Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny dzieki za wskazowki co do tych podkładów na materac, te w lidlu kojarze ale nie mialam wtedy pieniążków, a drugie ze nie bylam przekonana do konieczności takiego zakupu. te z linka tez wydaja sie byc spoko a skoro sie nie zssuwaja spod prześcieradła to fajnie :)

Flawia odpoczywaj duzo! Super ze jestes w domu!
Vena Heltinne naprawde jestescie tak jak pisza dziewczyny inspurujace i motywujace do dzialania swoja sila energia i radością życiową. Ale za te male ilosci snu... szacun ja nie wyobrazam sobie ze mozna spac nieprzerwanie min 7h i chyba juz niedlugo bede musiala nauczyc sie zyc inaczej :) zdarzaja mi sie trudnosci z zasypianiem juz wieczorem lub po przebudzeniu w nocy, ale pozniej to odsypiam i w tej ciaxy spie baardzo duzo, tj min 10h

Co do szuflad to kojarze ze w ikea sa jakies takie specjalne pojemniki do takich szuflad pod łóżko tylko pytanie czy do tych malych lozeczek beda pasowaly..

Uwaga! Chyba mam polozna :d

Te pończochy to mniej więcej takie: Tekst linka

Popytajcie swoich lekarzy , bo są różne stopnie kompresji etc.Najlepiej wybrać w specjalistycznym sklepie.Nie wiem czy do samego cięcia pozwolą mieć ale warto zaraz po operacji zlecić pielęgniarce naciągnięcie takich na nogi.W U.K czy w Niemczech to kobiety mają ubierane nawet do porodu sn.To zmniejsza obrzęk no i przeciwdziała zakrzepicy.Moj małż ma prikaz ubrania mi po porodzie gdybym miala glowe trochę zajętą ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Witam was serdecznie. Jestem Wrześniówka 2015. Moj synek Sebastian ma juz 5 miesiecy i własnie wyrosl ze swojego lezaczka bujaczka hustawki. Jezeli ktoras z was jest z Rzeszowa lub okolic to zapraszam do ogladniecia hustawki nahttp://olx.pl/i2/oferta/hustawka-bujaczek-lezaczek-z-zasilaczem-dla-niemowlat-CID88-IDdX6ZB.html#:8c2ab05d21 Moze komus z was bedzie tak dobrze sluzyla jak nam

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

No i sukces :-] jestem umówiona na spotkanie z położną w przyszłym tygodniu, mam mieć kilka spotkań grupowych i kilka indywidualnych i wyrobić się z tym przed porodem i wszystko na NFZ bez żadnych problemów. No i wizyty patronażowe po porodzie :-) Jeszcze jak się okaże, że jest to kobieta pokroju naszej Magdy to będę najszczęsliwsza na świecie :-)

Ataa cale szczęście, ze wreszcie Ci sie udalo znalezc polozna. Ja sama po sobie wiem, ze te wizyty sa znakomite. Moja polozna, ktora do mnie przychodzi jest cudowna. No aniol normalnie.
Ja dzis wybralam sie na zakupy na rynek i znowu dopadl mnie bol brzucha.juz teraz wiem, ze powinnam sie oszczedzac i chodzic jak najmniej. Chyba najbardziej zle na mnie dzial to wchodzenie i schodzenie z 4 pietra.
Dzisiaj tez ruszylam z pierwszym praniem, jutro jedziemy po komode i bede mogla zaczac ukladac.

