Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja właśnie wróciłam z Biedronki. Zakupiłam 4 opakowania tych ręczników. Na szczęście wczoraj wzięłam 5 szt Loveli bo juz dziś nie było. Ja tez mam nadzieje ze te ręczniki będą w stałej sprzedaży.

Anawee ja juz byłam zdecydowana na zakup nawilżacza ale właśnie po wczorajszej rozmowie nt grzybów i wilgoci z pediatrą mojego syna wycofałam się z pomysłu.
Ja tez jeszcze nie mam wózka i kołyski bo to dostaniemy w marcu i musze w końcu zamówić nosidelko;)no i popracować ciuszki....ale czekam aż mój mały skończy kaszel i ucho go przestanie boleć bo te zarazki wszędzie latają.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Gość Angeletta

Hejka, ja dziś tylko na chwilę. Mój Tymek złapał jakiegoś wirusa, oprócz gorączki ma wysypke i zapalenie spojówek,ale na szczęście to nie szkarlatyna. Powiem wam, zmęczona jestem od tych nieprzespanych nocek i chodzenia przy nim. Czas się znów przyzwyczajać :-)
Miłego dnia :-)

Hej,
Nad Otwockiem bylo rano piekne slonko i .... juz zgaslo:(
Szaro, buro i znowu ponuro.
Moi narciarze tez mieli rano ładne slonko i nawet dobre warunki. Udalo mi sie poogladac via Skype jak Adas juz dobrze jezdzi. Instruktor go tez pochwalił.
Dzis chcial byc pierwszy na stoku, zeby po swiezym ratrakowaniu jezdzic, normalnie jak stary narciarz;)
Jestem dumna. Z mezem troche juz "odwilż" przynajmiej telefonicznie:)

Agulaa, Majtynka, anna alez macie ladne brzuszki i cale zdjecia:)

Majtynka piekna pamiatka! Super wygladasz! A szpitalem i sterydami sie nie przejmuj. Sterydy to dwa zastrzyki podane co 24 godziny. Samo uklucie w dupsko troche boli bo to domiesniowo, ale da sie przezyc:)
Potem mozesz odczuwac kolatanie serca, uderzenia goraca, ale nie wszyscy tak reaguja. Ja akurat jestem mega wrazliwa na leki. Kolezanka obok mnie nic nie czula. A steryd uratowal jej coreczke urodzoną w 24 tc (Oliwka, kiedys Wam pisalam, ma sie dobrze i lezakuje w inkubatorze nie majac akurat z oddychaniem problemow)
Mysle ze w naszych przadkach ten steryd to troche dmuchanie na zimne. Czytalam sporo o ewentualnych problemach po podaniu. Nie ma korelacji z wiekszą zachorowalnoscia na astme, alergie czy wogole infekcje drog oddechowych u maluszkow ktorym zostal poddany surfactan. Wiec bedzie dobrze!

butelki plastikowe i smoczki wymienialam na poczatku bardzo czesto, wiadomo, ze szorowanie szczotekami i dzialanie temperatura w sterylizacji im nie pomaga.
Kilka lat temu sporo butelek mialo jeszcze zawartosc bisfenoli, teraz juz raczej wszystkie sa bez tego swinstwa, ale przy kupnie zwracajcie uwage na to czy rowniez zakretki i zaslepki, czesci laktatorow sa BPA free.

Miila z wozkiem mam swoje typy teutonia be you, racer vip, bugaboo cameleon (ten najmniej), maxi cosi stella.

W ppniedzialek mam wizyte, zobaczymy czy gin sie zgodzi na male zakupy, musze te wozki obejrzec i dotknąć innaczej ciezko mi bedzie zdecydować.

Flavia czy caly material z tiny love lezaczka mozna prac w pralce? Zerkniesz u siebie? Dzieki:)

O co chodzi z tymi biedronkowymi chusteczkami, jakies poruszenie wzbudzily;) to suche bawelniane chusteczki?
Ja narazie do szpitala zamowilam chusteczek alphanova bebe. Skusilam sie tez na plyn do kapieli i olivke do masazu. Ale to narazie max pierwsze trzy miesiace, potem juz wiekszy low cost bedzie, bo szczegolnie chusteczej schodzi duuuuużo...
Przy Adasiu po 3 miesiacu uzywalam chusteczek pampers sensitive i kindi, nivea i nic mu absolutnie nie bylo.

