństwo, ale kiedyś, jak wynajmowaliśmy to niezłe bluzgi nad nami leciały :P

Nat super, że noc 'udana' :)

U mnie noc tragiczna, brzuch jakiś napięty, twardy i ciągnie, zostaje dzisiaj w łóżku i nie wstaje nawet, wrócę chyba do tej globulkowej luteiny, bo mimo, że czuję się lepiej po podjęzykowej, to mam wrażenie, że tamta mi bardziej hamowała te skurcze, prawie nic nie spałam.

Nat Czarna salatka jest mega prosta byc moze j nawet znacie, jest warstwowa i tak po kolei:
Ryz gotowany 1 woreczek
Sałata lodowa
Sos koprkowo ziolowy knora
3 Pomidory
Cebula
Majonez
Ogorek świeży
Ok 5 jaj
Majonez
Ok 30 dag tartego na grubych oczkach zoltego sera

Z ilosciami ja i tak robie na oko bo wiadomo ze ogorek ogorkowi nie rowny :) a ser polecam ten Wasz ulybiony, ja osobiscie edam Rycki uwielbiam :D

Gość Czarna23789

Miila odpoczywaj i uważaj na siebie. Może weź dodatkową dawkę magnezu. A nie na chodziłaś się wczoraj za dużo jak mąż aktywnie działał przy pracach domowych?
Flawia również oszczędnie dzisiaj działaj. Ja bym zasugerowała teściom, żeby bardziej brali pod uwagę Twój stan. w końcu nie jesteś świeżą mężatką, nie musisz wkupywać się w ich łaski. ;)
Mój mąż dziś oświadczył, że musimy skończyć z moimi samotnymi wyprawami autem. A jeżdżę ostatnio max 50km w jedną stronę.. Eh sama nie wiem, może ma rację. Ale to troche zamach na moją samodzielność.

ATAAMi tesciowa mowila o tym procederze wkladania palca do odbytu. Ona to miala jak pekla po sam odbyt i polozna sprawdzala, czy sa jakies uszkodzenia w odbycie.

Czy ktoras z was juz miala badanie na paciorkowca ? jedno pobiera sie z pochwy a drugie z odbytu. Ale ja nie mam pojecia jak to sie odbywa.

Tymon Jan ur 04.04.2016

anawee to nie jest niestety tak ze jest regularna promocja na te torby. Zalezy od tego co "rzuca do sklepu" ;) z kolorami tez bywa roznie. Ale czasami mozna upolowac perełki

Miila mi na brzuch bardzo pomoglabomba magnezowa - 5 tabletek asparingu na dzien = brak nieprzyj3mnych skurczy :) nawet nie musialam posiłkować sie nospa.

Mi dzisisj tez sie dobrze spalo... za to wczoraj... masakara. Mialam bardzo wzdety brzuszek i z bolu nie moglam spac :/ na szczescie w dzien udalo sie zaliczyc drzemke... to chyba pierwsza drzemka w tej ciazy!!

flawia trzymaj sie dzisiaj dzielnie i pamietaj ze to dla synka a nie dla tesciow ;) moze zapytaj jak beda jechać czy moga ciasto kupic? ;) moze spsobem ich trzeba ;)

A jakie masz wskazania do pobytu e szpitalu? (Cos musialo mi umknac)

Vena przyznam ze parkowanie w SF bylo moją trauma i raczej maz sie tym paral... ale podzieiam ze zdecydowałas sie na CRVke majac na uwadze tamtejszy ruch uliczny ;) mieszkacie w samym miescie czy od strony gor?

A za chwilę wyjeżdżam!!! Tydzien wolny od ciuszkow, prasowania i planowania. Chociaz maz zdecydowal sie wziąć male lozeczko do malowania. Ja za to planuje uskuteczniac lenistwo, picie kakao przy kominku i czytanie książek :)

Milej niedzieli dziewczyny!! Nie dajcie sie pogodzie.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Dziewczynki z tym badaniem przez odbyt na koniec to nie zawsze... eh nie lubię takich tematów bo źle nastawiaja do całego porodu a są jak poród z próżnociagiem raz na jakiś czas... wiec tak są miejsca gdzie ci się upra i będą każda pacjentke po porodzie tak sprawdzać a są takie gdzie tylko jak widzą ze pęknięcie czy nacięcie było na tyle duże ze mogło dojść do przerwania i jakiegoś połączenia między pochwa a jelitami/odbytem. Żadko juz się tak robi raczej. Wiec sie nie przejmujcie ;)
Milej niedzieli ;) ja jadę na zakupy ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

magda ja jak najbardziej rozumiem, ze temat nie jest zbyt przyjemny, ale uwazam, że kobiety ktore nigdy jeszcze nie rodzily lepiej uprzedzic co moze je spotkac na sali porodowej/ operacyjnej. Zawsze lepiej mi sie znosi to na co jestem przygotowana nawet jesli to ma byc nieprzyjemne. Bo przeciez takie badanie do przyjemnych nie nalezy ale jest robione dla naszego dobra i zdrowia. Zawsze takie wytlumaczenie mi pomaga.

Tymon Jan ur 04.04.2016