Tymon Jan ur 04.04.2016

witam ja w 28 tygodniu dowiedziałam sie ze mam cukrzyce ciążową w pierwszej chwili szok strach ale po odebraniu glukometru i diecie cukier jest w normie wizyte u diabetologa mam dopiero 26-02-2016 ale mysle ze po wynikach jakie zapisuje jest wszystko dobrze schudłam 2 kg po diecie 5 dniowej mamy z podobnym problemem prosze o kontakt termin porodu mam na 26-04-2016

Witam was kochane dziewczyny . Jestem kwietnioweczka z terminem 25 kwiecień a"podsłuchuje" was już dobre kilka tygodni . Musze powiedzieć ze dzięki wam dowiedziałam sie mnóstwa rzeczy o których chyba trochę nie zdawałam sobie sprawy no i przede wszystkim nie oceniacie nikogo. Czasami rozmawiając z koleżankami mamami mam wrażenie ze to już nie rozmowa a jakiś wykład ! W każdym razie , chciałam sie przywitać i życzyć wszystkim miłego popołudnia .

Oliver ur. 20.04.2016.

Secondtry byłam w Zośce bo jak man tam mieć cc to wolę żeby mnie już tam monitorowali. Położne mega sympatyczne, kompetentne i z ogromną wiedzą. Jak mi na ktg musiala budzić małą to tak złapała za brzuch i dosłownie widziałam jej zarys sylwetki.szok!

Ja dziś juz drugie pranko susze. Jeszcze 5-6 musze zrobić. Mama obiecała ze mi poprasuje. Jest kochana!

Tabsy działają Ufffff. .....dziś "tylko" 140/80......ale samopoczucie o wiele lepsze. Nieźle się wystraszyłam wczoraj.

Vena no nie! Ty się za fugowanie nie zabieraj! Jeszcze min. 4 tygodnie musisz wytrzymać z Klarą w dwupaku.

anawee mi od wczoraj juz kazali brać magnez 3×2tabl. I na prawdę brzuch się ma o wiele lepiej. Bierzesz w ogóle mg?

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Hei! Właśnie wróciłam z rehabilitacji z porządnie wymasowanym zadkiem;) i wybujana na piłce. Jestem z siebie mega dumna, bo udało mi się pokonać blisko km odległość, Ślubny jest aktualnie w Trondheim.
Musiałam zostawić biednego chorego Miśka samego,ale ten nawet nie odczuł mojej nieobecności pochłonięty grą na PlayStation. To znaczy,że kryzys już minął, wczoraj przespał pół dnia,dzisiaj nadrabia.
Flawia ogromnie się cieszę że u Ciebie w porządku :)
Secondtry to zasługa rześkiego norweskiego powietrza,np. dzisiejsze mroźne wietrzysko na moim wygwizdowie sprawiło że rozwinęła oszałamiająca prędkość 2 km/h ;)

Ataa łóżeczko super,fajnie,że można je przerobić na tapczan :)

PaulinaNo szkoda,że nie wypaliło ze skierowaniem. Ja prosiłam zw względu na infekcje,bo mój fast nie robi tego typu badań.
Gin miał zadzwonić, gdyby okazało się bakteryjna. Na szczęście nie dzwonił :)
Jak szlafroczek i koszulka,odebrała.

Anaweezwolnij trochę i nie biegaj po tych schodach tyle!

Vena te fugi to Ty może jednak odpuść...

nowe kwitniòweczkiwitajcie :)
I nie znikające za chwile,skoro już się ujawnilyscie

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

flawia biore magnez od samego poczatku. Chelamag mama 100mg 2x1. Problem w tym, ze kazdy preparat ma inna dawke magnezu, a moj lekarz nie polecal niczego konkretnego. Kardiolog z kolei mowil aby brac dziennie 500mg. Tak sie wlasnie zastanawiam czy moge brac 3x1...