Anna zapomnij o moich ciazowych ciuchach, utopilabys sie w nich chuderlaku jeden, jak Ty w 38 h&m rurki wchodzisz. Juz Cie nie lubie;))))

Kupujecie ochraniacze na lozeczko, ja sie zastanawiam nad takim niskim max. 30 cm. Jakos tak mi to lozeczko bez ochraniacza nie pasuje estetycznie;)

angeletta, flavia zdrowka dla dzieciaczkow!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry leżaczek rozkłada się niemal na części pierwsze. Można uprac spokojnie całe obicie bo sie zdejmuje na zasadzie namiotu plus osobno jest ala materacyk. Zawieszki są przyczepie na rzeczy wiec tez do prania. Jedyne czego się nie da uprac w pralce tylko ręcznie bo jest na stałe mocowane do stelaża plastikowego to szelki. Ja po postu uprałam je nad wanną.
W pralce prałam w Loveli color na 30st.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miszka83 ja kupiłam&Spencer, 3 szt za 59 zł, bo w Next okazuje się, że trzeba mieć kredytówkę, żeby zrobić zakupy, więc mam ich w nosie :)

Secondtry to trzymam kciuki za zakupy (żebyś mogła :) ). Ciesze się, że z mężem choć telefonicznie lepiej i że Adaś tak bardzo cieszy się z wyjazdu :)
Ja będę kupować ochraniacz, bo jednak jakoś bezpieczniej się będę czuła, że mi mały nie wciśnie głowy między szczebelki itd. zdecydowałam się na Effi, nie wiem tylko czy kupić krótki czy na całe łóżeczko.
Z tymi ręcznikami z biedronki - to tak jakby suche chusteczki, 100% bawełny, moim zdaniem fajne nawet do zanurzenia w wodzie i przemycia tym pupy, bez chemi, młe w dotyku, ja mam jedno opakowanie, ale wyślę męża jak będzie wracał z pracy po kolejne.

Unatu nie widzę Cię w tabelce u Veny, tam u Ciebie w brzuszku siedzi śliczny chłopczyk czy dziewczynka? :)

Swoją drogą, mam nadzieję, że u Veny wszystko ok, myślę o niej często.

Secondtry mogłabyś dać znać gdzie zamawiałaś Alphanove? ja szukałam tu eko drogeria ale mają kilka różnych i już głupieje od tych składów, który płyn do mycia wzięłaś? ja chciałam Momme ale one są chyba jeszcze droższe :S (cena ta sama a opakowanie połowę mniejsze, no to bez przesady..).

Miszka83 są bardzo fajne, ja mam rozmiar 'Up to 1 Month - 4,5 kg' i wydaje mi się, że to takie 62, bawełna jest mięciutka i z tych grubszych, nie przezroczysta cienizna, bardzo podobne jakością do nexta, dodatkowo mają niedrapki wywijane z rękawków, na początek chyba super sprawa.
Jesli nie masz w okolicy to mogę Ci kupić i wysłać :)

Dziękuję Miila, jesteś kochana:* Ale nie trzeba, przypominam, że nie mieszkam w Polsce, a tu mam spoko dostęp do wszystkich sklepów internetowych, a w next mogę płacić przelewem i przesyłka darmowa... Ale skoro bawełna taka milusia, to zamawiam m&s, dziękuję za poradę. No i u mnie chyba troszkę tańsze, bo €9,99. Mnie strasznie kręcą takie jednokolorowe ubranka, zwłaszcza jako piżamki. Mam też te tescowe w rozmiarze 56, czyli te powinny być ciut większe, tak? Wybacz, że tak drążę, wiem, że to tylko pajace, a ja się wczuwam;)
A dzidziuś unatu wygląda mi na dziewczynkę, ciekawe jak jest naprawdę:)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Unatu, śliczny bobik ❤️

Uff, zamówiłam wszystkie brakujące elementy.Jak to dobrze, że jest internet.Znalazłam mój wózek 500 Pln!!! tańszy a fotelik o 150 zł , dobrze jest czasem poszperać.
Odpuściłam finalnie ten sklep Bobo wozki choc tam od poczatku mialam upatrzone, to co pisała Marta o miernej obsłudze i klienta i dodatkowo 60 negatywnych opinii o sklepie zrobilo swoje.
W czwartek wizyta, mam nadzieję że wszystko ok .Nareszcie mam czyste badanie moczu grunt to technika :P Dobrze, że ta leksrka nie dała mi tak zapobiegawczo żadnych antyboli, uff, uff :)
Co do ochraniaczy to fakt, że wyglądają dobrze, jednak mnie bardziej przekonują naukowe fakty o ich szkodliwości, design może poczekać tym razem ;)

Bardzo fajne te szklane butelki!

