Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Claudia77 mniej wiecej opisalas to co sie dzieje ze mna, moja gin nastawila mnie ze tak wkasnie bedzie, zeby zbytnio nie panikowac, bo to tylko zaszkodzi dziecku, dopoki nie plamie to mie ma co sie martwic, brac nospe jak bol mnie zbytnio niepokoi, i do przodu :) moja waga sprzed ciazy to prawie 70kg, bole kregoslupa zwalam na kondycje fizyczna, przed ciążą byla dobra, ale bywalo lepiej..

Witajcie ;) u mnie wszystko niby w porządku, ale mam strasznie nisko łożysko.... to martwi lekarza i czy ja też mam się martwić ?? Dziś mi powiedział ze jestem w 22 tygodniu i powiem szczerze ze samą nie wiem już jak to liczyć..
Musicie być ze mnie dumne !!!! Na ostatniej wizycie 4 tygodnie twmu wazylam 55 kilogramów w butach a dzis juz 59,400 !!!! Największa waga w ciągu mojego życia !

Claudia oszczedzaj sie, lez duzo najlepiej na lewym boku z poduszka lub koldra pomiedzy nogami, nic nie podnos, unikaj siedzenia lub stania przez dluzszy czas.Potrafisz stac na jednej nodze? a jak z wchodzeniem po schodach? Gdyby bol byl dokuczliwy i nie mijal przez dlugi czas warto powiedziec to lekarzowi.
Ja z tego samego powodu jestem uziemiona, chodze na masaze i odpowiednie cwiczenia, chyba czeka mnie mnie chodzenie o kulach a wlasciwie jednej w moim przypadku.Po poprzedniej ciazy lewa strona miednicy jest asymetryczna,nie wrocila we wlasciwe miejsce.
Wiekszosc takich boli jest normalna w ciazy, cialo musi sie przygotowac do porodu, brzuszek rosnie.
Ale nie powinno byc to tak uciazliwe, abys nie mogla normalnie funkcjonowac....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Majtynka88 po pierwsze gratuluję synka i łącze się z Tobą jeśli liczyłaś na dziewczynkę ;) powiem Ci, że każdego dnia jest to dla mnie bardziej oczywiste, że to synek, choć z myślą oswojona jeszcze nie jestem do końca.
Co do tego co Cię martwi/zastanawia - jak Lekarz to skomentował?

Magda1010 super :)) z tymi tygodniami - ja jak kończę 19sty to uważam że jestem w 20stym bo go rozpoczęłam, a więc dla mnie 20ty to tak na prawdę czas od 19+1 do 20.

Vena poważnie jeszcze tylko 17tygodni? Tak jak mówisz - czas zleci okropnie, po świętach, nowym roku zaraz będzie luty, potem miesiąc i juz :) czy cc zaplanowali u Ciebie na 40tc czy wcześniej? Jestem ciekawa bo u mnie też będzie planowane - termin z OM mam na 17.04 ale pewnie mogę się liczyć, że rozwiążą ciążę tydzień wcześniej?

Ja bardzo dużo wypoczywam. Ciągle leże... Chodzę tylko wtedy kiedy muszę.
Jeśli chodzi o schody to ledwo po nich chodzę. Bardzo pomału...
Ja się czuje jak by to nie wiem już z 8 miesiąc był... A co bd potem ??
Zaczynam się obawiać !!
Ja wszystko zniosę, aby tylko synuś był zdrowy i wszystko dobrze się ułożyło.

Czyli wychodzi na to, że należę do tych kobiet, które w taki sposób przechodzą ciąże.
Martwi mnie bo jeszcze wczoraj w miarę mogłam chodzić itp.
Ale dziś to po prostu masakra do tego te kłucia w pochwie.
Zastanawiam się czy ten ból też nie jest spowodowany ruchami dziecka gdyż takie prawdziwe kopniaczki odczuwam właśnie od 3 dni z nasileniem na dzień dzisiejszy i wczorajszy.

Musze jakoś dotrwać do następnego badania.. Skoro nie ja jedna mam takie objawy.. muszę przestać sie martwić.

Magda1010
Witajcie ;) u mnie wszystko niby w porządku, ale mam strasznie nisko łożysko.... to martwi lekarza i czy ja też mam się martwić ?? Dziś mi powiedział ze jestem w 22 tygodniu i powiem szczerze ze samą nie wiem już jak to liczyć..
Musicie być ze mnie dumne !!!! Na ostatniej wizycie 4 tygodnie twmu wazylam 55 kilogramów w butach a dzis juz 59,400 !!!! Największa waga w ciągu mojego życia !

Nie przejmuj się łożyskiem, też tak miałam i w ciągu półtorej tyg się podniosło. Ja teraz ważę 52 i to również jest moja rekordowa waga ;D

Magda1010 jeszcze jest duza szansa, aby lozysko ulozylo sie we wlasciwym miejscu, lekarz bedzie to monitorowal. Nie martw sie, najwyzej konieczne bedzie cc, ale to ostatecznosc.

Majtynka Gratulacje!
Zobaczysz, ze sie unormuje, lekarz zreszta powiedzial, ze powinno byc dobrze :)

Venaale Ci dobrze, mozesz juz skreslac dni w kalendarzu :) Planowane cc ma jedna zalete:
zna sie date przyjscia na swiat maluszka na dlugo zanim to sie wydarzy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Claudia to po prostu trzeba przetrwac, taka prawda.
Uciazliwe, ale nie stanowi zagrozenia dla maluszka.
Mozesz wykonywac delikatne cwiczenia.
Stojac oprzyj sie rekoma o stol i wykonuj takie ruchy jak na steperze.
Siedzac przenos ciezar ciala z lewej na prawa, delikatnie sie kolyszac na boki.
Lezac z poduszka miedzy lekko ugietymi nogami unos noge na wysokosc 5-10 cm.

Wszystko 10-30 powtorzen, ile dasz rade.
Tego nauczyla mnie fizjoterapeutka, b.bezpieczne cwiczenia.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Claudia jednak az takich boli nie mam.. mysle ze Heltinne ma rację bys sie nieprzemeczala i uważała bo faktycznie to jednak moze byc cos piwazniejszego.

Magda1010 to łożysko jeszcze ma czas by sie podnieść, nie przemeczaj sie nie dzwigaj i lez jesli mozesz, u mnie poskutkowało :)

Dziewczyny jak piszecie o rekordowej masie ciala jako 50-pare kg to sie usmiecham nostalgicznie bo ja tyle wazylam ostatnio w podstawowce chyba i stwierdzam ze bardzo drobne jestescie, jak widze tak drobne kobiety w ciazy to zawsze podziwiam je za wytrwalosc fizyczna.. :)

Heltinne mi się kolory chyba z opcji numer 2 podobają bardziej, ale wiesz jak to jest, jak zaczniesz gromadzić dodatki to najwspanialsza opcja wyjdzie w praniu :) ja ciągle się zastanawiam czy kącik malucha zrobić spójny z naszą sypialnią - a wtedy nie będzie cudnie i słodko, czy zagospodarować dla niego całą ścianę - ciężka decyzja.

Secondtry nie chciałam męczyć, ale jakbyś napisała jak się masz po wizycie byłoby super (wszystkie tu się o Ciebie martwimy).

Vena spokojnie, a może wrócisz do 55-ciu! przy trójce dzieci na pewno ruchu Ci nie zabraknie :) ja się jakoś nie boję o dodatkowe kilogramy, zejdą - muszą.