Mnie jakos ostatnio dopada dosc spory głód o ile wczesniej jadlam dość malo, bo po kazdej duzej porcji bylo mi niedobrze. Teraz jakos wyjatkowo chce mi sie jeść.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Heltinne mogę nazywać Cię power mamą? ta energia bije aż do mnie :) ps. w Trondheim mamy dzisiaj piękne słońce i bezwietrznie, ale mroźno.
Paczki jeszcze nie odebrałam bo nie wynurzałam nosa z domu, a jak mój ślubny wróci to mamy jechać na jazdę próbna, bo przymierzamy się do zmiany auta na większe i wtedy pojade po paczkę, pewnie wieczorem dam znać czy jestem zadowolona :)
No ja infekcji raczej nie mam, bynajmniej nie odczuwam. Śluz mam tylko jak się więcej ruszam i to mleczny, całkiem normalny w ciąży. Ogólnie to ja nie mam skłonności do infekcji, raz miałam nadżerkę i to wszystko, a przed ciąza to zadnych specjalnych płynów nie używałam.

ps. czy wy też macie takiego "lenia" co wam się wkradł i nie chce wyjść? ja już któryś raz w ciagu dwóch tygodni nie zrobiłam obiadu.. i mam nadzieje że mój mężu nie będzie za bardzo zły.. :P

Anawee na tych Twoich tabletkach jest napisane ze dawka w jednej tabletce, to 27% dziennego spożycia, czyli smialo mozesz brac 3 tabletki dziennie, a skoro kardiolog mówił 500mg tzn ze tyle mozesz przyjmowac, ta dzienna dawka to jest dla zdrowego człowieka, a wiadomo ze my w ciazy mamy inne zapotrzebowanie, poza tym serce do prawidłowej pracy tez sporo potrzebuje, poza tym przy okreslaniu dziennych limitów uwzglednia sie duzy margines błedu tzn dawka toksyczna napewno jest znacznie wyzsza i podejrzewam ze jedna tabletka dziennie wiecej bedzie bez znaczenia..

Anawee jak 1 tabl ma tylko 100 a kardiolog mówił o 500 to ja bym już brałam 3×2 a przynajmniej 2×2 i 1×1 na dobę. Z tym ze na 2×2 rano i wieczorem. Ja biorę juz 3×2tabl. MagneB6. Na pewno magnezu nie przedawkujesz. Uważam że jest bezpieczniejszy od nospy bo naturalny.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Hejka, ja dziś lepszy humor, przegadaliśmy parę rzeczy z mężem i świat jakiś taki lepszy. Udało się w końcu parę rzeczy zamówić, kilka rzeczy już przyszło, w weekend odbieram ciuchy od siostry, po weekendzie przyjdzie co zamawiałam, jeszcze parę rzeczy muszę zamówić, po parę jechać, ale już mam listę i wydaje się to ogarnięte.

Pytanie - czy Wasze dzieci też tak ciągle się obracają? Czytałam gdzieś, że od 32 tygodnia większość już leży grzecznie głową w dół, a ta nasza Mała to jest taka wiercipięta, że co parę dni zmienia zdanie i średnio co dwa dni jest głową w górę. Na dodatek całymi dniami się obraca, wierzga, kopie, przeciąga. Ja oszaleję jeżeli ona taka po porodzie będzie. Teraz też mi cały brzuch chodzi. Puściłam jej muzyczkę, ale albo w gust nie trafiam, albo ma to w poważaniu :D

Dzisiaj zaczynamy 34 tydzień, właśnie sobie uświadomiłam, że za 4 tygodnie poród już będzie o czasie! Niecałe 30 dni, o rany. Zdrówka wszystkim!

PaulinaNo czemu nie ;) chociaż jak się rozejrzeć po domu, to się mocno zastanawiam gdzie ta moja"power"

Powiedz mężowi,że dziś fredagskos ;) Niech kupi w drodze do domu Grandiose,Kims i øl dla siebie,a Ty poszukasz jakiejś dobrej komedii na wieczór ;) Nie ma prawa marudzić, że obiadu nie ma ;P

GroszekNo kolorem zainspirowała Cię zdaje się unatu, bo mój aż tak intensywny nie jest.
To Lady Jotun? Wygoogluj dany kod koloru, najlepiej z nazwą, często na ich stronie można zobaczyć aranżacje z danym kolorem. Ja tak znalazłam idealny kolor mebelkow :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