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Secondtry haha, dzięki, ale 70-kilogramowy chuderlak to aż brzmi śmiesznie, a co dopiero wygląda :) Ja tam ochraniacz kupiłam sobie do łóżeczka, chocby miał byc na pierwsze 3 miesiące tylko - przecież na początku dzidziuś i tak nie da rady się przekręcic żeby się w niego wtulic, a to o to głownie chodzi z tym zagrożeniem, prawda?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Miila, apteczne i kosmetyczne rzeczy zamawialam w gemini. Przyznam ze cen alphanovabebe nie porownywalam z innymi miejscami online bo tu przesylki gratis wiec juz nie chcialam kombinowac:)

O Venie tez mysle... mam nadzieje ze dziewczyny sie trzymają i zaraz Vena da znak jak tam po wizycie.

Nat34 a jaki wozek kupujesz? Podzielisz sie gdzie tak korzystnie trzeba szperac:)? Super ze badanie czyste!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Gość Marty leb obdarty

Hej dziewczyny,

Ja kupilam 2 zestawy pajacow w Nexcie chociaz siora mowi, ze mam juz sobie dac spokoj bo ponoc mama mi kupila sporo, ona rowniez a jako, ze to pierwsze dziecko to ona twierdzi, ze dostaniemy mnostwo i hrabia nie wynosi wszystkiego.
Secondtry, ja poczytalam o ochraniaczach i mimo, ze mi sie podobaja to nie bede kupowac bo naczytalam sie badan o tym, ze one nie sa do konca bezpieczne i jest ponoc jakas tam korelacja miedzy uzywaniem ich a smiercia lozeczkowa. Lozeczka juz sa teraz robione tak, ze dziecko nie ma szansy wcisnac glowy miedzy szczebelki a zreszta z tego co sie orientuje takie maludy to raczej nieruchliwe i nie przemieszczaja sie w nocy jakos agresywnie...
Nat34 ja w koncu zdecydowalam sie na sklep Dino Wozki i jestem bardzo zadowolona z obslugi, nawet zalatwilam maly upust, z czego jestem bardzo zadowolona bo ja nie umiem sie targowac i zawsze troche mi wstyd. Wozek jeszcze nie dotarl, ale ma to potrwac ponoc ok 2 tygodnie, takze zobaczymy co z szybkoscia zamowienia.
Dziewczyny, piekne macie brzuszki, ja nie bede sie za bardzo chwalic bo mimo, ze brzuch wyglada spoko to juz uda nie bardzo wiec nie bede wysylala w swiat.

Gość Marty leb obdarty

PS nie pamietam ktora pytala o znaki zodiaku, z data 18-go jeszcze sie mieszcze w baranie, ale byk juz sie zaczyna 2 dni pozniej takze zobaczymy. Znam sporo osob z obydwu znakow i nie mam nic przeciwko chociaz zauwazylam, ze byki (te dokola mnie) sa troche bardziej dramatyczne i emocjonalne, takze moze wolalabym upartego barana :)
Marta (30t1d)

Miila,Hh, Miszka83, ogólnie Dziewczyny - dziękuję, miło się zaskoczyłam tym zdjęciem, nie sądziłam że będzie takie wyraźne. I jak zazwyczaj żadnych podobieństw u noworodków do rodziców nie widziałam, to tu naprawdę widać, że będzie mój nos i poliki ;P
ja jestem 31 + 5, no dziś już+6 ;P
a ja mam Miila kinder niespodziankę - sami nie wiemy [;
Agula - który tydz? wydaje mi się, że podobne mamy brzucha ;P
Ja dopiero w piątek będę mogła być biedronce.. nie wiedziałam, że znowu jakąś 'akcje baby' mają ;P
Ja kupiłam ochraniacz na łóżeczko.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Secondry ja tym razem postawiłam na baby jogger city elite.Potrzebuję takiej terenówy, trójkołowej i to właśnie to.Zobaczymy jak produkcja made in U.S.A tym razem się sprawdzi.Szukałam dluuugo i wnikliwe więc mam nadzieję, że będziemy zadowoleni :) Gondola delux, jest duża ale się okaże w praniu ;)
Sklep nazywa się leosklep.pl ale tylko w sklepie online te promocje, bo już na allegro mają drożej .Kupiłam wczoraj o 23, natychmiast dostałam odp od właścicielki , dzis już paczka w drodze, jestem w szoku.Napiszę jak jutro dojdzie i będę mieć pełen ogląd sytuacji ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Nat34 bardzo fajny ten wózek :) super, że badania ok!

Secondtry w sumie nie wpadłam na to, żeby zamówić w gemini, a już dwa razy mi przyszła paczka. Może ostatnie podejście to właśnie kosmetyki małego + termometr.

Unatu no tak, zapomniałam, że niespodzianka :) a imiona? nad jakimi myślicie? nie wygadał się żaden lekarz jaka płeć? no cudny dzidziuś <3<br />
Miszka przeoczyłam to, przepraszam :) ja mam też tesco 56 i są sporo mniejsze niż te up to 1 M&S, zaraz Ci zrobię porównawcze foto :)